Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@vvercatkoo Já jsem si ho koupila včera, vyzvedávala jsem si balíček z e shopu z Dr. Maxe. Takže jsem si včera uvařila 1.hrnek a jsem 35+4tt, příští týden si budu vařit 2 hrnky a co týden navyšovat o 1 dávku. Koupila jsem si teda v pytlíčkách, sypaný čajík by byl asi lepší.
Jo a taky od včera baštim lněné semínko, po 3 lžičkách (koupila jsem si už to drcený v DM, doma mám i celý, ale drtit ho ve hmoždíři, to bylo unikum 😂 ), takže ho jim na husto a pak hodně zapiju, lepší je, když se naloží do vody a pak vypije ten sliz, ale to bych asi vrhla 😝
Objednala jsem si i Aniball, ale ještě je asi čas, píšou že s cvičením začít od ukončeného 36tt, chápu to dobře, že teda od 37+0 ?? Zatim mi tu furt vopruzuje přítel, takže to před nim zkoušet nechci 😀
@evelin1251 já mám sypaný z oxalis. Ten aniball, mi doktorka řekla, že už můžu začít. Ptala jsem se jí na masáž hráze, že tu až 38tyden. A doporučovala právě aniball, tak nevím jestli koupit a jít do toho
@snazilka01 u mě si tak jistá nejsem, k mé smůle budu ještě i přenášet😂. Včera mi zase řekla, že na předčasný porod to vůbec nevypadá a čípek mám ještě větší než minule😂
@vvercatkoo Mě práve aniball doporučila kamarádka, že s tím cvičila, neměla žádný nástřih ani šití, prostě nic. I když tady na diskuzích ho někdo doporučuje, že pomáhá a někdo píše, že i když cvičil tak se jim natrhla hráz. Myslim, že aspoň jako placebo po psychický stránce, má cvičení smysl.
Taky jsem se na to ptala doktora, ten mi řekl, že na to nejsou žádný věděcký výzkumy a kdyby to vážně mělo 100% výsledek, bez natržení nebo nástřihu, určitě by to všichni doporučovali, né-li přikazovali. Řekl mi, že si myslí, že jsem zdravá fyziologicky přizpůsobená k porodu, pánev atd.... ale pokud mi to pomůže po psychický stránce, takže prý joooo 😀
@snazilka01 Ty takhle trpis kocko. 😞 mas nejakou masticku alespon ? Ja teda taky moc nespim, wc, brneni rukou, stydka kost bolest, krec v lytku... kazdou nic... ale pamatuj si Snazilko, vsechno lepsi nez pory ne? 😘zachvili to skonci uz jen par dni , tydnu...
@nenulinecka joo je to fakt des.Cela prdel me boli 😖😅 no to je lepsi jak pory to jo.Ale tech se zbavit taky uplne nemuzu 😅 delala jsem seda i koupel dub.kurou a mam dub.kuru v gelu..Tak uvidim nu.Taky toho mas dost.Jo a jeste ta zaha.Brutalne ted pali.Asi mi zacne horet i zupan z toho.Nastesti Rennie pomaha, ale ma to cele dny a noci, takze balicek Rennie mam na dva dny.Jeste chvili jupiii 😘
Ahoj, mate nektera taky tak hrozny syndrom neklidnych nohou? Ja z toho silim, zacne to vzdycky vecer, nemuzu z toho spat a k ranu, kdy by to konecne slo vstava synek. Je to hruza :/. A blby je, ze porod na tom nic nezmeni, protoze budu zas cely noci kojit. To jsou vyhlidky teda :D.
Ja teda radsi natrzeni nebo snad ten i nastrih a pak par tydnu hojeni, nez si tam vsechno natrvalo vytahat aniballem. Myslim, ze takhle presne totiz aniball funguje. Ani bych si asi nechtela dopredu zkouset jaky je to pocit, myslim, ze by me to dost vystresovalo. Behem porodu je pak vedomi uplne jine, hraji tam roli hormony, ktere se pri treninku s aniballem nevyplavi. No, nesla bych do toho... Ale kdo to vidi jinak a chce s nim cvicit, tak pry se da v sexshopech koupit neco, co funguje uplne stejne a stoji to par stovek ;)
Holky ani nevite jak moc bych chtela byt daleko alespon tak jako vy, uz mi je teda taky hrozne. Celou noc uz davno nespim, kdyz zrovna nechodim x krat curat pali zaha jak cert, Rennie zabere jen nachvili, na druhou stranu ho nechci brat tolik, malej je porad nejspis KP, protoze nozicky citim az pod stydkou kosti, o tvrdnuti ani nemluve no a ke vsemu mi doktor minuly tyden dal zelezo a z toho mam obcas krece v brise a zacpu, takze super, ven vubec nechodim, maximalne se projdu po byte, ale samozrejme si preju at tam jeste prcek aspon do poloviny ledna vydrzi
@snazilka01 tak uvidis no, musime pro ty mrnousky neco pretrpet no. Vsecko, ale pory to bych nedala. Delala jsem tri roky v sede, tak vim, co to hemeroidy jsou. 😞 nastesti ,musim zaklepat, zatim jeste nemam... zaha me take pali, nic krom studene vody nebo mlika neberu... je to uz dlouhe, at uz to mame za sebou a drzime je vid
@nenulinecka presne tak, moje slova.Udelam pro ni cokoliv na svete, nastesti jsme uz na uplnem konci, nedokazu si predstavit tohle podstupovat znova hned po sestinedeli jak hodne zen byva 😒 at uz je mame u sebe.To bude dobre.Sice unaveny, ale nebude nic bolet 😘
@ma_jo taky to mam.Mam syndrom ted snad vseho co existuje.Taky to mam v noci.Prevaluju se ze strany na stranu, nakonec si sednu a unavou uz brecim kolem 4h rano.Sileny..Jinak taky nejsem zastance Aniballu, ale kdyz se na to nekdo citi..Za dva tydny si chci dat vanu.Cely tehotenstvi jsem se bala, ale kdyz jsem cetla, kolik z vas si ji dávalo..
Holky chci se zeptat.Je tady nektera, ktera ma take vice plodove vody?Dnes jsem byla na ultrazvuku a rikali, ze ji mam porad vic nez bych mela mit, tak me hlidaji.Jelikoz mam pry vse v poradku a mala je zdrava, tak to moc neresi.Ale pry by to normalne mohlo znamenat, ze by mela spatne dychani nebo co.Ale mala je v poradku.Tak jsem chtela vedet, jestli s tim ma nekdo zkusenost.Děkuji
Mě říkala, že plodové vody mám dost, ale neříkala nic, že hodně je špatně
@mari90 jsem skoro stejny tyden jak ty a zelezo mi dal ted taky. Beru asi tyden a nejdriv zacpa, pak opak a do toho pocit na zvraceni cele dopoledne. Takze fakt super, po nevyspale noci je to neco.
@snazilka01 tak to si nad ranem muzeme psat, protoze mam uplne to same. Kazdou hodku az hodku a pul jsem vzhuru, brni me ruce, boli kycle, na zadech pali zaha a kolem 3 ci 4 v noci mi nejde zabrat a cestuju po byte. Ted me zacaly otekat ruce a nohy, tak to boli, nemuzu po ranu dat ani ruku v pest. Jsem zvedava co mi rekne v ut v rizikovce, jestli jeste najde bilkovinu v moci, tak je to jasne. Prasky na tlak beru cele tehu a kvuli tomu jsem v rizikovce.
Tez mi brni a otykaji ruce, kolikrat si myslim, ze neuzvednu vodu v lahvi. Ani pribor, ze neudrzim. Dnes mi zacina 36tt. To je mazec, jak to leti a za 6 dni prvni kontrola v porodnici. A ja jeste nemam zarizeny ekg nebo co to je. 😐
@nenulinecka ja volala kvuli tomu ekg prakticke a pry chodit nemusim, ze na nej posila jenom kardiacky, takze jsem u prakticke ani nebyla
@mari90 a to reknes i v porodnici teda jo ... no ja tam zavolam po 12. Tak snad mi to taky rekne ☺
@nenulinecka no nejspis jo, reknu, ze me tam proste prakticka neposlala, v minulem tehotenstvi jsem take nebyla, tentokrat jsem nebyla ani u zubare, na oboji jsem uz byla objednana, ale vyslo to tak, ze jsem byla v nemocnici a kdybych se chtela objednat znovu uz by se to do terminu nejspis nestihlo a hlavne ani prskticka ani zubar me tam moc nechtely hnat, kdyz jsem mela hlavne lezet
@mari90 jojo, to chapu... 🌷
Holky EKG??? O tom mi nikdo nic neříkal, ani včera, když jsem se objednávala do porodnice. Tam mi řekla, že chce zprávu z utz, tak jsem jí řekla, že mi pro ně doktorka napsala zprávu. Toť vše
@donia tyo koukam, ze toho mas taky dost.. 😕 brneni mam taky trochu.Ale spis ty neklidny nohy a hemeroidy.To je nejhorsi.Sedim na pul zadku..Dnes jsem koupila nejvetsi baleni Rennie, tak snad ho nebudu mit zas na tri dny..
Holky bylo mi receno, ze diky tehotenstvi mam narok na ekg, ale ze je to na me zda chci nebo nechci. To by vyzadovat porodnice nemela :O
Jinak nejake rady na silenou bolest zad? Vim, ze tu s tim nekdo mel problemy. Dneska mam dojem ze z toho umru. Nemuzu se pomalu ani zvednout z gauce. Uz aby byla mala venku!!!
To ekg není povinné, většina gynekologů to doporučuje, aby byl výsledek v těhotenské průkazce, kdyby se naryhlo, neplánovaně musel dělat císař. Ale jinak si to udělají normálně v porodnici, když by bylo potřeba. Já jsem pečlivě šla hned ve třetim měsíci, ale sestra mi řekla, že to na nic není, když tělo ještě pořádně tu změnu nezaznamenalo a ať přijdu ještě v osmém či devátém. Ale v průkazce to zapsané mám, tak už na to asi peču...
@danielle94 my jdem.do stejne porodnice a tam pisou s sebou tehu prukazku, screening vysledky a ekg vysetreni ☺ tak se zeptam.4.1. Stejne to uz do te doby nestihnu.
Nevíte, prosím, jestli je potřeba brát do porodnice originály úředních dokumentů, nebo stačí kopie? Nechce se mi tam brát oddací list, když je na tom tvrdém papíře a ještě všude všechno ztrácím...
@marimal,
určitě kopie, alespoň u nás, bylo mi řečeno, že z porodnice již žádné dokumenty nedostanu zpět.
Holky, trochu jine tema. Jdete do klistyru nebo do Yalu ? 😨

@vvercatkoo, maliník nevím, já jím lněné semínko, to se doporučuje od 36tt, ale myslím si, že s maliníkem to bude stejné.