icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

zetta01
6. lis 2018

Dobré ráno holky, tak info z včerejšího kurzu. Probíral se hlavně tedy porod a jeho porodní doby, snad jsem si zapamatovala vše. Co mě velmi zaujalo bylo, když mluvila o psychice, už jsme si tu o tom taky psaly. Říkala, že by tomu nikdy nevěřila, ale jak je ta psych.stršně moc silná. A že opravdu když jde žena ves tresu k porodu, tak to tak vypadá a kolikrát si tím strachem i porod zastaví, kdež to naopak když je žena v klidu i se těší, přeci jen ten důvod k radosti je, tak svaly jsou povolené, uvolněné a vše jde krásně. Říkala že to má z vlastní zkušenosti, že když šla rodit do nemocnice kde pracovala, tak se strašně těšila, byla domluvená s maldou kolegynkou a těšila se, ale jen do chvíle než dorazila do nemocnice zjistila, že službu má její straší kolegyně a že byla z toho v takové hrůze a přepadla ji šílená panika, že prostě takhle to být nemá, že chce rodit s tou mladou co má ale noční službu, tak že se normálně tak zasekla, že si úplně tím zastavila bolesti a vydržela opravdu až do večera a jakmile nastoupila ta její kolegyně do služby vše z ní padlo, jí se během chvilky spustily bolesti a do 5 hod. porodila, takže to opravdu dělá hodně. Pak mluvila o tom, že nejhorší je železo v těch tabletách kvůli špatné vstřebatelnosti, že daleko lepší jsou nějaké hořčíkové oleje a přírodní doplňky. Asi od cca 36.týdne doporučovala masáže prsů, hlavně po koupeli, že se tak bradavky stimulují a připravují a je to paráda pak skrz kojení, že není potřeba nějakých klouboučků a tak. Před porodem pít čaj z maliníku a užívat lhěné semínko, nejen že je dobré na zácpu (sama můžu potvrdit užívala jsem ho) tak hlavně připarvují ty porod.cesty jsou takové,jak kdyby kluzké. A je fakt já jsem si to lněné semínko bud zalívala studenou vodou a nebo horkou vodou a nechala luhovat přes noc a pak pila a je to jak rosolovitá voda, ale dá se to a semínko jsem vyhodila, ale prý je dobré přidat do jogurt či nějakého jiného pokrmu. No a pak hlavně pomáhá i sex, ale jak řekla, aby to bylo účiné měl by být tak 3x denně 🙂 ano všechny tam pobavila ( mě na to manžel doma řekl, že bych si teda měla někoho sehnat 😀) pak masáž hráze, kterou taky doporučuje a na masírování žádné aromatizované oleje, ale klasický olivový a nebo kokosový olej je nejlepší a začít s tím od toho 36tt. Ale co mě normálně hodně překvapilo tak nám vykládala o jedné alternativní porodnici kde odchází sestry, pač už to nedávají, že tam v podstatě nechávají maminkám volnou ruku ve všem a že ty ženské třeba trvají na tom, aby placenta zůstala s dítětem spojená i několik dní, po porodu nepoužívají poporodní vložky a nechávají vše pěkně jen tak navolo, aby se tělo vyčistilo, což mi přijde teda šílené. Říkala, že u prvorodiček je ta výhoda, že hlavička docela rychle sestupuje dolů, kdež to u vícerodiček to trochu dýl trvá, že se třeba nic neděje a pak bác a posune se, takže že aspoň v tom mají prvorodičky menší plus, nevýhoda oproti vícerdičkám je že musí pak víc tlačit. Říkala, že když jde vše dobře, tak ten hlavní porod trvá tak do 30 min. a že u prvorodiček je mimčo rodí obvykle, tak na 5-6zatlačení vícerod.to mají kratší. Jako bylo to hodně zajímavé, jelikož se zrovna nerodilo, tak nás rovnou provedla po porod.sále kdyby byl náhodou př.týden obsazen a je to tam strašně pěkné a útulné, ale představa, že tam za pár týdnů někde budu ležet mě trochu vyděsila 🙂 Rovnou jsme vyfasovaly kufřík se vzorečkama a další plnou igelitku vzorků a letáků, takže mám do konce týdne o zábavu postaráno 🙂

lindikova
6. lis 2018

@zetta01 parada! Moc super info, díky! A optimismus jojojo!🙂

zetta01
6. lis 2018

@lindikova za málo, ještě mě čekají 4 lekce, tak budu průběžně informovat 🙂

bemo
6. lis 2018

@zetta01 pěkná informace, nebo spíš spousta informací. Já jdu rodit teda po páté a musím říct že mě ta tvoje zpráva poprvé za toto moje poměrně úzkostlivé těhotenství fakt navnadila opravdu velice pozitivně na porod. Fakt díky za ni.

arielka222
6. lis 2018

@zetta01 hezke info. Akorát já teda jako prvorodicka byla asi výjimka. Na porod sem se těšila a stejně trval 21 hodin. Tlačila sem malého cca 45 minut a a rozhodně nebyl hned venku. Malinik ani lněné mi nijak nepomohlo. Masáž hráze účinná tak, že stejně udělali nástrih 😂😂
Ale sem zvědava teď na to druhé, to všichni tvrdí jaky je to fofr tak snad bude a bez poranění. I když upřímně teď se bojim mnohem víc než i prvního když sem nevěděla do čeho jdu 😂
Jediné co nám zabralo byl ten sex. To jsme po nem do dvou hodin jeli rodit 🙂

priefi
6. lis 2018

@zetta01 ty jo... parada! Kurz vypada, ze ma fajn PA, hodne zajimaveho infa. A co to byly za kufriky, co jste dostaly?

Jinak holky, vsimla jsem si, ze jsem sice napsala, ze v polsku jsou ted pampers premium care v prepoctu za 230, ale nenapsala jsem kde 😅 tak doplnuji info, ze to maj taky v Kauflandu

zetta01
6. lis 2018

@bemo to jsem moc ráda 🙂 mám to úplně stejně. Strašně jsem se bála, že až jednou budu těhotná budu šíleně stresovat skrz porod, ale jsem zatím v klidu a pořád si opakuji, že to zvládly ostatní, tak to zvládnu i já. Asi až to na mě přijde, tak mě přepadne panika a stres, ale budu se snažit být co nejvíce v klidu a myslím si, že mi k tomu hodně dopomůže i myšlenka, že už je to tady a za chvilku budu držet toho našeho vymodleného drobečka na kterého se strašlivě moc těším, už celé těhotenství 🙂 tak snad to pomůže ten strach aspoň trochu zahnat.
@arielka222 Tak tomu plně rozumím, já také zastávám názor, že nejlepší je to poprvé, jelikož člověk neví do čeho jde. Tak ono jsou to jen rady, sama PA řekla, že to nezaručí 100% úspěšnost všem, že to může být jen náhoda prostě. Mluvila i hodně o ženských s kterýma se setkala a oni chodili na nějaké čínské cvičení a že opravdu měli nádherné porody, ale opět nemůže tvrdit, že za to mohlo to cvičení či náhoda

tsasenka
autor
6. lis 2018

@semmi Já si barvím vlasy pořád, sice dělám trochu delší pauzy mezi barvením, ale nedokážu si představit, že bych chodila s půlkou hlavy odrostů, jen proto, že jsem těhotná.
@priefi Kyslík mi nedali, stačilo jen začít rychleji dýchat, něco jako na psa a hned to bylo OK.

zetta01
6. lis 2018

@priefi ano PA byla strašně fajn, úplně jsem si říkala, kéž bych tu měla u porodu já 🙂 jinak je to kufřík od family servis - prenatal box. Ale ten je fakt fajn, je tam dudlík od MAM, malá lahvička Floradix železo s vitamíny b2,b6,b12 a c už jsem se na něj dívala. Lahvička krému Seba med, prsní vložky, plenky, kartičky k focení miminka (první krok, první lahvička, kaše apod...) dezinfekce na praní, fakt je tam toho spousta. A z té nemocniční tašky taky pleny, různé vzorky, lahvička od Nuk a info letáčky přímo z porodnice, co do ní, laktační poradce, info kdy vyrazit do nemocnice a pak nějaké recepty na aromaterapie při různých problémech a kolikách

tsasenka
autor
6. lis 2018

@zetta01 To musel být super předporodní kurz. Ale já teda nevím, druhý porod mi trval mnohem dýl, než ten první. A že je dítě na 6 zatlačení venku? To bych brala, já jsem tlačila celých 15 minut a mnohem dýl, jak první a to jsem byla připravená, že musím zabrat, aby byla malá rychle venku. Asi to má každý jinak.
Ale ta psychika je pravda. Jedna maminka neustále říkala, že to bude v poho, že se moc těší a nakonec to taky pohodový porod byl.

zetta01
6. lis 2018

@tsasenka jako přesně jak píšeš, ono se to asi musí vše brát s rezervou, přeci jen každý to má jinak. Vem 2 ženské na stejné úrovni připravenosti a jedna zatlačí párkrát a je to a druhá se bude trápit delší dobu. Určitě hraje i velkou roli velikot miminka, to jak je natočené a plno dalšího. Kamarádka co rodila po 3, měla první na porody holčiček docela rychlé a v pohodě a pak čekala chlapečka, který byl velký a navíc se nemohl nějak dostat ven, ona tlačila co to šlo, mordovala se a museli jí pomáhat, aby se vůbec narodil. Takže těch faktorů je spousta co ovlivní porod. Ale je fakt, že ta psychika věřím, že udělá hodně. Já sama osobně můžu říct, že když jsem se něčeho opravdu moc bála, že mi z toho bylo úplně zle od žaludku a cítila jsem, jak jsem celá vnitřně v křeči a to si myslím, že má na porod opravdu velký vliv.

priefi
6. lis 2018

@zetta01 ten kurz je opravdu fajn 😊 i ten kufrik... ja dostala misto happybaby na gynde prenatal service taky, ale to je to same, jen nevim proc to je jednou tak po druhe jinak. Kazdopadne, kdyz si napises jejich webovky, prehodi to na happy baby. Mno... ale muj kufrik teda mel mnohem horsi obsah.... 😕 az jsem z toho byla zklamana.

zetta01
6. lis 2018

@priefi ano koukala jsem na ty stránky a hodilo mě to na ně. No já jsem od toho právě moc nečekala a byla jsem mile překvapená i za časopis maminka a hlavně mě překvapila ta spousta vzorků. A jako hodně jsme toho dostaly na tom kurzu, taky plno vzorků, různých lahviček a hlavně spousta brožurek na čtení ohledně kojení, péče o dítě, už se těším, jak budu mít chvilku a začtu se 🙂 byla tam i poukázka se slevou na šperky, tak to jsem vrazila mojemu do ruky, že to je pro něj 🙂 tak na to chudák nechápavě koukal 🙂 tak jsem mu říkala co kouká, že to má slevu na dárek pak pro mě 😀

halasovci007
6. lis 2018

@veselaopicka jasn no.Tak snad by te ty chlap8 ani tahat nenechali 😨
@semmi na druhou stranu je hezke,ze se tak stara manzel 🤔😉me nechytily meliry ani od kadernice tak jako obvykle 😯
@priefi no tak ja to chapu,ale pokud nebudu jist treba 5hodin omdlim.To moc neovlivnim.Minule jsem byla u dr. tam sem cekala i kdyz jsem byla objednana pak do kramu a tam uz mi bylo zle cela sem se rozklepala a sotva sem vylezla domu do patra jak me vysadili u baraku a ohrala si jidlo-myslela jsrm ze odpadnu..

journals
6. lis 2018

Ahoj všem, konečně jsem měla čas si tu pořádně pročíst všechny novinky.
Co se týče toho popraskaného bříška - ono je to mazání spíš takové "psychické". Je to hodně o tom, jak kdo má geneticky danou elasticitu kůže. Já mažu občas Bioilem a občas tím speciálním olejem od Weledy. Maximálně jednou za den, večer a občas ani to ne a naštěstí zatím ani jedna (aspoň něco jde dobře...).
Co už tak dobře nešlo byl včerejší screening, který ukázal, že miminko je menší, než by mělo být. Už na prvním screeningu tam nějaká prognóza padla, taky jsem drobná a 4kg dítě se ode mě ani neočekává, ale tohle se prý musí hlídat, aby to nebyl průšvih s placenout. Takže nás naopak čekají časté kontroly a časté ultrazvuky. Rozhodně mě to popožene v tom, abych dofinišovala nákupy všeho potřebného a byla případně připravená, kdyby nastal nějaký průšvih. Ale zatím se nestresuji, zítra mě čeká další ultrazvuk, tak uvidíme. Uklidňuju se tím, že teď je už miminko celkem "velké" a mělo by velkou šanci na přežití (ale samozřejmě s velkým rizikem, to si uvědomujeme). Takže za nás tak...
Na předporodní kurz jsem se přihlásila, jsem zvědavá, začínáme za pár dní. Tak uvidíme...

halasovci007
6. lis 2018

@zetta01 teda dekuji za dalsi info..To lnene seminko i cajik urcite poridim.Sex 3x 😂😂😂😔 tak tos me pobavila.Mozna 3x co jsem zjistila ze jsem tehotna 😂😂

zetta01
6. lis 2018

@halasovci007 no právě, šak jak jsem psala tím pobavila na kurzu opravdu všechny a když jsem to řekla manželovi, tak mi na to řekl: hmmm, to aby sis někoho našla 😀 my teď už vůbec kvůli těm problémům s břichem mám od dr. zákaz

bemo
6. lis 2018

@zetta01 já jsem se na první porod hrozně moc těšila a i to, že si tu bolest člověk nedovedl představit tomu pomohlo, že byl porod fakt rychlý. Dojeli jsme po osmé večer a za dvě hodinky byla malá venku.
Těšila jsem se samozřejmě na všechny děti, ale už to člověk znal, druhý porod byl překotný. Všechny byly v podstatě krásné a žádné drama se nekonalo. Jen vím že mě osobně dost pomáhalo to že si mě nikdo nevšímal a nechali mě být, žádné otázky, minimum požadavků. Dokonce jsme těsně před tlačením vtipkovali o sexu a i to mě pomohlo, prostě nemyslet na bolest.
Taky mě hrozně nakoplo to že mi řekli že už to za chvíli bude, nebo že mi to jde skvělé a že třeba vidí vlásky, to jsou slova která opravdu hodně povzbudí a samozřejmě hodně záleží kdo tě rodí. Já na to měla poměrně štěstí.

zetta01
6. lis 2018

@bemo ano přesně to říkala včera i ta PA, že je důležité, aby byla pohoda i na porod.sále, ale že jsme jen lidé a že se někdy stane, že si prostě s PA nesedneš, mě pak mrzelo, že jsem se mohla zeptat teda, že jako fajn a když si nesedneme tak co má člověk dělat, když je na noční třeba jen 1-2 PA. Ale jak píšeš, věřím že to hodně pomůže, když ti řeknou, že ti to jde dobře a že už jen chviličku a bude to a nebo poslední pořádné zatlačení a miminko je tu, věřím, že ikdyž je už ženská vyčerpaná tu poslední pořádnou sílu tam najde 🙂

zetta01
6. lis 2018

@bemo je mi ale jako jasné, že porody jsou různé a kdo ví jaký každá budeme mít. Ale na druhou stranu, proč si zbytečně zatěžovat hlavu a stresovat se nějakým dramatickým scénářem, přeci jen je lepší myslet na to a věřit, že to bude dobré a vše se zvládne 🙂 to nikomu neublíží spíš naopak

kikika87
6. lis 2018

Holky dnes na Čt1 je v černých ovcich test detskych autosedacek, kdyby jste se některá chtěla mrknout😉
Jinak já teď mám období kdy o porodu nějak nechci slyšet, tak k tomu zatím nebudu reagovat. Až pak budu mít ten hypnoporod za sebou, tak taky napíšu.

priefi
6. lis 2018

@zetta01 no vidis, v tom mem boxu ani ten casopis nebyl a minule tehu byl vsude. Vzorku tam bylo fakt minimalne... ale co... je to zdarma, tak co...to je tak vzdy, kdyz se clovek tesi, kolikrat je zklamany, kdyz od toho nic moc neceka, je nadseny 😅
@semmi mam takovy pocit, ze Tvuj partner dostal misto Tebe hnizdici syndrom 😂
@halasovci007 ver, ze ani ne... ja jsem na jidlo taky hakliva, jak nejim je mi zle.... fakt zle... kdyz jsem byla k porodu, tak snidane, jeste jako tako, dostala jsem vanocku s maslem, coz jsem snedla, kolem poledne obed, ten jsem jen popichala pomalu vidlickou, totalni nechut, vecere, snedla jsem az kolem 20h 1 suchy rohlik, nic vic jsem nechtela a pak az po 11 jsem dostala obed. Ale to uz jsem vazne mela hlad 😂
@journals budu drzet pesti, at placenta a pritoky pracuji tak, jak maji, at nemusite absolvovat predcasny porod

Fuuu... dnes ten nas prcek je teda akcni, kope me tam dole o sto sest az to nekdy vazne boli. Uz by se mohl trosku pohnout jinam, co kopanec, to bolestivy. Ale ted na me neco silene soulil,.az to zabolelo, tak treba to uz nebude tak bolave a lehla jsem si na chvili na levy bok, syn hned pribehl at vstavam,.jak jinak 😅

lindikova
6. lis 2018

@journals ty jo, taky držím palce. Náš je zase skoro o týden, deset dní větší, taky mě včera trochu mudr postrašila, a taky je větší už od 1. screeningu (vždy o týden). To si teda nevyberem:(

zavodnice
6. lis 2018

Já jsem žádný screening od 20tt neměla, ale taky bylo o 7-10 dni napřed. Vůbec nevím, jak jsem na tom teď, jestli to bude doktor měřit. Kontrolu mám teď ve čtvrtek.

sarkoc
6. lis 2018

Ahoj holky, tak já se právě vrátila z velkého UZ, vše naprosto v pořádku, prý bude mít asi hodně dlouhé nohy podle stehenních kostí :D...jinak to zatím kupodivu nevypadá na žádného obříka, dnes 30+4 a 1560g, takže prý super...další kontrola za 4 týdny a pak už prý začneme zkracovat intervaly. Z gyn.hlediska není naprosto žádný důvod, abych rodia císařem, takže doktorka mi radí, abych s kardiologem ještě promluvia a kdyby se porod začal rozbíhat bez komplikací, tak aby mě nechal rodit normálně, že jsem dobře nastavená (jako psychicky) a určitě to zvládneme...že prý jak mi jednou do papírů napíše, že doporučuje císaře, tak proti němu nikdo nepůjde, i kdyby to vypadalo, že budu rodit dvacet minut. Tak snad si nechá říct,ale tam jdu až 19.12....jo a nahoře mám už cca 11 kilo, ale teda nevím kde, myslím, že to dám do konce ve svých netěhotenských kalhotech 🙂

journals
6. lis 2018

@priefi Děkuju 🙂 Snad to spolu nějak zvládneme. Holt budu chodit častěji na pozorování.
@lindikova Náš mrňousek byl právě vždy o 3 dny větší, tak jsem si myslela, že je to ok. Ale teď to nějak začíná haprovat. Nicméně už od 1. screeningu byla prognóza, že může být problém s tím, že bude menší a asi to tak fakt je. Až si úplně říkám, co všechno dnešní moderní medicína dokáže předpovědět. V nějakém 13. týdnu... Jen jsem si teda říkala, že jsem moc ráda, že mám průběžné ultrazvuky často, protože vím, že celou dobu se mu vede dobře, bez nich (jak tu někdo psal že byl na UTZ snad jen 2x, 3x) bych byla hodně nervózní, že se tam děje něco špatně už delší dobu.
Budu držet palce ať se to u vás srovná a je všechno v pořádku!

veselaopicka
6. lis 2018

@halasovci007 no moji chlapi ne :D ale dneska mi dovezli do práce zboží, pan mi hodil na rudl pračku s odsavačem ( cca 60 kilo ) a zeptal se me jestli si to do obchodu uz dovezu .. tak jsem mu hnusnym tonem řekla že fakt jako nedovezu ...

journals
6. lis 2018

@veselaopicka To byl nějaký vtipálek, ne? 😠 Ti chlapi jsou někdy fakt natvrdlí nebo tak primitivní? Nechápu. Mít něco takového doma, tak se jako ženská fakt stydím.

semmi
6. lis 2018

@priefi asi ano. 😂 Do teď jsen ukizela tu spoušť. A to jsem na ctvrtou dnes mela jet do Prenatalu na poslední velký utz. Rano mi ale volala sestřička, zeze pan doktor je na nějakém konziliu a jeho vlak bude mit zpoždění, takže na tu 16.hodinu nestihne dorazit, tak jestli bych mohla přijít zítra rano v 10:00hod. Je to trosku skoda, protože zítra už musí partner do prace, ale co se da nadělat. Jinak, přikládám foto pro pobaveni, ja to u nas vypadako včera. Chlap se snazil po sobe trdy uklidit,ale vime jak ten ukid u.nich vypadá... 🙈 Rano už sem myslela, ze budu vrazdit. Nemohla jsem najit ani kartáč na vlasy, nic. Tak sem nabrousena ještě teď a s chlapem moc nekomunikuji 😂 Protože jsem mu rikala, atze to necha na patek, kdyz ma pak tri dny volna. Ted to tady bude az do patku všechno roztahany, do toho malá... no opravdu blazinec.

veselaopicka
6. lis 2018

@journals no nevim ale zustala jsem na něj koukat .. přitom jsem oblečená a pod svetrem mam tilko, tak nevim jestli si myslel ze jsem jenom tlustá :D
V každým případě doma nemohu pomalu ani zvednout flašku ze země :D hned je zle proč to tahaaaam atd.... zrovna včera jsem si dovezla ten spací polstař pro tehotný to je tak uzasna vec to musela vymyslet zenska fakt ze jo... a rano jdu do práce a chlap vstava az pul hodiny po mě a odcházím a on v něm normálně zapasovanej a spal :D

Strana