icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

bemo
4. říj 2018

@zetta01 máš krásné bříško. Já poslouchám narážky na břicho každé těhotenství a už mě to upřímně sere. Hlavně mě to nejvíc vadí od rodiny, jsem těhotná po páté a pokaždé mám to břicho stejně obrovský. A to se moje počáteční váha mění + - 25 kg. Prostě jsme každý jiný a nechápu že se tomu pořád diví.
Já když jsem šla rodit tak příbuzenstvo že vypadám na dvojčata. No, pak se div že tam člověk nespěchá.

bemo
4. říj 2018

@malecek já už mám cukr taky za sebou a prý spaluju jak traktor 😀 tak jsem to oslavila 3bitkou 🙂 Nakonec jsme to ráno zvládli v pohodě. Děti byly akční, akorát mi teď malá spí před domem v autě. Měli jsme krušnou noc

kikika87
4. říj 2018

@zetta01 Mas krásný brisko😉 a rozhodně je lepší menší než ho mít jako hroch podle mě ..co pak a tím. Každý to má jinak, každý má jine svaly na břise. Já bych to neřešila.

sarkoc
4. říj 2018

@zetta01 Taky mám podobně malé bříško, spousta sousedů ještě netuší, že jsem těhotná :D V tričku to vidět je, ale v mikině nebo bundě skoro vůbec...

Jinak holky, poslední cca týden mám nateklou žílu v třílech, jen na levě straně, může to nějak souviset s tím, že dítko tlačí na spodek, bicho je přece jen větší atd? Že je to prostě normální? Já mám vyšší sklon k trombózám, tak mě to poněkud děsí, ale bnechci plašit doktora zbytečně, to nesnáším...a minule, když jsem měla trombozu, tak to bolelo tak, že jsem nemohla chodit, to ted tolik nebolí, spíše jen takový permanentní tlak v tom jednom místě...a píchám si už cca dvacet týdnů Clexane, takže bych mít snad trombózu neměla...

priefi
4. říj 2018

Holky, jak jste na tom dneska po tom cukru? Ja uplne odpadla, jsem unavena, chce se mi spat. Synovi jsem udelala obidek, ale pro me a pro manzela asi dnes udelam nejakou konzervovou hotovku, jsem total ko. Dvoulety syn si nasel stary prazdny vzorkovy kelimek sudokrmu jeste z porodnice, tak uz ty total zbytecky mam namazane vsude po obliceji a ted dokonce se dosapal k velke pixle sudokremu a to uz jsem teda musela zareagovat a vzit mu to, jinak bych mela dokonalou bilou pletovou masku. Krasne se o me stara 😍 dokonce mi prinesl jablicko ze spajzu a ted misku se zbytkem jeho kukuricnych krupinek, no zlaticko. Mno... asi konec lenoseni, prave se dorval k houpacce a chce ji povesit. Uz aby byl manzel doma a ja mohla v klidu odpocivat

sarkoc
4. říj 2018

@priefi Jé, tak to nezávidím...já se rozhodla na cukr nejít, takže mě to mine 🙂 Nicméně mi taky není moc dobře, ale nedokážu definovat proč...Jinak jsem dneska byla u kardiologa a srdce už mi prý jede na maximální hranici výkonu, takže nasadit klidový režim...prý nemusím ležet, ale odpočívat maximálně, co to jde, že tohle už není úplně sranda, ach jo :/ Že kdybych měla za týden rodit, tak dobrý, ale že se to od začátku těhu fakt horší a těžko říct, co bude za tři měsíce...no, budu myslet pozitivně 🙂 O tmom císaři ještě nerozhodl, jdu na kontrolu 19.12. a tam padne verdikt :(

zavodnice
4. říj 2018

Nevím, co furt všichni mají s tím břichem. Dneska na poradě samé ženské. Hlavní téma já, že tam budu už jen omezenou dobu, k tomu že to na mě není vůbec vidět, těžko uvěřit, že mám termín v lednu. Takže mi byli názorně předvedeno, kdo měl jaké bricho. No, mám velký prsa, tak se to v saku dobře maskuje. Ženský kolektiv je peklo.

priefi
4. říj 2018

@sarkoc jejej, to je mi lito. Hlavne se setri 😔 A u Elisky Ti taky tak haprovalo srdicko?
Ja se rozhodla na to jit pro jistotu. Sestricka mi ale rikala,.ze zalezi na me. Myslim si, ze to je ok, ale chtela jsem mit jistotu. Kdyby aspon ta hlava tak netrestela... zkousela jsi na tu nohu davat studene nebo teple obklady? Snad brzy Te ta bolest brzy povoli. A kdy mas dalsi poradnu? Treba Ti na to neco doporuci.

sarkoc
4. říj 2018

@priefi Já mám srdce špatné od mala...je to spojené s tím rychlým růstem stejně jako další mé zdr.problémy...na kardiologii jsem sledovaná cca od 5ti et, co si pamatuju...nikdy mě to nijak neomezovalo ve sportu nebo tak, jen se musí sledovat, na kolik zvládají nějaké ty chlopně...já tomu moc nerozumím, ale nějaká část srdce jsem pochopila mi jede na 65 %, což je ve 28 letech dost málo...a těhotenství a porody jsou prý fakt velký záhul, že se t nezdá...takže s Eliškou se to trcochu zhoršilo během těhu, pak se to dost zhoršilo porodem asi, pak se to začalo epšit a ty další dvě těhotenství mi nejspíš dávjí zabrat, i když žádné problémy nemám a cítím se dobře...výhledově mě čeká operace a právě proto prý pokud chceme další děti, tak neotálet...já ale tak tychle z sebou tři nechci, tak se prostě uvidí...už dvě děti beru jako obrovský dar, takže bud bude jednou další nebo ne no 🙂

priefi
4. říj 2018

@sarkoc a o jakou operaci srdce se jedna? Chapu,.ze se Ti do toho moc nechce, kazda operace je risk a obzvlaste kdyz se jedna o srdicko. Zaroven chapu, ze bys radeji rodila prirozene, ale pokud by Te to melo ohrozit na zivote, tak urcite je lepsi ten cisar. Ale treba se jeste srdicko nejak zpravi aspon trosku, aby Ti mohli dovolit prirozeny porod, tak jak si prejes 😊

malecek
4. říj 2018

@priefi No já po cukru doma zalehla a vytuhla na cca hodku a půl, pak jsem musela jet do města a ted mě tak neskutečně pálí žáha, už jsem si vzala i sodu a nic nezabírá. předtím mi pomohlo se napít mlíka a uklidnilo se to, ale ted nic, co na to berete? no a jinak jsem utahaná jak kotě ale lehnout si už jít nechci, pak bych nespala v noci.

priefi
4. říj 2018

@malecek manzel prisel z prace a vytahl nas ven. Ja se porad jen klepala zimou a to jsem byla zavlecena. Jeste ted jsem takova unavena a bez energie. Ja obcas si vezmu gaviskon, coz je soda a vapnik, ale prijde mi, ze mi to pomaha, kdyz si to cucam a pak bum zase pali zaha dal. Ale uz mam v merku vincentku, tu jsem si popijela s Matyho hlavne v noci, abych mohla spat. Pry je super i mineralka bylinica na zahu. Pak udajne je fajn voda s citronem a ted jsem cetla nekde na diskuzi, ze jsou nejake tbl.na predpis pro tehule a jsou diky predpisu zdarma, ale na nazev si nevzpomenu, zkusim mrknout, zda to nenajdu.

malecek
4. říj 2018

@priefi já jdu příští týden k Dr tak se ho musím taky zeptat, co mi doporučí

bemo
4. říj 2018

@priefi já piju pořád i mimo těhu citron s teplou vodou a teda vůbec mě žáha nepálí, ale jestli je to tím nebo ne, to netuším. U všech předchozích děti mě žáha pálila hrozně moc, ale myslím si že až víc ke konci

malecek
4. říj 2018

@bemo no já to dnes prisuzuju tomu vyšetření a tě sladkokysele vodě. Už jsem mela dvě sody s furt to pálí to jsem ještě nikdy nezažila tak moc

malecek
4. říj 2018

Dneska i pes cítí že mi je blbě a utěšuje mi pupek 😂😂👍

halasovci007
4. říj 2018

@zetta01 máš hezké bříško, vyprdni se na řeči ostatních 🙂

halasovci007
4. říj 2018

@malecek oni to vždycky vycítí. Jsou to ochránci a miláčci 🙂

jinak mě na žáhu pomáhá ledově vychlazená cocacola i když bych jí neměla. Mám jí v lednici a když mě pálí žáha dám si a hned je to pryč.. Já dneska konečně dolouskala asi tunu ořechů a malá kope jak do odražeče a asi mě nenechá spát..Asi jsem se přetáhla tak jsem zvědavá, zda usneme. Všem, kdo ještě nespí dobrou noc 🙂

malecek
4. říj 2018

@halasovci007 teď na večer už si colu dát nemůžu to by mě terorista nenechal vyspat už vůbec.
Tak se napiju mlíka a zkusím to zaspat.

malecek
4. říj 2018

Taky vám ty pupky rostou před očima ? Zachvilku budu jak tank, ale v těle jsem neřibrala nic, možná i trošku zhubla.

kikika87
5. říj 2018

@malecek Pěkně 😉jsem na tom podobně, zatím taky roste spíš jen to břicho. Ale někdy ho mám odpoledne ještě i nafoukly a to už je tedy náročný. Na zahu sem si teď koupila v dr.max gastrofruit..Ale ještě nezkusila, co ho mám tak mě zaha nepalila..zázrak nebo co😁

bemo
5. říj 2018

@malecek já taky zatím rostu jen v pupku. Pořád nosím své netěhotenské rifle a jen ohnu pod břichem. A zatím mi to i každý říká že mám jen to břicho. No, ale břicho mám teda pořádný 🙂

@kikika87 já ho mám taky nafouklé, hlavně večer a to i nejvíc tvrdne. Vždycky když si večer sednu, tak jsem o půlku věští než ráno a ještě k tomu je jak kámen.

kikika87
5. říj 2018

@bemo Já to tvrdnuti nepoznám, doktorka mi o tom nic neřekla a nic neberu. Ale nafoukly ho mám a to mě i poboliva a příjemné to neni🙄a na to, že jsem teprve 23+5 tak ho mám tedy pořádný bych rekla....

krisatko
5. říj 2018

@kikika87 já tvrdnutí taky nepoznám :D Přijde mi to stejný jako když se malá boulí.... Ale mojí dr se minule zdálo tvrdší (těžko říct, jestli se zrovna neboulila pač i chvilku předtím kopala a ona to vždycky střídá) tak mi napsala jednou denně ten magnosolv

kikika87
5. říj 2018

@krisatko Mě doktorka na břicho nikdy nesahla...?😁

krisatko
5. říj 2018

@kikika87 aha 😂😂

priefi
5. říj 2018

@kikika87 ale sahla 😂 co treba utz., ten je prece pres brisko 😉

kikika87
5. říj 2018

@priefi Tak to na mě sáhla tím UTZ ale, ne rukou😀 jako já nevím jestli vám prosahavaji bříška, já nevím jestli to mají dělat nebo ne😉😁 nebo myslíš, že to poznají tím jak jezdí po tom břiše ultrazvukem ? Ten mi stejně nedělala tak 8 týdnů...

zetta01
5. říj 2018

@kikika87 tak já když jdu do poradny, vždy jdu nejdřív na kozu, tam udělá vyšetření pohmatem rukou vevnitř, posledně mi i poprvé prohmatávala před tím břicho a říkala právě, že je pěkně měkké, taky mi tvrdne, ale jen chvilkama a nebo při nějakém jiném pohybu, na chvilku zatuhne a pak je to dobré no a pak dělá nejdřív vnitřní ultrazvuk, kterým kontroluje děl.čípek a pak utz přes břicho a kontroluje malého, srdíčko, průtoky pupečníku, placentu a plodovku

priefi
5. říj 2018

@kikika87 jj, myslim ze tvdost pozna i tim, cim jezdi po brisku. Mi bricho neprohmatava 😉 jinak stejne jako jako u @zetta01 prvne koza, pak utz

Strana