icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

barushe_27
5. led 2018

Ja se po zech kojicich taky divala na wish, ale nejak jsem tomu neverila, tak aspon ze vim a kouknu na to

lhubajda1
5. led 2018

@barushe_27
mateřská se počítá za kvartál. Sečtou za 3 mes. Mzdy v hrubým a pak udělají průměr a z toho 70 %. U mě to bylo skoro to samé kolik jsem měla plat. Ale měla jsem odměny,takže se mi to docela zvýšilo.

barushe_27
5. led 2018

no kdyz do toho denniho vymerovaciho zakladu pocitam i vikendy tak mi to sedi, ale kdyz jen tyden tak mam o skoro 4000 mene tak tomu nerozumim

barushe_27
5. led 2018

3000 mene preklik

dixxie
5. led 2018

ahoj holky, tak jsem zde na diskuzi nebyla měsíc a půl, protože jsem měla asi nejšílenější životní období, zničeho nic měl přítel mozkovou příhodu, museli jsme volat záchranku, 2 dny na JIP, týden v nemocnici, nyní prášky na celý život, do toho zdravotní problémy s dítětem, které vyžadovaly spoustu konzultací s odborníky, pak vánoce, pak problémy s tlakem, kdy můžu v podstatě kdykoli jet do nemocnice, už jsem jednou byla na chvíli hospitalizovaná, tlak 180/105, naštěstí doma mám menší tlaky, třeba 135/85. Malá byla koncem pánevním, ale teď už mám pocit že se snad otočila šikulka, příští týden mi to doufám na ultrazvuku potvrdí. Každopádně nemám pořád tašku do porodnice a připravené vše na mimi a teď to musím co nejdříve všechno zařídit, protože doteď nebyl čas... holky, poraďte, krásné hnízdečko pro holčičku, nejsem moc na růžovou barvu, spíše červenou, kde mám koupit, kde je záruka, že do deseti dnů přijde poštou, moc díky!!! a držím vám všem palce ať vše klape tak jak má...

vvercatkoo
5. led 2018

Tak i mě se zmocňuje pocit strachu. Začínám šílet, co mi ještě chybí nebo na co jsem zapomněla. Datlí to zvládnu, nemám ráda bolest.
Dnes jsem konečně dodělala přípravy do porodnice a na cestu z porodnice.
Vytáhla jsem věci ze zavakuovanych pytlů a můžu říct, že můžu žehlit znovu, jak je to zmuchlané. Chystám se sestavit košík v obýváku, nevím jak to dopadne, návod u toho není.
Prostě nervy začínají pracovat

bayt
5. led 2018

@evelin1251 Já mám taky tyhle pocity. Pomáhá mi že mám veškerou výbavičku, vše nachystaný, cvičím s aniballem a tak. Přečetla jsem tu bichli o péči o děti :D V ideálním světě bych měla už hotovou i školu, ale nedá se svítit, tu teda do porodu určitě nedodělám, ale to mě znervózňuje.

dixxie
5. led 2018

uvažuju o tomto, jak se vám jeví? https://www.fler.cz/zbozi/oboustranne-hnizdecko...

bayt
5. led 2018

@barushe_27 Mně to vychází o něco méně než moje čistá mzda.

bayt
5. led 2018

@dixxie Mně se u těch hnízdeček nelíbí, že jsou vycpaný molitanem, měkký, nedávají podporu páteři. Viděla jsem jen jedno, které bylo z kvalitní pěny, ale to stálo snad 2 tis. a asi i možná i víc.

dixxie
5. led 2018

@bayt aha, no vidíš, to mě nenapadlo...

elenadavis
5. led 2018

@dixxie Ahoj jestli můžu doporučit tak my máme hnízdečko od této šikovné paní. Má velký výběr a můžeš se s ní i domluvit. http://m.fler.cz/shop/horakova-bozena Do týdne mi balík přišel. 😉

nenulinecka
5. led 2018

@dixxie to jeje silene, co se Vam stalo. 😢 jeste, ze je v poradku i kdyz s leky. Hlavne se nenervuj 🌼

dixxie
5. led 2018

@nenulinecka
@elenadavis hnízdečka vypadají dobře, líbí se mi toto: http://m.fler.cz/zbozi/4-dilna-oboustranna-soup.... nemáš na ni mobil?
jinak díky, snažím se nenervovat, dnes už je mi fajn 🙂 a u tebe nenulinečka vše OK? měsíc a půl jsem zde nebyla.

nenulinecka
5. led 2018

@dixxie ale jooo, dekuju za optani. 3x denne merit tlak jinak hned do nemocnice jak to presahne 140/90 a mame o 3 tydny vetsi miminko tak mozna za 14 dni vyvolaji porod. Ve 36tt odpovida 39+3 ... tak uvidime. Ven musi jednou, ale radsi bych kdyby chtel sam. Ne aby ho vyhnali. Mesic a pul to je doba,. Uz vic lidi nachvili zmizi...

dixxie
5. led 2018

@nenulinecka tak držím palce, s tím tlakem neboj, já mám jet do nemocnice až když to po dvojnásobném měření přesáhne 100, tedy ten spodní tlak. 140/90 u mě vnímají jako naprostou pohodu a normu 🙂. A dnes jsem mluvila se známou doktorkou a říkala abych se neděsila i kdyby to vylítlo na 110 a v klidu si to po 10 minutách přeměřila znova. Že prý mimi je v pohodě, že dřív se řešilo léky až když to bylo dlouhodobě nad 110. Takže buď úplně v klídku 🙂

nenulinecka
5. led 2018

@dixxie tak dekuju 🌼🌼🌼

lucie_91
5. led 2018

@dominikaromanova
@bayt

Jo tak, tak to je asi kraj od kraje jiné. U nás (Brno) je potřeba jen u NEsezdaných rodičů, kde jde o příjmení, jméno se jako takové vůbec nikde neřeší. U sezdaných to potřeba není a není k tomu ani důvod, když mají oba obvykle stejné příjmení. Netušila jsem, že někde je možné i u sezdaných párů chtít prohlášení o příjmení pro dítě...

nenulinecka
5. led 2018

Holky, chci nejaky darecek manzelovi, dat mu ho v porodnici nebo ho mit doma az budeme vsichni, neco jako podekovani, ze ty moje nalady ze prezil, za pomoc, kterou od neho mam. Vubec nevim co ale.

vvercatkoo
5. led 2018

@lucie_91 já dostala v porodnici papíry a je tam vše na vyplnění, včetně i papíru na matriku. Dále mám nachystané okopírované občanky a oddací list a různé papíry z vyšetření během těhotenství

barushe_27
5. led 2018

Je nenuli to je dobrý nápad, ale já jsem díky bohu žádné nálady neměla. Dáreček bude malinka prdolka.
Holky vy jste tu hodně pražandy, že. Bude někdo rodit ve Vyškove?

vvercatkoo
5. led 2018

@barushe_27 já mám v plánu Kroměříž

barushe_27
5. led 2018

Holky budete si mimčo nechávat i ty dvě hodiny po porodu u sebe?

vvercatkoo
5. led 2018

@barushe_27 to je ten bonding, ne? To jsem taky vyplňovala nějaký papír

barushe_27
5. led 2018

Aha ten taky není daleko, ale mám ten Vyškov sjízdnost do deseti minut, chtěla jsem Brno, protože pracuji v Bohunicích, ale mám strašný strach ze sjízdnosti a s té šílené dálnice, co tam ted je.
Ted jsem sepsala porodní plán, dám jím to s velkým nadhledem, at přistupují k tomu, že jsem prvorodička.
Dneska jsem ušila jednu část mantinelku a začal se mi nějak motat stroj tak jsem to odložila, byla jsem úplně rozpálená jak jsem se naštvala.

barushe_27
5. led 2018

Čoveče to ani nevím co to je, a ty si teda budeš nechávat malou u sebe na sále, než půjdeš na šestinedělky?

elenadavis
5. led 2018

@barushe_27 Už se to tu asi probíralo, ale můžu se zeptat na ten porodni plán, podle čeho ho sepisuješ. Je někde na netu nějaký vzor? 🙂

barushe_27
5. led 2018

Jj nasla jsem si vzor na internetu je tam toho kopa. Ted nevim presne odkud jsem cerapala, mela jsem to sepsane v diari a ted jsem to sepisovala do el. podoby.

bayt
5. led 2018

@lucie_91 No počkej a jak by ti vystavili rodný list? Musí mít nějaký údaje, jak se mimčo jmenuje 🙂

bayt
5. led 2018

@barushe_27 Já určitě chci abych měla mimčo od začátku u sebe, a aby ho nikam neodnášeli bez mojí nebo manželovy přítomnosti. Porodní plán jsem našla jako vzor na netu, ale dost jsem to upravila. Něco mi v něm přišlo fakt zbytečné (typu "podřídím instrukcím lékaře, pokud bude ohrožen můj život nebo život dítěte", no ty vado, to je snad jasné). Něco bylo formulované opravdu nešťastně, tak jako moc rozkazovačně, přišlo mi, že to dělá z personálu blbce. Já chci hlavně, aby neodnášeli mimčo nikam, nedokrmovali a nepíchali K vit. injekčně. Jo a aby ho nemyli.

Strana