icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
25. říj 2018

@semmi ja pouzivala aniball, takze asi diky tomu otok byl minimalni, ale zacala jsem cvicit pozde a nacvicila jsem malo. Cvicila jsem az od 38tt, sice 2x denne, ale nedohlana jsem to, skoncila jsem myslim na obvodu 26cm, pak jsem cviceni ukoncila par dnu pred porodem, mela jsem posly, ktere uz byly neprijemne a prave to cviceni to muze jeste vice drazdit. Ja si zvladla sednou uz par hodin po porodu, druhy den to bylo horsi, ale dalo se to usedet. Jedine, co me pak bolelo krom mensich pohmozdenin, byl uz nastrih. Sice zatahovani delohy taky bylo kapku neprijemne, ale ten nastrih... bojim se ho uz ted 😅 nastesti po 3m jsem uz byla podhojena, ale styk me stale bolel, ale uz to "slo", kolem 6m od porodu to bylo lepsi, ale ok to bylo asi az tak rok po porodu 😥 Taky mela silnejsi (diky tehu jeste silnejsi) hlen a porad jsem si rikala, cim to je

halasovci007
25. říj 2018

@zetta01 aha to sem netušila.Já mažu jak o život každý večer 😲

halasovci007
25. říj 2018

@veselaopicka me to taky dojde jen kdyz jdu do pokojiku nebo me mala kopne a nebo kdyz mi neni uplne hej a hlavou mi probehne vzdyt co by si chtela ve 30tt 😂

priefi
25. říj 2018

@lindikova mno, ono ale kontrakce, ktere zpusobuji zkracovani cipku jsou taky casto vystrely do zad. Pokud to bylo v nejakych intervalech a pak to prestalo a navic bylo i tvrdnuti bricha, lepsi se nechat zkontrolovat nez pak zjistit, ze je pozde 😉 pokud by to bylo otvirani, cim driv to podchyti, tim driv to stopnou a tim dele mimi zustane v brisku

priefi
25. říj 2018

@halasovci007 pokud nemas problemy, muzes mazat, to jen, kdyz je drazdiva deloha.

halasovci007
25. říj 2018

@priefi no on mi furt hladi brisko i manzel(mozna to zni divne,ale na malou i mluvi a ona pak kope-cetla sem,ze miminko jeho hlas vnima).Strasne se na mimi tesime..Me prijde,ze nejtvrdsi bricho mam snad rano posledni dny..Asi "sklouznu" z kojiciho polstare,ze neni to jako ta krec jen je tvrde na omak.Krec mam jen jednou za par dni a beru 2x magnesko a piju Magnesii.

priefi
25. říj 2018

@halasovci007 pokud nejsou problemy nekolikrat denne, neni treba resit. Pokud problemy jsou na brisko nesahat. U syna jsem mela problem v praci, kolegyne si casto sahly, nekdy to uz bylo az neprijemne (je to doprcic porad moje telo), ale pak uz se nesmelo sahat a ja jim normalne musela uskakovat, i kdyz jsem rikala, ze mam zakaz na brisko sahat.

krisatko
25. říj 2018

@priefi ty jo to bych nezvládla psychicky. Já zakazují sahat na břicho i mamce a babičce a tak, můžu jen já a manžel a kdyby na něj chtěly sahat kolegyně v práci, tak asi vyskocim z kůže.

zetta01
25. říj 2018

@halasovci007 přesně tak, normálně si bříško maž, je to přesně jak píše priefi, že se to moc nedoporučuje, když je citlivější děloha

priefi
25. říj 2018

@krisatko no to verim, je to na pres prsty. Ale ony proste z cista jasna a sah. Pak uz jsem davala pozor. A jak byly dotcene, kdyz jsem rekla,.ze se mi na brisko nesmi sahat a uskakovala jsem. Moje mamka si nedovoli na brisko sahnout, jen kdyz ji reknu. Kdyz jsem citila pohyby, tak jsem ji rekla at si sahne, tak uplne opatrne. Taky nemela rada, kdyz ji na brisko nekdo sahal. Jediny, komu to dovoluji, je manzel, to spis i vyzaduji. Co se tyce tchanu, tak Ti ani nemaji jak na brisko sahnout, protoze tim,.ze delaji ty tlacenky a tak, maji dlouhodobe nacuchly cely byt vcetne obleceni a mi to hrozne v tehu smrdi a zvracim jak amina, jen co to u citim. Problem je, ze kdyz tam jde manzel, pripadne syn, tak hrozne nacuchnou a pokud se neprevlecou a manzel si nestrikne treba deodorant navic, tak zvracim i z nich. Je to o nervy. Problem je, ze tchani bydli naproti v byte a kolikrat mam problem dojit domu, abych nezvracela, kdyz chvili pred tim nekdo tam otevre dvere, takze preventivne zadrzuji dech pul patra dopredum, ale uz mi to leze krkem. Vim, ze za to nemuzou, ale zacinam byt kvuli tomu podrazdenejsi a podrazdenejsi. A kdyz zvracim, tak pak brecim a nadavam, ja to tu nesnasim 😥
Ale kdyz jsem cekala syna, tak mi na brisko nesahali, takze asi ani ted by to nedelali.

lindikova
25. říj 2018

@priefi tak jsem se u MUDr otočila. Čípek mám dlouhyyyyyyyy, vše vypadá naprosto ok, ze tipuje zada. Ale nelíbil se ji moc výtok, takže macmiror a nohy nahoru. Aby byl člověk stále ve střehu:(

krisatko
25. říj 2018

Ahoj holky, tak jsem teď došla z kontroly a přidávám se do klubu. Hodnoty čípku hraniční, klidový režim (prý žádné tůry a tak), další magnesko. Malá má prý málo místa v břiše, přitom tam dělá denodenně strašný harakiri a s manželem jsme se rafli, protože cituji "každej normální táta má fotku svýho dítěte a jenom on má pořád samý strašidlo" .... jak mu vysvětlit, že to je stejně k ničemu a zbytečný a že prostě když je to břicho tak akorát pro ni veliké, tak asi těžko bude mít tak krásnou fotku jako ostatní, co mají břicho pro jedno dítě jak pro dvojčata? Prostě má hlavu zaraženou v placentě a nejde ji pěkně vyfotit. To mě teda zas vytočilo.

semmi
25. říj 2018

@priefi přesně, to hojení u mě trvalo taky určitě nejméně rok. Bylo to nepříjemné, ani jsem diky tomu neměla na sex ani pomyšlení. Mně právě doktorka říkala, ze ten hojnější vytok je kvůli tomu zjizvenemu čípku. Kdyby mi to nerekla, tak ani nevím, že ho mam v takovém stavu. Ve zprávě taky ani zmíňka. Taky se děsím, že se to bude opakovat, ale každý me uklidňuje, ze napodruhé to bude šup, šup, tak naivně doufám... 🙈😂

zavodnice
25. říj 2018

Já si na bricho vůbec sahat nenechám. Tohle právo má jen manžel. Jeho naopak používám k uklidnění dítěte 😄, poslední 4 dny kope jak blázen. Vůbec jsem netušila, že to muže bolet. Ale většinou, jak si dá na bricho ruku nebo na nej mluví, mám konečně klid. Ale taky ho musím trochu nutit, aby si ho všímal a zase mi vyčítá, že to já si s nim nepovidam 🙂.
Na mě naštěstí nikdo ani sahat nechce, kolegové jsou soudní, jen manželova babička se zeptala a já ji rekla ne. Ale na mě se vůbec nesmí sahat, jsem bezkontaktní. Ale za odměnu jsem si musela už podruhé vyslechnout historku, jaký měla porody. Prý ten jeden, že to by mi prala. Snažila jsem se ji zastavit, už jsem to jednou slyšela. Prý ji akorát strojků, že prý cítila ti masu krve, jak teče a dítě bylo venku. A já zdrhala ven zvracet. Někteří lidi by si své soukromé věci měli nechávat pro sebe, hlavně když říkám, že to slyšet nechci. Už tam nepojedu, jen na Vánoce, snad si to odpustí aspoň u vánočního stolu. Se nedivím, že ostatní vnoučata za ni nechtějí jezdit. pak se uvidíme až po porodu.

krisatko
25. říj 2018

@zavodnice u nás taky manžel funguje jako uklidňující element. vždycky dělá malá čurbes, řeknu chlapovi at se podívá a hned je klid :D tak mi pak kolikrát ani neveři. Jinak ale taky položí ruku a za chvilku malá spí a mám pokoj.

lindikova
25. říj 2018

@krisatko to jako fakt po návštěvě MUDr, kdy mas bejt v klidku, remca na fotku? Ať se sám propleskne! Teď už se stejně vyfotit hezky nedají, většinou vyfasnu kus hlavičky nebo ruky🙂

lindikova
25. říj 2018

@krisatko @zavodnice u nás to same, jak sáhne muž, nekope. Říkala mi PA, ze má na to teorii, te poznají cizi ruku a chrání se tak. Muž byl dotčen a jal se břichu vysvětlovat, jaká ze cizi ruka, haló tady tata! 🙂 jo a ad horor babi, ta teda jede!

krisatko
25. říj 2018

@lindikova remcá no a uplně nechápu proč jako, vždyt se ani nenaděje a je tady živá celá, tak co fotku obličeje z dělohy?

lindikova
25. říj 2018

@krisatko se na ni za tři měsíce muže koukat nonstop!

priefi
25. říj 2018

@lindikova tak to je dobre, ze vse ok. A kontrolovala pohmatem nebo utz.? Ten vytok muze byt nezavadny, v tehu je nekdy mnohem silnejsi. U syna mi dr.chtel ke konci 3.trim, kdyz delal ster na streptokoka nasadit tbl.na proleceni, ale me nic nesvedelo a nepalilo, tak jsem ho pozadala, zda by to neslo bez a pokud by se v kultivaci ukazalo, ze neco tam je, tak pak bych prolecila a on souhlasil. Vse bylo ciste, bez naznaku kvasinek, nebo bakterii, tak jsem byla rada, ze se nic nenasadilo. Ale nepisu, ze to je tak i u Tebe. Moje dr.mi ted porad kontroluje vytok, mam ho silny, je trochu nazloutly, ale nejsou zadne obtize, jednou uz uvazovala, ze proleci, ale nakonec nic nenasadila. Byla jsem u obvodni dr.na preventivce, tam mi brala moc, ta byla krasne cista, takze predpokladam,.ze kdyby neco bylo ve vytoku, ze by se to dostalo i do moci. Tak jsem se hned zklidnila
@krisatko a jak Ti kontrolovala cipek? Manualne nebo utz.? Me kontrolovala manualne a ze vse ok, ale jak holky vys psaly, ze problem dr.zjistil az diky utz., ze se udelala nalevka z druhe strany, tak si rikam, jestli by nebylo lepsi, kdyby kontrolovala i cipek utz. Mno.... co se tyce fotky, bez komentare 😂 myslim, ze nejlepsi foto je, az mimi prijde na svet 😉 takove ty utz.jsou sice hezkou pamatkou, ale jak vypada mimi na tech fotkach moc nepujde videt. Nas prdola delal fory i na 2. velkem utz., mame maznutou fotku, docela hezkou mame z 1.screeningu. jinak to jsou jen smouhy. A ted u 3.velkeho utz, ktery delala moje dr.starym utz.mel oblicej schovany, dr.videla je zuby, ktere sly videt pres rucicku, oblicej proste schovany. Ale co, za par mesicu ho budeme chovat v naruci a budeme moci se na nej koukat porad. Navic ted mu se vysetreni nelibilo. Totalni tvrdnuti bricha vecer a 2 hodky od vysetreni a vcera do odpoledne nonstop spineni, az jsem z toho byla uz nervozni. Dnes uz ok a uz jsem i zehlila
@zavodnice ja moc ten porod babicky nepochopila 😅
@lindikova cizi ruka 😅 to se ho muselo dotknout 🤣😂🤣 mno... kazdopadne manzel taky sahne a je klid, musi chvili pockat a pak teda se to mrne ozve. Ale moc na nej nemluvi, ja si s nim povidam. Prijde mi, ze manzelovi to prijde skutecne, az se mrnousek narodi.

priefi
25. říj 2018

@semmi no kezby, kezby to ted bylo za odmenu 😊

krisatko
25. říj 2018

@priefi nejdřív pohmatem a nezdálo se jí to tak i utz, změřila délku -> 3,37 myslím a říkala že to je hraniční takže klidek. A přesně jak píšeš, nevím o co jde, za chvilku je tady a může si ji vyfotit třeba tisíckrát. Stejně (a to už víme dávno) se ještě může něco po. Zrovna v uterý jsem se dozvěděla, že jedna z nových kolegyň rodila v 8m. mrtvé miminko. Takže nevím co tak řeší, když tu ještě není s námi prďolka. No coment prostě.

zavodnice
25. říj 2018

@priefi Jako že by mi babička přála stejný porod. No, dekuju, nechci. Doufám, že doba preventivních nastrihu už skončila a udělám všechno pro to, abych se mu vyhnula. Brr.

lindikova
25. říj 2018

@priefi dělala mi pohmatem i utz. Ze pry na nej ani nedosáhne, jak je dlouhý. Mne ten výtok za poslední měsíc zesílil, je vic dozluta, možná, ze kdybych tam nesla kvůli bolestem, neřešila by to. A moc taky krasne čistá.

lindikova
25. říj 2018

@krisatko jezkovy voci:((((

priefi
25. říj 2018

@krisatko aha, tak to bylo mysleno jako hranicni, ale v podstate ok. Uz jsem mela obavy, ze to bylo mysleno,.ze se krati. A poprve Ti ho merila, anebo uz drive? Mi ho merila tusim kolem 21tt? Ted si nejsem jista.
@zavodnice jj, to jsem pochopila, ale ten prubeh moc ne, jako ze se ji spustila krev a s tou krvi zaroven porodila mimco? A jak to bylo mysleno s tim strojkem 😅

krisatko
25. říj 2018

@priefi měla poprvé, doteď vždy říkala že je dlouhý a ani ho utz nekontrolovala.

tsasenka
autor
25. říj 2018

Ahoj holky, dneska kontrola 28+1 a vše OK, jen dál brát magnezko a kontroly se mi zkrátily na 2 týdny, jupíííí, konečně. Přece jen mě píchá v břichu atd, tak jsem ráda, když doktor řekne, že je vše OK.
Jinak k tomu břichu, já nesnáším, když mi na něj někdo šáhne, manžel a malá dcera můžou, ale ta velká se ke mě přižene a začne mi rychle jezdit přes břicho, no není to vůbec příjemné, asi jí musím vysvětlit, že musí nežněji. No a ostatní mají smůlu. Přijde mi to dost osobní, taky nikomu nešahám na prsa, tak proč oni by mi chtěli ošahávat moje maskované dítě 😀

priefi
25. říj 2018

@tsasenka mi moje dr.porad nechava kontroly co 4 tydny.... mam pocit, ze uz by ten interval mela zkratit... jinak super, ze vse ok 😊 a o odberech se zminili?

krisatko
25. říj 2018

@priefi u mě jo, budou mi brát za těch 14 dní.

Strana