Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@tsasenka u nás nádherně bílo a včera krásně hustě sněžilo 🙂 ale my bydlíme docela vysoko. Manža který jel do práce od nás nějakých 20km, tak po sněhu ani zmínka a jeho kolega co v tom městě bydlí, tak říkal, že tam padaly včera spíš zmrzlé krupičky. Je fakt, že to bylo taky první co mě napadlo ohledně porodu, kor když jsem četla hned ráno na netu, že má být nejhorší zima za posledních 10 let :-/ tak snad to počká, zjišťuji, že mám o sebe teď docela strach hlavně když jsem za volantem :-/ já mám focusa combi a vůbec si v něm teď na tu zimu nejsem jistá. Máme ještě audi 4x4, tak jsem říkala, už i manžovi, že s ním raději budu jezdit, pač u nás je to sám kopec, k nám než se dostanou cestáři taky trvá a teď bude přeci jen hodně ježdění
@zetta01 Taky máme 4x4, já teda moc nejezdím, když je sníh, manžel mě taky nerad pouští. A teď s břichem se sama ani nikam nepouštím. Jednak už se mi dost těžko s tím velký břichem sedí za volantem a potřebuji dost místa. Ale když jsme někde s manželem a je to malá vzdálenost a chce si dát skleničku, tak kousek odřídím.
Jen nevím, co bych dělala, když bych si v klidu řídila a Miky se protáhl, jak je napříč, tam mě to většinou zlomí v pase.
To je hezký, jak už o mimčách mluvíte jménama...my teda ještě nevíme, ale ani u Elišky, kde jsme to věděli hned, mi to vůlbec nelezlo přes pusu, dokud nebyla na světě :D
@tsasenka no já mám právě taky už docela problémy za volantem, jelikož mě malý strašně moc tlačí do žeber a hlavně, jak se skrčím za volant, tak je to poslední dobou hrozné, taková ostrá bodavá bolest, jak kdyby tam měl kudličku, to se úplně za tím volantem kroutím a vyhýbám, až na místo spolujezdce kolikrát, jak někam jedu, už mám nervy. Bohužel musím po dr. a přiznám se, že jsem hrozný pohodář co se auta týká, ale hlavní problém je v tom, že k nám na dědinu jedou snad 3 autobusy za den, takže to je ten největší problém. To to musím nějak zvládnout za tím volantem, naštěstí město je od nás asi tak 8min. jízdy.
@zetta01 já taky strašně nerada autobusem. Myslím že by to bylo ještě horší než v tom autě. Jediné co tak jsem si s mužem vyměnila auto, takže teď jezdím v 4x4 s vyvýšeným posezem a navíc automatem, takže jen brzda plyn dopředu do zadu. Což je třeba v kolonách naprosto super že nemusím stát a pouštět spojku.
@krisatko ano, to znám taky máme automata i s tempomatem, takže po městě ani nešlapu na plyn a drží si to rychlost, ale jinak se mi v něm nesedí o moc líp, stejně mě v něm taky šíleně bolí žebra. Spíš fakt jen ten pocit bezpečí když, už začal padat sníh a mrzne :-/ nejlépe kdyby nebylo potřeba nikam jezdit, ale to bohužel nejde :-/
@krisatko smankote a co to mas za skoleni? Pokud pracovni, vyprdni se na to, nestoji to za to riziko.
@tsasenka ja to mam ted s autem naprosto stejne, ale odmitla jsem ted o vikendu i tu mensi vzdalenost, jelikoz jsem citila docela brisko a jeste se tlacit za volantem felcky... manzel ale s tim nema sebemensi problem, radeji ridi on. Naposledy, kdyz jsem ridila,.uz jsem se citila neohrabane a manzel uz mel ze me nervy 😂 ale nic jineho nezbylo, kdyz si nevsiml, ze mu propadl ridicak... nechteli jsme riskovat pokutu, tak jsem byla ridic vsude ja a bylo to uz sakra narocne. Takze kdyz ted konecne uz zase mel ridicak, tak jsem nechtela za volant ani nahodou. U syna jsem ridila jen ja, manzel neridil, jen vyjimecne v praci, ale v tom 3.trim.jsem mu predala rizeni se vsim vsudy a ted uz se mi taky moc nechce ridit, je to hrozne nepohodlne.
@priefi Mně se při druhém těhu stalo, že jsem na začátku 9. měsíce jela o víkendu nakupovat. A když jsem měla nákup v autě - prasklá guma. No, s břichem jsem si fakt netroufla měnit kolo. Šla jsem poprosit jednoho pána, který mě odbil, že na mě nemá čas, jako ostatní.
Tak jsem seděla v autě celá zoufalá, co mám teď jako dělat. Naštěstí s tím pánem byla jeho žena a za 5 minut došli, kolo mi přehodili a nezabralo jim to víc, jak 10 minut. Ale pro mě to teda bylo tenkrát fakt hrozné. 7 leté dítě s sebou, kufr plný nákupu a nikdo mi nechtěl pomoct.
Tak to já zatím naštěstí žádné nepohodlí u řízení nepocituji, vlastně žádný rozdíl těhu/netěhu...naštěstí, ráda bych zvládla vozit dcerku až do vánočních prázdnin do školky a vyzvedávat jí (to je teda jen 10 km jedna cesta) a doktory mám všechny ve městě, cca 25 km...jediné nad čím vádhám je cesta k našim 21.12. na sraz gymplu, manžel ten termín nemůže a to už se jako rozhoduji...ráda bych jela, ale nechci rodit v Praze, kdyby to přišlo dřív :D
Je to certifikační kurz na odbornost pod MŠMT na mojí pozici. Šéf mi to zaplatí a pro mne je to do budoucna hodně výhodné, kdyby náhodou sem nechtěla jít zpátky sem ale vydala se třeba i vlastní cestou. Je to vlastně tento víkend, pak ten první v prosinci a 8.12. je závěrečná zkouška. A jako jak teď jezdím tím automatem, tak taky žádné nepohodlí necítím. Opěrátko si lehce sklopim abych neměla břicho úplně skriple a jedu 🙂 jenom když někam jedeme spolu tak řídí manžel.
To ja radsi neridim vubec.I kdyz si za to nadavam.Ja se proste bojim.Do mesta dojedu busem nebo s nekym autem a vim,ze tim omezuji srbe a ostatni,ale kdyz vidim,co jezdi kolem za idioty a nejsem vyjezdena-to co manzel ukociruje ja uz bych bourala napr. Kdyz si pani v suv mysli,ze je zrejme nesmrtelna a z maleho jednoproudeho kruhace udela dvouproudy.Ja bych urcite nedobrzdila i kdyz i manzel mel co delat a to mame Rapida s tim systrmem brzdeni automatickeho.Manzel chytil takovyho nerva,ze nebejt to zenska,ale chlap tak by mu rozbil hubu.Bud byla uplne slepa a blba nebo si fakt myslela,ze vetsi auto ma prednost..Jinak se musim pochlubit-mam velikou radost,dneska nam vyprali sedacku tam cely baracek voni a zacinam chystat pomalinku Vanoce 😍
@tsasenka kolik máte proboha sněhu ? tady u nás ( Lanškroun ) není vubec nic ..... :D dikybohu. Ale dneska jsem .. jako vždycky pozdě přezula.
Já holky dneska zvládla řízení od nás do Prahy, cca 2 hodiny, po Praze co jsem potřebovala vyřídit a cestu zpět se zastávkou v Ikee 😂 A asi zdochnu 😂 Jinak, už máte hotovou matriku? U první už jsem měla, ale teď se tam nějak nemůžeme dostat.
@tsasenka teda to je fakt ochota. To je hrůza. Já když jsem neměla auto, tak jsem jela tenkrát se dvěma dětmi 5 a 3 roky a pár měsíční dcerou k našim busem a když jsme přijeli na místo. Tak všichni chlapi vyskakali z autobusu, aby mi nejspíš nemuseli pomáhat s kočárkem a nakonec mi pomohla jed a stará babička, ale hlasitě ten útěk těch "chlapů" okomentovala. To člověk fakt nepochopí.
@halasovci007 já jsem si dělala řidičák hned v 18ti ale nejdřív jsem neměla co řídit, pak jsem tu a tam někde řídila z nějaké akce. A pak byla mnoho let pauza a po asi 10ti letech jsem dostala od manžela k Vánocům auto a s hrůzou a velkým strachem jsem začala zase jezdit. Někdy řídím i řada, někdy nerada. Ale s tolika dětmi si neumím představit být bez auta. I doktory mám všude možně, jen ne v místě bydliště, takže i to by bylo náročné a hlavně jsme hodně sami a tak musím vše obstarávat já a to by bez auta šlo taky mnohem hůř.
Jako obešli jsem se bez něho těch 10 let, tak bych to nějak zvládat musela, ale bylo by to těžší.
Ale na sněhu řídím nerada. Říkala jsem si že se ještě tak další dvě kontroly u dr odvezu sama a pak už bude muset jezdit se mnou manžel. U poslední dcery jsem se až do samého konce musela vozit sama a už to nebylo příjemné a víc jsem se bála.
@veselaopicka Napadlo max. 5cm a něco už roztálo. Klidně ať si sněží, ale až budu z porodnice doma 😀
@bemo No, s kočárkem jsem taky mnohdy musela vystupovat sama. A co teprve do školy pro starší dceru. Není tam bezbariérový vstup. Taky jsem si užila a asi mě to čeká zase, i když už máme auto, tak autobusem s kočárkem už nejezdím. Ale, že chlapi utečou, ať nemusí pomáhat. Kolik času jim to zabere, co?
@fly80 Za mě to řeší oddací list, naštěstí
@halasovci007 Úplně bezna situace. Mně prijde, ze dnes ma řidičák každý tydýt, nebo ze jsou ty postihy prostě malé. Každý si dělá co chce. Zákaz odbočení, auta si vesele odboci. Vsak co, ze tam pak stojí saline v cestě... bydlime u krizovatky a je to tady fakt husty. Oci musím mit i na prdeli. To ze máte zelenou na prechodně nikoho nezajímá. Div, ze vás neprejedou. Ja tedy ridicak nemám. Chtěla jsem si ho udělat, ale bratr pak mel vaznou autonehodu, kdy málem umřel. Takže mam strach a nedovedu si predstavit, ze jako začátečník bych jezdila s detma... ale obcas už mě MHD rozčiluje a říkám si, že z jara to zkusim... U nás taky téměř zadna nizkopodlazka nejezdi a to ještě vyjíždí z konečné, takže vetsinou salina prazdna, tak sem si tahala dceru sama a nebo cekala na nizkopodlazku, která u nas jezdi jednou do hodiny. A ve městě ani nemluvím. Ochota lidi je opravdu smutná. Kolikrát chlap jak hora radsi utekl do prostředcích dveří, aby by nemusel pomoct. Nebo ty obliceje, když je clovek požádá... 👌😂 Pak jsem se naštvala a koupila si lehky sportak a malou si tahala sama. Jinak už i u dcery se mi stavalo v tehu, ze me treba nikdo nepustil ani sednout. Temer taky bezna praxe. Ted sem jela se starsi do mesta. Študàci sedi, ani to maly dítě nepustí sednout ja buben pred sebou jak blázen a ženská radsi vytáhla knížku a zacala si číst. 😂 Jako nevim no. Asi jsem diky Bohu jinak vychovana, nebo je to povahou, ale už jako malá sem vzdycky vyskocila ze sedadla, anizze by mi.mama musela rikat a pustila jsem starší sednout... nevim, jestli je to hormonama, ale je mi z toho smutno. Jak jsou lidi na sebe hnusni. Nebo v obchodě... nemůžou si říct s dovolením paní/pane. Radsi začnou hned jecet, ze si s tim vozikem nestoupne rovnou doprostredka apod. No nevim, kam to vse spěje. A to je mi 26 a už me to štve, jsem zvědavá, co budu říkat za 20let 🙈😂😂😂😂

@sarkoc U nás teda krásná zima. Zvládla jsem jen pustit psa, tak si malá hrála s ním venku ve sněhu. Ale nějak teď nemám oblečení na sníh, letos to prostě děti musí zvládnout sami, případně s tatínkem. A příští rok si je všechny posadím na saně, zapřáhnu i psa a budeme sáňkovat 🙂