icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

donia
10. led 2018

@nenulinecka tak s nachlazenim bojuji uz od soboty, ze jsem to dnes vzdala a jela na pohotovost. Protoze muj obvodak by me narychlo neobjednal a cekat tam min. 2 hodiny mezi ostatnimi nemocnymi to fakt nedavam. Takze jsme jeli navecer na pohotovost. V krku me boli od te soboty a od pondeli k tomu mam plne dutiny. Na ATB to ale nevidela, resp. ze mi je tak kratce pred porodem radeji nechce psat, at zkusim hlavne naparovat, abych ty dutiny uvolnila. Jako caju uz jsem mela x a dutiny mi povoli jen po sanorin emulzi, akorat bohuzel tak na 4 hodinky. Tak pak zase trpim. Snad uz se z toho zacnu dostavat, protoze do toho rodit si nedovedu predstavit. Nejmladsi uz taky zacina pokaslavat a tecou mu nudle, tak parada... to bude dalsi plodna noc.

klaraslavickova
10. led 2018

@dominikaromanova dekuji 🙂
Ale i tak mě to mrzí těšila sem se na to a ono nic :( první dceru mám porozenou normálně a teď tohle ale přiznám se odvahu na to stavět se proti doktorum nemám

barushe_27
10. led 2018

a jo vlastne to astma, to bych radsi neriskovala, kdyby nahodou se rozjel zachvat tak to neudychas a uz by ses i hure intubovala, protote budes mit stazenou prudusnici. Lepsi kdyz je to planovane. Urcite za to budes rada. Vim clovel chce co nejvice prirozeneni, ale musis mit privod kysliku aby melo i to mimuso.

klaraslavickova
10. led 2018

@barushe_27 tak si to teď beru tak ze svoje dítě miluju a odmítám ho ohrozit

vikiza
10. led 2018

@wendie Děkuji moc za rady, uklidnila jsi mě 😉

dixxie
11. led 2018

@calwena ahoj, tak uz jsi v CR na porod? Kdy mas termin? Ta mozkova prihoda nastesti nezanechala nasledky, volala jsem sanitku hned po dvou minutach priznaku, trvalo to 16 min nez dojeli a byl u toho nas syn takze jsem mela neskutecny adrenalinovy raus, to si asi dokazes predstavit a pak 2 hod strachu zda bude zit a zda nebudou nasledky. Celou dobu jsem si rikala ze se nesmim stresovat ale neslo to, celou noc jsem se pak budila a odehravalo se mi to furt dokola pred ocima. Duvod te prihody zatim doktori nenasli, furt se to resi a vysetruje, byl 2 dny na jipce a celkem tyden v nemocnici. Do toho resim zdravotni problemy syna a svuj tlak ted zrovna sedim v cekarne v nemocnici a cekam na ultrazvuk jestli ma mala dobrou biometrii. Snazim se byt v pohode co to jde... Zavidim vsem klidasum sveta 🙂.

dixxie
11. led 2018

Juuuu uleva, na ultrazvuku dobre zpravy, mala se otocila hlavou dolu!!!! Na minulem ultrazvuku tusim ve 32. tydnu byla hlavou nahoru. Tak to mam velkou oslavu dnes 🙂. Jinak mesic do porodu a uz mi namerili miminko 3333 gramu, to uz je porodni vaha tak asi prestavam jist nebo nevim 🙂. Hlava tradicne velka, holky, nemate nekdo na pridej anibal nebo epino? Menim nazor a radsi chci natrenovat kvuli te vetsi hlavicce a velikosti🙂.

calwena
11. led 2018

Ahoj,
@dixxie No jo, nakonec budu rodit v Čechách. Spíše z praktických důvodů, v Anglii rekonstruujeme dům a je to jedna velká stavba, vše vybourané, tam by se nedalo být. Potrvá to ještě pár týdnů. Tak jsme se s manželem rozhodli, že porodím v Čechách a on za mnou alespoň na tři týdny přijede. Termín mám v půlce února, ale včera jsem byla na gyndě a podle UTZ je malá trošičku starší, takže doktor říkal 11. února. Váží 2700 g a je taky hlavičkou dolů, takže úleva.
Ale ty máš pěkného cvalíka 🙂. S tou váhou bych si ale hlavu moc nedělala, ono se říká, že je to +- půl kila.
S tím manželem fakt hrůza, to bych měla noční můry taky, kdyby se to stalo u nás. Ale v dnešním přepracovaném světě se zdá, že to přestává být výjimkou i u tak mladých lidí. Hlavně že zatím vše vypadá dobře. Doufám, že i s malým se to srovná.

barushe_27
11. led 2018

@dixxiejeste ze si byla tak duchaplna a hned si volala. Urcite bude dobry, ted dostane i mozna medikaci a hlavne bude sledovany Pracuj na chirurgicke neurologii a vim ze je to opravdu tezke. Myslim na vas, kdyz se to ma po..... tak vsechno, tak doufam ze i maly a ty a ten vas uzlicek budete v poradku. A hlavne jak byt v teto situaci v klidu, to proste nejde, to by ti musel byt manzel uplne lhostejny a i kdyz clovek vi, ze je pod kontrolou stejne tam porad nejaka obava je.

A holky trpite na prujmy, delate s tim neco? Prave s tou moji nemoci nevim jestli to neni dietni chyba nebo jestli je to cisteni pred porodem, ale netusim jestli se mam vubec snazit to nejak pozastavovat treba smectou. Dekuji

martinato1989
11. led 2018

@barushe_27 průjem mám teď každý týden třeba jeden dva dny, prý ke to normální a tělo se čistí před porodem. Pokud te to netrápí několik dni v kuse, tak bych to neřešila.

nenulinecka
11. led 2018

Ahoj, tak druha poradna me dost vydesila. Maly mel pres 200 tepu, radil, tak hned krev, aby vyloucili tri veci, pak ultrazvuk pohoda, pak hodinu jsem mela odpocivat a pit hodne moc vody, hodina monitor. A nakonec se prdolka uklidnil. Ten mi dal dneska. Bala jsem se o neho. A dnes se mi zdal tak hnusny sen, ze mi v nem mudr rika : ve vasem pripade nebudeme vyvolavat porod ale potrat. Ja jsem jeste ted ze vseho spatna... furt brecim i kdyz me manzel koupil pyzamko, zupan jako prekvapeni, jsem podrazsena hrozne. Desnej den 😢

barushe_27
11. led 2018

@nenulinecka to uz aby je mel clovek u sebe ty prdolky. Hlavne, ze nakonec vse dobre dopadlo. 😘 No sny ja mam taky silene nocni mury

vvercatkoo
11. led 2018

@nenulinecka hlavně se nestresuj😉 vše dobře dopadlo

Já dnes taky kontrola, pomalu se to připravuje, minuly týden čípek 1,5cm polotuhý, těsně na jeden prst a dnes 1,5cm měkký na jeden prst😂 pokud to tak půjde dál, tak budu rodit až někdy v březnu

vvercatkoo
11. led 2018

Jinak jsem dnes konečně dodělala pro naši prdelku méďu

elenadavis
11. led 2018

@vvercatkoo jůů, chich musim se smát medvídci asi frčí já jsem nedávno taky sháněla medvídka pro tu naší cácorku. ( náš je ale kupovaný chich) 😃😍

vvercatkoo
11. led 2018

@elenadavis můj je taky z obchodu, jen jsem mu vyšila srdíčko

elenadavis
11. led 2018

@nenulinecka Jejda hlavně že se prďolka uklidnil a vše dopadlo dobře. 😉

danielle94
11. led 2018

Holky zacinam byt zmatena. Aby se mi rozjel porod. Musi mi prasknout voda nebo muzou prijit pouze kontrakce? Ted to jsou nejspis jen poslicci, ale je to bolest jako blazen. Nekolikrat za vecer. Nekdy i rano krece v podbrisku. A pak z toho letim vzdycky akorat na zachod.

wendie
11. led 2018

@danielle94 prasknout voda ti nemusi... Pokud by se bolesti stupnovaly a trvaly u prvorodicky 2hod po 5min tak se vydej do porpdnice a na vodu necekej.mne ji u obou kluku pichli az na sale... Jsem zvedava jak to bude u tretiho... U tretiho budu rodit s krecakem a hemoroidy venku tak to bude asi maso... Uz ted se bojim.

wendie
11. led 2018

@danielle94 ale koukam.ze jsi teprve ve 37tt.myslim,ze to spis budou poslicci.i kdyz z dalky soudit nemuzu... Hlavne v klidu,myslim,ze az prijde ta chvile,tak ji poznas 🙂

evelin1251
11. led 2018

@dixxie Koukni se do skupiny Aniball a Epi-no, já si tam četla rady a zkušenosti, když jsem se rozhodovala, jestli koupit nebo né. Teď tam pani nabízí nick má pajusenka.

evelin1251
11. led 2018

@nenulinecka To je teda potvůrka, že tě takhle pozlobil. Ale hlavně, že se mrňousek uklidnil. 🍀

Mě se teď taky furt zdají nějaký šílený sny 😒 . Dneska třeba, že jsem na koupališti (už těhotná), a někdo mě chytil za nohu a stáhnul pod vodu. Fůů pak mě to na chvilku pustilo a já se konečně nadechla 😲

dominikaromanova
12. led 2018

Holky asi se potřebuji jen vykecat. Mám tři dny do TP, včera v podvečer mi začalo šíleně tvrdnout břicho, malý tlačit na hlavičkou na čípek a bolesti v podbřišku. Dala jsem si teplou sprchu a říkala si, že když se začnou bolesti stupňovat a být pravidelnější pojedeme do porodnice. Upřímně, fakt jsem se těšila, že už to budu mít za sebou, bolesti začaly být celkem pravidelné co 10 minut, ale žádná hrůza, tak jsem si lehla u TV s tím, že budu čekat až se to zhorší. Kroutila jsem se zde jak § asi do cca 3 hodin ráno, pak jsem usnula, ráno se probudila a po bolestech ani památky. No, nenaštvalo by vás to. 😒
Tak já nevím, asi tam ten malý chce počkat až do léta, či co. 😂😂😂

wendie
12. led 2018

@dominikaromanova naštvalo 🙂 tři dny do TP už by to klidně mohlo přijít viď? to já si ještě počkám... 🙂 tak snad tě už nebude dlouho trápit a brzy se to rozjede...

snazilka01
12. led 2018

Tak dnes jsem byla na monitoru a u mudr..Doktorka mi rikala, ze jestli neporodim do konce mesice, ze mi porod vyvola

snazilka01
12. led 2018

Rada bych, abych pordila sama.vyvolani boli a je to na dost dlouho..nevite nekdo co pomaha na to aby sla mala ven?Zadne koktejly pit ale nechciuz.Dekuji za tipy

barushe_27
12. led 2018

Vana, sex, dlouhe prochazky, skoricovy odvar, ale jsou to vsechno jen babske rady, nekomu pomuzou nekomu ne, pokud se prdouskovi nebude chtit nic s tim nenadelas. A na vyvolavacku jsem taky cetla ze nekdo trpel a nekdo v pohode, zalezi od cloveka.

barushe_27
12. led 2018

Ale kazdopadne bych pockala az k tomu konci mesice, tes mi to prijde jeste brzicko ji tahat ven

dominikaromanova
12. led 2018

@barushe_27, skořicový odvar? A ten se dělá jak? Skořici doma mám. 😉

barushe_27
12. led 2018

@dominikaromanova nekdo mi rikal ze staci prelit to drivko a popijet to, dat si treba jablicka se skorici, ale tady je recept na nejaky jeste jiny http://www.spektrumzdravi.cz/znate-babske-rady-...

Strana