icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

danielle94
10. lis 2017

@nenulinecka kolikateho mas termin? Ja totiz kdyz se hlasila na 6.2.tak jsem musela pres tetu, ktera je na porodnim sestra. Hrozny s tema registracema 🙈k Apolinari jsem hrozne chtela. Divny ze tam maji takove zakazy a dost neprirozene veci pro me. Tak snad budes na Bulovce spokojena. Byla tam ted kamaradka a chvalila🙂 uz jsem zjistila i co sebou a co mi tam pujci. Pokud se tam setkame v podobnym terminu tak se za sebou skocime podivat🙂 cekas chlapecka vid?🙂

nenulinecka
10. lis 2017

@danielle94 jj kluka no. Ja mam terminy 2.2. a 8.2. Registracku mi dala na 5.2. Jsem ive skupine Bulovka a chvali to tam moc. Ty mas tetu sestru, to je hezky ☺ to by ji chtelo podplatit na nadstandart 😂 ten moc chci, tam jak je 24 hodin ze muze byt pritomnost navstevy. Ale sance tomu nedavam.

nenulinecka
10. lis 2017

@bzubzalka najim se, napiju a to je konec 😂

garalela
10. lis 2017

Holky nevím, jestli to víte, ale na spoustu věcí (screening, cvičení, kurzy, monitor, odsávačka) se dá čerpat příspěvek ze zdravotní pojišťovny, záleží na pojišťovně, každá ale něco má. Nám to hezky vyšlo, že se lámeme s těhu do dvou let, takže třeba já čerpala na screening a po novém roce pak koupím monitor dechu. Když má člověk účtenky, se dá takto aspoň trochu něco využít.

danielle94
10. lis 2017

@nenulinecka ja mam nadstandart zarizenej🙂 otazkou je zda v neporodim v jinem terminu a treba zrovna volny nebude. To clovek nikdy nevi🙂 uprimne si myslim ze budeme rady za svuj klid a ne tam mit cely den nekoho :D spis te pak nebudi ostatni maminy s miminkama. Doma si pak uzijeme navstev vic nez dost 🙈hlavne budou to snad jen 3 dny. To zvladneme urcite i kdybychom nadstadart nemeli 🙂

nenulinecka
10. lis 2017

@danielle94 to vis, ze to zvladneme ☺ budem ze vseho vyjukany a ono to utece jako blazen. ☺ uvidime, jak to vsecko bude...

dixxie
10. lis 2017

@garalela a o jak velké peníze se jedná? díky 🙂

nenulinecka
10. lis 2017

Jj vim, ja vyuzila ustni hygienu v tehu za 1000, a chci taky 1000 na ruzny vlozky do podprdy a odsavacku od VZP

dixxie
10. lis 2017

@bzubzalka já myslím, že tlak máš OK a otoky pokud jsou bez bílkoviny v moči tak by asi taky měly být OK. Já jsem ráda, že už jsme ve 27. týdnu, tak už mimi má za sebou nejhorší co se týče nezralosti a každým týdnem to bude lepší, takže obavy z tlaku a preeklampsie se budou pomalu rozpouštět, už teď je mi o hodně líp než před měsícem, kdy mimi mělo 23. týdnů, to je takové kritické období. Mně ten tlak tak nějak kolísá, dnes jsem měla tuším 118/63, tak fakt nevím, co to bylo zase za výkyv před pár dny. Držím palce ať otoky zmizí a tlak se nezvyšuje 🙂.

garalela
10. lis 2017

@dixxie zalezi na pojistovne, ja jsem koukala jen na svoji a pro zajimavost partnerovu, jak na tom je a jde zhruba o 1000- 2500 kč, kazda to ma trochu jinak v podminkach, nektera jakoze cerpani v kalendarnim roce, nektera jakoze cerpani behem jednoho tehu. Treba moje pojistovna prispiva i na monitor a je jedno znacka, pritelova pojistovna neprispiva na jakykoliv, ale formou slevy v nejakem partnerskem shopu, coz je sice limitujici, ale zase treba maji vetsi prispevek na neco jineho, omrkni si na webu svoji pojistovnu a na podminky cerpani. Je skoda toho nevyuzit, jen na to samozrejme nikde neni ´´reklama´´.

evelin1251
10. lis 2017

@garalela Zrovna dneska jsem se o tom bavila s kamarádkou, že si koupila odsávačku mléka a nechala si ji proplatit. Udělám to asi taky tak. Jsem u VZP a jediný, co bych si nechala proplatit, je ta odsávačka - doufám, že budu kojit 😉 (jinak tam ještě nabízejí na dentální hygienu, cvičení pro těhotné,proplacení 1. screeningu, a věci na kojení + vložky do podprdy atd). Platí to na jedno těhotenství, za 1.000,-kč a nutné vybrat do konce listopadu.

nenulinecka
10. lis 2017

@danielle94 cetla jsem seznam veci na Bulovku, my nemusime mit svoje plinky ? 👶 no oni mi to tam asi pak stejnak vse reknou... ale uz bych si to chtela pripravit pomalinku.

bzubzalka
10. lis 2017

@dixxie děkuju, za si tlak měřila min.tyden a taky byl ok.taky jsem 27tt jsem klidnější. Chápu obavy doktorky, určitě se s tím setkala a tak raději děsí,aby se člověk šetřil. Vždy když se mě ptá na pohyby tak.i upozorňuje, pokud by byli najednou intenzivní, ať klidně jedu na pohotovost, že se prcek může dusit...u Erika mě takto neděsila....

bzubzalka
10. lis 2017

@evelin1251 jsem u VZP a vybrala jsem si příspěvek na srcreen.

evelin1251
10. lis 2017

@bzubzalka Já jsem původně taky chtěla vybrat ten screening, ale jaksi jsem ztratila to potvrzení 😅 takže doufám, že budu kojit 🙏

evelin1251
10. lis 2017

Jinak jsem dneska koupila vaničku, lehátko, a zatim 1 newborn plínky z tesca. A taky jsem objednala matraci do postýlky ve Vesně, a chci se tam mrknout na koberec.
Holky zajímá mě prosím, jakou vybrat chůvičku?? Používáte chůvičku s bílým šumem??? Že prý je to dobrý 🙂 Necháme si jí koupit asi od tchánovců k vánocům.

Joo, a před chvilkou jsem vezla přítele na pivo (chudáček by prý zmoknul 😕 , ale zpátky pojede na kole 😈 ) do vedlejší vesnice, a cestou zpátky mě stavěli policajti - jestli jsem požila alkohol, a řikám - i kdybych chtěla tak nemůžu 😝, ukážu na buben 😀 on - tak se o tom přesvědčíme.... samo vše v pořádku, ani mi nic nekontrolovali na autě atd.

barushe_27
11. lis 2017

Já to měla stejně, taky jsem rikala, že nemůžu pít a neměla jsem ani zelenou kartu, vůbec nevím kde se poděla a když viděl že jsem tehu, nechal mě normálně jet. 😉

@bzubzalka a ta hyperaktivita se týká jen toho tlaku, nějak jsem to nepochopila to dušení

garalela
11. lis 2017

Holky, takže 8 ráno, vstávala jsem ve čtyři a mám hotovo všechno, co jsem měla naplánováno na celý víkend. Taky nemůžete spát?

barushe_27
11. lis 2017

Taky se pravidelně budivam ve kolem čtvrté a pak se jen otacim, pak jde můj drahý do práce a já se vzbudím skoro v poledne a pořád strašně utahaná, je to dřina

elenadavis
11. lis 2017

@evelin1251 Chůvičku jsme pořídily od Aventu, myslím že bude spokojenost. 😉

donia
11. lis 2017

@barushe_27 uz jsi teta? Jestli se nepletu, tak ty jsi tu psala, ze je segra tehotna, nebo?

nenulinecka
11. lis 2017

Ja spim jak zabita, zaujmem spinkaci polohu s mrnouskem, akorat, ze me trapi vsecky snad skriply nervy ☺ jakoby v trislech, v pulce a tak a kycle me boli v noci , to me budi.

bzubzalka
11. lis 2017

@barushe_27 nemá to souvislost s vysoký tlakem. Ptá se vždy na pohyby a říká, když necítím nebo mi bude připadat abnormálně divoký,ať jedu na pohotovost,že lepší plasit.
@elenadavis měla jsem avent chuvicku u Erika a super!

bzubzalka
11. lis 2017

@garalela taky hůř spím, vzbudim se a nemohu usnout,pak zaberu a spala bych do oběda😀

garalela
11. lis 2017

Chtěla jsem si jít lehnout, ale dneska jsem jak tryskomyš

garalela
11. lis 2017

@nenulinecka
O tech trislech si stezovaly holky na kurzu, kde jsem byla minuly tyden poprve a pry je to normalni, jak se to vsechno chysta

garalela
11. lis 2017

@evelin1251
Já chůvičku neplánuji, nemáme velké bydlení, 3 pokoje, ale na bílý šum jsem pořídila plyšáka

marketka00
11. lis 2017

Holky mě je dneska nějak divně :( co jsem vstala se mi pořád chce brečet, vše mě štve. Přijde mi, že tu mám zas hrozný bordel a je prostě nemožný to uklidit. 😢 při tom venku je sluníčko

dixxie
11. lis 2017

@bzubzalka aha, mám pocit, že tvoje doktorka je přeplašená protože v diskuzích na netu spousta holek píše že měly u Dr. hraniční tlak a Dr. na to nic. Teď aby se člověk strachoval, když mimi kope, asi buď radši v klidu, podle mě je tvoje Dr. plašanka, malá posledních pár dnů kope hodně a nechci to přisuzovat dušení, ale spíše radosti ze života 🙂.
@garalela díky moc za info, to je dost peněz, jsem u VZP tak to zjistím.

Holky, jsem blázen do vonných vosků Yankee co se dávají na aromalampu, myslíte že to je bezpečné pro mimi, když to tady pořád čuchám?

garalela
11. lis 2017

@dixxie já myslím, že v poho, jakej máš nejraději? já soft blanket, zbožňuju tu špetku citrónu v něm

Strana