Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 jooo taky a už mě to nebaví jak nic nezvládám. Poslední týden teda vůbec ne, ale to asi bude tím že jsem byla o víkendu na tom školení a neměla prostor na odpočinek. Tak už se vážně Těším na příští úterý, to bude totiž první den kdy se budu vážně, ale vážně celej den válet a odpočívat
@ange_de_la_morte já taky někdy v srpnu nebo v září a to ještě na krátkou krokovku. Břicho bylo ok. Ale kyčle a zbytek noh ne. Dokonce sem i chytala křeče do prstu u nohy a to jsem měla místo Anglie westerna, aby se mi lépe sedělo. A prdlačky.
@halasovci007 Já to taky tak mám. Něco udělám, jdu si odpočinout a pak zase pokračuji. V neděli jsem byla sama doma. A věci, které bych měla normálně za půl hodiny hotové mi zabraly 2 hodiny 😀 Neboj, jak porodíme, budeme zase výkonnější 😀
@halasovci007 To máš hezké 🙂 Já jsem chtěla mít do 30 odrozeno, navíc máme vlastní bydlení (i když na hypotéku), psa a taková celková spokojenost 🙂 Tak nějak se mi to všechno splnilo.
A moje silvestrovské přání? Letos určitě zhubnu 😀 No, tak příští rok se to snad podaří, protože porodem se dá dolů docela hodně 😀 😀 😀 A pak začíná taková už jiná etapa, protože to je (snad) poslední těhotenství a počítám, že se postupně vrátí dovolené, bude školka, návrat časem do práce atd.
@priefi Tak trochu jako bezcita je. Manžel mě s Miankou vezl do porodnice částečně služebním autem. Bohužel to byl elektromobil a na zpáteční cestu už by neměl šťávu. Tak jsme jeli do Třebíče, vzali si svoje auto a do Brna jsme jeli vlastním. Zaměstnavatel to věděl, nedělal z toho žádnou vědu. Ani s ujetýma km nebyl problém. No a ještě napsali do jejich zpravodaje, jak je to auto úúžasné, že vezlo maminku do porodnice a že se narodila holčička 3,5 kg 😀 Takže z mého hlediska jde prostě o lidskost.
@priefi manžel je zaměstnanec, ale nemaji v podstatě žádnou pracovní dobu. Jako někdy i pracuje z domu, když jde pouze o práci na PC, ale to fakt pár dní v roce a když nic nehoří, tak se doma může zdržet, že třeba někam já musím a potřebuju pohlídat. Ale když má moc práce, tak je skoro jedno co se doma děje, jestli jsou děti nemocné, nebo mám za dva dny rodit a prostě jede. Už tam takhle funhlguje celé roky co tam pracuje a je to jeho práce snů. On svojí prací fakt žije. A takhle odevzdaně tam funguje věština zaměstnanců, je to velice úspěšná soukromá firma a je pravda, že jeho šéf nám u několikrát hodně pomohl. Takže já už s tím takhle žiju a nějak to neřeším a ani se to nesnažím změnit, protože by to ani nešlo.
Vždycky když mám rodit, tak mám domluvené 2 až 3 kamarády na odvoz do porodnice, naštěstí to nikdy nebylo třeba.
Ahojky tak 31+2 mame 1870g stale je to holcicka. Rikala jsem ji o tom tvrdnuti bricha a az 6krat denne to je normos pro jistotu kontrolovala i cipek.
@veselaopicka A víckrát už by se to mělo řešit? Mě včera asi začaly poslíčky...resp. u dcery jsem to neměla, tak nevím, jak to poznat...ale břicho jsem měla jak kámen skoro celý den a do toho přicházely celkem silné bolesti, které už jsem musela rozdýchávat...ale žádné pravidlo jsem v tom nenašla a dnes je to trochu lepší, tak to neřeším, malá se hýbe...
Holky, už pečete na Vánoce? Já mám teda zatím jenom jeden druh cukroví, ale teď jsem si udělala těsto na perníčky a linecké a zítra se do toho s děckama pustím, hrozně moc mě to pečení baví 😉
Mě baví pečení buchet, dortů, koláčů atd, ale patlání se s cukrovím, to fakt nemusím...akže letos asi ráda využiju to, že mi někdo napeče a sama udělám třeba jen tři druhy...ono stejně - dcerce moc sladké dávat nechci, manžel mě prosil at nepeču (nepotřebuje to, ale chce něco shodit) a já si dám pár kousků a stačí mi to, takže by se to stejně jak nás znám v lednu vyhodilo...plánuji učitě ovesné sušenky s marmeládou, datlovo-piškotový salámek a zdravější verzi perníčků, nezdravé druhy peče mamka a to mi stačí malá mistička na vánoční stůl 🙂
Holky. Teď mě zase dostala tchyně. Ona celý život zdravotní sestra. Dneska volá a já ji řekla, že je mi dneska fakt blbě, že už bych nejradši porodila. Ta dostala amok, že musím vydržet. Že kdyby to bylo před 14 dny, tak to nevadí. Ale v 8 měsíci je to nejrizikovejsi. Že už je to učili na škole. Jako co to zase je? To je jako fakt, nebo zase nějaký její blud a pověra. Slyšela jste to někdy některá?
@ange_de_la_morte běžně lezu na koně z vyvýšenýho místa nebo se vzájemně vyhazujem, kvuli zádům koně...takže nahoru v pohodě ;) neklušu, to mi nedělá dobře už tak od léta, takže chodíme krokem - z toho mě trochu bolí kostrč a hodně cváláme, což je úplně na pohodu :D akorát se bojim, že pak budu muset ve stejnym rytmu houpat kočár nebo prcka v šátku :D :D
U nás budou low carb Vánoce a keto vajecnak🙂)) ať žije dia dieta.
@sarkoc no mě to logika říká taky, ale ona že jí nemám učit takové věci, když je celý život zdravotní sestra.
@journals já myslím že sem to kdysi taky slyšela, ale podle mě je to nějaká pověra a holt bába tchyně to má zafixované. bych chtěla vidět, jak se o tom učí na zdravotní škole 😀 já to tedy nikde nenašla a to jsem googlila
jinak sem našla na jedněch stránkách o porodech toto...zítra to tchýni vlípnu 😀
Stará babská pověra, že je lepší porodit dítě v sedmém měsíci než v osmém, je skutečně jen babskou pověrou, která nemá se skutečností nic společného. Pravda je totiž taková: čím déle dítě v děloze matky vydrží, tím je pro ně lépe.
@fly80 No, ono snad ani vážně nejde o pověru, ale tenkrát se to předávalo jako fakt. Nechci kecat, nikdy jsem po téhle blbosti nepátrala, ale mám pocit, že i nám to ještě na ZŠ taky říkali. Důvod byl myslím nějak v tom stupni vývoje, že by se něco (nevím co?) přerušilo a tak je lepší, když se dítě narodí dřív. Fakt nevím, ale nebyla to pověra.
Ale kravina to logicky je. Jenže v té době se toho vědělo celkem málo, ultrazvuky téměř žádné... on se jim člověk nemůže v něčem ani moc divit. Teď je technika někde úplně jinde.
Holky, ještě budu trochu otravovat 😂 V čem plánujete vezt miminka z porodnice. První jsem měla v říjnu a bylo krásný teplo. Teď přemýšlím, co mám koupit, aby mi mimčo nezmrzlo. Ale zase si říkám, že ji jenom přenesem v autosedačce k autu cca těch 10 metrů, v autě bude teplo a doma to samé.
@tsasenka já jsem se letos do toho pustila ve velkém a už jsme upekli 5 druhů. Mám z toho velkou radost, protože jsem fakt unavená a do toho peru, žehlim a chystám na mimouška a i když melu každý večer z posledního, nějak to ještě jde. Ale vím, že za dva týdny mi lépe nebude, tak prostě musíme. Pak už budeme jen slepovat a zdobit a dělat takové ty kousky co se dělají těsně před svátky. My taky moc rádi pečeme a baví nás to. Doma to každý den něčím novým voní a mě se to hrozně moc líbí. Jen to musím líp schovat, už mi na to chodí maškrtníci 😀
@ange_de_la_morte taky bych chtela dostudovat vysokou,abych mela sanci na lepsi praci a hlavne jen na rano pak kvuli male..Treba se nam to podari..😉
@krisatko a ty veris,ze se vydrzis celej den valet?To jsem zkusila a za prve me to nebavilo a za druhe sem z gauce byla cela prelezena a vic hotova nez kdyz neco delas 😨
@tsasenka to doufam,ze budu po porodu zase zpatky vykonejsi.Dneska sem celej den delala nic a vsechno.Zehlila,prala,vyzdobu chystala,prevlikala postele,utirala prach a vlastne neni videt nic 😣🤔 normalne bych to mela za dopolko hotovy a ja se s tim delam cely den chjo..taky sem chtela mit miminko driv,ale nam to bohuzel neslo.30 byl nejvyssi limit pro prvni..Ale o ten mesic a pul se to jeste da 😉 presne clovek by si mel vazit toho co ma a i kdyz neni barak hotovej nikdy bych nemenila..
@priefi stejne je to blbe vymysleny,ze se bere tak hloupe.Doprovod k dr. mas na paragraf a porod je mnohem vetsi zasah nemluve o cisari to je operace..To by meli lip osetrit zakonem!
To zni strasne,ze se musi roztahnout panev 😨
@fly80 ja jsem o tom slysela jen to,ze v 7mesici nejsou vyvinuty tolik olice a deti se v inkubatoru "dopecou" ale v 8mesici ten vyvoj je v procesu a je horsi nez v tom 7.Ale co je na tom pravdy netusim.
Jinak jsem se teda pustila do perníčků, ale to co jsem byla dřív schopná zvládnout za 1 den, tak jsem dělala 2 dny a to musela furt dělat pauzy a šíleně mě bolely záda. Nejsou dokonalé, poleva mi strašně ztuhla, ale tak nemám to nikde na výstavu, ale pro manžela, babičku a naše, takové plechy mám 3 🙂
@halasovci007 ten první den určitě, už jsem totálně vyřízená navíc mám něco s kotníkem, tak jeden den odpočinku zvládnu. Ale co budu dělat pak. To netuším

@sarinka_nevesta : mi řekni jak to děláš, že se na toho koně ještě vyškrábeš 🙂 já jsem seděla na koni naposledy v srpnu - on té doby to nějak už nedávám - strašně mně na koni táhne břicho
@halasovci007 : já bilancuju většinou kolem svým narozenin - a většinou končím tím že nejsem spokojená 😀 ale jo máme barák co jsem si přála, koně, zdravého syna a čekáme druhé dítko, jen mně pořád štve že jsem si ještě nebyla schopna dostudovat tu školu - zrovna dneska když jsem se probudila kolem 3:45 jsem hodinu přemítala v posteli jak to udělám a kdy 🙂