icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

evelin1251
29. pro 2017

@nenulinecka Když jsem byla v porodnici na besedě pro těhotné, tak mám PA říkala Yal - salinické klysma, buď koupit a vzít sebou a nebo ho pak zaplatit, říkala že se dává cca 200ml v lahvičce za cca 150,-kč 😉

nenulinecka
29. pro 2017

@evelin1251 jj vim, ale do ceho pujdem, jestli do klasiky nebo do yalu noooo...

zmrz_lina
29. pro 2017

@nenulinecka většinou není potřeba ani jedno, tělo se vyčistí před porodem/v průběhu samo.

evelin1251
29. pro 2017

@nenulinecka tak já teda do Yalu, protože klasiku u nás nedělaj 🙂

evelin1251
29. pro 2017

Holčiny máte některá zkušenost s lékem na snížení tlaku Dopegyt? Dneska jsem byla z kontroly na gyndě poslána do nemocnice, kvůli opakovanýmu vyššímu tlaku. V nemocnici mi udělali odběry a laborku moči a krve, vše v pořádku. Na snížení tlaku nasazen Dopegyt 250mg 1-0-1 😢 Užíváte taky někdo??

blackhole
29. pro 2017

@ma_jo Já jsem s Aniballem cvičila měsíc před porodem, jsem bez nástřihu a poranění (a to trvala první doba porodní 2 dny a kvůli slabým kontrakcím jsem musela nakonec dostat oxytocin, takže vyvolávaný porod) a přítel říká, že při sexu je to stejné jako před těhotenstvím a necítí žádný rozdíl. Aniball mi pomohl hlavně psychicky a taky jsem věděla, jak mám tlačit. 2 měsíce po porodu jsem ani nevěděla, že jsem rodila. Syn měl 3730g.

vvercatkoo
29. pro 2017

@nenulinecka tak já klystýr, protože tím jak tě propláchnou tou teplou vodou, tak se uvolňuje deloha.

nenulinecka
29. pro 2017

@vvercatkoo to jsem nekde cetla, ze to uvolnuje a zmirnuje kontrakce...

lhubajda1
29. pro 2017

@evelin1251 Beru ho již od 5 měs 1-0-1, teď již 3xD a v pohodě. V těhu se může, už jsem ho brala i u prvního těhotenství

ma_jo
29. pro 2017

@blackhole jasne, kazda to ma jinak. Nikdy nezjistime, jak by jednotlive pripady dopadly s cvicenim kdyz se necvici a naopak. Ja jsem treba necvicila, natrzeni jsem trochu mela, nastrih ne, ale hojilo se to rychle a do 2 mesicu jsem byla uz taky uplne v pohode. Syn mel 3,6... Ale ten pocit kdyz se tlaci neco tak velkeho ven bych teda nemusela mit vickrat, nez je nezbytne nutne (teda pri porodu) 🙂.
Ale verim, ze nekomu to muze pomoct a dodat sebejistotu. Ja to beru spis tak, ze je to v prirode zarizene aby to slo kdyz je potreba.

donia
30. pro 2017

@evelin1251 taky beru dopegyt cele tehu 3 denne. Brala jsem v kazdem tehu a v pohode. Po porodu mi na kojeni vymenili za egilok a pak klasika nejake prasky na tlak. Mam to uz celozivotne hranicni tlak.

donia
30. pro 2017

@nenulinecka jako klystyr je spis psychicky neprijemny, ale jinak je prakticky a rekla bych lepsi. Jednak uvolni pri porodu, nemusis mit strach, ze behem neho dojde k nehode a hlavne k nezaplaceni po porodu, pokud je siti, tak mas 3 dny klid, ze nemusis resit jeste velkou stranu. U prvnich dvou porodu mi ho davali pri rozjetem porodu a to teda zadna slava pri kontrakcich, ale u toho tretiho s predstihem hned jak mi ho zacali vyvolavat a pohoda. Mela jsem klid a cas jak na wc tak i na sprchu.

nenulinecka
30. pro 2017

@donia dekuju 🌼

nenulinecka
30. pro 2017

Uz je asi miminkam nasim tesno. Nekdy me prijde, ze prasknu a co mi ted hodne je neprijemny, ze mi kope az u hrudniho kose, to je tak hnusny ☺

barushe_27
30. pro 2017

Ahojky devcatka, tak po dlouhe dobe jsem tady, nez jsem se tu vsim procetla, trvalo to. Jsem rada, ze simi a jeji drobek jsou v poradku a vsechny jsme porad 2v1.
V nemocnici jsem lezela dva mesice na kapackach, jela jsem do prace, delam na neurochirurgii takze taky zada, protoze v te porodnici se mnou nic nedelali jen me prislo, ze na me cuci jako na simulanta.
Muzu rict, ze vydrzim hodne, ale ty zada to byla silena bolest. Porad je citim, ale jen pri vetsi zatezi, takze vice odpocivam.
Mam strasnou radost, vcera jsem si dovezla k nasim karku pro nasi prdelku, tak jsem zase o neco klidnejsi.
Postylku, kos a kolebku si dovezu az po novem roce a necham ji vymrznout. Jsem silena, mate to taky tak nebo je to jen mym povolanim, vsechno peru, kocar mam z druhe ruky, ale uz mam vse vyprane strisky, nanozniky, proste uplne vsechno, vsechno co si koupim tak hned peru, umyvam.
Tasku do porodnice pro malou mam asi vsechno zabalene, pro sebe pobaluji kazdym dnem neco co me napadne.
Prijde mi zbytecne kupovat si kojici kosilky, tak jsem to vyresila tim, ze jsem si koupila normalne kosile na knoflicky a kojici podprdu taky nemam, protoze netusim jak to budu mit s velilosti.
Co se tyce strii prsa nemuzu ani vystrih mit, mam tam tech strii hrozne moc, brisko zatim nic, ale mam je na bocich. Vaha zatim nahore 9 kilo, ted jim jak neurvala, jo no Vanoce.
Holky jak je to s tim malinikem nevim jestli uz muzu pit, dneska 36 tt, takze jeden sacek denne nebo mam pockat az do ukonceneho 37 tt, nikde jsem nic nenasla jen diskuze, kde to pije kazda jinak.
Taky jsem chtela cvicit s anibalem, byl mi hodne doporucovan od znamych, ale bylo mi receno, pokud me chytnou ty zada u porodu, ze prirozenou cestou neodrodim, tak me prijde zbytecne davat za to penize, tak budu jen masirovat hraz od saloosu. Ale ten anibal je super i po porodu, zpevnuje panevni dnl, prevence proti inkontinenci, ale urcite si nemyslim, ze by po nem mela byt mamina vytahana. Jde o to, ze anibalem si muzete najit vhodnou polohu pro tlaceni atd.
Me ukazuje aplikace uz jen 29 dni, uz se na prdelku tesime, je to takovy nas boxer.
Jeste ze tu holky pisete ty vahovy odhady vasich srdicek, me bylo receno ve 33 tt 2020 g a byla jsem s toho trosku v soku, ze to je hodne, ale koukam, ze ani ne. Stejne je to plus minus 250 g.

barushe_27
30. pro 2017

A tady jeste fotecka , nelekejte se toho curbesu mam to u nasich v prujezdu. 😝

vvercatkoo
30. pro 2017

@barushe_27 ahojky, tak to jsem ráda, že jsi v pořádku. Já ten maliník začala pít včera a i to lněné semínko jsem namočila, ale ještě nezkoušela😂. Aniball jsem vzdala, nějak to dopadne. Chlap slíbil, že začneme sexovat😂, tu masáž hráze doktorka říkala až od 38tydne
Já tašku pro sebe mám sbalenou, ale pořád něco dohazuji. Ještě musím nachystat pro malou, ale to bude zvlášť na vajíčku, co pak v den odjezdu chlap doveze.
Jinak doporučuji podprsenky od Madely. Jsou luxusní. Mám i noční a opravdu perfektně sedí a super material

evelin1251
30. pro 2017

@donia Já si právě řikám, že jakmile jednou začnu brát nějaký prášky na tlak, tak už se jich třeba nezbavim 😕 no mám z toho takovej divnej pocit...

evelin1251
30. pro 2017

U nás dnes po ránu legrace 😀 bylo 8 ještě spim a zdál se mi lehtivej sen 😇 Přítel se vzbudil a šeptá mi do ucha " dal bych si sladkou snídani,máme něco?" řikám mu s rozlepeným okem "vem si mě, mě" a špulim se k němu, jeho odpověď " já bych chtěl vánočku a né špekáček " 😀😝 sprosťák jeden. Nakonec mise splněna 😇

vvercatkoo
30. pro 2017

Holky, kdy máte v plánu si povléct postýlku a tak? Já to mám vše vyprané a zavakuované a nevím, kdy to začít chystat.

blackhole
30. pro 2017

@ma_jo jj, je to individuální. Holka, která se mnou byla na pokoji a rodila tentýž den, měla o kilo menší dítě a přesto jí rupla hráz až ke konečníku... (s Aniballem necvičila) Takže ta příroda to ještě nemá úplně vychytané ;)

nenulinecka
30. pro 2017

@barushe_27 jupiiii, jsi zpet ☺ nezhubla jsi v te nemosce ? Kocarek krasny, kombinaci barev mas stejnou. 🌷

nenulinecka
30. pro 2017

@evelin1251 ☺☺☺

nenulinecka
30. pro 2017

@vvercatkoo mam to vyprane, vyzehlene, povlecene a v pytli v postylce ☺ az prijedem zmit porodnice, jen to vytahnu

snazilka01
30. pro 2017

Holky poznam i bez toho spesl roztoku, ze mi odteka plodova voda nebo se jedna pouze o vytok?V noci me vzbudilo vlhko mezi nohama a mam to porad.Ale netece mi nic po stehnech.Tak nevim..Nechci byt hystericka, ale vubec nevim jestli to jde bez doktora poznat.Mam vytoky skoro cele tehu, ale ted jak mam ty hemeroidy, tak chodim na ostro doma, takze jestli to neni jen tim, ze se mi to nema za co uchytit..Poradite mi prosim

galatea_a
30. pro 2017

@vvercatkoo Mám to všechno vyprané, povlečené a připravené. Akorát mám přes postýlku hozenou tenkou deku, aby se na ni nenaprášilo 😉

elenadavis
30. pro 2017

Holky a máte už poslíčky? Já ať se sleduju tak jsem zatím nic nezaznamenala.🙂

nenulinecka
30. pro 2017

@snazilka01 stava se mi to uz asi mesic, jakoby malinkaty unik moci, taky mam vlhko, proto stridam kazdou chvilku spodni pradlo.taky uz me parkrat napadlo co to je... bud je to totalne vodnaty vytok nebo moc... ale mam to uz dlouho.

nenulinecka
30. pro 2017

@elenadavis zaznenavam tak dvakrat za den ☺

marketka00
30. pro 2017

@nenulinecka dvakrát za den? A není to spis tvrdnuti břicha?

Strana