icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

journals
18. říj 2018

@tsasenka Super, díky! Kalhotky a vložky jaká značka a proč? Vložky do podprsenky vím, že si holky chválily Johnsons? Pak mi ještě byl doporučen Purelan na bradavky, tak ten asi taky pořídím.
Vidíš, ten Nurofen asi bude dobrý tip, to mě ani nenapadlo. Espumisan a Baby calm taky omrknu. A ještě mi řekněte - často tu čtu nějaké problémy s vitamínem D - ten se dává dětem od narození?

tsasenka
autor
18. říj 2018

@journals Jé, já jsem dostala od ségry, 2 balení, co jí zbyly po porodu, jsou z Dmka, značku nevím. Ono je to u těch porodních vložek asi jedno, všechny jsou vatové a hodně prodyšné. Na bradavky mám bepanthen, a vložky Johnsons. Ty snad nikdy neprotečou (jedna mi spadla v koupelně na zem a tak perfektně nasála vodu, až jsem se divila, mají vevnitř gel). A vitamín D, ten se dává až nějak 2. týden po porodu? Už přesně nevím, předepisovala mi to dětská při kontrole po propuštění z porodnice.

priefi
18. říj 2018

@journals mno.... k tomu FB, ja ani manzel FB nevedeme, mame na to stejny pohled. Avsak fotky se nafotily a manzel v dobre vire predal prvni foto z porodnici i tchanovcum. A nakonec se ukazalo, ze tchyne se ani nezeptala a strcila tyto fotky na jeji FB (no doufam, ze ne i ty moje, kde jsem byla fakt znicena, ale bohuzel nejspis ano... no bez komentare). Kdyz to manzel zjistil, udelal total toco, ze jak si to jako predstavuje, ze se nezepta a vlozi je na FB, musela to pred nim smazat a manzel dal total embargo na fotky nas a Matyho, ze zaden FB proste neexistuje.

Jinak jsem zjistila, ze porodnice, kde chci rodit nove spolupracuje s fotografkou, ktera foti newbornky a za zvyhodnenou cenu nafoti miminka primo v porodnici a aranzma si prinese. Trosku me to laka. U syna akorat chodila fotografka a udelala foto do zdejsiho deniku (samozrejme jedine se souhlasem), kde bylo info i o rodicich.

Ja mam sitovane kalhotky, doporucuji chicco 4ks/bal velikost uni, tehu vlozky samu, vlozky do podprsenky, jak se rozjede laktace a mliko tece proudem, jen se na mimi podivas, tak za me nej jednorazovky od aventu, ale do porodky staci obyc, na mimi zadecek a Tvoje bradavky napr.bepanthen, ale ja ted asi zkusim purelan, na opruzeniny sudocrem (pripadne na ekzem) nebonjinou zinkovou masticku napr. Rybilku, lih na pupicek, na brisko jsme kupovali az pak a koupili jsme biogaiu a sab simplex (tohle nam doporucila dr.) Po 14.dnech se dava vit D, dr.obvykle predepisuje vigantol, ale nekterym miminkum nesedne a je to pak treba resit jinym vhodnym vit.D, ale to jen tak na okraj. Pak na horecky mame nurofen pro deti od 3 mesicu a v pripade alergii je dobre mit v lekarnicce i fenistil kapicky, ale to je asi taky od 3 m. Kdyby byl vlhky kasel, tak nam se osvedcil Prospan a na drazdivy sinecod kapky (ne sirup, ale kapky), ale to je lepsi az za pochodu a konzultovat s dr. Kosmetiku pro mimi zadnou, u syna jsme na zadacek pouzivali ke koupeli hipp, ten meli i v porodce. Pak si kup urco ocni vatove tampony, nebo jak se tomu rika, prijdou vhod pri cisteni ocicek pri koupeli (namocit do ciste prevarene vody a otrit ocicka). Na poraneni jsem nepouzivala nic, myla jsem se intimnim mydlem oranzovym lactacitem, nebo jak se jmenuje a nosila porodnicke vlozky a sitovane kalhotky i doma. Tady na koniku jsem se docetla, ze je pry fajn se osusit fenem, ze to pomaha rane se lepe zacelit. Zcela urcite doporucuji klasicke ciste kuchynske uterky, ktere budes pouzivat misto rucniku dole, nez si das vlozku, nebude to aspon vypadat jako na jatkach a rucnik nebude cely od krve. Fakt super pomucka. Pak urco si vem do porodky s sebou jeleni luj, neperlivou vodu a hroznovy cukr. A samozrejme sampon, sprchac, kartacek, pastu, hreben, rucniky, mydlu, toaletak atd.

priefi
18. říj 2018

@journals tak jonsons vlozky mi treba nesedly, do porodky, kdy netece poradne mleko byly ok, ale jak se to rozteklo, tak jedine ty avent me.uspokojily, zkousela jsem ruzne, ale tyhle the best. Pak jsem si poridila pratelne, az ta laktace se uklidnila a taky byly super. Sitovane chico uni, protoze je natahnes na jakoukoli postavu bez problemu, velikostni uz delaji problemy. Nurofeny, fenistily atd.staci kolem toho 3m, driv se ani nesmi davat. Jinak na zbytek, co ses ptala jsem vlastne odpovedela uz v predchozim prispevku 😊

journals
18. říj 2018

@priefi Děkuju za vyčerpávající odpověď! Mám co studovat 😅 Nechci kupovat zbytečnosti dopředu, ale zase chci být aspoň základně připravená. Ty odličovací tamponky jsou dobrý tip, díky! Kuchyňské utěrky taky, já se ještě chystám do porodnice koupit v Ikee takové ty miniručníky s tím, že je budu mít víceméně na jedno použití. Vychází tam na pár korun...
Ty jo holky, vy už některé balíte tašky a perete a mě pořád přijde, že nic nemám a neznám a vůbec nemám představu! 😅

priefi
18. říj 2018

@journals ja jeste nebalim a neperu, jen nad tim uvazuji😂 Ty vlozky a kalhotky mam.uz jen proto, ze jsem objednavala z giga lekarny tehu vitaminy a tam je doprava zdarma az od 1200, takze jsem uz objednala to, co vim, ze je nutnost, cili porodnicke vlozky, sitovane kalhotky a vlozky do podprdy. Dalsi veci teprve budu objednavat nebo kupovat a prat se pomalu chystam, ale vuuubec se mi do toho jeste nechce. Ale nez se dokopu bude listopad a pak uz jen chvili a bude prosinec a ja budu rada, ze jsem rada, takze deatline je listopad 😂😂😂 Jinak kapicky na brisko, horecky, alergie atd.mame kvuli synovi, zbytek jeste dokoupime az pak a necemu uz i dojde garancka, tak automaticky musim koupit, kdyby starsi syn potreboval 😊

krisatko
18. říj 2018

@journals já jsem na tom podobně. Něco teda už mám nabaleno, ale oblečení ještě neperu a třeba nemám ani matraci do postýlky nebo kočár, ten nemám ani vybranej, tak nejak spolíhám na to že ho prostě v tom prosinci v polsku vyberu a koupím, nepřipouštím si jinou možnost :D :D :D

Ale třeba dneska malá tak řádí, že bych ji nejraději vyplkla už teď a nechala ji v porodnici, ať mi toho neposedu oni dopiplaji 😂😂😂

Jooo a už mi teda začala ta laktace nebo co, no prostě dneska mokré flíčky na podprdě 😉

priefi
18. říj 2018

@journals jeste jsem zapomnela plenecky a vlhcene ubrousky pro mimi. Obleceni a zavinovacky byva erar, taktez nocni kosile. Co se tyce plen, doporucuji 10 do sacku s sebou a zbytek at nosi prubezne manzel 😊

journals
18. říj 2018

@priefi Jasný, zase aspoň víš, co se ti u syna osvědčilo a po čem koukat. Já se ráda nechám poučit 🙂
@krisatko My už kočár objednaný máme, ono s našimi požadavky nebylo moc z čeho vybírat, řešili jsme hlavně váhu a ovladatelnost a tak bylo rozhodnuto celkem rychle. Pro postýlku jedeme teď o víkendu do Ikey. Ta obyč nám bude bohatě stačit, tam vezmem i matraci a musíme vybrat i přebalovací pult, nebo komodu. Už ty nasyslené věci nemám kam dávat 😀

journals
18. říj 2018

@priefi Jasně, takové ty "samozřejmé" věci jsou mi jasný... spíš mi jde o to všechno okolo. Pleny jsem už vybrala, snad mrňouskovi sednou. Ty budu objednávat v průběhu listopadu. Objednám na měsíc a uvidím. Nikde v obchodech nejsou, tak to musím risknout. Počítám, že padne tak 8-10 plen na den?

tsasenka
autor
18. říj 2018

@journals Já jsem rodila v neděli odpoledne a ve středu jsme jeli domů, takže cca 3 dny a stačilo mi balení 25 ks plenek. Jinak, když mi bude něco chybět, tak dokoupím v nemocniční lékárně. Nepočítám, že budu mít návštěvy a manžel pro nás přijede až pojedeme domů. Přece jen budu v nemocnici co je 60 km daleko, bude zima, takže naši nepřijedou (v zimě mají z ježdění respekt, přece jen už mají roky) a ségry, co jsou v Brně, nevím, jestli přijdou. Ale ani mi to neva, protože já jsem nějak neměla na návštěvy náladu. Byla jsem unavená a i když jsem je moc ráda viděla, těšila jsem se, až odejdou a budu moct odpočívat.
A to, že nepřijede tchýně atd, to je pro mě jedině dobře. Ta chodí na celou dobu návštěvních hodin a to bych fakt nedala.

halasovci007
18. říj 2018

ahoj všem 🙂 co se týče FB ten mám, ale rozhodně tam nechci dávat fotky z porodnice!! Souhlasím jo dát tam z newborn focení nebo pak až budeme doma, ale rozhodně ne hned po porodu, mě tahle záležitost příjde strašně intimní..Jo vyfotit pro vzpomínku, ale na fcb ani omylem a v tom si myslím, že manžel bude za jedno se mnou..On nemá vůbec sociální sítě rád..Možná nějaké foto rodině na messengeru s podmínkou, že to nikam nedají..

co se týče výbavy do porodnice jsem prvorodička a nechala jsem si poradit, ale zatím nemám vše..Zatím jsem koupila ty vložky do podprsenky Johnsons, pak jedny na zkoušku z DM, malé na zadeček sudocream, dvoje Pampers jedničky newborn (alespoň myslím, že se tak jmenují) a hafo ubrousků (budu brát asi 3 druhy po balíčku)..Kalhotky a vložky mě čekají ještě..Mám sebou vzoreček Bepanthenu a mast na bradavky z DM hodně jí na skupince chválily maminky, tak uvidím a Bepanthen ještě asi koupím klasické balení (kdyby sudocream malé neseděl)..Ještě musím koupit líh a hodně si chválí slunečnicový olej z lékárny maminky(teda mám zato, že to byl zrovna slunečnicový), tak asi taky vezmu..Mám v lékárně známou, tak mi snad poradí 🙂

@priefi k čemu je prosím biogaiu a sab simplex co doporučila dr. jako na prdíky?

halasovci007
18. říj 2018

jo a lékárničku se mi vůbec nechce vybavovat, ptž věřím, že budeme zdravé, ale je mi jasné, že doma to mít musím kdyby nás něco nečekaně "přepadlo" v noci..

tsasenka
autor
18. říj 2018

@halasovci007 Na prdíky, to si musíš vyzkoušet, co bude sedět. Já jsem třeba měla bio gaiu a malou tak hrozně bolelo bříško a tak moc plakala, že jsem to musela vyhodit. Ona je i mastička na bříško, když trápí prdíky, polštářek atd. chce to vyzkoušet. Někoho prdíky ani netrápí.

halasovci007
18. říj 2018

@tsasenka aha tak třeba na to trpět nebudeme..Doufám..

krisatko
18. říj 2018

Holky já dneska potkala na živo roan emmu. Teď se mi líbí ještě víc 🙂

halasovci007
18. říj 2018

@krisatko 😍😍❤❤já jsem se do ní zamilovala včera v tom krámku..A paní tam měla i kočárek, který byl pro někoho jen mi ho ukázala a chci přesně i tu kombinaci 😍😠❤❤

malecek
18. říj 2018

Já zatím skoro nic nemám, ale na poranění po porodu mám nějaké bylinkové tekuté mýdlo a třezalkový olej, ten tady chválili na koníku.
Pak mám vložky do podprsenky Avent a tím zatím končím 😊

halasovci007
18. říj 2018

tohle nejde nesdílet..Vím, že tady hodně z nás má pejska..Tohle budu muset ty dva naše ňuňany naučit 🙂 PS: mělo by to jít pustit i když nemáte facebook 🙂 https://www.facebook.com/LADbible/videos/221867...[0]=68.ARAex13YIWAb9Swklq2alZLhavjcLmTZ7449QzGnKtfHI7fkbG9HXG1CPflyEUT7j6TLoSWCpga-ojjdTrEg3KLgXx4U8z_l4U5-W5MRN2x71aSdwkVGdCGBBPfbEL0LB5j9l0opwKK-4IIUm4u2euwRq6p12ruZKEUJ2PpDLlMcNQPV8VP9j5k&__tn__=FC-R-R

zuzekk
18. říj 2018

@krisatko už mi to došlo, měla jsem za to, že nějakou celebritku...!

malecek
18. říj 2018

@halasovci007 zrovna jsem na to koukala včera, je to úžasné, doufám že tak hodní budou i naši hafani.

sarkoc
18. říj 2018

Uff, no dočítat to tu nebudu...jen koukám, že řešíte výbavičky...já včera a dnes objednávala nějaké věci... od jedné paní, co dělá úplně komplet čistě přírodní věci (kosmetiku apod) doma, dále na Devatero kvítí jsem vybavila lékárničku (tymiánová mast na průdušky, arnika na rýmu apod), pak na Feedo jsem objednala ekopleny (i když chci látkovat, tak do porodnice a než to s tím látkováním vychytám, tak at je doma radši máme) a už něco málo do látkovací výbavy a dneska velký nákup na Econea, kde jsem brala ještě nějakou tu kosmetiku a pak hlavně věci do domácnosti...postupně bych fakt chtěla, abysme zvládli žít jako rodina bez těch chemických sr...k (a manžel je tomu naštěstí velmi nakloněn) a teď mi přijde ideální doba se do toho obout nějak víc 🙂
Ale jinak teda ani nevím, co bych za kosmetiku pro mimčo a i sebe měla kupovat po zkušenosti s Eliškou, kdy jsem to nakoupené měla a pak to stejně nebylo potřeba, takže to letělo do koše...mám objednanou měsíčkovou mast na zadeček, fenyklovo-kmínový olej na bříško, všestrannou přírodní mastičku na škrábance, kousnutí hmyzem apod (tu teda hlavně i pro starší) a dneska jsem objednala mycí gel...tím asi končím, protože nic jiného bychom nevyužili. A sobě jsem objednala sypaný čaj těhotenskou směs a pak směs na šestinedělí, piju kontryhel, objednala jsem maliník a nohy si kvůli těm žílám mažu levandulovo-cypřišovým olejem, který je na křečáky super, a co se týče věcí do porodnice, tak to pořídím jen vložky, na zkoušku jsem vzala nějaké eko, ale byla to docela pálka a s těma Sanu jsem byla moc spokojená, tak to dokoupím ty...a vložky do podprsenky chci látkové...měla už jsem je s Eliškou, protože ty jednorázovky mi nevyhovovaly, všude se mi to shrnovalo, přilepovalo na prsa, když to bylo nacuclý mlíkem, trhalo apod, tak jsem právě hledala alternativu. No a ještě si asi koupím nějakou pěknou kojící košili do porodnice a tím to končí, speciální intim kosmetiku mycí používám běžně, takže to kupovat nemusím a žádné masti snad opět potřebovat nebudu, nějaký přírodní olej to kdyžtak jistí... 🙂

sarkoc
18. říj 2018

Jo jinak jsem zahlédla jak jste psali, jak jste spolu kdo dlouho...a koukala jsem, že všechny docela dlouhé vztahy...to my jsme rychlíci, z dlouhého vztahu jsem se předtím vyléčila :D My spolu v září teď byli 5 let, z toho přes 3 roky manželé a první dcerce byly tři roky minulý týden 🙂

priefi
18. říj 2018

@journals jj, jako druhorodicka uz vim, co jsem vyuzila a co ne, co bych ocenila a co bylo naopak zbytecne. Ale u kazdeho to je trochu jine, kazdemu muze vyhovovat neco jineho 😊 vsechno je individualni a hlavne pak ta pece o miminko. Ted uz treba doufam, ze ze vseho nebudu tak vyplasena a pav a ze to snad budu brat i lip na zacatku sestinedeli. Co je dulezite je, ze vim, ze kazde obdobi trva jen chvili a pak se to meni, jako prvorodicka jsem nevedela, jak to bude, jen jsem zila danym okamzikem 😊 ted uz aspon z casti vim, co me ceka a co me nemine 😊 Co se tyce tech plen, je to indivindi, ale na zacatku v porodnici bych rekla, ze 10 plinek vyjde tak cca na den a pul 😉 ono ze zacatku, jak budes kojit, pujde jen mlezivo, mlezivo ale nema az tolik tekutiny, takze mimi cura mene casto. Ucel mleziva je dat vyzivu a vypudit smolku, takovy cerny kakanek, ktery se z te dupky tezko sundava a je to hlavni propad vahy dolu u miminek. Pak, az prsa dostanou ten spravny impulz, zacne laktace a s tim souvisi i castejsi curani, prip.kakani (pozor u toho kakani, u plne kojeneho miminka dochazi i k tomu,.ze treba tyden nekaka a veskere mm zpracuje). Nastup laktace je individualni, prumerne u prvorodicek nastupuje okolo 4.dne po porodu, takze nostress, kdyz mliko ne a ne prijit, i ono ma svuj cas. Mi se zacalo mleko tvorit 4.den k veceru, 5.uz to slo znat a 6.a7.jsem mela dvojnasobna naducana prsa a nevedela, co s nimi. Mozna je dobre mit doma jako prevenci odsavacku, aspon tu manualni. Ale ruce taky pomuzou uvolnit. V porodnicich maji k dispozici, kdyby nahodou laktace nastoupila brzy a byla silna.

@halasovci007 biogaia jsou probiotika, pomahaji zazivani, sabsimplex uz je latka, kt3ra pomaha odbouravat prdiky. Biogaiu jsme davali (i s ohledem na ekzem) a sabsimplex je kdyz nebylo zbyti, ale vyuzili jsme spise pozdeji. Nejsem zrovna zastance tlacenim leciv do miminek, takze pokud to slo jinak, tak jsem to resila jinak 😉 ale urco je to dobre mit doma
@tsasenka a co jsi davala misto biogai?

sarkoc
18. říj 2018

@priefi jé, kéž bych měla mimčo, co týden nekaká, s těma látkovkama bych to i ocenila...dcerka byla pravý opak a kakala nekecám po každém kojení, fakt klidně 8-10x denně, někdy méně, ale třeba 3x denně to měla až za krkem...až do té doby než jsme začaly v 6.5 měsících s příkrmy...tak ted bych prosila ten druhý extrém (kamarádky syn kakal jednou za 10-12 dní a taky to bylo ok) :D :D :D

priefi
18. říj 2018

@krisatko tu mame doma 😍 za me roan emmu muzu jen doporucit. A ted jsou ty nove typy zase o neco hezci (hlavne ty kojici tasky), nez ta nase z 2016 @halasovci007
@halasovci007 mrknu na to zitra, asi to je podle vasich komentaru video a nerada bych probudila manzela a syna, mi se dnes nejak nedari usnout
@sarkoc tak my meli obdobi, co kakal xkrat denne a obdobi, co treba i ten tyden nekakal a to pak byl ale doslova kakaci torpedo, to jak pustil, ja byla cela od toho, koberec byl cely od toho, postel byla cela od toho a mohlo se prevlikat. Proste to bylo totalne ale totalne vsude, akorat manzel stihnil uhnout. Takovou spoust udelal vickrat 😂😂😂 mno.... bylo to zajimave, nevedela jsem, zda mam brecet nebo se smat, tak jsem brecela smichy 😂😂😂😂😂😂 hlavni bylo spokojene mimi. Ale to obdobi i 8 az 10x denne to se mi taky moc nelibilo. To jsem si tehda rikala, ze nechapu latkujici maminky 😂😂😂 sama jsem nad tim uvazovala, ale tohle obdobi me mega odradilo

zuzekk
18. říj 2018

@sarkoc jaký kupuješ pro mimi prášek na praní? Z econey taky objednávám, zatím mám jen mydlove ořechy. Co je nejvhodnější?

zetta01
19. říj 2018

Holky mám dotaz dneska jsem 29+2 a včera večer jak jsem ležela u TV jsem si všimla, že mám na bílém triku malá mokrá kolečka na bradavkách, šla jsem se přesléct a všimla si, že na bílém triku na spaní mám, už vícero takových malých lehce nažloutlých koleček, jelikož se sprchuji až večer za tmy a ráno zase za tmy vstávám, tak při tom světle jsem si ničeho nevšimla. Přeslekla jsem se a jak jsi šla lehnout, tak jsem zase koukala, že mám mokré kolečko a když jsem koukla na bradavku tak ní tekla taková nažloutlá tekutina, je to normální?

arielka222
19. říj 2018

@journals nejlepší kalhotky se mi osvědčily síťované Chicco a porodnické vložky s tulipanem na obalu. Ty doporučují i v porodnici, dobře saji. Vložky do podprsenky jsme měla Avent, ale mě mliko moc neteklo samo takže sem nevyužila. Jinak ještě je fajn vlhceny toaletni papir a Gel z dubové kůry na poranění. To jsem vyuzila fakt nejvic. Na bradavky je výborný Purelan jen dělá mastné fleky a zničil mi noční košile. Probiotika nám vyhovovala Bio Gaia a na prdiky akutní Infacol. A kosmetiku jen olejíček do vody a na tělo Welledu. Vitamín D jsme měli Vigantol a dává se od 2 týdnu až do roka 🙂

malecek
19. říj 2018

@zetta01 jo je to v pohodě neboj, začíná se ti tvořit mlezivo.

Strana