icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

tsasenka
autor
6. pro 2018

@priefi Jen pila maliník, dr. se nezdálo, že malá nepřibírá, tak jsem anibal nestihla, jen ten čaj. A teď to pojistím tím semínkem. Každopádně mám v plánu, jen jedno zatlačení při druhé době a Miky bude venku. Doufám, že s tím jako počítá, mladý pán 😀

ange_de_la_morte
7. pro 2018

@priefi : Saloos má přímo olej na masáž hráze https://www.folly.cz/pohodove-tehotenstvi/saloo... , tuším že ho mají i v DM - mám jejich těhotenský pěsítící i olej na prsa a oba nádherně voní a jsou příjemné, takže já koupím asi ten

@fly80 : já jsem se včera ptala na ten maliník svojí doktorky - říkala že dříveto byla snad jediná možnost jak se připravit na porod - učinek se u bylinek blbě měří, ale sama mi ho doporučila a říkala že se tím nic nezkazí ... říkala že můžu začít pít 1hrnek denně a po 36tt tak půl litru /den

priefi
7. pro 2018

@tsasenka takze u 1.nastrih byl a u 2.uz ne?
@ange_de_la_morte o tom olejicku vim a prave to, jak pises, ze krasne voni, byl pro me vykricnik, protoze mam u vonavych veci problem s kvasinkami a ptala jsem se na to dr.a prave proto mi doporucila ten detsky Baby Ol

tsasenka
autor
7. pro 2018

@priefi Ano, u prvního porodu mě nastříhli. Před druhým porodem (po 7 letech) jsem pila čaj z maliníku a bez nástřihu. A teď před třetím jdu do maliníku a lněného semínka. Třeba to bude dřív, než na 30. zatlačení.

krisatko
7. pro 2018

Holky jak byste to navrstvily v postýlce? "Dechová podložka", nepropustné prostěradlo a klasické prostěradlo?

fly80
7. pro 2018

@ange_de_la_morte dekuju moc. Už mám uvařeno.

fly80
7. pro 2018

@krisatko monitor dechu se dává pod matraci 😉 Takže monitor, matrace, prostěradlo a já na měj dávala a budu dávat ještě deku, aby to bylo teplejší. A ještě jsem pod hlavičku dávala takovou tu plyšovou plinku.

fly80
7. pro 2018

@tsasenka aby byl venku na jedno zatáčení bych ti nedoporucovala 😂 kdyztak na dvě. Moje dcerka vylezla na jedno, ale právě tím sem se trošku natrhla. Doktor ji nestačil natočit ramínka. Říkali, že mě ani nastrihavat nebudou muset a nakonec tohle 😂

fly80
7. pro 2018

Jinak holky, jaký máte monitor dechu? Já mám Nanny, ale včera jsem ho vytáhla a zjistila, že nefunguje zvuk. Takže je k ničemu. Kamarádka mi tedy naštěstí půjčí tu krabičku, ale pořád si říkám, že bych měla koupit nový.

kacik222
7. pro 2018

Ahoj holky, mate nebo jste mela nejaka problem, ze by se vam miminko nechtelo otocit a stale bylo hlavickou nahore?

priefi
7. pro 2018

@tsasenka urcite to bude raz dva 😊 bude to sup sup 😊 drzim pesti
@krisatko dechovou podlozku myslis monitor dechu? My ho meli normalne pod matraci a ok
@fly80 babysense II

zzuzzana1
7. pro 2018

@kacik222 jo jo jsem na tom stejně, už mi dr nabízela abych jela do brna na to pretoceni tím hmatem, ale do toho jít asi fakt nechci

sarkoc
7. pro 2018

@krisatko s monitorem nevím, jak to je, ten nepouzivame, ale měla jsem na matraci klinek pod hlavičku a přes to nepromokave a normální prosteradlo. ..nepromokave teď dávat na minimalne prvni rok a pul nebudu, poprvé se hodilo, když uz byla bez plen a měla občas nehodu...a Eliska spala v postýlce cca do dvou měsíců v zavinovacce, líbilo se ji to...akorát když spinkala mezi námi a držela se mě nebo nás rucickou, spala jen tak...☺

fly80
7. pro 2018

@zzuzzana1 taky bych na žádný otáčení nešla a nechala to na mimcu. Jestli se netočí samo, tak má k tomu důvod. A ještě je čas, aby to udělalo samo 😉

sarkoc
7. pro 2018

@zzuzzana1 na přetočení bych také nešla...kamarádce ve 37.týdnu přetočili mimčo a ve 38. se samo přetočilo zpátky a bylo zase KP...rodila pak přirozeně KP a v pohodě 🙂

tsasenka
autor
7. pro 2018

@fly80 Já jsem měla monitor pod matračkou a furt mi to spouštělo alarm, že Mia nedýchá. Takže to chce vyzkoušet. A to měla 3,5 kg. Teď si monitor dovezu až kolem Vánoc, jak ho přestane používat ségra.
@zzuzzana1 Mně se Miky přetočil až ve 34 tt. V Brně to dělá v Bohunicích jeden doktor a ne vždy je k tomu otočení svolný. Je na to sice odborník, ale každé mamince to neudělá, maminku si vyšetření a pak uzná, zda je to vhodné, nebo ne. Já bych na to asi šla.

kacik222
7. pro 2018

@zzuzzana1 na pretoceni hmatem bych asi nesla. Mi dr rikal, ze kdyz se do 38tt nepretoci sama, tak je idealni zazadat o cisarsky rez a tudiz rodit o dva tydny drive. Ze pak hrozi tahani hlavicky klestema, coz se mi v dnesni dobe zda nepravdepodobne. Ale co ja vim... Riskovat se mi to uplne nechce.

ange_de_la_morte
7. pro 2018

@priefi : a vadí ti i přírodní věci ? protože třeba mi vadí parfémované ale když jsou to přirozené vůně ( chápej eterické oleje a bylinky), tak mi to špatně nedělá

@fly80 : já mám Nanny deskový ale zrovna předevčírem jsem řešila že máme postýlku bokem přichycenou k naší posteli, že to asi nebude úplně fungovat, u syna jsem používala hlavně Respisence ( na plínu) protože spal s námi v posteli , ale je pravdou že ve chvíli kdy se začal točit tak se nám občas stalo, že si ten monitor z plíny strhnul a hledali jsme pípající monitorek v posteli aby to neprobudilo klidně spící a dýchající dítě

@kacik222 : naše malá je už přetočená a snad tak zůstane, ale moje doktorka říkala že někdy se miminka otáčejí i později (hlavně u druhorodiček), prý zažila případ kdy maminka prvorodička přijela do porodnice a miminko bylo KP, než se ji ale pořádně rozběhly kontrakce tak se miminko otočilo a nakonec porodila normálně hlavičkou ... držím palečky

halasovci007
7. pro 2018

@krisatko jeee stený kočárek, akorát jiné barvičky 🙂 my ho teda máme taky na prodejně a vyzvedneme až po porodu. Strašně mi utkvěla v paměti věta v jedné recenzi, že je suv mezi kočárky 😀 už se na něj moc těším..

halasovci007
7. pro 2018

Jinak holky, já jsem koupila ten olejíček na tu masáž hráze od Saloosu a on je silně aromatický(což mě teda v lékárně nenapadlo očichávat), takže ho používat nebudu. Nesnesu ani navoněný toaletní papír mám hned záněty a problémy, takže olejíček je pasé..chjo..A ptala jsem se na to sestřičky jestli mi doporučí něco jiného a ona mi řekla, ať to nechám na přírodě..Bezva mno..Od včera piju maliník, už jsem si odvykla pít ty neslazené bylinkové čaje, tak se ošklíbám 😀
Ráno jsem si volala na krev, všechno v pořádku, tak jsem prostě asi byla jen přetažená..No jsem alespoň klidnější..Na ozvy jdeme ve čtvrtek na gyndu, tak jsem zvědavá 🙂
@fly80 taky máme monitor Babysence II

zavodnice
7. pro 2018

Mám olej na masaz hráze od Weledy a to je smrad, to jsem fakt nečekala 😃. Až se divím, že z toho jako alergik neprskam.

krisatko
7. pro 2018

@halasovci007 suv mezi kočárky, to je dobrý :DAle je pravda že i tady na holek doporučení jsme vybrali jeho kvuli tomu, že bydlíme na vesnici.

halasovci007
7. pro 2018

@krisatko mě se teda strašně líbil s korbičkou(sporták už tolik ale, ale jde to) a hlavně ty obří kolečka nafukovací.. Jsme teda z příměstské části, ale do města, je to přes přírodní rezervaci pískem a dírama, tak abychom projeli 🙂

halasovci007
7. pro 2018

@zavodnice tak ten olejíček od Saloosu krásně voní, ale bojím se, abych nedostala nějaký zánět jako z voněného toaletáku jak psala i @priefi

zavodnice
7. pro 2018

Jinak dneska konečně po 3 měsících ultrazvuk. Velikostně jsme pořad o 4 dny napřed. Bricho mě bolí jako silná menstruace pořad. Prý že to jsou stahy, že snad tam dítě ještě chvíli vydrží. Tak říkám, že to mám snad od 16.tydne. Jediný lék samozřejmě hořčík a nazdar. Pohlaví vidět nebylo, můžeme uzavírat sázky. Hmotnost prý 2150 g v 32+5 tt.

fly80
7. pro 2018

@zavodnice ty jo, to je něco, nevědět co čekám 😂 ale napíšu ti, co mi řekla doktorka u první dcerky. Taky nebylo vidět, co to bude. Na Genetice mi doktorka řekla, že pokud to takhle pozdě není vidět, je to z 90% holčička 🧡 Že prostě pindik je nepřehlédnutelný 😂😂😂

sarkoc
7. pro 2018

@fly80 Mě řekli na všech velkých UZ, že je to bezpochyby holčička a na minulé kontrole, že už to tak jisté není...tak jsem čekala ted na tu, co jsem byla ve středu, že se to tedy snad potvrdí a nebo abych stihla koupit alespon pár modrých věciček...a ono se mimčo vůbec neukázalo, prostě se přikrylo nohou a nešlo vůbec natočit...takže to moooožná zjistíme ve 36+5tt...a nebo když si postaví hlavu zase, tak taky třeba opět ne :D

tsasenka
autor
7. pro 2018

@kacik222 Oni zase málokde chtějí dělat císaře jen z důvodu KZ, většinou to zkouší přirozeně. Hlavně teda na Obilňáku a málokdy se to nepovede.

malecek
7. pro 2018

Ahojte tak dnes u doktora vše špatně ☹
malý v pořádku přes 2700g.
Ale moje jaterní testy se pořád i přes prášky zhoršují ☹ dneska už zase vyšší než minule. pokud se příští týden nezlepší tak mi budou muset prý vyvolat o 14 dní dříve porod (naštěstí ne císař, ale normálně) a ke všemu mám pozitivní test na streptokoka takže v porodnici dvě dávky antibiotik v injekci.
a do třetice dnešních problémů jsem na poště zjistila, že jsem těhotná mladá lemra...
Chodím na takovou malinkou poštu k nám kde jsou dvě okýnka a dnes tam pán vyřizoval něco na déle tak jelo jen jedno a když jsem přišla stály tam tři důchodkyně, tak jsem si v klídku dobalila balíček hned u nich u stolečku a mezitím přišla další paní (cca 60 let, silné postavy). postavila jsem se zpět mezi paní a když jsem přišla po cca deseti minutách na řadu, tak mě paní na drzovku normálně předběhla (podotýkám že kdyby to byla stará babička ani nepípnu, ale bylo tam hrozně natopeno, mi blbě, furt léčím moribundus) tak jí slušně říkám, že jestli to myslí vážně že mě chce předběhnout, začala na mě fakt řvát, že co bysme my mladé lemry jako chtěly a že na ni nemám zvyšovat hlas (by viděla jak by to vypadalo kdybych hlas zvýšila), tak jí zase slušně říkám, že jestli jí nevadí, že jsem v devátém měsíci těhotenství, jestli ji to není blbé, tak na to opět začala řvát, že to není nemoc a jsem tedy jen těhotná mladá lemra ☹
Já jsem se začala celá třást a nevěděla jestli mám brečet nebo jí něco od plic říct.
A podotýkám, že se mě nikdo slovem nezastal. Venku mi jedna z těch babiček pak říkala, že jsem dobrá, že jsem to ustála. mi je z toho ještě teď zle, kam se ten svět v prdel obrací, jak jsou lidi zlí.

priefi
7. pro 2018

@zavodnice ehm... pohlavi videt nebylo? 😅 ale to vis z velkeho utz, ne? A co cipek? Ten je ok? Mi na ten mekky kratky rekla vic horciku a zavadet gynprodyl (progesteron)
@ange_de_la_morte to nevim a zkouset se mi to moc nechce 😅 ptala jsem se primo na olejicky na hraz dr.a rekla o mych moznych problemech a dr.prave doporucila ten baby ol, pripadne lubrigacni gel. Avsak... vcera jsem si precetla zakladni body o anibalu, co mi lezi ve skrini a ceka (a cekat bude, protoze mam ten mekky cipek), nez ho vytahnu a tam jsem se docetla, ze neexistuje pri masazi hrazi pouzivat olej, ze kdyby tam neco zustalo a pak se cvicilo s aniballem, tak by mohl rupnout, protoze oleje ho nici. Takze dopiruciji lubrigacni gely na vodni bazi i na masaz hraze, aby nejake zbytky neudelaly paseku. Tak je pro info pro ty, co uvazuji nad epinem nebo aniballem

Strana