icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

lindikova
27. pro 2018

@zavodnice zisi, já zapomněla, zes taky dia:((((

tsasenka
autor
27. pro 2018

@malecek Jestli má někdo termín na začátku ledna, tak už to miminka nemůžou vydržet 🙂 Hlavně, když to nejsou ty malinkaté do 30 tt. Takhle už je to radost 😉

malecek
27. pro 2018

@sarkoc 😀 😀 😀 já už si to u syna právě nepamatuju, ale mám pocit, že jsem taky nechutenstvím netrpěla 🙂
ještě jsem každá jiná 🙂

malecek
27. pro 2018

@tsasenka no to jo 🙂 já bych ještě šla ráda 4.1. babičce na vernisáž 2v1 tak snad vydržíme 🙂

myskaq
27. pro 2018

@malecek jj taky jsem někde četla 😒 tak uvidíme už celkove mi přijde ze mam dost natlacenou malou dole 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

malecek
27. pro 2018

@myskaq to já mám některé dny pocit že spíš chce terorista vyjít vrchem 😀 😀

miryy
27. pro 2018

Mě dole pobolíva nárazově, když treba dýl sedím, Taková ostrá řezavá bolest, a to tvrdnutí bříška, i v noci, hořčík už neberu...

priefi
27. pro 2018

@myskaq jestli se spis uz neco nechysta, nektere rodicky to tak maji, ze maji nechut k jidlu, bolesti bricha mohou byt stahy. Moje mamka mela hodne velke problemy s vredy na zaludku a kdyz ji zacal porod o mesic drive, nepoznala to, myslela si, ze ji zase zacaly trapit vredy
@halasovci007 a nemela jsi ted treba nejaky jiny hlen, nez obvykle? Muze to byt hkenova zatka 😉 ja dnes zacnu malinik a anibal. Rano jsem si uz dala smesku a dopo se koupil cisty malinik. Takze ted si ho jeste dat 😅
@zavodnice to neni pravda. Tinktura by se nemela, protoze obsahuje alkohol, ale to se resi tak, ze do vlazne vody nakapes tinkturu, nechas 30 min a alkohol vyprcha. Nebyly na ni delany klinicke testy, ale tehule ji normalne pouzivaji.
@malecek a mrkev syrova nebo varena?

priefi
27. pro 2018

@malecek ja u syna cele tehu nechutenstvi a ke konci to gradovalo. Ted tuk tuk jsem pri chuti 😅 akorat z toho zeleza je mi soufl. To si vezmu zelezo, do hodky mi zacne byt na hodku blbe a pak to je zase ok. No... a kapitola sama o sobe jsou ty pachy a zvraceni. Ale jinak cut k jidlu je

malecek
27. pro 2018

@priefi syrová, jsem od včera jak králík 🙂 ale je fakt že první den co jsem se vyspala, ale samozřejmě nevím 100% že pomohla mrkev, ale placebo efekt mi říká, že ano 🙂 😀

malecek
27. pro 2018

@priefi no železo je nic moc, kdysi jsem taky jednu dobu brala.
ale už to máme za pár, tak už to vydržíme, musíme.

priefi
27. pro 2018

Holky, dnes kontrola. Ozvy v poradku, maly spal 😅 pohyb obcas aby se nereklo nejaky teda udelal, akorat jak manzel se synem prisli na chvili poslouchat srdicko, tak na ne reagoval a totalne se pretocil, ale manzel pak vzal zase syna do cekarny a sli si krestlit, protoze byl nejaky divoky. No mrne pak zase teda spalo. Utz.se dnes nedelal, protoze byl pred tydnem. Nalez cipek mekky, prokrveny, otevreny na jeden prst, hlavicka naleha, ale v papirech je, ze naleha a ze je volne, takze asi primo netlaci, jak pred 3mi tydny. Nejaky sef na hlavicce, ze je sikmo., ale on se mi tam dole porad pretaci, takze je mi jasne, ze poloha hlavicky v cestach se jeste xkrat zmeni. Vcera se mi zaprel o zebra a tlacil.hlavou na spodek, no ja myslela, ze se vytlaci sam 😂 A mam radost, ze cipek uz je na prst otevreny, takze jsem se za ten tyden trochu otevrela, za coz jsem rada. Dr.me predava do stacionare porodky kam chci a zitra si mam tam zavolat a domluvit si kontrolu na leden. Uz mi i rikala,.ze se toci ozvy v porodce casto 2 maminkam na jednou a Ty, co jsou objednane, rovnou i vysetri, Ty, co se neobjednaji, musi pak casto na vysetreni dlouho cekat. Trochu nechapu, proc by se nekdo neobjednaval, ale tak budis... doufam, ze tam.nebudu muset dlouho cekat, kdyz se teda objednam 😅

tsasenka
autor
27. pro 2018

@priefi Takže můžeš být maminka roku 2019, které se narodí první miminko v republice, jo? 🙂 To mi řekni, když už se otevíráš, že to nebolí?

sarkoc
27. pro 2018

Tak jdu z kontroly v 37+6...vše ukázkové, hlavička hodně klesla, cipek velmi dobře pripraveny, otevřený na prst a něco, takže maličko víc než minule. UZ v pořádku. Je prý opravdu uz jen otázka, kdy začnou kontrakce/rupne voda, vše je prý připraveno. Kdyby to nepřišlo do příští středy, mám si rozmyslet, zda chci hamiltona, ze ona by byla pro tomu pomoct, ze uz nevidí důvod tehu udržovat. No já to vidím tak, ze když by už bylo připravené i mimco, tak by tam zrejme zbytečně nebylo, tudíž budu proti...

priefi
27. pro 2018

@tsasenka presne, je mozne, ze to do ledna spolu doklepeme. No... obcas mam posly a tvrdnuti bricha. Stahy jsou bolave, ale za chvili prejdou, tvrdnuti bricha neprijemne a vydychavam a tlaceni hlavickou, to nekdy az zaskulim 😅 ale vis co, je to narazove a prejde to. Takze jsem spokojena 😂 U syna jsem prijela do porodky na 1 cm a kontrakce jely nonstop 18h a zadna zmena, mozna 0,5cm, pak mi dali tu injekci pravdy a do 3h na 4 cm a pak 6 hodin bolestive kontrakce a nalez stejny. Takze doufam, ze se budu ted pomalu ale jiste otvirat a zadne kontrakce bez otvirni 😅

journals
27. pro 2018

Ty jo, jak to tu čtu, tak vůbec nevím, co mě čeká! Kromě větší únavy mi je už snad 2 měsíce pořád stejně, žádné tlaky, žádné poslíčky, žádný náznak toho, že by se něco chystalo. Úplně si přijdu jak na začátku v prvním trimestru. Taky pořád pozoruju každé píchnutí, každý pohyb, ale je to prostě pořád stejné. Na kontrolu jdu zítra, tak jsem zvědavá co nám řeknou...

tsasenka
autor
27. pro 2018

@sarkoc Když ještě nejsi 40+0 a všechno je v pořádku, proč by sis měla nechat dělat Hamiltona? To bych byla taky proti, pokud k tomu není řádný důvod.
@priefi Jé, to je teda zdlouhavé. Mě jak to chytlo, tak se to rozjelo a bylo. Minule jsem do porodnice přijela na 6 prstů otevřená a za 2 hodiny byla Mianka na světě. Pro mě utrpení začíná, jakmile mi rupnou vodu

malecek
27. pro 2018

Super, kontroly ukázkové 🙂 já jdu zítra tak jsem zvědavá.

@priefi no s tím objednáváním a čekáním bych tipla že je to jak všude, mě do nemocnice vyslal doktor hned ten den, že se nemusím objednávat a v nemocnici na mě koukali, že jak to že nejsem objednaná 🙂 takže pokud doktoři akčně ty maminy taky vysílají jako mě, tak pak musí čekat, já tam minule stvrdla 2 hodiny a zítra to prý nebude lepší, takže beru obr svačinu a něco na čtení 🙂

zetta01
27. pro 2018

@verunkadar já jsem kvůli šíleným otokům nohou před 3 týdny skončila u dr. a ten mě poslal ihned do nemocnice na vyšetření na podezření na začínající preklampsii a ještě problémy s játry kvůli strašným bolestem na pravé straně pod žebry. Naštěstí se nic z toho nepotvrdilo, krev dobrá, ale doma musím tlak 3x denně raději měřit ale nohy už mám lepší, tak moc nenatíkají, jen když dlouho stojím a nebo sedím, ale co mi zaručeně pomohlo, úplně jsem hleděla, tak střídat teplou a studenou vodu ve sprše a pak mi je manža masíroval a normálně to fakt rozmasíroval ty otoky, úplně jsem koukala. Jsem měla nohy jak kachna kotníky žádné a prsty nemohla ani ohnout. Naštěstí se to zlepšilo, dnes jsme seděli u babičky a pak celé dopo po městě a nákupech a dobré

sarinka_nevesta
27. pro 2018

Kontrola 39+1 ozvy v poradku, tlak taky
Cipek tvrdej a k porodu se nic nechysta 😏 pohybu i sexu mam dost, denne horka vana, malinik na litry a nic??? 😲😲😲😲 😂😂😂😂 Asi babsky rady fungujou jen na nekoho 😢

malecek
27. pro 2018

@sarinka_nevesta ještě se jí nechce 🙂

halasovci007
27. pro 2018

@malecek jestli to nebude tim,ze se blizi i terminy 😂😂

priefi
27. pro 2018

Holky, Vy, co pijete malinik, jak casto ho pijete? Ja prozatim smesku rano a odpo cisty. Na maliniku neni doporucene mnozstvi, na jedne smesce 2x denne a na druhe 3xaz5x denne
@tsasenka jak mi rupli vodu, tak to taky bylo vice bolestive. Ale prdlajz to pomohlo. Proste zasekana na entou.
@malecek ona mi rekla, ze neobjednane tam cekaji i 2h a ty objednane berou prednostne (mozna ze po hodine a pul, ze 😂). Takze predpokladas, ze i kdyz jsi ted objednana, tak tam budes trcet?

priefi
27. pro 2018

@sarkoc toho hamiltona Ti doporucili kvuli srdicku, aby mimi bylo spise mensi (teda kdyby hamilton zabral)?

priefi
27. pro 2018

Cetl/cte tady nekdo knihu hypnoporod?

sarinka_nevesta
27. pro 2018

@priefi ano

priefi
27. pro 2018

@sarinka_nevesta zkus jeste 5 datli denne a lnene seminko

sarinka_nevesta
27. pro 2018

@priefi piju ho rano a vecer

sarinka_nevesta
27. pro 2018

@priefi lneny seminko jim a datle bych vrhla 🤮

sarkoc
27. pro 2018

@priefi ano, myslela to tak...ale pristi týden ji jeste reknu ze ne, ten potom mozna (to bych byla 39+5)...jiná piju taky ráno smes a vecer čistý, uz cca 14 dni. ..ln.seminko a masáž a sex vše nepravidelně 😂

Strana