Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@krisatko Já bych spíš řekla, že to tak nějak může úplně přijít kdykoli...u Elišky mi odtekla plodová voda 36+5 a to jsem neměla ten den ani předtím naprosto vůbec žádné příznaky, žádné kontrakce, tvrdnutí břicha, průjem, což se taky říká, že může být, prostě nic, celý den v pohodě, odřídila jsem hodinu cestu domů ze stavb, vysprchovala se a malá asi víc kopla a už to jelo :D Fakt jsme to naprosto vůbec nečekali. Narodila se pak za dva dny.
@halasovci007 13 várek? Do jaké velikosti to máš nachystané? :D Já mám vel.56 a 62 už asi vše pořízené a zabírá mi to jednu větší poličku ve skříni plus jednu menší s kombinézou a teplýma overalama a čepičkama...a stejně je mi jasné, že jsem to totálně přehnala a neunosí ani půlku (zkušenost po první). Zabere mi to tak dvě pračky...to plenky na látkování mi zaberou asi víc :D
@bemo ja si pamatuji prvni vstavani a prvni curani 😂 uplne neco uzasneho se moci konecne doprazdna vycurat 😍😍😍 zaha prestala palit 😍😍😍 a po 7mi mesicich jsem zvladla jist a jist i maso 😍😍😍 no luxus a dychani, lezeni, chozeni 😍😍😍 jako pirko najednou.... luxus 😂😂😂 uz se na to tesim a vim, ze to nejhorsi teprve prijde 😂😂😂 snad nebudu zase prenaset 😂😂😂 aspon ze zvladam jist pri druhatku 😊
@tsasenka mi to taky jeste hrozne utika,.zacinam zmatkarit, ze jeste jsem nezacala pripravovat a uz jen 53 dnu do terminu 😅 diky zelezu jsem dopoledne na odpis, je mi docela blbe od zaludku, ale pak uz je zase dobre 😊 dnes jsem si koupila knihu hypnoporod, tak ji pomalinku ctu ve volnxch chvilich, snad si z toho neco odnesu,.abych zkratila tu 1.dobu 😅 a zvladla i tu 2. 😊
Jinak dneska jsem řešila s kamarádkou - porodní asistentkou z hradecké porodnice, kde budu rodit, toho císaře atd a říkala, že už jim tam rodila maminka, co měla funkčnost srdce na 30% a zvládli to nakonec bez problémů, přestože to byla prvorodička a porod byl hodně náročný...já mám, pokud tomu dobře rozumím , 65 %...takže mě opět utvrdila v tom, že do toho půjdeme, pokud se to nějak dramaticky nezhorší (i když je mi úplně jasný, že každý je jiný a může to dopadnout blbě o pro ženu,co problémy se srdcem nemá vůbec)...A přestože jsem měla bonding i u dcery před třemi roky, tak mě potěšila, že se teď hradecká porodnice rozhodla prosazovat bonding za každou cenu nebo jak to říct a budou ho dělat automaticky i bez žádosti maminky a navíc, miminka budou vyšetřovat přímo na sálech (tzn.pediatr bude chodit tam a ne oni odvážet miminko po těch dvou hodinách, kdy je miminko s rodiči na sále, za ním)...a když už by došlo na toho císaře, tak prý dělají bonding i po něm, přestože ta maminka o něm většinou neví...to mi ale až tak nevadí, pro mě je hlavní to, aby to mohlo zažít to miminko 🙂 Takže jsem plná optimismu dneska 🙂
@sarkoc no ja to hodne prala stejny barvy takze treba po ctvrt prackach.Mam toho faaakt hooodne.Plus jsem prala deky,perinky do kosiku,plinky latkove byla varka jedna ono se to nezda.Jeste me cekaji plysaci a perinky do postylky.Vyprano do vel. 74 vcetne..
@halasovci007 tak to jo, já kupuji tyhle malinký věcičky v naprosté většině bílé/hodně světlounké, takže to bude jedna pračka a druhé budou takové sytější růžové druhá pračka 🙂 A deky, fusak atd, to bude taky zvlášť, to jo 🙂
Já jsem přesně věděla, že jakmile začnu nakupovat dřív než v listopadu, tak bude zle a zase toho koupím moc...no, o moc víc jsem nezačala a stejně už toho má až až a je mi jasný, že ještě na pár věcí typu "to tady přece nemůžu nechat" narazím :D Přitom pak to dopadne přesně jak u dcerky, že u 56 užijeme pouze bodíčka a dupačky na den a na noc overálky, u 62, když už se sem tam někam jde, možná navíc dvoje nějaké pěknější oblečení"do společnosti" a víc ani ťuk...u Elišky jsem třeba měla koupeny asi sedmery šatičky do vel.62, ted nemám ani jedny, protože tehdy jsem jí jeden šatičkový komplet oblékla k doktorce a byla jsem tam akorát pro smích, že je to parádnice už od malinka, ale co se praktičnosti týče nic moc (no, měli pravdu)...trička to samé, tak alespoň to jsem se udržela a nepořizovala...ale k čemu jí bude asi 12 ks polodupaček do vel 3 měsíce atd, to teda netuším :D
@sarkoc ja toho mam teda taky mraky.Mohla bych to pouzit jednou a misto prani vyhodit - samozrejme receno s nadsazkou.Ale neco sem pokoupila,neco dostala od kamaradek a hodne mi toho kupuje mamka se segrou- vzdycky neco prinesou a ja uz strasim,ze az z toho mala vyroste,poputuje to k nasim do vestavene skrine (predpoklad,ze druhe bude holka nebo budou mit casem deti moji dva mladsi sourozenci,takze se to bude schromazdovat u nasich) tak je strasim,aby nenakupovali,ze nebudou mit misto ve skrini na to az jim to zacnu fasovat zpatky 😂😂 jako ja vim,ze toho mame mraky a uz se snazim krotit vsechny,ale strasne jsme se na tohle s mamkou tesily-ze az konecne budu tehotna (a ze to trvalo) ze budeme chodit po kramcich a nunat a nakupovat - jenze to jsem netusila kolik toho budu mit a nechci kazit radost a byt nevdecna.Mala bude porad v necem jinem 😂😂 modelka 😁😉
@halasovci007 tak to já oblečení všem v okolí striktně zakázala a zatím se toho naštěstí drží 🙂 Ale jako chápu, že některé babičky jsou na to natěšené, ty naše to naštěstí až tak nebere...ale u první mi dala ségra tašku oblečení, sice nádherného, roztomilého, ale naprosto nepraktického, takže kabátek, který jak jsem později zjistila, stál přes 500, měla na sobě jednou atd :/ Dědit nemáme od koho, takže to je dobré na jednu stranu, že nemáme další přísun hadříků :D Já třeba pro tu starší když už se babičky zeptají, co koupit, tak říkám cílené věci, co opravdu potřebuje - do lesní školky potřebuje spíše funkční oblečení než na parádu a to je hodně drahé, takže ted jsem třeba prosila o nějaký komplet od Moiry k Vánocům atd, pro mimčo lastně taky funkční bodíčka kvůli nošení v šátku atd 🙂 Jinak oblečení hned po donošení prodávám nebo někomu daruji nebo vyhazuji to hodně nošené...kdyby byla jistota, že to ještě někdy využiju, tak jo, ale po dcerce jsem ani nevěděla, jestli bude druhé, natož aby to byla holčička a aby se trefily tak nějak stejně v roce s narozením a byly potřeba podobně teplé kousky atd...ale zase když je ke skladovat, tak proč ne 🙂
@sarkoc prave mamka to bere tak,ze my mame prvni vnoucatko jeji a ze se to schova pro dalsi (mam jeste mladsi segru a brachu)Me to nevadi-jen jsem rekla at se to skladuje u nich 😊😉 a je fakt,ze ja bych to schovavala pro druhe (pevne verim,ze jednou bude,chtela bych pro malou sourozence)..Jelikoz jsem jedna z poslednich i mezi kamaradkami,tak mi dve porad neco davaji a ty lepsi kousky prodavaji a uz jsem fakt rekla stop.Vcera posledni varka a uz nechci nic 😂😂 zas budu muset prat 😂😂 jenze ony bydli v panelaku obe maji dve deti-dalsi nechteji a jsou rady kdyz se jim uvolni misto na vecicky aktualni velikosti.Je to vyhoda i prokleti zaroven..A nech tam znackovy veci jak novy za par kacek vid 😂😂
@halasovci007 Já jsem právě v celé rodině první, kdo má dítě (když nepočítám švagrovou, ta už má tři (a to je jen o tři roky starší než já), ale už 11, 8 a 6 let, takže už nic nemá), druhá švagrová má holčičku roční, takže mladší než moje Eliška, ségra nic, obě sestřenice nic...atd...no a z kamarádek ze SŠ i z VŠ jsem taky první, na Prahu jsem začala asi brzo no (teď už nejsem v Praze, ale do konce VŠ jsem byla a přijde mi, že tam je člověk s dítětem v 25 za hroznýho exota 😃 Třeba manžel, když se ženil, tak byl ze SŠ třídy i VŠ skupiny asi cca patnáctý a dítě už mělo taky několik lidí (není to pražák), já byla se svatbou ze SŠ první a z VŠ druhá a s dítětem všude první a to jsme s manželem věkově stejně, resp. já starší o pár měsíců...asi okolo mě byli samí kariéristi nebo nevím 😃
@sarkoc já jsem u nás v rodině taky první kdo má děti a vlastně i manžela. Mám dvě sestry, jedna je moje dvojče a druhá je o 4 roky starší, ale ani jedna děti nechtějí. Mají své luxusní životy a nějak se nechtějí omezovat. Když přijedou k nám, tak jsou z toho v šoku, kolik je práce kolem dětí a že nemám žádný čas pro sebe. No, to nemám, ale to holt k tomu patří a jistá oběť tam být musí, v mém případě už 10 let 😀
Když jsem rodila podruhé, tak mě pobavilo že se mnou byli na pokoji 2 maminky, obě první dítě a obě o 10 let straší než já a obě mě bombardovali otázkami co jak dělat. Jsem si připadala jak zdravotní sestra.
Jinak co se oblečení týče, tak jsem řekla že pokud někdo něco přinese, tak podaruji kontejner pro bezdomovce. Mám toho doma opravdu hodně a nikdy mi nic nechybělo.
Krásný den holky. Když se tu bavíte o tom schovavani věci po dětech. Já si řekla, že pokud bude jednou druhé, tak si všechno zase koupím. Ale tchyně tenkrát ať všechno schovávam. Prý pro svagrovou. Jenže my nemáme půdu. Tak sem to dávala do krabic a vozidla právě ke tchyni. A ona na mě po čase vyrukovala, jaký má na půdě bordel, že jí tam z toho děláme skladiště 😂😂😂 Že já to nechodila do kontejneru hned. Takže já, až mi dítko vyroste z oblečení, rovnou to nabídnu nějaké mamince v nouzi, nebo to vyhodim.
@sarkoc tak to ja jsem skoro posledni ze Sš.Spolužačky mají už i dvě děti..Teď se zrovna jedné narodilo v listopadu druhátko.Se svatbou jsem byla uprostred nekde neb jsme ji jednou rusili a brali se temer po 9letech.Nicmene nektere spoluzacky maji deti a nejsou vdane (je to tak pul napul).V rodine jsem prvni (krome sestrenky,ale ta mela miminko prvni nedopatrenim i kdyz je za nej rada a uz ma dalsi dve 😁) jinak nikdo.A z manzelovi strany ma svagrova 20m chlapecka a sestrenky sice maji,ale ty ziji na Slovensku a jsou obe o hodne mladsi a z druhe strany jedna stejne stara taky na SK.Takze tady krome svagrove nikdo malinkate nema.Ale z kamaradek jsem fakt snad mezi posledni..letos jedna moje z nej kamaradek vypravovala dcerku do prvni tridy a to je o dva roky mladsi nez ja.Jine maji mensi deticky - nektere i dve.Hodne navazuji na materskou druhatkem tak maji jedno ve skolce a druhe jeste malinkate..Dali jsme si nacas a pak to neslo holt..Z nasi nejblizsi party jsme jedini kdo jeste nema prcka vloni posledni kdo byli s nami maji holcicku (vsechny holky mladsi,jedna o par mesicu starsi- ta uz ma dve,holka pujde vzari do skoly a chlapec do skolky chodi)jsme takovy extrem pritom mame jeden z nejdelsich vztahu v okoli..A hlavne nejstabilnejsi-nekdo uz se i rozvedl nebo rozvadi..
@bemo a nebudou jednou litovat,ze nemaji deti?My jsme s manzelem miminko moc chteli a kdyz to neslo,bavili jsme se o tom,ze kdyby nevysla ani pomoc na klinice,ze bysme zkusili adopci..Me prijde,ze cim je clovek starsi,ze je bez deti zivot prazdnejsi-proste v nem neco chybi.Uz jen z duvodu,ze to neni party v patek i v sobotu nebo nekde po vyletech s partou.Vsichni maji rodiny a nemaji tolik casu.Jo cas od casu se sejdeme,ale fakt to neni jako driv.A taky kdyz pak clovek vidi jak pribehne prtousek a dava ty pusinky na dobrou noc nebo jak zvatla basnicku,kterou se naucili ve skolce-zjisti,ze mu v zivote proste ten drobecek a jiny druh lasky a emoci chybi..Aby pak nelitovaly sestry,ze nic takoveho nepoznaji.
@fly80 tak to bych ji pripomela,ze vecicky chtela schovavat ona 😊😉 pokud je nechces-hodne se to nosi do azylovych domu maminkam v tisni jestli chces darovat (ja to teda schovavam u nasich jednou pro druhe nebo pro budouci deti mladsich sourozencu)
Tak jsem Vás taky pěkně dočetla, teď nějak není poslední dobou moc času 🙂 dneska 46 dní do TP a včera jsme konečně obj.kočárek měl by být za měsíc, paní si poznačila do konce roku, tak doufám, že nám to pěkně vyjde až po porodu. Jinak teda já už mám většinu věcí popranou, nachystanou, ale jak jsem si to tak skládala do komody, tak mi přišlo, že těch prvních oblečků mám jaksi málo, hodně až vel.62, tak jsem udělala včera ještě radši nálet na obchody. Jelikož mám za sebou další předpo.kurz a tam jsme byli i na novorozeneckém oddělení a když jsem viděla ty miminka jak je měly pod lampama kvůli žloutence jen v plenkách, tak jsem prvně myslela, že jsou to předčasně narozená miminka, ale byla to miminka kolem těch 3kg, úplně jsme koukali jen pomalu kostřičky. A je fakt, že brácha co se jim narodil chlapeček 49cm a nějakých 3680g vypadal na fotce strašně velký, ale když jsem ho pak viděla v porodnici první co ze mě vypadlo bylo, šmarjá ten jen ale malušenký, tak jsem radši koupila i pár menších dětí. My jelikož jsme velká rodina, babička 4 děti z toho 2 synové oba rozvedení, tak mám jen 19 bratranců a sestřenic a děti od nich v rodině 12, takže nás je opravdu hodně 🙂 jinak teda předpo.kurz fakt zase zajímavý, bylo to víc ohledně porodu a docela jsem koukala, jak se může ublížit miminku, když některé maminky začnou tlačit dřív, než jsou porodní cesty připravené. A přesně jak psala tehdá @halasovci007, že když je voda zelená není zkažená, ale to miminko prodělalo šok. Mluvila pak hlavně hodně i o doprovodu u porodu, že fakt nikoho nenutit a vzít si sebou někoho kdo opravdu chce jít. Docela mě pobavila 2 historkama, kdy říkala, že manžel dovezl maminku do porodnice a na otázku jestli půjde k porodu říká maminka, ano pěkně ho oblečte on půjde a odjela se sestrou no a tatínek se podíval na sestru co tam zůstala a říká jí, takže sestři je mi jedno co té mojí řeknete, ale já k porodu nejdu a odcházím a fakt odešel a ona z toho úplně hotová, co má říct, teď říct že mu volali z práce, ale ona ani nevěděla co dělá 🙂 no sranda prosila, že takhle ne, že je to pro ně pak hrozná situace. Dostali jsme už i papíry na vyplnění k příjmu a docela mě tam zarazilo to psaní k tomu a hlavně pak kdybych byla v situaci a nemohla o sobě rozhodovat, tak napsat někoho kdo bude rozhodovat co dělat a tak. A navíc i jak mluvila o císaři, tak mě to docela, taky rozhodilo, tak snad bude vše ok a tohle nebudu muset řešit :-/ ale jinak super a jsem za to ráda. Příště už to bude o miminkách a hlavně jsem zvědavá pak na kurz něžná náruč, měly by tam ukazovat různé polohy jak nosit a chovat miminko, hlavně i ty úlevové polohy
@zetta01 V porodnici brali Elišku uz jako donosenou ve 37+0, kdyby se narodila o den dřív, tak by ještě musela absolvovat spoustu vyšetření pro nedonosene děti (absurdní no, ale nějak to oddělit musi)...to měla kamarádka, chlapečka 36+6 a první tři týdny jen běhali po doktorech...tak aspoň k něčemu byl ten dvoudenni nás porod dobrý, ze si pockala...☺
@sarkoc tak to určitě. Nám v porodici říkali, že pokud by se mělo mimčo narodit před 37tt, tak by tam s náma nikdo nic neřešil a automaticky by nás poslali do krajské nemocnice, kde jsou připraveni na nedonošené děti, nejsou tam vybaveni totiž na nedonošené děti. Po tom 37tt už v pohodě
@halasovci007 tak at kupuji, ale treba od 80+, to pak je super, jako kdyz najdes
@sarkoc ja taky rikala, ze dokud se prdolka nenaro, tak nechci nic kupovat. Pokud chteji kupovat, tak po narozeniny, jako darecek, ale driv ne. U nasich mam ale jistotu, ze to bude hezke a nejspis neutralni (jelikoz na rovinu rikam, ze pak chceme jeste i 3.).
@krisatko 38 tt se bere jako dítě narozené v termínu. Druhé jsem tak rodila a malá měla 3,5 kg. Ale pokud se narodí mimi i dřív a má víc, jak 2,6 kg, tak to berou, jako donošené.
Jinak věcí mám plno. Vždy jsem měla blinkací miminko a několikrát denně převlékala. Díky zásobě jsem nemusela denně prát, takže za mě víc věcí je lepší. Teď čekáme chlapečka a nikdo to neví, všichni se shodili na tom, že to bude holka, takže super, aspoň nikdo nic nekupuje (oblečky máme se ségrama dohromady a tohle už je páté mimi). Už se těším, jak po narození budeme posílat sms, ahoj, jsem Mikulášek 😀 No a teď hlavně, aby ten porod dobře dopadl.
@halasovci007 já si to taky myslím že jim to bude chybět. Už jsme se o tom mnohokrát bavili. Jedna sestra je tedy vdaná a s manželem prostě cestují a dítě by je omezovalo, a upřímně, ona fakt není příliš mateřský typ. Všechny její kamarádky jsou bezdětné a mnohem starší než ona. Žijí naprosto odlišný život než já. Druhá sestra by asi někdy děti chtěla, ale zatím nemá s kým. Má hrozné nároky na partnera. Já dětmi žiju a nevím jestli to dělám všechno dobře. Ale s dětmi jsem šťastná a nejsem žádná vyhořelá a vyčerpaná matka, která se jen těší až děti usnou. I když je fajn potom ten klid doma 😀 Ale na děti se každý den těším, až budou doma ze školy a jsme všichni spolu. Manžel doma vždy pár dní v týdnu ani nespí a hodně cestuje, tak jsme na sobě asi i závislí.
Jsem ve 30tt a už druhej den mě malá strašně tlačí na močák až je to fakt nepříjemný máte to někdo taky ? Dneska jsem si až čurkla, jakou jsem dostala děhu na spodek ... asi hlavou :D protože je otočená hlavou dolu.
@veselaopicka já učurkávam často 😂😂😂
Já sem ve 32 a zatím minus 5kg. Snad už to tak zůstane
@veselaopicka jsem 31tt, nahore 8 kg, a s brichem mam stejnou story, mne se zda, ze vypadam jako velryba, zbytek tvrdi opak🙂

@priefi Já Ti nevím, do porodu daleko ... Já už mám jen 61 dní a Ty jsi trochu dál, než já. Teď se mi zdá, že to letí. Hlavně teda mně, protože čekám na verdikt, který má být 3.12. jestli mě nechají, nebo říznou po 37 tt. Takže se snažím všechno do toho termínu nachystat a snad už i začnu péct (teda dělat těsta, zapojím do toho hlavně děti 😀 )