Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
Porodní plán já neřeším, když jsem tam chodila na předporodní kurz, tak jsme se o tom bavili a říkali, že vše je o domluvě a pokud já nebudu moct komunikovat, tak tam bude chlap
jj jasne stejne jim reknu kdyby cokoli at delaji tak jak maji abychom byly obe zdrave. A hlavne at prihlizi k tomu, ze jsem prvorodicka.
Dobré ranko holky, tak mě koník napsal, že začínám 38.tyden😀. Po dlouhé době jsem spala skoro celou noc, jen třikrát na záchodě. Malá si udělala diskošku a začala ovládat mé tělo 😂 zničeho nic se mi zaťala ruka v pěst a zase povolila. Jinak už mám i ztuhlé ruce.
Už chci opravdu rodit
@vvercatkoo take uz to chci mit za sebou ☺
@vvercatkoo,
tak třeba to přijde brzy, protože já po velice dlouhé době spala také celou noc a to až do 8:04 hod., na WC jsem šla jen jednou. Na porod čekám už cca týden.😀
Holky tak dneska, nevim jestli to neni po nejakem jidle, ale nevim, ze bych snedla neco zleho. Prujmy trikrat do pul hodiny, curani po deseti minutach, navaly horka a obcas boli podbrisek, a tlak na spodek. Vypila Jsem ten gravimilk, ale nevim jestli po tom muzou byt prujmy. Brisko porad nahore, na intimce obcas nejaky hlen je, ale nemyslim si, ze by to byla zatka. Myslite, ze to zpusobuji poslicci? Nemate taky nektera.
@barushe_27 tak já už třetí den pozorují taky průjem, jsem ráda, že to jde samo a nemusím tlačit nebo trpět zácpou 😂 někde jsem četla, že to může být už příprava na porod. Jinak se cítím den ode dne jak slon a nemělo. Dnes mi tchýně řekla, že už se těší, až budu zase veselá kopa, jako před tím, že se skoro ani neusměju. Jsem jí říkala, že to už ani nejde, když funím jak lokomotiva a malá si se mnou dělá co chce a já tomu nemůžu zabránit
no dneska jsem zacala 37 tt, tak nevim kdy se podiva na svet. Je dneska akcni jak blazen a takova slaba jsem. No jsem na to zvedava. Jj mas pravdu, uz je to takovy tezsi.
Taky mame prujem. A holky, jsem nemocna 😨😢 v krkuporodnici jak kdybych nemela diru, hlava mi snad praskne, nemam silu vubec...
Co mi to tam skace vzdycky. Omlouvam se
Ja taky toci se mi hlava, jsem celkove takova slaba, pardon kadim uz jen hleny, brisko poboliva, mala radi jak zbesila. Zkusim si dat vanu mozna se to umoudri.
Nojo holky uz jen par dni a je to znat
@bayt Nic k tomu není potřeba. Zařizuje to přímo porodnice, sami se mě u syna (tehdy svobodná samoživitelka) ptali, jestli chci stejnou pojišťovnu, že hlásí narození. Jak to je teď po 8 letech nevím, ale informovala jsem se včas na matrice a do porodnice s sebou kromě oddacího listu nic nepotřebuji. Příjmení bude mít logicky po nás, na to papír nepotřebují, když jsme sezdaní. A jména se řeší těsně před porodem, není tu žádná registrace k porodu, nic.
@lucie_91 To je spíš tak, že jim to nahlásíš u vás asi osobně, a oni si to pak do toho formuláře sami zapíšou a pošlou to na matriku 🙂 U nás si to možná zjednodušší a rovnou vyberou vyplněný formulář. Ale chtěj podpis obou manželů i k rodnýmu jménu. Tak že by u vás podpisy nevyžadovali? Já sama nevím jak to ze zákona či vyhlášky je. Co kdybych pojmenovala dítě za zády manžela třeba Pepík a on by chtěl Honzíka?🙂)
@barushe_27 Já jsem 39tt a dneska jsem myslela, že snad porodím na eskalátorech. Poslíčky jak blázen :D Byli jsme s manželem na čokoládové degustaci, to bylo super. Mě hrozně bolí žebra, dřív pomohlo ležet, ale už mě bolí i v lehu. Jo a jse pyšná, na aniballu jsem holky natrénovala už 25 cm což byl můj cíl 🙂
@nenulinecka Moc tě lituju, já byla nemocná asi týden zpátky, bylo to šílený. Naprosto slabá, byla jsem ráda, že dojdu na záchod. Rýma, bolest hlavy, kašel...a jeden večer i horečka, takže jsem nejdřív srážela ledem a sprchou, ale na moc dlouho to nepomohlo. Musela jsem si vzít i paralen! Teď to řádí :/ Muž kolem mě skákal od rána do večera, furt běhal do krámu, do lékárny, vařil....jinak bych to nedala.
@nenulinecka Jo a bylo mi tak zle, že v ten den, kdy jsem měla horečky, jsem i brečela. A furt jsem snila o tom, že jdu okamžitě na císaře, abych nezatěžovala mimčo a abych mohla sama brát pořádnou medikaci. Protože ta, co můžou těhotný, je dost na prd. Doporučuju kolostrum, céčko a v lékárně jsem měla nějaké bylinné spreje do nosu a pastilky na krk.
@bayt dekuju, no ja mam smulu, ze manzel ma ted sest 16 ek za sebou, aby pak mohluz byt s nami az to prijde. Nemam silu si udelat ani obed ani veceri. Jednou jsem pouzila kapky do nosu, mam 37,5 tak zatim bez paralenu. A stopbacil a cajiky s medem. Vecer mi neco priveze muz. Taky uz chci, aby byl venku a netrpel se mnou.
@nenulinecka To je dobrý, ale jakmile to vyleze nad 38 tak okamžitě radši srážej. Radši si měř tu teplotu fakt často, klidně co hodinu dvě, kor na večer to někdy stoupá. Jinak tě lituju, tak ti muž aspoň přiveze jídlo večer 🙂. Jinak ono zase to není tak hrozné pro mimčo mít chřipku či nachlazení, když se nebavíme o horečce. Neublíží to a možná dostanou do těla i nějaké protilátky. To jsem tě chtěla jen uklidnit, ale sama vím, že to byly nervy. Já jsem se taky hrozně bála, že začnu rodit, byla jse totiž slabá jak moucha.
Jen nevim jak to doopravdy je at neplasim. Nase doktorka zakazovala se z horecek potit, ze to muze vyvolat porod. Ale nechci plasit.
@nenulinecka neboj brzy to prejde za tyden budes zdrava take jsem byla par tydnu pred porodem nemocna a bala jsem se ze v tom stavu nebudu schopna porodit ale brzo to preslo a rodila jsem zdrava tak neboj rodit budes zdrava telo si poradi.
@barushe_27 taky chodim castona na zachod, az z toho mam hemeroidy a to taky vubec netlacimjsem.Ale nemam ani sanci je vylecit, protoze chodim 2x denne.Ale uz jsem se s nima asi nejak zzila 😕 jinak poslicci mi sily den co den a dnes me dost boli v krizi, taky to mate holky?

Jj je to psane tak zvlastne proto jim to budu davat s nadhledem.
Nevim co to je, ale nejak me pri chuzi i lezeni zacal picjat podbrisek mozna cipek, mala kdyz se pojne tak to boli jeste vice. K tomu navaly horka a bolest hlavy. Myslite ze je mala jen nalehla. A vycuram se a mam pocit zr se mi chce zase. Je to vopruz