icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

nenulinecka
5. srp 2017

Ahoj.holky, jezdite v tomhle horku mhd do prace? Ja jsem to vzdala. Jsem ted v 15tt a porad mi je zle. Jeste k tomu v praci koluje dokola angina. Uz jsme o jedno miminko prisli, snazili se pres tri roky a ted se bojim proste vseho. ☺ chtela bych zustat uz na neschopence do porodu nejradeji. Tak uvidime.

bzubzalka
5. srp 2017

@nenulinecka já jezdím do práce mhd, hodinu tam a hod zpět. Cesta mě ale taky zmáhá ☹ chci vydržet do konce prázdnin,kvůli dovolené, aby jsme měli volné prázdniny a ne jen vycházky. Pak uvidím jak se budu cítit.teď mám 3týdny dovolenou. Anginu má teď syn a včera začal i manžel☹ člověk se tomu asi nevyhne, lítá to všude☹ mohu se zeptat v jakém tt jste o miminko přišli? Pokud vadí, promiň.

nenulinecka
5. srp 2017

@bzubzalka to vis, ze nevadi. V 7tt, bylo to malo, presto me to dost trapilo. Jinak s tou anginou jsi pekne obklopena, tak vitaminky a drzte se s miminkem. A velky obdiv hodinu, ja necelych 40 minut a ani nahodou. Neumim si ani predstavit, ze se nebudu moct natahnout, ze v praci budou nadavat kvuli curani - chodim porad, bojim se i tech drncaku v mhd jak lita na Vysocanske to neni mozny.... Celkove myslim, ze kdyz budu doma, budu v klidu, ale nudit se a v praci se budu nervovat, ze nemuzu usnout kdyz chci ☺

bzubzalka
5. srp 2017

@nenulinecka s miminkem mě to mrzí☹ teď vše dopadne dobře! Já sedím v kanceláři, mám svou práci a nikdo neřeší,zda sedím či se jdu projít po chodbě. Polední pauzu máme taky ok, takže si klidně mužů sednout v parku s jídlem, občas jde být pryč i hodinu, ne teda vždy, ale občas jo.musim mít ale svou práci hotovou.dělám od 6-15,pátek 8-14. Pokud bych vydržela v práci do listopadu aspoň půlky byla bych ráda,máme totiž každé 3m odměny a listopadové jsou vždy 👍 tak by se to hodilo na výpočet MD, ale ohrožovat prcka nebudu...

barushe_27
5. srp 2017

Já jsem doma od 4 TT, kdy mi bylo zjištěno tehu, pracuji jako zdravotní sestra na na takové docela fyzicky a psychicky náročné jipce. Gyndar mi napsal okamžitě a ani se na nic neptal a neměl s tím problém, jo ty vycházky jsou blbý, člověk si musí pořád hlídat kdy a co jak může. A co se týče tohoto počasí, nemusím ani cestovat a je to šílené co to se mnou dělá, radši ani na to slunko moc nechodím, je to tak na vyvrácení... Hlavně opatrně a ať máte bezproblémové tehu...👍

bzubzalka
5. srp 2017

@barushe_27 mně taky dr. Nabízela hned neschopenku. Já myslim, že dnes má neschopenku hodně tehulek. Počasí je ted náročné...takový počasí jsem měla u porodu syna a byl to masakr, i pak ty hormony, byla jsem úplně vyčerpaná. Na ten konec by tehu v zimě mohlo být lepší😉

barushe_27
5. srp 2017

@bzubzalka no ani nevíte, jak jsem ráda, že máme termín v zimě, jo sice je blbé na vozeni karky, že bude zima nemám ráda takové ty mrazy, ale když jsem se bavila s kamarádkou, která kupodivu dneska minutu po půlnoci porodila ❤ zdravého chlapecka, tak říkala, že trpěla jak pes...

tereza1989
5. srp 2017

@bzubzalka tak já se koupu zatím jen u nas v bazéne takze neporadím,ale v rybnících a tak nemůžu ani netěhotná trpim právě na vše takže mužu jen do chlorovaných bazénů. Tak já stejně jak nevidim na dno tak bych tam nelezla. Radši bych se zeptala úplně na vše,i co koupit atd.

Jinak se chci zeptat,berete nějaké vitamíny? Já od potratu beru femibion a teď bych měla přejít na dvojku,ale jsou na to různé názory,brát či nebrat. Co vám doporučili u dr?mě rekl ze zálezí na mě,rada nad zlato😠

nenulinecka
5. srp 2017

To verim, take jsem rada za unor ☺ A ze budeme nosit brisko v zime a ne v tomhle. Ja na slunko take nemuzu, hned me boli hlava a je mi zle. No a s tou praci ja to mam ranni, odpoledni. Delam v call centru a neumim si predstavit, ze se mi udela zle u hovoru a nebudu moct jit na wc. Vychazky jsou hrozne, ted ale jsem rada, ze mohu byt doma se zatazenymi zaluziemi a vetrakem. Jsme v 11.patre a cele odpoledne nam pari do pokoju ☺ uz aby holky byly alespon Vanoce ☺

barushe_27
5. srp 2017

No můžu říct, že se moc těším, až budu našeho bobinka držet v rukou, ale na druhou stranu se strašně desim tě bolesti, viděla jsem v rámci praxe oba dva druhy porodu a ani jeden se mi nezamlouvá, ale myslím si, že to časem dozraje a vůbec na to nebudu myslet... Já užívám GS mamavit prefolin+DHA doporučení od gyndare... Ale netuším musím se zeptat jestli se mají brát celé tehu nebo jak to je...

barushe_27
5. srp 2017

@nenulinecka no nám tu svítí půl dne taky na přímo a jeste jsme pod plechovou střechou takže denní teplota v pokoji 31 st... Klimatizací nechci mám zase strach z prochladnutí, ale doufám, že se do porodu přestěhujeme do nového domečku, který budujeme, tedy teď už jen přítel, jsem mu tam na prd, a tak tam snad bude lépe co se týče toho tepla...

nenulinecka
6. srp 2017

@barushe_27 Ja se taky moc tesim az na me uz tady budou koukat ocicka. My se prave prestehovali sem, do vetsiho. Takze tech 31 mame taky. Kolikrat vic, jak venku. To pak ani radsi nic nepecu v troube ☺ Z klimatizace mam taky obavy. Baracek Vam zavidim. A co se tyka vitaminu, manzel mi hned koupil chytre miminko a jsem s nim moc spokojena. Hezky den preji ( dnes na sprchnout jupi )

bzubzalka
6. srp 2017

@tereza1989 mně dr.doporučila jen kyselinu listovou s inoslem. Nic vic a stejně to měla u 1.prcka nastavené. Jinak.ovoce, zeleninu ve velké míře a minerálky,abych měla dost hořčíku a neměla křeče do nohou.
@barushe_27 bolesti se bojíme asi všechny😕 ale u syna jsem.věřila, že když se budu těšit a ne bát bude to ok. Narodil se o měsíc dřív tak na strach z bolesti nebyl takový čas, bylo to vše i rychlý.

bzubzalka
6. srp 2017

Jinak u mě v práci nejdou otevírat okna, jen klimatizaci takže je to docela mazec. Doma máme 5+6patro a 6je pod střechou takže nic moc.

nenulinecka
6. srp 2017

@bzubzalka tak to je taky hrozny, bez cerstveho vzduchu...

danielle94
6. srp 2017

Holky? Doporucite nekdo nejaky krasny tehotensky denik? Nebo denik miminka 🙂 dekuju. Nemuzu najit zadny hezky :/

vvercatkoo
6. srp 2017

@tereza1989 já beru femibion 2 a to mě doktorka i pochvalila, že je dobře, že ho beru a napsala mi ještě recept na magnesol (30sáčku). Škoda, že se bere jen večer. Je to moc dobré, pila bych to celý den😀

barushe_27
6. srp 2017

@danielle94 já jsem viděla v knihkupectví, takové pěkné knizecky, nás chlapeček nebo naše holčička, dával se tam utz, otisk nožičky ručičky, první slovo, první krůčky opravdu moc pěkný... Jestli teda myslíte něco takového...

nenulinecka
6. srp 2017

Me tak boli dneska v krizi, holky, to neni mozny ☺

barushe_27
6. srp 2017

Mě teď dva dny nepravidelné poboliva v podbřišku a střílí to stydkých pysků... Nepříjemne ale je to asi tím jak prcek roste...

nenulinecka
6. srp 2017

@barushe_27 taky me boli ted tak tri dny v podbrisku, jakoby do trisel mi to jde. Takovy petiminutovy tahly az bolestivy. To bude jak se nam to vsecko zvetsuje a jak si mimi dela prostor. 🌸

bzubzalka
6. srp 2017

Taky se přidáváme k bolestem 🙂 bolí mě i strany břicha, když se hodně směji. Občas mě bolí podbřišek. V noci už začíná být nepohodlné spát na břichu.

evelin1251
6. srp 2017

Poslední týden mě taky pobolívá v podbříšku, jako před MS. Tak si taky říkám, že se mláďě roztahuje a dělá si víc prostoru.
Včera jsme byli s přítelem na fesťáčku, řekla jsem , že si léto pořádně užiju, než nastoupim na neschopenku. Ale nějak se mi nepodařilo se odvázat a protančit střevíce :( Vlastně si ještě nedokážu představit, že budu prostě máma, že mi skončí pohoda a začne ohromná zodpovědnost. Že mi skončí život??! (nechci, aby to vyznělo, nějak blbě, na mimi se moc těšim 🙂) )Někdy si ze srandy (?) s přítelem říkáme "co jsme to vlastně udělali" 😵 Asi je ten strach z neznáma a pochybnosti přirozený. Teda doufám 😉

barushe_27
6. srp 2017

@evelin1251 no je to tak, strasne se těšíme na mimi, těšíme se, ale tak měsíc po oplodnění jsem si říkala, bože zvládnu to vůbec, postaráme se o Mimi, budeme dobrými rodíci, poté jsem viděla jak se pupíček na utz hýbe a vypadalo to jako kdyby na mě mával, tak si říkám, dáme ti všechno... Zvládnu se v práci starat o nemocné lidi tak přeci zvládnu péči o dítě, ale největší strach mám s toho nevyspání jsem totiž strasnej medvěd...

bzubzalka
6. srp 2017

@evelin1251
@barushe_27 holky, my budeme mít druhého prcka a taky jsem měla takové myšlenky, jak to vše zvládneme, zas 1plat, vstávání v noci, koordinace obou děti...ale těším se na mrňouse a mám ho ráda už teď.

tereza1989
6. srp 2017

No myslim,že ten strach má asi chvílema většina z naps,ať už čeká první nebo druhé. U prvního je to strach jestli budu vědět jak na to mateřství, jak vstávat atd. A u druhého,jak zkoordinovat dosavadní shon s ještě větším doslova blázincem zprvu. Ale od toho jsme do toho šly,že to prostě dáme. Jinak u mě už to každý i trošku bohužel ví. A to zásluhou velkého břicha,takové asi žádná z vás ve 13tt nemá. Chtěla jsm to říct az po screeningu ale mimi to řídí za mě. A navíc naše Terina to každýmu řiká,prý má maminka v bříškubmiminko co tam plave a už i bez rukávků a bez kruhu(uči se teď plavat)😂

tereza1989
6. srp 2017
akcejn
7. srp 2017

Tak ja se nastesti citim ok, ale to bricho uz je taky videt. U me teda jde o druhe dite a to je snad videt drive ale taky uz to je videt 🙂. U me aktualne 12 tyden- kvalita fotky nic moc, koupelna byla obsazena 🙂

barushe_27
7. srp 2017

Moje bříško v 15 TT, nikdy jsem nebyla hubeňour, tak to taky podle toho vypadá...

nenulinecka
7. srp 2017

A ja k hubenourum nikdy blizko nemela odjakziva 😅

nekdy uz vidim manzela, jak se mi na brisko s usmevem diva. Jakoze ja brisko nikdy nemela.

Strana