Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@zavodnice ja jen rikam co vim od holek lekarnic.Je to na tobe.Holky mi vypravely,ze ve skole jim ukazovaly organy znicene od paracetamolu z predavkovani a ze to bylo fakt strasny a clovek si rekne ze je to "jen" paralen..Hlavne at je ti brzo lip..
@fly80 Do které porodnice chodíš? Nebudeš náhodou rodit na Obilňáku? Já se tam chystám, dneska jsem si už do mobilu uložila telefonní číslo na porodní sál, když to přijde, aby mě čekali. No, už abych měla Mikuláška u sebe a tu hrůza za mnou 🙂
@laura1256 No, musíš zkoušet takové ty obvyklé rady. Já jsem u prvního nechtěla přenášet, tak jsem uklízela, byla stále naložená ve vaně, dokonce i manžela jsem přemluvila k sexu a do 3 dnů jsem jela, ale těžko říct, čím to bylo. Jestli už mimi chtělo, nebo jsem mu pomohla
@halasovci007 s Paralenem jsem to musela taky řešit konskou dávkou (2 naráz), jinak je bez účinku (co taky chctit při 100kg...), ale snažila jsem se vydržet co nejdyl, aby jich nebylo vic než 6 za den. Zase než se otravovat s horečkou či bolestí...
Paralen opravdu není legrace, sice nejsem lékárnice, ale mám vystudovanou Syntézu a výrobuj léčiv a opravdu se mu radši vyhýbat...chápu, že jsou situace, kdy je člověku tak, že si ho dá, já taky, ale dva najednou mi přijde moc no :/
@verunkadar ano ano, mám 5 dní do TP, tak doufám, že to tak nějak bude. Manža je ještě celý př.týden doma, tak doufám, že se malý rozhodne narodit, pokud ne, tak asi pak budu hodně nervní, že budu sama doma ☹
Holky k tomu paralenu, 2 najednou je doporučena dávka na dospělého nad 60 kg. Obvodní mi v 1. tm řekla, ze na migrénu rovnou dva. Na gynde ze taky, ale dohromady jen 4 za den. Koutsky na porodnice.cz říká až 6 za den. Ale ne dlouhodobě samozřejmě.
@halasovci007 přesně tak, provozní nepořádek. Špína je něco jiného. V té snad nežijeme ani my 😀. Ale mám pár kamarádek co to mají úplně jinak a já nechápu že takhle můžou fungovat. Já jsem špatná z toho když se dětem nevěnuju. Manžel říká, že to přeháním, ale stále si myslím že je to tím že jsme často jen já a děti. Ne že by mi bylo úplně fuk jak to doma vypadá, ale dokážu se povznést i nad sebevětší bordel a jít si s dětmi hrát nebo povídat. A nikdy si neříkám, měla bych uklízet. Naši si s námi nikdy moc nepovidali, já si to vůbec nepamatuju. A vůbec s námi hodně věcí nedělali, v kuchyni jsem začala vařit až jako dospělá. Pak mamka nechápe jak vedu domácnost já. A hlavně jí vadí jaký doma máme nepořádek a to fakt já už asi nevidím. Ale pro ni je nepořádek i když jsou na lince dva špinavé talíře.
@halasovci007 Jj, to je v pořádku, dekuju. Mě to prave taky dost překvapilo, že se dávkování liší od pribalaku. Beru ho teprv od včera a jakmile to nebude potřeba, rada ho zase vysadim. Poslední měsíce jsem ho moc brát nemusela. A nad 60 kg jsem měla bohužel i před tehotenstvim. Ale to jsem si zase mohla vzít apoibuprofen nebo třeba coldrex.
@bemo tak to znam... ale podle me je to psycho
Abych sedela u stolu a bala se ze neco nekde vyliju. Kazdy ma tu lajnu jinde.. je bordel a bordel.. jak rikas provozni neporadek.. a nebo pak bordel jak se patri a to mam taky jednu kamosku a nevadi jim to. Ale abych surovala jak debil abych nemela nikde smitko a pak s malou ani nestihla jit ven nebo si hrat to fakt jako nemam v planu. Taky je to tim ze si nepamatuju jedinou zoologickou s nasima.. podnikali a byli vecne pryc takze jsem se zarekla ze ja se svynu diteti venovat budu i za to cenu ze nebude vsechno perfektni. A myslim ze to tak ma kazdej normalni clovek.
@zetta01 to přijde každou chvíli🙂..Já se budu také pak modlit, aby to přišlo někdy, než manžel odjede do práce🙂.
@zetta01 ja ti nevim prijde mi ze ho mam stejne
Holky, byla jsem u známé na návštěvě a spadla mi brada. Opravdu nekecám, tam se všechno blýskalo od podlahy po strop. Zem naleštěná, schody, skříňky ... Nikde nic. Všechno ve skříňkách, jen 2 kytky na oknách, ale i u postele noční stolky prázdné, nebyla na nich ani knížka. Říkala, že i umyvadlo se u nich musí dosucha utírat, aby tam nebyl vodní kámen. NO, vypadalo to u nich, jako z katalogu na nábytek, fakt jako pěkné, ale na druhou stranu ... já bych furt nechtěla jen uklízet a po každém utírat smítka a tak. Trochu jako ona budu mít uklizeno, až mi asi odrostou děti a odjedou do škol a manžel asi na služebku, aby mi to tady tak vydrželo, budu se asi zdržovat venku se psem 😀
Já uklízí doma tak nějak průběžně. Teď tedy skoro vůbec 😂 fakt to nejde. Ani nemám jako někdo určeno, že v pondělí výstavám, v úterý vytiram a tak. Prostě tak nějak když sem v koupelně, tak tam něco poklidim a tak. Nejvíc mě štve přítel a jeho úchylka. Sundá si večer oblečení a jak to z něj spadne, tak to nechá. S tím už se nedá nic dělat. Za těch 13 let co jsme spolu sem na to rezignovala. Akorát mi to teď dělá i dcerka 😂😂😂 celej táta no 😂
@fly80 u nás se taky uklízí, tak jak to zrovna vyjde. V sobotu máme takový větší úklid, děti si dělají pokojík, my zbytek domu a pak všichni děláme na zahradě. Ale jinak zbytek týdne ke podle potřeby.
@malecek
@tsasenka vůbec si nedovedu představit žít v takovém domě. Asi by mě to ani nebavilo tomu věnovat tolik času. Ten dům ti to stejně nevrátí, děti čas věnovaný jim ano a mnohonásobně.
Taky máme takové přátele a když to vidím, tak to na oko vypadá samozřejmě krásně a lákavě mít to doma tak krásné, čisté a upravené. Ale s dětmi to fakt nejde.
Nemáte pocit že vždycky v den kontroly je prcek pak v břichu jak šílenec? Já to teď pozoruju že po každé kontrole mě chce pak utrápit.
Ahoj holky, tak dnes jsem v 38+6tt byla poprvé na ozvach v porodnici. Skejsla jsem tam pres dve hodky. Odhadovana vaha 2800g (beru a rezervou, neb prvni dcerka také neměla mít ani tri kila a mela 3650g🙈👌) jinak jak mi doktorka kontrolovala čipek tak jsem leeehoulince zaspinila a teda sotva dneska chodim a zacaly mi pekní poslicci (?) Malá řádí. Mam pocit ze mi prokopne žebra a obcas me chytne bolest do spodku. Nevím jak moc do m e doktorka hrabla, ale doufam, ze mi neudelala hamiltona, aniz by se zeptala. Do terminu mam 8dni. U dcerky mi ho dělali dvakrat, ale za ty čtyři roky už jsem zapomněla, jaky to bylo. 🙈💣
Holky tak jsem teprve ted dorazila z pokeru a jsem teda total ko.Po rychly sprse jdu chrnet a doufam,ze me mala necha spat zitra dopo pekne dlouho.Ale stalo to za to.Moc jsem si to uzila 😎😍
@laola je to kazdehovolba.Nemyslim to zle.Ja jen rikam co vim od holek z lekarny a mam z parenu fakt respekt a i jako netehotna..
Ahojte teď jsem byla ráno na záchodě a mám pocit že mi začíná odcházet zátka (u Honzy to neznám), někdo to tady popisoval jako když člověk smrkani spodem, je to tak? Mi to tak přišlo a bylo u toho trochu hnědé krve.
Nebo by to mohlo být po včerejším vyšetření?
Nechci plašit.

@zetta01 ne, neboj. Nejsi v tom sama. Kdyz jsem cekala syna, tak jsem ke konci doslova zmatkovala a nevedela, co budu delat a jak to budu delat. Z jedne strany pece o dite se zda tak jednoducha z druhe tak hrozne komplikovana. Pripadala jsem si hrozne nemozna a totalne vystresla. Ted uz znam tu materskou lasku a vim do ceho jdu, je to o to lehci, ale i tak se bojim a citim to, co jsem psala. Po porodu, jako prvorodicka jsem si prisla totalne neschopna a laska na na prvni pohled se taky nekonala, ano svym zpusobem.jsem syna milovala od prvniho okamziku, ale ta prava matersks laska prisla az casem. Musela jsem se prvne srovnat. Tim jen chci rici, ze pro prvorodicky (nerikam, ze vsechny) je to cesta do neznama a porodem to nekonci, naopak zacina. A sestinedelni blues tomu taky moc pak nepomaha. Ale o tom se moc nemluvi, protoze vzdy si ta maminka rika, ze vsichni jsou tak nadseni a ona vybocuje. Neni tomu tak, jen to nikdo nerekne nahlas. Ale samozrejme jsou maminky, ktere porodem zacinaji lovestory a vi presne co maji delat a jak maji delat.
@fly80 tak to je super zprava, ze mas protilatky! A to jako Ti rekli, ze Te nevezmou? To prece nemuzou, ne? Vezmes si dokumentaci a je predas ji u nich, nechapu, v cem vidi problem. Prece nebudes tak dlouho dojizdet tak daleko.