icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

cerlada
30. pro 2018

@priefi Tak už to máte se jménem vyřešený 😂

sarkoc
30. pro 2018

@malecek Juuu, veliká gratulace a hlavně zdravicko oběma ☺

priefi
30. pro 2018

@malecek mooooc gratuluji! Krasne miry! Preji hodne zdravicka! A porod asi taky celkem rychlovka?
@malecek dej vedet, zda se podarilo si zdrimnout 😊 ja ponocovala celou noc. A jak uz jsem citila kolem 4:30, ze se mi zacinaji plizit oci a ze bych mozna i usnula, tak Miky zacal mit problemy s plodovkou, sla pusinkou i nosankem, tak jsem se snazila, aby to rychle preslo. U Matyho jsem tohle nezazila, ale pry to je prvnich 24h bezne. Jinak uz mame na 3,5x vykakanou smolku. To dostat z toho zadecku je nadlidsky ukol 😅
@tsasenka ja jsem se snazila ponorit do porodu. Na tom monitoru se mi to moc nedarilo, sepisovali se mnou papiry a ja musela odpovidat. Pamatuji si myslenku, no z takovou si ten epidural nakonec za chvili vyknucim (nabidli mi ho, ja nechtela), protoze pokud toto mam zvladnout jeste dalsich x hodin, tak to nedam, pak jsem si zacala nadavat, ze zaden epidural se konat nebude, at se vzpamatuju, ze to dam a jen jsem si to pomyslela, kontrakce jak prase a ja zavyla a to jsem si rekla, hmmm zajimave, takhle jsem vyla, kdyz mi otvirali u Matyho branku. No... a vysledek? Dalsi kontrakce uz byla ve stoje a ja mela pocit na tlaceni. Vse se sebehlo tak hrozne rychle a ja si pripadala, jak v Jirikove videni a jen dokola opakovala, ne, to neni mozne, to se mi jenom zda, ja se probudim a budu jeste tehotna 😅 snazila jsem se myslet vyhradne na mimi a to pomahalo. Mam hezke vzpominky, hlavne na tu rychlost 😂 Jmeno mu krasne sedi 😊 dopsalo se chvili pred porodem PA. A pak na sale se pak jeste ptali a manzel rekl taky to jmeno 😊 Manzel mi rekl hrozne zajimavou vec, ktera potesila, a to, kdyz Ty si neco umanes, ze to tak bude, tak to tak proste je, Ty to vzdy dotahnes do konce, ale tohle fakt klobouk dolu. Ja jsem totiz doma furt opakovala, ze chci rychloporod a ze ho budu mit 😅

tsasenka
autor
30. pro 2018

@priefi Já jsem na Tebe myslela, aby to nebylo tak zdlouhavé, jako u prvního a nakonec teda super porod 🙂
Mikuláškovi říkám, že to spolu zvládneme na tu první hroznou kontrakci, že se nebudeme ani jeden trápit. Tak jsem zvědavá, zda si to vezme k srdci 😀 Jen teď mám zase rýmu, doufám, že se jí do porodu zbavím. Mám strach, abych se tam při tlačení nedusila.

journals
30. pro 2018

@malecek Gratuluju! Teda, tady se to rozjelo! To je krásný! 😍

laola
30. pro 2018

@cerlada mně se líbí Ivo a Radim. Muž chce, aby to byl po mně Miroslav 😂 (tak si říkám, že pokud bude mirumilovny, tak proč ne 😂)

laola
30. pro 2018

@priefi opravdu super porod 😊 Tak nějak jsem to mela u druhého synka. Snažila jsem se s ním komunikovat, že to spolu zvladnem a tak... a za chvilku byl venku 🙂

priefi
30. pro 2018

@cerlada meli jsme to tak jak vy. Nemeli jsme ani vyber. Jedine, na cem jsme se shodli diky vylucovaci metode byl Mikulas, ale manzel ho pak sabotoval. No a nakonec jsme nemeli zadne jmeno a tak jsme se na nem dohodli.
@tsasenka urcite ai to vezme k srdci, nas Mikulasek si to k srdci vzal 😊 zkus lichorerisnici a vincentku. A kdyby nahodou, tak u porodu to pak jisti treba sanorin
@laola jj, oni rozumi. Nechal se ukecat, ze vydrzi Vanoce, spoluoracoval na rychlem porodu a dokonce i poslouchal, kdyz manzel tipoval termin porodu na 29.12.😂 coz je fakt zajimave. Manzel porad rikal, ze to bude 29.12. a fakt 😂

malecek
30. pro 2018

Tak to zkusím popsat, no jak už jsem tady včera psala, začalo to pomalým odchodem hlenové zátky, ale nic nebolelo, nic se nechystalo.
Odpoledne jsme byli ještě u babičky na kávě a večeři. A večer jsme až do půl jedné cuceli na telku a semtam jen takový lehký poslíček co lechtal v podbřišku a Malý se tam točil jak o život.
Po půl jedné jsem si dala sprchu a že jdeme spát, ale to už začaly malinko kontrakce takové mírné, ale po pěti minutách a v mezi čase po třech minutách. To už nepřestalo, tak jsme před třetí usoudili , že zkusíme co nám poví v porodnici.
Sestra mě hned vyšetřila pak doktor a s tím že se něco asi začíná dít.
Tak nahoru na box, tam PA natočila monitor že malý je v pohodě a já jsem na dva prsty a že ať funím , ještě k monitoru dala kapacku na streptokoka. Pak sprcha, balón, sprcha a furt do kola. Ve čtvrt na sedm další monitor, to už byly stahy tak silné že mě to nutilo tlačit. Pak najednou plný sál lidí a maminko tlacte, tak jsem tlačila co to šlo a tak na cca patou sadu tlačení Adámek venku.
Bez epidurální, bez nastrihu. Mám jen pár vnitřních stehů.
Celou dobu jsem v duchu mluvila s mojí nejmilejší ségrou která mi před deseti lety umřela a Adámek jak se narodil se tvářil a vypadá jako ona.

laola
30. pro 2018

@malecek to je krásné 😍😍😍

lindikova
30. pro 2018

@malecek díky za sdílení! Krásný zážitek🙂

zavodnice
30. pro 2018

@priefi To se manžel dobře trefil 🙂. Já to vnitřně cítím na 15.1. tak uvidíme 😉.

bemo
30. pro 2018

@malecek vidím že se pokračuje. I vám oběma gratuluji, přeji mnoho zdravíčka a pohodový start do těch vašich krásných společných začátků. Užívejte si první okamžiky a dny a ať si i trochu odpočineš a máš dostatek sil. A Adámek Ti dělá jen radost.

bemo
30. pro 2018

@priefi tak to je fajn, asi je to dobrá poloha, snad si na ni instinktivně vzpomenu během porodu i já 😀 furt se ve mě pere strach z porodu a ohromné nadšení jaké to asi bude. Včera jsme se bavili s manželem a říkala jsem mu že i když se i bojím, tak bych ten porod asi nechtěla přeskočit. Chtěla bych ho prožít tak jak posledně, protože ten moment toho kdy to miminko vykoukne a položí ho na břicho je prostě nezapomenutelný a docela se na to těším. I když vím co tomu bude předcházet

malecek
30. pro 2018

Holky vsem moc děkuji 😍
Spát mi nejde, emoce pracují naplno.

bemo
30. pro 2018

@malecek já jsem po žádném porodu nemohla usnout a byla jsem strašně plná všech dojmů a hlava jela na 100% a prostě únava nebyla žádná 😀 tak to je super. A máš Adámka u sebe? Páni já ti to tak závidím 🙂

cerlada
30. pro 2018

@malecek To se nedivím. Já mám dneska poslíčky a malá tam vyvádí šílenosti. Do toho jsem začala zvracet, jak mi to tam dole těma kotoulama dráždí. Tak jsem zvědavá, jestli něco bude, nebo to zase bude pomalé a zdlouhavé jako u syna, myslím ten rozjezd...

cerlada
30. pro 2018

@priefi My se naposledy bavili o Sáře, ale že by to padlo definitivně, to teda ne-e. Absolutně nemám ponětí s čím/kým vlastně z porodnice odejdeme.

malecek
30. pro 2018

@bemo neboj bude to zachvilku 😉
Od návštěv už si ho nechám u sebe, nabízeli mi ho, jen jsem kojila a ještě zkusím spočnout a pak už si broučka nechám u sebe.

malecek
30. pro 2018

@cerlada držím palce ať to jde rychle ✊✊✊

sarkoc
30. pro 2018

Já jsem spala před Elišky porodem z pondělka na úterý, pak dvě noci vůbec, Eliška se narodila ve čtvrtek okolo poledne...usnula jsem teda ještě na sále asi na deset minut, když mě ošetřovali a ona byla na vážení atd s manželem...a pak odpoledne jak už byla u mě, tak jsem nemohla spát vůbec a to pak celou další noc (a to jsem si myslela, že mě tři dny nic neprobere, když budu moct konečně spát :D)...hold hormony udělaly taky svoje no...ale už jsem ani nepociťovala únavu...

malecek
30. pro 2018

@bemo popravdě je tak drobounký, že mám z něj strach 🙈🙈🙈

malecek
30. pro 2018
sarkoc
30. pro 2018

jinak už bych také nejradši jela :D Nejen proto, že už bych jí ráda měla v náručí, ale ubíjejí mě ty dotazy a telefonáty okolí...pokud ještě někdy budeme mít dítě, tak řeknu kromě manžela všem termín porodu o měsíc později než bude pravda, aby se pořád někdo neptal, jestli už se něco chystá a že je divný, že Eliška byla o tři týdny dříve a ted pořád nic atd...nevím proč, ale fakt mi to vadí a je nepříjemný...

malecek
30. pro 2018

A perlička 😂😂 hned při bondingu mě pro štěstí posral 😂😂😂

cerlada
30. pro 2018

@sarkoc Jééeee, znám tohle od ségry. Přenášela skoro 3 týdny. Takže jsem se poučila a snažila se termín říkat co nejméně lidem. A látkovací výbava nachystaná? 🙂

cerlada
30. pro 2018

@malecek 😂😂😂😂😂😂😂😂

sarkoc
30. pro 2018

@cerlada snad ano...zkusím kombinovat více typů balení a co mi bude vyhovovat, to pak třeba přikoupím více kusů, kdybych měla málo...ale mám zhruba 35 ks čtvercovek (ty chci používat nejvíc), 7 ks kalhotkových plenek, asi 15 vkládaček, nějaké separačky fleecové a pak jednorázové a 4 ks novorozeneckých svrchnáků (z toho dvoje vlnáčky) a 4 ks takových těch uni svrchnáků nastavitelných...
Do porodnice jsem koupila jednorázovky Bambo Nature a ještě mám doma dvojkové než vychytám to látkování, abych případně měla, co jí dát....a do budoucna uvidím, zda bude i na noc v látce nebo ne...ale celkově se na to dost těším 🙂

bemo
30. pro 2018

@malecek ten je krásný. Tak jsi byla hned pokřtěná 😀

bemo
30. pro 2018

@cerlada já zvracela před posledním porodem. A jinak jsem měla před každým porodem takové pročištění těla

Strana