Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 ty jo a já furt nervim s jedním středním kufrem, zda to není moc:D
@zetta01 ja teda verim,ze kdyz nam to rekli 3 dr ze nezabisle na sobe,ze se nespletli vsichni 😂😂 a muj gyndar mi rekl,ze na 100%.Rikam muzu malovat na ruzovo? (To jsme samozrejme nemalovali,ale pokoj je fialovy z dob pokoje pro navstevy)a on ze jo..Vcera rikala na pokeru kamaradka,ze zezadu ani neni poznat,ze jsem tehotna,ze nebyt bricha tak by to nepoznala.Ale tak ja bych rekla,ze jsem pribrala i boky a zadek,ale ne tolik moc mam nahore 9.5kg zatim..
Holky já se Vás snažím docist a vůbec mi to nejde 😂😂 jak jste na tom?
Zaregistrovala jsem něco o těch "ne"vyšetřeních. Tak nám pri příjmu delali ultrazvuk přes břicho kvůli poloze.
@malecek oni nemaji radi utz a mozna i ty monitory
@malecek presne, je to takovy "snopl" a muze byt i s primesi krve. Casto odchazi po castech. Ale spinit muzes i po vysetreni. Nebo i vysetreni muze zpusobit castecny odchod hl.zatky. hl.zatka muze odchazet i 14 dni (klidne i dele) pred tim, nez se zpusti porod, je to indivindi
@halasovci007 a ster Ti uz delali? Pokud ano, mozna to mas zapsane v prukazce 😉
@moncicak1983 jj, ja mam a dnes uz taska dokonce pro jistotu i cestovala v aute s nama
@halasovci007 pokud maji jen 4 porodni boxy, rodicky, ktere by akutne nerodily a byly by v 1.dobe bud by dali na hekarnu, anebo by je prevezli do jine porodky, kde by se predem domluvili, ze vezou rodicku k nim, ze maji plne kapacity 😉
@fly80 😂😂😂 prvne jsem si vsimla toho laku a rikam si, to jako fakt? 😂😂😂 tak pro porovnani velikosti to beru 😂😂😂
@cerlada my mame vybrano pro holcicku, ale cekame chlapecka 😂 uz by bylo na case tam nejake jmeno napsat. Ale my proste nejsem schopni se domluvit 😂
@semmi a to je jake jmeno?
@halasovci007 pane jo, to jsou tašky jak kdybys jela na dovolenou 😉 ale jestli tam fakt nic nemají, tak to je debilní. Holt musíš mít zabaleno pořádně. A kdybys toho měla moc, tak to vždycky může manžel odvést. Jen pro zajímavost, co máš v tašce má sál? Tam budeš potřebovat fakt jen noční košili, popř papuce. Ale ani ty já nepotřebovala, protože to poslední bylo, abych se pořád obouvala a zouvala. Takže sem tam stejně chodila bosa. Max tedy ručník ještě, až polezes ze sprchy.
Jinak ohledně jména. Už máme vybrané dlouho Rozárka Anna, ale včera mě napadlo, že to otočím na Anna Rozárka 😂 Pro kluka nemáme žádné, tak pokud to bude někdo chtít před porodem, tak třeba Adolf 😂
@halasovci007 tak tomu říkám sbaleno. Tobě určitě nic chybět nebude. Já mám jeden ten větší kufr. A jeďte nemám zdaleka sbaleno vše. Včera jsem alespoň vypsala papíry na jméno miminka. Minule jsem to nestihla dopsat a měli jsme jen jméno na kluka a narodila se nám holčička 😀
Moje známá takhle měla jméno jen na očekávanou holčičku a nakonec muselo jít miminko akutním císařem a byl to chlapeček tak ona rychle volala manželovi jaké má dát jméno 🙂
Tak ja uz mam za sebou prvni navstevu porodniho salu 👌 Kde bych tak asi zacala? Tak treba tim, ze jsem se vcera konecne odhodlala a cvicila s aniballem, toto tehu to bylo poprve a naposledy. Vcera jsem z toho mela docela dobry pocit, prvni cviceni a obvod 22,5cm, delala jsem to na 2x, s tim, ze poprve toho bylo asi vic, ale vizualne se mi to zdalo malo a nemerila jsem to, protoze jsem si rekla, ze udelam repete. Chvili po cviceni sebou maly zacal tak mlit, ze jsem az skucela, tam dole to fakt bolelo. Myslela jsem, ze u vecere neusedim. Pak jsem si dala cokoladove bonbony a bylo dobre. V noci, kolem 3h rano se probudil syn a ja citila stah, sla jsem na WC a na intimce krev. Mno... dobre... stalo se, asi aniball... pak jsem se utrela, cely toaletak od krve, zopakovala jsem to jeste 3x a 3x cely toaletak od cerstve krve... tak jsem sla za manzelem rict mu, jak to vypada a co jako budeme delat, zda mobilizovat babicky, nebo utikat i se synem do porodky. Nakonec jsem usoudila, ze nejlepsi bude chvili pockat a zavolat do porodky. Sla jsem znovu na WC, jeste na toaletaku krev, ale uz to nebylo tak silne. Tak jsem jeste chvili cekala, co bude a zacala jsem pak uz jen klasicky spinit, prve tmavou krev, potom hnede. Volala jsem do porodky na porodni sal, jak mam postupovat. Prvne, at prijedeme, ale pak nakonec jsme se domluvily, ze at to jeste zkontroluji, pokud budu krvacet, tak ihned prijet, pokud spinit, staci prijet az rano, ze me prohlidnou. Prvni otazka ovsem, zda citim mimi, coz jsem citila. Nakonec se to zmenilo pouze na to spineni, do 5h jsem to sla co chvili radeji zkontrolovat, obcas nejaky ten stah. Pak jsem se asi uklidnila a podarilo se mi usnout s tim, ze jsem byla v polospanku a slabsi stahy me trochu budily. V 7h budicek, syn vstaval, ja stahy po 5ti minutach. Tak jsem si rikala, no... stejne tam musime jet kvuli tomu krvaceni v noci. Tak jsem nam udelala snidani, zavolala mamce, at prijede a sla se osprchovat. Stahy porad jely po 5ti min.ale daly se vydrzet, nic hrozneho, co by se nevydychalo. Po koupeli stahy pokracovaly, ale po chvili se intervaly zacaly prodluzovat a jak jsem sedla do auta, tak jsem mela max 2 stahy a po prijezdu do porodky 0. Prijeli jsme do porodky, udelali ozvy, ktere byly krasne, kontrola cipku, kontrola vnitku hmatem i se zrdcadly, utz.kontrola. Vse v poradku. Takze nejspis cipek nemel se rad s aniballem. Hlenova zatka tam stale z casti je, otevrena volne pro prst (takze beze zmeny), hlavicka naleha na porodni cesty a je ve slydke kosti. Co me prekvapilo, rikala, ze jeji odhad je, ze mimi ma 3100g, ale ze hlavicka uz je hodne nizko a ze se ji to blbe meri a ze to je jen a pouze odhad. Do zpravy napsala 2800g, coz bylo ve zprave od moji dr., ale co nechapu je placenta. Mam ve zprave od moji dr.napsano, ze placenku mam vysoko nahore a ted ve zprave, ze na predni stene a ze nezasahuje do porodnich cest. Tak nevim, zda si to spatne dr.precetla, protoze ta informace byla u tech gramu miminka, anebo tam mela predulozenou starou zpravu od nekoho jineho a neprepsala to, anebo se mi placents presunula? No... doufam, ze na 1.kontrole ve stacionari 4.1.mi udelaji utz., abych se zeptala na tu placentu. Kazdopadne ted mam zase stahy co nejakou dobu a tyhle uz jsou docela bolestive, hlavne tam dole. Nevim, co si mam o tom myslet. Ale uz jsem dneska uplne unavena a polehavam.
@fly80 to co je v seznamu z porodnice plus colu,1.5l vodu..plus rucnik,ziletka a toaletak pro jistotu..Ptz je napsany na pokoj a na sal ne..
@halasovci007 aha, no vidíš. Tak z toho všeho jsem potřebovala jen košili a pití 😉 možná ten jelení luj je dobrý nápad, přihodí si ho do tašky. A svačina pro otce 😂 Já mu dám svačinu 😂
@fly80 no ja jsem tam dala nejaky musly tycinky a susenky a pro me tady radily fiky,hroznovy cukr a cola plus teda litr a pul voda..
@halasovci007 ta Cola je pro něj, nebo pro tebe?
@fly80 podle potreby.Nekdo pry zvraci tak na zaludek..a na energii..
Tak jsem zvedava, co bude.... stahy jsou sice od sebe delsi dobu, boli dost, rekla bych, ze mi mozna odesel zbytek hlenove zatky, teda aspon ze me vylezl hnusny krvavy hnedy husty hlen. Muze to byt i tim dnesnim vysetrenim a zatka tam sedi.... mozna plasim a jsou to jen posly. Ale jestli to jsou posly, tak doufam, ze uz prejdou.
@priefi juuuuva... Jak to vypada???
@halasovci007 aha, tak sem si tu malou Coca colu pribalila taky. To je dobrý nápad, dík 😉

@fly80 on je prave problem,ze tady fakt nic nedavaji.Znama tady dela sestru a pry neni nemocnice statni,ale castecne soukroma..Dostala jsem seznam tak jsem se nepidila proc.Radeji nevedet.Ale ta moje kamaradka rodila v listopadu v jablonci a mela tasku jako ty 😂😉