Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
Zdravím holky, chtěla bych se zeptat , uvažovala jsem nad nějakým těhotenským deníčkem, čekám první miminko a myslím si, že by bylo fajn při dalším těhotenství vědět jak jsem to měla poprvé a pak, je to pěkná památka na střádaní různých foteček apod... A tak se ptám chci aby to mělo i nejakou úrověn a našla jsem dvě knihy jenže se neumím rozhodnout a to: Můj těhotenský deník a Deník mého děťátka tak co vy na to? doporučíte?
Holky jak jste na tom s unavou? Ja bych mohla sptat porad. Jak na potvoru jsme v rakousku (u svycarska) a potrebujem prevezt 2auta do brna a ja sem totalne vyrizena. Navic teda nevolnosti pekne zacinaji zacinam 7tt
Tak holky,dnes konečně potvrzené ofiko těhotenství se srdíčkem,leč tenounce zatím bijícím ale je tam. Vše roste i kdy pomalinku ale roste. Podle UTZ jsem dnes 6+0takže miminko je prý mladší o hodně,ale drží se. Jen jsem se zapomněla zeptat na to koli. Ale vím asi co mi rekne,je to starý pán co na kole vyrostl a dodnes jezdí jak o život a podporuje sport takze asi řekne ať jedu. No asi si kolo vezmu ale využiju jen nakratke tratě
@hribek
Ahoj. Unava byla hrozna. Ted se to hodne zlepsuje. Jsem 10.tt a je to fakt o dost lepsi. Unavena jsem hodne az vecer. Polehavala jsem jen kvuli nevolnostem. Spis je pro me hrozny treba vyjit schody a jsem vyrizena. Ale jinak se mi pres den spat nechce🙂 plus vcera jsem dostala cipky na nevolnosti protoze uz jsem ani nepila ani nejedla a je to fakt o moc lepsi🙂
@tereza1989 krasne zpravy,urcite odpovida pozdejsi ovulaci 😉
Ja jdu na kontrolu take dnes, tak uz mam trochu nerviky
Jinak unavena jsem take hodne, ale take je pro me horsi vyjit ty schody, nez je vylezu k bytu tak jsem ufunena jak lokomotiva
@tereza1989 super zprava. Hlavne ze je srdicko. Treba byla pozdejsi ovulace.
@danielle94 no tak snad se to zlepsi. U dcery jsem to mivala az po praci tak od 4odpoledne. Ted se vyspim a muzu zas. A to jsem dneska vybechala utros. Po tom bych se snad ani neprobudila
Holky. 24.jdu na dalsi prohlidku na gyndu. Uz treti. S tim ze mi udelaji tehotenskou prukazku a taky mi udelaji odbery pro prvni screening. Nevite nekdo jestli musim prijit nalacno? Mam to az v 10 hodin a podle me bych umrela. Nevite nekdo? Pripadne si tam jeste napisu🙂
Dekuju. Jinak jak probiha ten prvni screening?
@danielle94 ja na krev musela byt na lacno, sla jsem tam v 8:30 a jeste jsem cekala ve frontě, bylo mi strasne spatne protoze kdyz se rano nenajim tak je zle, tak jsem jen pila čistou vodu:/ a screening mam az 19.7://
@danielle94 na první velké odběry se chodi vzdy nalačno. Já teda nevím jak to funguje u vaseho gynekologa,ale na krev pred screeningem jezdím vždy do Prahy kde ciste jen odebiraji krev,na cokoli. Je tam asi 20orepazek a jede to tam jak na bezicim pase,tam nalacno nemusim,ty jsou na genetické vady. Tyhle výsledky pak putují k Apolináři,kde dělají velký screening a kontrolují počet prstů,zda je velké či malé a mě tam třeba řekli už i pohlaví. Tohle vše by mělo být okolo 12rýdne kdyby se popripade zjistila vada dítete je porad cas tehotenství ukoncit,ale znám i pripady,kdy se slo pozdeji. A nekdo nebyl na screeningu vůbec za celou dobu. Takze urcitě bych si zavolala a zeptala se
@mari90 v kolik jdes? Dopadne dobre,jsme tak nejak nastejno tak pak dej vedet jaks dopadla
@tereza1989
Dekuji za info. Uz jsem volala. Nalacno byt nemam. Nejlepe jist a pit. Rikala ze by se zadne odbery v tehotenstvi nalacno delat nemely prave kvuli miminku a tomu, ze by to zensky nemusely ustat.
Tak snad sebou neseknu i tak😀
@danielle94 tak to zavidim ja musela byt na lacno 😏
@tereza1989 tak jsem dopadla dobre, mimi je podle mereni o den vetsi, srdicko krasne tluce, doktor to vidi zatim pozitivne, pry podle tepove frekvence a podle to
toho jak roste, to vypada dobre, tak mam byt v klidu, ale po prvnim trimestru si pry oddychne semnou...
@danielle94 aga,já se na to dnes ptala tety na co byly ty dnešní odběry a řikal ze na lacno jsou na hladinu cukru,hladinu protilatek a jestli mi v v krvi nechybí nějaké živiny které jsou treba.
Ahoj děvčata, jak se máte? Jak vám rostou pupíky? Mě příjde, že jsem jak náfuka :D Ale dneska mě docela bolí v podbříšku. Asi se mi roztahuje děloha.....A je celkově tak divně, jsem úplně beze šťávy 😴 Zítra 7.7. jsem objednaná na screening, ale zatím jen na odběry krve. Až 21.7. mám přijít na velký ultrazvuk, příjde mi to jako docela dlouhá doba od sebe. Tak nevim, máte to taky tak? Snad jo 😉 A v podělí 10.7. se chystám na endokrinologii, tak mi řeknou co se bude dít s tou štítnou žlázou. Doufám, že je vše s mláďětem v pořádku a vesele si skáče v pupíku kozlíky 😀
@evelin1251 ahoj. Nam konecne prestaly (zaklepu) nevolnosti. Tak si muzu trosku zacit uzivat teseni se na mimi. Ja jsem mela kontrolu s utz 3.7.a ted jdu az 24.7.po trech tydnech. Uz je to treti kontrola. Predtim to bylo po dvou tydnech. Mela bych uz dostat prukazku tak se tesim🙂 jinak mi naberou krev a hned 28.screening:) porad hledam nejakou aplikaci na poslouchani srdicka maleho. Uz se mi po nem styska po tydnu🙂 jinak bez stavy jsem kazdy den:D vzdy unavena jako blazen:D
@danielle94 myslis, ze nejaka takova aplikace funguje?
Na poslouchani srdicka doma je pristroj angelsounds. https://www.modrykonik.cz/angelsounds/
@danielle94 ahoj,tak to se máš že jsi bez obtíží,jaké jsi vůbec měla?mě do středy nebylo taky nic,ale od středy jakmile nastane 3hodina začne mi být zle od žaludku a k večeru se to stupňuje,takže pak jsem nepoužitelná. Jsem zvedavá kdy to prejde,jedu na dovcu a je to dost neprijemne
Ahoj holky na kolik vas vyslo umeli uplodneni děkuju
@mari90 nefunguje:D slysim sve skrundani v brise a trosku srdicko. Srdce maleho bije jako zvon tak jsem to chtela zkusit🙂
@tereza1989 ja mela hrozne nevolnosti. Nemohla jsem vylezt z postele. Zvracela jsem plus zaludek na vode cely den. Nic jsem nejedla a nepila. Chteli me poslat na kapacky. Kvuli dehydrataci jsem mela hrozny bolesti hlavy. Dostala jsem cipky a ted je lip. Dnes mam dojem ze se mi to vraci ale az bude hodne zle tak dam dalsi cipek a uvidime🙂 doufam ze uz se to nevrati. Byly to nejhorsi nevolnosti co jsem kdy mela:/
@danielle94 takovyhle nevolnosti, co popisujes jsem mela pri dceri, ani torecanove cipky nepomahaly, k tomu jsem byla dost hubena a i jsem hubla, nebylo o co stát, jednou jsem jela i na pohotovost, kde mi doktor pomalu vynadal co jako vůbec těhotnim, když to pak nezvládám....teď je to lepší, mám i o 12 kg víc, než v tom předchozím těhu, takže větší zvracení mi asi nijak neublíží, ale zatím jsem zvracela párkrát, i když mi je blbě celodenně, ale nejhorší je to, když nejsem najedená, takže se vlastně celý den jen něčím láduju....
Dobre rano devcata🙂 dneskem zacinam 8tyden, a za dva dny kontrola. Bojim se jak blazen, vecer kdyz na to pomyslim nemuzu spat, ale i se tesim. Verim ze ted uz bude vse v poradku. Bricho poboliva, nevolnosti rano a vecer, ale da se to vydrzet, prsa ty citim teda fest.
Co vy? kdy vas ceka kontrola?
@sunny1sis
@mari90 nebojte bude to dobry, ja mela jit min tyden ale vyslo to na volno, tak sem si volala na tento a pry ma hodne plno, tak sem se objednala na dalsi stredu ale muzu zkusit prijit a pockat, tak snad me veme...
ja mam rizikovej 10-12 tak to si jeste 4 tydny neoddechnu ☹ ale snad to dopadne
Ja jdu ve středu to překoname ten týden (11tt)kdy nám minuly rok řekly ze je miminko už dva týdny po smrti.. každý týden alespoň jednou krvacim takže sem u dr skoro jak doma.. blbě je mi skoro porad takže snad je to dobre
@hribek ja zitra zacinam 11tt.🙂 kontrolu mam az 24.ale jsem napjata. Budou mi brat krev,utz a tehu prukazku budem delat. Tak jsem zvedava. Uz se mi po srdicku maleho/male styska🙂 nevolnosti i po cipku torecan spatne. Snazim se ale udrzovat v pohybu a neco malo jist at je vse v poradku. Obcas poboliva podbrisek. Ale snad to bude dobre🙂 dr me porad uklidnuje ze kdyz mam nevolnosti tak je to znamka toho ze je vse v pohode. Tak snad🙂 ted nas cekaj 3 svatby pratel tak jsem zvedava co tam budu jist a jestli to tam cele neprozvracim😀😀

@mari90 osobně si kupovat asi nebudu, ale naštěstí si mám od koho půjčit, takže to určitě využiji 🙂