Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@maximaty nemysli na to.. bohuzel internet nam ted umoznuje sdilet zkusenosti ostatnich.. ano stava se to.. ale proc by melo byt neco v neporadku..
Já jsem tu úplně mimo, ale já myslím, že je dobré trochu brát v úvahu i to, že to dopadnout nemusí. První trimestr tu to riziko prostě je. Neříkám něco přivolávat, nebo se nějak patologicky bát, ale já jsem u svého prvního těhotenství vůbec nevěděla že jsou potraty tak časté, absolutně jsem nevěnovala pozornost tomu, že by se to mohlo stát a pak jsem byla v neskutečném šoku! Ale opravdu v šoku, najednou když se to dotýkalo mě, tak jsem si o tom něco zjistila a byla jsem šokovaná. Dnes už vím, že II nic neznamenají. Je to kruté, ale je to tak... prostě 50/50. Nevím, jestli dokážu dobře popsat jak to vnímám, ale já za sebe vím, že kdybych si svým těhotenstvím nebyla předtím tak jistá, snášela bych pak ztrátu líp. Byl to ohromný šok. Stalo se to v 10 tt a smiřovala jsem se s tím velmi, velmi těžce. Asi ani teď po roce s tím smířená nejsem :-/ Držím palce ať vám všem miminka rostou. Nechte to přírodě, ta ví co dělá. Někdy je moudřejší víc než my lidé. Některé věci ovlivnit neumíme a možná je to tak dobře.
@maximaty já třeba těhotenství se synem úplně ukázkové, věděla jsem že existuje SP i ZT, ale nikdy jsem si to nepřipouštěla, pak jsme se začali snažit i druhé a tam to bohužel v 10tt skončilo ZT kdy plod odpovídal pouze 6+2tt a teď se zadařilo znovu a prostě si říkám ano tentokrát to bude dobré, ale prostě ten strach tam je a bude.. Ale na druhou stranu si to prostě nepřipouštím a nechci tomu strachu podléhat 🙂
@tsasenka tak mě jde spíš o tu první prohlídku, chci to v klidu s to samé na prvotrimestrialní screening aby byl klid pak ve 20tt a 30tt půjde stejně manžel tak ho pohlídá a hold si budu poradnu domlouvat na odpoledne a buď bude mamka moje po noční tak ho pohlídá (naštěstí ji mám ve městě kde mám Dr) a nebo hold přijede dřív manžel z práce a když ani jeden tak to budeme muset zvládnout spolu, na monitory asi pak bude muset chodit se mnou no 😁 ale tak to je ještě daleko, ono se to nějak udělá 🙂
Ahoj holky. Jsem v 7tt Mám už dcerku, které byly v lednu tři roky. Takže když vše dobře dopadne, budeme mít dva ledňáčky 😁 Nyní mě ale už druhý den zužují hrozně stavy. Dcera před týdnem donesla že školky nějakou virózu, po které se osypala. Pátá ani šestá nemoc to prej není. Navíc jednu z toho už kdysi měla. Teď cca po týdnu jsem lehla včera já i chlap. Včera zimnice, bolest svalů. Dnes bolest a čepy v krku. 😥 Tak zvažují, zda zítra nejít na pohotovost. Horečky nemám. Ale na neschopenku už nemohu. Teď jsem byla s dcerou na paragraf doma. Po 14.dnech v nové práci. Takže by mě už asi vyrazili. :(
Já jsem teď cca 8tt a strach mám. Mám 13 letého syna. Pak po 4letech potrat ze zdravotních důvodů pak dlouho nic, a teď dvakrát samovolný potrat vždy v 6tt.
@malecek drzim Vam moc palce, at vse dobre dopadne. 🙂 Ja se dnes uz probudila bez bolesti krku, takze to asi bylo opravdu od zubu. Rostou mi osmicky a mam od te doby problem s mandlemi. Jinak jsem si myslela, ze jsem.uz take 8tt ale v úterý pani doktorka zjistila, ze je plod o tyden mensi, ale ze jinak je vse uplne v poradku. Sedicko bylo o zavod. 🙂 Take mam strach. U dcery jsem mela tezke migreny, nevolnosti snad pet.měsíců a i sem cas od casu krvacela. Takže to byl nekdy pěkný stres. Ted je mi celkem dobre. Sice tento.tyden mam obcas takove pocity na zvracení, ale zatím je jen u pocitu =)
Holky tak uz me to taky dostihlo. 7+2 a prvni ranni zvraceni. Fuj :D Odvolavam svuj divny pocit, ze nemam zadny priznaky, chci ho zpatky :D
Já se tak těšila, až budu těhotná. Vzpomínala jsem, když jsem byla těhotná poprvé, že na mě pořád koukali chlapi a bylo to všechno takový hezký. Teď, jestli na mě někdo bude koukat, tak jedině proto, že vypadám jak troska🙂. Nějak jsem zapomněla, že mi při Ivance taky bylo blbě (ale zdaleka ne takhle a navíc ne takhle brzo), taky mi padaly vlasy a bylo mi všeljak. Aspoň mi ale nebylo blbě v noci, takže jsem mohla spát, nezvracela jsem, neměla zimnici a nebylo mi skoro pořád na omdlení. Hrozně jsem se bála porodu. Teď se ho sice bojim taky, ale možná to bude vysvobození🙂
@iva_kucerova 😂😂😂 nebojte trosek nás bude více 😂😂😂😂
@priefi to ne proto🙂 Těšim se nejvíc na prcka, ale u těch chlapů jsem si občas říkala "Proboha, co je na mě divnýho, že tak koukaj?" Byl to hezkej pocit a vyzařovalo ze mě štěstí, teď mi to přes týden moc nepřijde. Nemám sílu to štěstí vyzařovat🙂
@iva_kucerova třeba to příjde, já to prý ze sebe vyzařuju (bohužel ne na muže 😀, ikdyž můj přítel říkal, že jsem úplně jiná 🙂 , jedné kolegyni jsem to nestačila říct a ona to na mě vyloženě poznala 🙂
Holky jak odpovídáte těm co to na Vás poznají???
Na mě to už jde celkem vidět, i když jsem zatím teprve krátce, už to moc neutajím, ale přesto to nechci nějak hlásat.
Koukáte už po miminkovských blbustkách??
já jsem ted jak Alenka v říši divů, poprvé jsem chodila těhotná ve dvaceti a tehdy před 14 lety skoro nic nebylo, v městě byl jeden obchod kde byl prd výběr a mě to tak nějak ani nebralo, ale ted to na mě číhá všude, tak semtam neodolám a koukám co se ted používá, jaké kočárky jsou "v módě"
@malecek jelikož jsem porodila před 18m tak mě to zatím fakt netankuje, já si počkám pouze na pohlaví, pokud to bude druhej kluk tak mu koupím pouze pár věciček, aby měl svoje první body atp. a jinak využiju po synovi. Pokud to bude holčička tak též koupím jen pár kousků oblečení neb vím kolik toho koupili babičky a všichni synovi a sama vím že koupím pouze 2-3 swaddlery a zvažuju hnízdečko i když u syna mi nechybělo a určitě dudlík a k němu opět klip se jménem jako měl první syn a toť vše 🙂
Ale jelikož si dost pohrávám s myšlenkou nenechat si pohlaví říct tak uvidíme 🙂 ale mě teda nákupy a zjišťování co je na trhu nebralo ani u syna, kočárek jsem vybrala podle vzhledu jen jsem si zjišťovala o nošení v šátku a nosítku, takže druhátko asi taky koupím jeho osobní šátek 🙂
@malecek kolegyně v práci to na mě poznala týden před tím, než jsem si dělala test. Jinak v práci jsem to řekla, hned jak se všechno potvrdilo z krve, jsme tam samý ženský a moc se nedá tutlat a ani to neumim, takže se to postupně všichni dozvěděli. Když to nevyjde, tak se zase hned dozví, že to nevyšlo, holt to tak v životě chodí. Dcera už to taky ví. Poznala ale sama, že se něco děje
Tak ja mam plnou půdu veci po dceri, tak jsem zvedava. Ted trochu odbocim od tématu, ale pred mesicem a pul jsem byla u kartarky. Respektive kamaradka tam jela jiz podruhe a u me zvitezila zvedavost, tak jsem to zkusila take. A reknu vam holky, ta zenska je opravdu TOP! Rekla mi, ze budu pozadana o ruku, coz se opravdu koncem dubna stalo. Jsem uz ani po peti letech nedoufala, ze se ten muj nekdy rozhoupe. =) I ze budu tehotna a ze to teda bude chlapecek. Ze mam v osudu dva kluky a jednu holcicku. Tak uvidime, na kolik se trefila i dale. =D Dokonce vedela i to, ze jsme meli byt ctyri sourozenci a ne tri. Ze jsem měla mit jeste sestru. A to nikdo nevedelel. Sama mamka mi to rekla, az kdyz jsem cekala ja dcerku a s nikym dal jsem se o tom nebavila. Jeste mi tedy rekla, ze můj soucasny pritel neni muj osudovy muz. Ze se budu vdavat dvakrat. Coz me tedy moc nepotesilo, ale tak ne vse musi byt pravda, ze ano. Tak jsem zvedava, zda se potvrdi ten chlapecek =)