Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@lucie_91,
jestli máš na mysli prohlášení o jménu dítěte tak to je potřeba i u sezdaných rodičů, tedy alespoň zde v Olomouckém kraji.
Holky kolikrat za den mate poslicky?Ja je mam dnes docela casto a je mi tak nejak divne..
@snazilka01,
mám pocit, že je mám stále.
@snazilka01 tak 5x-7x ale dost silný
@bayt
@dominikaromanova tak snad je to v pohode.Dnes je mam taky po paty.Ale nikdy jsem je tolikrat nemela tak me to docela vydesilo..Porad se to stupnuje, myslim to, ze je mam cimdal casteji.
@snazilka01,
tak já bych to už uvítala, ale obávám se, že nakonec budu přenášet. 😒 A to původně strašili předčasným porodem.
@dominikaromanova no me prave taky rikaji, ze to bude nejspis driv, kvuli tomu, ze mam hodne plodove vody.Ale i ja si myslim, ze budu rodit kolem 27.1.
Tedy holky to je opravdu s těma poslíčkama zajímajé. Já konec 36tt a stále ani ťuk. Poslíčky musí mít každá těhulka, nebo je to jak u které? 🙂
@snazilka01 To je zajímavý, jak s tím souvisí množství vody? Já teda mám vody taky docela dost.
@elenadavis Ve 36tt jsem je myslím neměla.
@elenadavis, já u druhého těhu neměla vůbec.
Tak holky u nás nastala velká změna místo porodu normálně kolem 6.unora sekce na 26 ledna :( achjo
@klaraslavickova proc sekce? U me teda take hrozi, kvuli KP, koukam, ze jsi od Prachatic, kde budes rodit?
@klaraslavickova ty bláho, ale ty máš astma ne?
Jsem z putkova to je kousek od vimperka no budeme rodit ve Strakonicích vše bylo OK dokud mě nedostala do ruky plicní primarka tak když viděla moje výsledky byla dost proti a nedoporucila normální porod a dnes ať sem to okecavala jak sem chtěla bylo mi to houby platné nikdo nechce rYskovat ze se začnu dusit a něco se stane což já jako chápu ale sem zklamaná
@klaraslavickova tak hlavne, aby vse dopadlo dobre, pokud nebudu rodit driv, tak pujdu take do Strakonic
Je taky mam astma, ale dobrych nekolik let jsem ventolin neuzula a kdyz jsem se ptala gyndare tak at si ventolin k porodu vezmu, ale zadne plicni mi nedoporucil, jejda to me teda mrzi, ale chteji si byt jisti kdyby byla nahodou nejaka komplikace. A jak silne mas ty ty plicni problemy
@barushe_27 u mě je to nezvládnutý astma nikdy nevím co přinese další den jsem třeba měsíc v pohodě a pal najednou se zadycham i při hovoru většina třeba chripek konci návštěvou pohotovosti dost často mi ani ventolil nepomůže to zahnat takže u mě je to vše 50 na 50
Aha tak to je na hov.. to ja vysledky mam dobre, nosim ho sebou jen jako pojistlu, ale opravdu uz ani nevim co to je si ho aplikovat, vzdy mi skoro cely projde. Tak hlavne aby si to ty i mimous zvladly
@bayt rikali mi, ze je to jak s preplnenym balonkem, ze to nevdrzi a proste praskne.Nemusim samozdrejme, ale rikala, ze se to stava.Tak uvidim no
@barushe_27 tak tou sekci by se mělo problémům předejít alespoň těm co by ohrozily miminko
👎 no fujky, to je hnus ten kůň...... vůbec se mi to nelíbí, se v tom nevyznám já se v tom neorientuju!!!!
Zítra jdu zas na kontrolu na gyndu, musim tam chodit pravidelně 2x týdně, fakt vopruz 😠 Doktor mi říká, že nejsem normální, že si mě musí ohlídat 😀 kvůli tomu vyššímu tlaku.Byla jsem tam v úterý a i přes to, že užívám ten Dopegyt na tlak (ráno + večer), tak ho mám stejně vysokej....?! Teda - ten vrchní systolický se mi snížil, ale ten spodní diastol. mám furt stejný ne-li vyšší zas byl 95. Stejně si myslim, že to mám ze stachu 😖
Jinak mi dělal i monitor a stěr na streptokoka, tak se výsledek dozvim zítra.
Ahoj... jen se chci zeptat. Nečekaně budu rodit už za týden (na vyvolávačku, kvůli špatné placentě...) a včera mi přišel zbrusu nový Aniball. No, už si s ním nezacvičím. Tak se chci zeptat, zda by o něj někdo stál? Krabička je rozbalená, protože jsem se na to chtěla podívat, ale samotnou taštičku s míčkem jsem ani neozevřela. Prosím, když by někdo měl zájem, napište mi do SZ. Děkuju! (cena asi tak 900,- + poštovné, PC 1300,-)
Tak dnes jsem byla poprvé na kontrole v nemocnici a byla jsem za 5 minut hotová s tím, že se nic neděje a na ultrazvuk a monitor půjdu až příště. Navíc příště bude až za dva týdny místo týden... Takže nevím vůbec ani odhad váhy, což jsem předpokládala, že se bude sledovat, když mě I dali do rizikovky kvůli cukrovce.
@marimal fakt? Já dnes byla taky poprvé, ale odcházela jsem skoro až po dvou hodinách. A dělala mi vše a další přesně za týden
Ja jdu v pondeli, doufam ze odhad mi reknou. Holky taky vam mimisa porad tak skytaji?

@barushe_27 Moje taška k porodu:
- těhotenský průkaz
- doklady (občanka, kopie mojí občanky i občanky manžela, kartička pojišťovny)
- peníze
- prohlášení o jménu dítěte
- porodní plán
- oddací list
- jméno a adresa pediatra
- natahovací šaty, košile a tričko na porod
- župan
- ručník
- plavky pro manžela
- omyvatelné přezůvky pro mě i manžela
- CD s relaxační hudbou
- vonný olej (levandule :D)
- neperlivá voda, tmavá čokoláda
- gumičky, pinetky
- balzám na rty
- teplé ponožky
- papírové kapesníčky
- látkový kapesník na namáčení a otírání čela
Taška do porodnice:
- 2x kojenecká podprsenka
- 4x kojenecké košile
- ručníky
- síťované kalhotky
- poporodní vložky
- kuchyňské utěrky
- stahovací poporodní pás
- purelan Medela na bradavky
- vložky do podprsenky
- pro miminko raději bambucké máslo a tělové mléko na mazání
- zavinovačka
- dudlík
- vlhčené ubrousky
- jedno balení novorozeneckých plen
- taška na špinavé prádlo
- léky pro mě (ty, co beru běžně, rybí olej, probiotika, kojenecký čaj)
- foťák
- čtečka
- mobil s nabíječkou
- papírové kapesníčky
- dezinfekce ve spreji do rozkroku (Cicatridina)
- moje kosmetika (kartáček na zuby, pasta, mycí gel, šampon a kondiš, hřebeny, manikůra, krém a odličovák, makeup, deodorant, holítko, tampóny)