Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@stastnatehu Ja v klidu jsem,vcera me to nejak chytlo ze jsem brecela ale dneska to je uz lepsi.Mamka i teta rikali ze mela peknou poklidnou smrt.Ja uz dedu nemam 15let,tenkrat zemrel na rakovinu strev v nemocnici ale ne ve spanku.To me mrzi o Vasim dedovi.Co jsem nasla na netu tak kdyz ma prijit novy zivot tak ten stary zivot musi uvolnit tomu novymu zivotu misto na zemi.Babicka ta uz byla prababickou od sestrenky a rovnou 2x.Ja jsem jeste na nikoho nenarazila ze stejnym terminem vsecho.
@janallabdnah Asi čekáme žirafku 😀 Já ani přítel nejsme žádní dlouháni 🙂
@luczinek Ahoj, ja mám takú slobodnejšiu prácu. Robím preklady z cudzích jazykov. Vediem kurz angličtiny (ten dnes skončil). Je to veľa o tom, ako sa to hodí mne, čo je veľmi fajn. Ako trénerka vediem popoludňajšie tréningy detí a mládeže a občas dopoludňajšie pre škôlky a školy. Potom športujem, cez víkend zápasy .., ale to teraz nebudem môcť, takže na mňa padnú asi pomocné práce a papiere.
@evelin1251 V tom prípade ten náš Votrelecek bude asi po mne. Keby bol po oteckovi tak už má min. meter.😀
@luczinek Být pečovatelku nebo spíš sestřičkou byl vždycky můj sen.
Já pracuju v zemědělství, přesně jako porodní asistenka konkrétně 🐷 :D
Práci jako takovou mám ráda, ale je to dřina, hlavně pícháme různý injekce atd. Tak mám někdy strach. Ale zas si říkám, že bych se doma asi zbláznila.
@destovakapka tak to je Dobre🙂... to děda taky umřel ve spánku, dlouho byl nemocný Takze stim kazdy i počítal, jediny co me na tom mrzi je ze jsem si od 15 let neudelala cas abych za nim prijela( bydlel daleko a nemela jsem jak). .... ja prave taky ne, jste prvni🙂 v kolik jdete na screening?🙂
@stastnatehu Ahoj,babicka nemocna nebyla,jenom minuly rok myslim ze to bylo v prosinci mela malou mrtvicku a epilepicky zachvat.Brala nejake leky,takze teta musela davat na ni pozor asi je bere.Mamka rikala ze teta rikala ze se chystala nekomu na pohreb,ze v ten den vecer kdy zemrela si jeste prisivala knoflik na halence kterou si chtela vzit na pohreb.Babicka bydlela taky daleko,jako decko jsem k ni jezdivala na prazdniny ale pak jak jsem sla d ucnaku jsem tam prestala jezdit.Jezdivala jsem tam s mamkou a jejim pritelem kdyz tam jeli na otocku.Co jsem se odstehovala od mamky tak jsem tam pak uz nebyla.Na screening jsem objednana na 11hod.a na krev mam prijit na 7:30hod.to nevim jak preziju.Jsem zvikla dyl spat a jeste mi nekdy ranno byva spatne (na zvraceni a nekdy i zvracim).
@destovakapka aha tak to mi je taky lito:/...... ja jdu az v 13:50. Rano mi je taky casto špatně, obzvlast kdyz se nenajim tak jeste vic, ale jedinou krev mam nastesti uz tyden za sebou a cetla jsem ze ta ten screening emisím byt na lacno Takze super🙂 uz se nemuzu dockat az uvidim mimi🙂
Holky nemáte náhodou některá zkušenosti s jízdou na kole v těhotenstvi?myslím jízda nejen po silnici. Ceká me priszí týden cyklo dovolená,nesportovala jsem posledního půlroku vůbec tělo si komplet odvyklo,a teď bych měla jezdit denně ješte s 15kily za sebou na sedačce a 2-3vpredu v kosiku a terén žádná rovina. Myslíte ze je to dobrý napad? Samozrejme jedeme s nasi velkou rodinou která jeste nic netusí,takze jich,ac jsou tam maminy vsechny,se ptat nechci.
@tereza1989 Doktor mi spolu s cestováním letadlem zakázal a ze kolo nepřipadá v úvahu, i autem mam dovoleno jet v kuse 2 hodiny max. Kvuli otresum, ktere se nemusi mimi libit...
Jako koukala jsem, ze jedna holcina, co je tehotna, byla na kole s manželem... ale dokud ty lidi si mysli, ze kdyz se povede na prvni dobrou je vse dobry, tak to si nemyslim :-/
@tereza1989 po rovince bych se toho nebala.
Ale jakoby cyklo dovo bych odmitla respektive odsunula na pristi rok.
Precejen pises ze povrch neni rovinaty..
Jinak, kazda jak se citi. Jedne dela zle to a druhe tamto. Nezkusis nevis...
Me treba jednou po pul hid sezeni boli kostrc mrne tlaci, a zas jindy mi nedela problem prosedet 3,5hod cesty na moravu...
Je to podobne jako s plavanim jedna se boji a druha nechape proc....
@tereza1989 pokud jsi posledni pulrok nic nedelala, neni to dobry napad. Ja se ptala doktorky a rikala, ze neni problem s kolem, pokud jsem zvykla jezdit. Plati to tak se vsemi aktivitami, pokud jsi zvykla pred otehotnenim, muzes po zjisteni tehotenstvi pokracovat, ale jen v mirnem a udrzovacim tempu, Tvoje tepovka by mela byt do 140tepu/min, vic srdicko prcka nezvladne.
Ja jsem cekala na prvni ultrazvuk, aby mi potvrdila, ze tehotenstvi neni rizikove a pak jsem opet vyrazila na kolo, ale jen po cyklostezce, aby to moc nedrncalo a tepovka max 110 tepu, takze takova vyhlidkova jizda, ale byla jsem pred tehotenstvim zvykla jezdit pres 30km a o vikendech i vic. Ted jezdim tak 5-10km dvakrat tydne, jen abych se trochu protahla. Mam za sebou jedno ZT, kdy jsem nedelala nic, protoze jsem se bala a stejne to nedopadlo. Beru to tak, ze pokud je neco geneticky spatne, dopadne to tak jak tak blbe.
@tereza1989
@zabec presne tak pokud se ma neco stat stane se. Ja se taky setrila a dopadlo to 3x ZT. Ted sme hodne cestovali minuly tyden let 2x tento taky. Uz se teda citim utahana jak pes ale zpatecni let jeste musim zvladnout a pak uz jen odpocinek a bezna cinnost. Premyslim zda jit ve stredu k dr nebo az za tyden na prvni kontrolu. Ve stredu bych mela byt 6+2
Ahoj holky. Tak dneska drzte pesti. Ceka me 2.utz aby se videlo zda je vse v poradku a jestli miminko roste jak ma. Kdyz jsem tam byla naposledy byla jsem 6+6 a mimi melo 3mm tak se hrozne modlim aby vse bylo v poradku. Dneska jsem 8+6, tak snad prcek poporostl. Dnes si hodlam rict i o fotku tak snad mi ji konecne da :D
@danielle94 tak držím pěsti a dej vědět jak jste dopadli 😊
Jeste se zeptam na jednu vec. Nema nektera z vas problem s tim, ze ji taky boli hrozne hlava nekolik dni po sobe. Ale zajimave je ze jen pulka krku,pulka hlavy a ucho. Zacinam bejt z toho zoufala. Nic nepomaha. Paralen na noc taky ne:( dnes se na to chci zeptat na gynde. Ale asi je tohle potreba spis resit s obvodakem ze? Nekdo nejaka zkusenost?🙂
@danielle94 já to měla před týdnem - pravá strana...bolela mě 4 dny, paralen nezabíral, nějaké čínské olejíčky jsem zkusila, odpočinek, spánek, všechno možné...ten čtvrtý den už jsem byla totál vyčerpaná (ještě k tomu přibyla hnusná nevolnost v kombinaci s ukrutným hladem), že jsem vzala brufen - do půl hodiny bylo dobře...ale věřím a doufám, že to byla výjimka a kéž se to už neopakuje!
@veverka.dada vazne?? Ja take prava strana!! Krk,ucho,hlava. Vubec uz nevim co s tim. Taky dnes jedu 4.den. Vubec nevim jak si pomoci. Prijde mi jak kdybych mela bloklej krk nebo neco. A ten brufen muzeme v tehu?
@danielle94 Taky mi to přišlo, že je to jako od páteře...chci se objednat na rehábko, protože mám s krční páteří i celkem potíže a bojím se, aby se to poději neprojevovalo ještě více, jen se tam vůbec nemůžu dovolat..
Brufen nemůžeme :-/ Ale já jsem si ho opravdu výjimečně vzala, protože prý je ten stres z té bolesti pro mimi horší, než jeden prášek a neplánuju ho brát pravidelně nebo častěji, takže jsem si "nastavila" v hlavě, že si ho vzít můžu...ale tím ti to nechci radit...rozhodnutí je na tobě, nevím, jak moc snášíš bolest atd...není dobré vzít si prášek a pak si to vyčítat 😉
@hribek to jste se teda dost nacestovali. Já bych jeste nechodila,vse je lip videt az kdyz už jsi 7neco,at nejsi pak zklamana,ze nic neuvidis a ani treba srdicko. Mluvim z vlastní zkusenosti a kor ted pri druhém. Sla jsem v 6+1 a byla zklamaná,nebyl tam ani žloutkový váček, nic. Zítra bude snad už srdíčko. Kdybych sla zítra na první byla bych víc v klidu než jsem teď,14dní už se tak díky mé nedočkavosti snažim zamestnavat mozek ruznými cinnostmi
Tak se jdu pochlubit 🙂 Kontrola dopadla v poradku. Krasne roste. Mame 1,8cm🙂 srdicko bije jako o zavod. Priste uz dostanu prej tehotenskou prukazku.
Jinak ptala jsem se na to s hlavou. Jsem pry extreme dehydratovana. Musim hodne pit. Na zvraceni jsem dostala torecan cipky. Jinak pokud se muj stav nezlepsi a budu takhle dehydratovana a zvracet porad tak budu muset do nemocnice na kapacky. Aby mimi dostalo vse co potrebuje.
@danielle94 aha..tak u me to bude necim jinym, piju tak ty dva litry denne...pokud zvracis, doporucuju pit magnesii, pri zvraceni z tebe jdou totiz dulezite mineraly a magnesie ti je pomuze dodat 😉 a jinak blahopreju k vydarene kontrole 🙂
@stastnatehu Ja jsem chodila do car,v car jsem byla naposled na ultrazvuku 15.6.a to me doktorka predala k moji obvodni gyndarce tam jsem mela jit na kontrolu za 14dni (29.6).Ja jsem se objednavala na kontrolu 16.6.a ze mi v car vystavily neschopenku tak jsem tu jednu cast musela v pondeli zanest doktorce.Byla jsem u doktorky ze si zapisovala z neschopenky veci do pc a chtela vedet nejake informace.Kdyz jsem tam byla 29.6.na kontrole tak se me ptala asi jsem na lacno a jestli jsem donesla moc.Pritom kdyz jsem ji donesla neschopenku tak mi nerekla ze na kontrolu mam prijit na lacno a donest moc.
Holky budete si nektera porizovat angelsouds?
@destovakapka to me nastesti rekla abych prisla s moci a dala mi i skumavku.... ted 11.7 si jdu konecne pro tehotenskou knizku🙂 uz se tesim
@mari90 ja chci🙂 me to prijde jako dobra vecicka:D aspon budu vic v klidu:D
@stastnatehu ja ho prave mela v tehu s dcerou a vzdy me to neuveritelne uklidnilo, jen manzel si me porad dobiral, ze prcka smiruju a nenecham ho v klidu
@mari90 pritel mi neco podobného rekl taky kdyz jsem mu rekla ze si to chci koupit..... ale ja ho poslouchat nebudu, az si urcite poprve poslechne to maly tak se mu to zalíbí a zmeni nazor.. snad:D

A co ostatní holky, co děláte, jako co pracujete? Já dělám pečovatelku v senior domě, hned po zjištění těhotenství jsem přestala zvedat a polohovat klienty, přebalovat a koupat, dělám desinfekci, což nevím, jestli je vhodné, protože v bezpečnostním listě jsou uvedeny takové věty označující rizikovost, se kterými má těhotná zakázáno pracovat, dále jezdím s klienty na výjezdy=tahám je na vozíku přes různé prahy, na chodník, tlačím do kopce, jsou tam u nás i osoby s infekcí-např MRSA na plicích-nechodím sice přímo do pokoje onoho klienta, ale věřím tomu, že ve vzduchu se potuluje spousta "chuťovek". Dále pak tam mají klienti různé vyrážky, které sice infekční nejsou, ale stejně bych je nerada chytila. Takže se pořád patlám desinfekcí, rukavice nonstop na rukou a rouška na obličej, když provádím desinfekci.