Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Objednala jsem autosedacku i kočár z e-shopu a fakt nemam strach. Proste to prohlidnu, když to přijde. Zrovna třeba ten Mall řeší reklamace bleskově. Mají takový obrat, že se jim vyplatí vrátit peníze než shánět jiný kus.
@zavodnice smankote, to si teda uzila.... ale v dnesni dobe by ji udelali cisare 😉
@krisatko @halasovci007 holky, muzeme byt rady, ze se nam mimca drzi hlavickou dole, snad jim to teda vydrzi az do konce 😊
@halasovci007 ja mam v planu koupit zase album na ruzky a lepit fofky a psat si popisky. U Matyho jsem koupila bezovy svatebni album, koupila modre cerepeticky, kteryma jsem album ozdobila a jeste vyvolat do nej ty nej fotky a bude to. Pak od tchana syn dostal album/knihu Nas chlapecek a na vitani obcanku album Nase detatko a tam se teda dava je par fotek a pise zakladni pokroky a zmeny u ditka
@zetta01 mno.... to je docela dobre teda, hlavne at nezapomene Ti vypsat formular na MD 6 tydnu pred. Pokud chces driv, je mu treba brknout. Ja mam dalsi ko 33+0, takze tyden pred tim, co budu potrebovat formular, ale prijde mi, ze to vubec nehlidaji, ze bud si vzpomenes sama, nebo proste zaspi 😅
@malecek tak to je super, ze bude mit novy utz, skoda, ze ho nemel drive. Moje mudra mi rikala neco ve stylu, ze by taky poridila, ale ze momentalne vsechny finance sly na koupi ordinace, takze az za nejakou dobu, to bude kdo vi kdy 😅
@halasovci007 ono je reklamace a reklamace a zrovna u mall me prekvapuje, ze se cukaji 😉 navic mas 14 dni na to, abys bez udani duvodu produkr vratila (nekde i dele)
@priefi my jsme se o té mateřské bavili ve středu a na kontrolu jdu 24.11. a říkala, že to nám to pěkně vyjde, chtěla jsem jít těch 8 týdnů předem, ale nakonec je mi to i v celku jedno. Já jsem na neschopence, takže jsem stejně doma a jak je teď to škaredé počasí jsem stejně unavená a mám nařízený klid na lůžku, tak jsem to tak nechala. Jinak vnitřek jsem na netu nikde nenašla, leda jak budu mít chviličku nafotila bych pár stránek z té mojí knížky a poslala ti, aby jsi koukla 🙂
@halasovci007 no to sice jo ale Mall má kamene pobočky.kam si zboží odneses reklamovat , my tak u nich taky reklamovali takže se.neplati poštovné a nic a oni odeberou dají ti protokol a jak už psaly.holky většinou reklamace ani netrvají celý měsíc , buď vrátí peníze nebo dají nový kus ..
@krisatko mi mudra rikala, ze to zalezi, kolik tam bude mit mista, pokud pak, az poporoste bude se citit ztisnene, muze se otocit, ze je jeste brzy delat zavery. Tak doufam, ze tam bude hlavickou dole spokojeny 😊 a hlavne at ma dost dlouhy pupecnik, aby nedelal fory pak pri druhe dobe
@priefi no já včera jak byla rozhrkaná od toho mojeho chlapa tak jsem hledala na internetu, co se může všechno přihodit, když je málo místa, nějaký deformace hlavy a kdesi cosi. ale pak zas jsem našla že měla slečna ještě menší břicho než já ted skoro před porodem a přitom miminko naprosto v pohodě. tak nevím no :-/
@krisatko pokud nemas malo plodovky, tak to je ok. Kamaradka mela malo mista, malo plodovky, ditko se otocilo kp a teda cisar, ale mimi naprosto ok a ted uz ma 2,5 a je hrozne sikovna, fakt toho umi hrozne moc.... je na tom mnohem lepe nez ten nas lumpik v porovnani se stejnym vekem
@halasovci007 no já jsem zvědavá jakou barvu knížky budu kupovat. Máme doma růžovou, modrou, oranžovou a hnědou, tak snad dělají i zelenou, aby mělo každé dítě svoji barvu 😀
Jinak já přes ty slevy v mamince často nakupovala a teda asi jsem nic nereklamovala, tak netuším. Ale jak píšou holky, prostě 2 roky, klasika. Ale na Mallu jsem už jednou reklamovala kočárek, se kterým jsem v zimě vyjela do toho marastu, a když jsem zjistila jak příšerně se s ním jezdí, tak jsem ho ještě ten den umyla a odvezla do Brna a teda na to jak vypadali ty kolečka, tak si ho vzali a peníze mi hned vrátili. My máme všechny sedačky Britax.
@malecek tak už budeš chodit po dvou týdnech? Já teď už chodím po 3 a kdyby to šlo, tak budu chodit klidně jednou za měsíc. Ale příště jdu za 3 týdny a to budu 32tt tak nás bude čekat poslední Utz, tak na takovou kontrolu se těším.
@bemo jj ted jsem byla už podruhé po 2 týdnech.
@priefi no je to sice škoda, ale on i tak nebyl tak starý a šlo tam i něco vidět. Mi se hlavně líbilo, jak on sám se na něj těší (že bude mít novou hračku) a ještě k tomu na jeho narozeniny 🙂
Hlavně jsme spolu řešili porodnici a jednoznačně mi doporučil Vítkovice oproti Fifejdám, tak asi nakonec změním a půjdu tam.
@tsasenka
@zavodnice dekuji za rady koupim z e-shopu 😊😉
@priefi jj taky jsme hlavou dole teda doufsm,ze se to nezmeni,ale dr. rikal,ze uz je velka,ze by otocit uz nemela cela..
Ze radici deti budou na svete hodne tak to ja budu mit pohodicku 😂😂 mala radi to je neskutecny !! Jen se bojim zda se fakt neotocila ptz cejtim pohyby i dole a n3vim zda by takovy pecky davala i rucickama 😟@krisatko a neni to strasidlo jak manzel rika!!
@zetta01 muzu taky poprosit o vnitrek az budes posilat?
@zzuzzana1 aha to jsrm vubec netusila a nevim zda u nas na malomeste teda pobovka je.Az budu na pc budu muset zapatrat 😂 mam teda fakt mezery v informacich..Ja prave myslela ze mall.cz je jen internetovy..
@bemo me pujde s adapterem na kocarek jen Cybex..Jinak bych brala asi taky Britax..A ty slevy funguji tak ze koupis casopis a dostanes kodiky na e-shop?
J8nak jeste pro vsechny co chteji sedacky Cybex pani na Konikovi ve skupince o slevach mi poradila,ze maji slevy primo na strankach Cybexu a prodlouzenou zaruku na 3 roky.Jeste jsem nekoukala,ja vse radeji na pc ale dobry tip jestli to tak je..
@malecek a vcem je porodnice podle nej lepsi? A nad fakultkou neuvazujes? Ja prozatim jsem stale rozhodnuta pro Karvinou. Kezbych tam mela nejakou fajn PA (doufam, ze teda tentokrat vyuziju jen jednu smenu a ne 4,.jako minule 😅). Zajimalo by me, zda doporucuji i jine polohy k porodu nez v leze. Uprimne, kdyz ctu, ze nekdo rodi na vsech 4, ve stoje, v sede, tak si to nejak u sebe nedovedu predstavit, ale pry se tak dobre rodi, tak nevim no...
@halasovci007 jj, jsou to ony
@priefi uff děkuji, já to nemohla nikde najít tak teď už je rozdělám a mrknu 🙂
@halasovci007 mam pocit, ze tam byla nejaka nalepka s ceskym popisem a ze tam bylo napano nekde, ze to je velikost uni. Kazdopadne jsou to ony, neboj 😊
Holky tak mám za sebou taky kontrolu. Vlastně sem se nic nedozvedela, UTZ mi opět neudělala. Byla jsem naposledy v gennetu, to jsem byla 19+5 a teď na kontrolu za 4 týdny a to mi udělá poslední velký a to budu 30+4. Takže takových 11 týdnu pauza...mazec.Pohyby cítím, tak proč se na prcka dívat, ze😏 Už ať to je, protože to už pak budu skoro nastupovat na MD. Už se těším!!!
@halasovci007 no ani to jsou spíš jakoby výdejní místo než prodejny a jen tam prodávají pár blbosti , ale jako rychlí a super vše
@tsasenka
Já piju těhotenskou směs už ted a koupila jsem si i s maliníkem...neměla by vadit v malém množstí 🙂 V tom odstavci varianta bez maliníku je popsáno, pro koho to není vhodné... http://www.devaterokviti.com/kategorie/vazene-z...
@tsasenka já taky chodila před termínem jednou týdně a po termínu i 2x do týdne, to mě fakt nebavilo, nicméně to chápu.
@priefi já rodila jednou na boku a musím říct že to byla asi nejlepší poloha. Dala jsem si tu nohu úplně k bradě a dobře se mi tak zabíralo, mohla jsem se do toho pořádně opřít a myslím tak max 4 zatlačení a byl venku.
@halasovci007 jsou tam kupony a na nich kódy. A už je ta maminka v prodeji?
@priefi No, porodní polohy jsou různé, mně třeba hrozně vadilo rodit na boku, ze začátku mi to nakázali a když viděli, že je to špatné, tak hledali jinou polohu. Ale hodně maminek si tu polohu chválí, já ji fakt nemohla mít. Mně se na předporodním kurzu líbila poloha na vaku a tak. Ale nikdy jsem nebyla v takovém pokoji, abych měla takové možnosti a ani jsem neměla experimentální porodku, aby do toho šla. Ale u prvního mě nechali klečet a měla jsem zvedlé opěrátko té porodní "postele" a mohla jsem se u toho opírat, to byla příjemná poloha, kdy se ty kontrakce daly v pohodě vydržet, ale rodit mě tak nenechali.
@bemo to nevim jestli je v prodeji.Ja ji nemam 😁 ale mrknu zitra ve meste jestli uz ji nemaji..
@bemo @tsasenka ja uz nechala sebou sibovat, jak se jim zamanulo, byla jsem ko, nohy uz jsem necitila, jak bolely, mela jsem dost. Prvne me meli na pravem boku a bylo mi to docela neprijemne, ale to se otvirala branka a rotovalo mimco, pak me dr.prehodil na levy bok, to uz bylo mnohem lepsi, dootviral branku, mimi dorotovalo a v tehle pozici pak probihal i porod. U branky chtel, at tak tlacim, ale to jeste nebyla ta vypuzovaci cast, spis mu to nejak pomahalo k uvolneni branky. Kdyz rekl, ze budeme uz rodit, tak asi na 3 zatlaceni. Ale mam to vse tak nejak v mlze, uz jsem byla hrozne vycerpana, byla jsem uz tak trochu mimo, mi prislo. Jedine na co jsem myslela, bylo, ze dr.rekl, ze se bude rodit, ze otevre branku a ja videla ten cil, zapla nouzovy rezim, dala do toho vse, ale na ukor toho, ze uz jsem moc nevnimala, co se deje, jen nejak uz poslouchala pokyny
@priefi říkal že prý tam jsou PA na úplně jiné úrovni než na Fifejdach. A v Porubě je hrozná poporodní péče prý, prý už to tam pak berou jak běžícím pásu. Teď navíc v Porubě rodila sestra od bývalé kolegyně a prý i porod byl hrozný. Kolegyně rodila teď v létě už podruhé ve Vítkovicích a zase chválila.

@halasovci007 Já teda neví, co by se mohlo na autosedačce pokazit. Kupovala jsem 2 přes internet a všechno naprosto v pohodě. Chce hned po koupit pořádně zkontrolovat. Vůbec se toho neboj, jestli je takový rozdíl v ceně, jdi do toho 🙂