Kdo má termín na květen 2023?
Je tu nekdo kto ma termin na kveten 2023? 🙂
@weweruschka nene ve Šternberku 🙂 tašky mám nachystaný už radši týden a ono nic😅
Tak holky, nejaky dalsi porod? Ja mam 2 tyzdne aj 3 dni do terminu 🙂 a zatim se nic nedeje, doufam, ze jeste stihnu mini svadbu buducu sobotu <3
@zuzi259 tvrdne mi břicho během dne několikrát, procházky zvládnu pomalu a tak 4km max, ale v noci se fakt nevyspím, pořád se točím doleva, doprava, žízeň, čůrání, pak nemůžu usnout, vstávám i dřív než musím. Jinak to jde, snažím se cvičit fyzio a uvolňovat pánev a už si přeji porodit🤣
@lucina90 tak supr! Drzim paste nech to mas co nejdrive za sebou a je to krasny porod <3 dej potom vedet 🙂 mne taky tvrdne, teda aspon myslim, ked som dlhsie v meste a to curani caste v noci znam :D a kdyz se rano zobudim treba o 6 tak musim na snidani, jinak nezaspim. A prave mne boli nohy z prehazky :D uz nevim co to je byt lehka 🙂
Ahoj holky, tak my už máme chlapečka na svete. Narodil se 39+2 teď v sobotu. Zatím jsme kvůli žloutence stále v porodnici. Porod byl super rychlý, až tomu nemůžu uvěřit. Bez toho bricha je svět krasnejsi😁 držím palce, ať se Vám miminka brzy narodí a jsou v pořádku.
Ahoj maminky, já jsem dnes 39+2 a zatím mi doktor řekl otevřená na 1 prst 😂 tak nevím co si z toho mám vzít. Třeba že to bude za týden, možná 14 dní 🤷 už aby bylo. Taky už nevím jak si lehnout, ráno kolikrát už v 5 jsem vyspaná a na starší dítě už mi dochází energie. Držím všem palečky a posílejte fotky drobečků 😊 navrhovala bych pokračování v diskuzích veskrze kojení, uspávání, a tak. Myslím, že rady a tipy se budou hodit.
@woodoo02 tak to jsem měla úplně stejně. Máme syna 21 mesicu. Vstává v 6 a já už v 8 ráno mlela z posledního. Nevím, jestli to po návratu z porodnice bude lepší 🤣. Jinak obě děti se narodily před termínem, u obou jsem pila 2x denne malinik a k němu ráno a večer homeopatika, každý večer tepla vana. Oba porody rychle s rychlou rekonvalescenci. Třeba tenhle postřeh některé z vás pomuze🙂
@ruffy mne urcite, kedze som prvorodicka a trochu se toho porodu bojim :D plus som po operaci myomu, avsak vcera mi primar sahlasil, ze to pojde aj normalne, nemusim na cisara pokud nechci... tak to chcem skusit prirozene a dr doufa, ze se to rozjede same pred terminem, ze maji i nejakou setrnou indukci, ak by ne, ale ze lepsi. No tak hadam jo. Inak mame spln mesiaca, mozno to holky, co uz cekate @lucina90 a @woodoo02 pride brzi a taky krasny datum je pred nami zitra <3
@ruffy jak dlouho je pro Tebe rychlý porod 😊 to by mě zajímalo. Jsem druhorodička, tak snad to půjde dobře, ale do porodnice to mám 40 minut 🤦
Jinak holky pro pobavení....dnes jsem přijela domů z obchodu a málem nevyšla schody jaké jsem měla bolesti v podbřišku. tak si říkám tyjo... že by? A prd byl z toho akorát bobek. Ale jak už mám to břicho tak napjatý a nic se tam nevejde, tak to byl fakt porod 😀
@woodoo02 První syn se mi narodil za 4 hodiny od píchnuti vody, kdy se mi teprve rozjely větší bolesti. Říkala jsem si, že kdyby to u druhého trvalo taky takhle rychle, budu vděčná. A víte, jak to bylo u druhého? Ráno začala odchazet zátka, bez bolesti. V 16,30 jsme se vydali na procházku, kafe a dort. V 17,30 odcházíme z kavárny. Domu to mame asi 500 metrů do kopce. Mám trochu poslicky, ale protože je mám od nejakeho 6.mesice a dost caste, nevenuju tomu pozornost. V 18 hodin si rikam, že to je nějaké pravidelne a začínám měřit. Vychází mi to cca po 4-5 minutach, ale jen lehké stahy, nic bolestiveho. Pred 19 vyjizdime do porodnice, máme to 30 minut a ačkoli mě stále nic nebolí, ta pravidelnost je mi podezrela. V 19,30 prijem, jsem na 4 cm a porod běží, stále minimální bolesti. Ve 20,30 klystyr, ve 21 jsem na 5 cm, bolesti trochu zesiluji. Ve 21,20 mi pichli vodu, přesně si pamatuju na 4 opravdu velké a bolestive kontrakce, po kterych jsem byla na 9 cm a chlepecek se nám narodil po třech zatlacenich ve 21:45. Povazuju to tedy za opravdu rychly porod a jsem vděčná!🙂 Jinak poučena z předchozího porodu vím, že je to celé o dýchání. Takže jak mi řekli, že je to k porodu, každou, i tu malou kontrakci jsem hluboce prodychavala, opravdu hodně dlouhý a pomalý výdech pusou, všechno dole povolit a představovat si, jak se miminko tím dechem dostává níž a niz. Pomohlo mi to poprvé i ted. Hlavně se te bolesti nebránit. U těch opravdu nejsilnějších kontrakci pak ještě pomáhalo s vydechem hodně "hučet"🤣 Jakoby vydávat zvuk huuuuuuuuuuu a všechno povolit. Konec poucneho okénka, třeba to některé pomuze🙂
Ahoj holky..začínám se bát, v úterý jedu na kontrolu, budu 41+0, už mluví o vyvolání..pokud není čípek připraven, neměli by vyvolávat, to stejné pokud já i miminko jsme v pořádku. Ale stejně říkali, že do 42+0 bych měla porodit. Já se toho bojím 🙈 ty rizika s tím spojený. První dítě se narodilo spontánně 37+3 a teď se mu nechce i když termín je jen jeden...achjo

@lucina90 A rodit plánuješ taky v Olomouci? Já se tam chystám už jsem i zaregistrovaná 🙂 Teď už jen dobalim kabele a čekám kdy to příjde 🙂