Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@zuzekk Opravdu? To mě nadchl teď Bobánek z fotky. Vypadá kvalitně. Já právě nechci koupit moc novorozeneckých, aby je neměla na chvíli. Pak se narodí veliká a já pak co 😁 Takže objednam asi po porodu buď další novorozenecké nebo už ty jednovelikostní. Ale já nemám zkušenosti vůbec žádné a do toho mě ještě okolí od toho zrazuje, že si dělám práci navíc a bude to pro mě naprosto šílený 🤦♀️😩
@petrafrenz Mně zas vyhovuje a myslím, že mi dal Aniball asi nejvíc v tomhle směru, že vim, jakou polohu zaujmout. To je pro mě asi stěžejní. Nevím jak se na to budou tvářit v porodnici. Ale mám soukromou PA, tak snad to bude lepší...
@veselaopicka já měla taky strach. Dva dny před tím než se malá narodila tak jsem říkala chlapovi, že se bojím, že nechci rodit, a že už chci aby to bylo za mnou. No a prdolka to asi slyšela a už to bylo.
@petrafrenz zkus zavrit oci, soustredit se na balonek, vydychavat a soustredit se na ty svaly a ztlacovat je jakobys chtela zastavit curani, jakoby se Ti fakt chtelo hodne curat. Pokud nepomuze, tak ala porodni tlaceni, cili jakobys sla na velkou. U porodu to citis jako tlak na konecnik, jako bys nutne potrebovala na velkou a mysli na to, ze chces tlacit jako bys mela mega zacpu. Nekdo zase radi (i v knize hypnoporod) vydychavat miminko a rychly nadech a vydech smerem k deloze, ale ja mela pekelne nutkani tlacit. Takze na vydychavani jsem si nehrala. Jo a zavrene oci pri tlaceni, at nepopraskaji cevky v ocich
@veselaopicka mysli na miminko, to Ti pomuze v tech nejtezsich chvilich a rikej si, zvladlo to x zen prede mnou a zvladly porodit samy, zvladnu to i ja.
@veselaopicka no... asi se neco chysta 😉 ja chtela postylku slozit 27.12., ale pry by se na ni zbytecne prasilo, ha ha 😅 ted mi manzel poslal foto, ze postylku uz ma hotovou. A z toho, co jsem pochopila, tak ted kdyz tam nejsem, tak tam ma porad nekoho od vedle. Az se vratim domu, tak neexistuje.
@fly80 nj, on uz je dnes vlastne silvestr 😅
@cerlada ja taky mela stagnaci. A vic nedovedes napumpovat, protoze to tlaci, anebo pres hraz to boli? Ono to taky zalezi od toho, ze s blizicim porodem se to bude samo diky hormonum roztahovat a pujde Ti to lepe 😉 ted asi to je jeste ztuhle. Ale hormony Ti to postuone rozvolni. Kdyz tak si delej navic masaz hraze 😉
@halasovci007 jj, mlezivo papka. Oproti Matymu se chytil uz na porodnim sale. Maty prvnich 24h nemel o
@krisatko tohle jsem necekala 😊 porod za odmenu 😊
@bemo tak mrkni na vratne lahve a muzes jet 😉 tradice je tradice 😅 anebi jsi je uz zkoukla?
@zuzekk jaky je ten bobanek? Ja jsem nad nim uvazovala?
Holky, co budete latkovat, ktery set je takovy nej? Latkovat ale budu asi az pozdeji. Ted budu rada, ze jsem rada.
@fly80 chudinka, on jeste neni pripraveny 😂😂😂😂
@tsasenka to je mi lito 😔
@cerlada ja s aniballem cvicila klasicky v leze na zadech, oba syny porodila na levem boku a ted jsem chtela ale prvne ve stoje prvne 😅 PA mi rekla, ze se mam oprit o postel a zatlacit si, ze me pak zkontroluje a mi se to libilo, citila jsem, ze se neco deje. Ale potrebovala me zkontrolovat. Pak jsem chtela zpatky, ale navrhla mi levy bok, coz jsem mela i u syna, ze pak kdyz tak zmenime, ale ze tak lepe uvidi, co se deje, ja souhlasila a bylo to, uz jsem tak zustala
@krisatko ja taky zacala zmatkovat 2 dny pred tim 😅 asi jsme to citily v kostech 😅
@priefi není no, tedy včera se klepal jak ratlik 😂 co se týká lakování, s prvním si nelatkovala? Jestli ne, tak ti určitě nedoporučují, koupit nějaký celý set od jedné značky. Ono se ti pak může stát, že nebude vyhovovat a budeš to zase muset pod cenou prodávat. Já měla od každé něco a nakonec jsem zakotvila u Anavy. Tu značku miluju a chtěla bych dokupovat i teď. Koupila sem treba svrchu Rumparos (nevím jak se to píše) a ty jsou drahé jako prase. Staly skoro 500 a malá je měla tak 3x. Prostě neseděl.
@priefi
@cerlada v době, kdy jsem se pustila do studia plen (to fakt je na minimálně pár semestru VŠ) , se tu na MK Bobanek testoval, design se mi líbil, ale recenze nebyly 100% jasave, jak by člověk u reklamy čekal. A zpracováním, na omak, materiál vkládaček mě nepřesvědčil. Neříkám že hrůza, ale zlatej Bamboolik 😉 ale je dost možné, že čůrací praxe bude jiná než teorie 😊
Jo, a Bobanek je cinskej, tak radši podpořim české výrobce.
@priefi no právě když se snažím ztlacovat, tak balónek leze nahoru, dokázala bych ho vytlačit, ale musím zapojit břišní svaly, což asi není úplně dobré, to je jako při velké. Ale zase tělo mimi bude vypuzovat přirozeně, tak na to spoléhám. Chtěla bych vydychavat, jak při hypnoporodu, ale prý to není taková sranda, tak uvidim. Trenovala jsem v létě, když jsem vypila něco s bublinkama, měla jsem hrozné stavy na záchodě, asi kvůli zácpě, učila jsem se v tom tlaku tomu nechat volný průběh a nebylo to vůbec snadné. A když jsem začala důvěřovat tělu, šlo to krásně samo. Fakt je to o hlavě.
A Bobanek je Čína, radši bych zvolila nějakou českou značku.
@petrafrenz tak tam doporucuji jit na velkou a trenovat to vydychavani, ze se na tom nejlepe naucis to vydychani miminka. Ja anibal i deti tlacila. Vydychavani mi moc neslo.
@zuzekk my uz mame za sebou bakup potravin a darku k narozeninam,ktere ma tchyne zitra.Ted jsme si dali obidek a relaxujem pred prochazkou aby jsme unavili pejsky a vecer byli doma hodni a spali..Ale ja jsem teda kantare uz ted chjo..
@priefi ten je krasnej 😍😍😍😘😘😘😘
@priefi kde se neco chysta???? U nas snad ne jeste potrebuju doresit ten byt. Zitra uklidit starej prijede mi pomoct kamoska
To je tak na hodinku a pul a pak ho predam a budu si postupne solichat na svym byte ve ctvrtek nam spusti elektriku a pak uu to bude v poho.
Tak my se vydali na nákup do Lidlu, jen takový běžný, aby bylo co jíst, (a hlavně kapesníky😉 ) nachcípaní nikam nejedeme, nic nechystame. No..ještě že jsme šli zcela výjimečně pěšky s batuzkama - zaparkovat nebylo kde. A uvnitř krámu ten samý masakr. Fronta na rohlíky (po chvíli došly), tlačenice u všech regálů - aby ne, když fronty ke kasam dosahovaly do půlky krámu... Tím mé silvestrovské zážitky skončí, tak aspoň tenhle sdílím 😆
holky já už bych si přála tak rodit :( termín máme sice 6 ale je to už mazec
@laura1256 jojo už se taky těším, ale tělo ještě nechce. Celá jsem otekla, mam blbou náladu a asi bych jen spala. Jdeme se projít, jestli se to nezlepší.
@petrafrenz jaky týden jste?
@veselaopicka u nas snad taky..I kdyz dnesni hodinu a pul dlouho trvajici prochazka me totalne vycerpala a boli me zada a strili to sz do bricha tak snad nic.Ted jsem dala horkou vanu a je to lepsi asi jsem to rozehnala 😂 totiz 1.1. je tchyne takze tento termin je jiz obsazeny tudiz chci vydrzet co nejdyl..jinak lezim ted na gauci a chlebicky a j3dnohubky dela manzel a svagr.Pan3cku to je podivana 😂😂musim si to uzit to uz jentak nezaziju 😇😇
Holky tak na mě to dneska všechno dopadlo neskutečně, normálně se přiznám, že jsem měla strach sem i nakouknout, zda-li tu není další narozené miminko ☹ Mám 2 termíny do porodu a už bych fakt chtěla, aby se začalo něco dít, ale myslím si že to nevypadá. Včera jsem chodila do schodů nahoru a dolů a pak hopsala na balonku a nahřívala břicho sprchou trochu, večer mě břicho pobolívalo a i v kříži, ale nevím zda-li jsou to poslíčci a nebo prostě malý, jak tlačí hlavičkou na měchýř. Dneska jsme si dali procházku po městě a vždy, jak chvilku jdu jsem musela zastavovat, pač mě začalo píchat ve spodku. Tak bych to na jednu stranu chtěla mít za sebou klidně bych i Silvetsra strávila v porodnici na druhou stranu se asi začínám bát. A tedy začínám být v pěkné depce, všichni mě furt píší jestli jako, už či ještě nic, přitom by to všichni hned věděli. Při každém pichnutí mě manžel, už veze. Včera na benzínce šel tankovat, došel a říká a co malý furt nic, tak jsem se na něj podívala a říkám mu, leží v zadu na sedačce a on mi říká to je teda rychlost, tak mu říkám co se s tím budu párat a pak jsem se na něj podívala a říkám mu co mu na takovou otázku mám jako říct a on že byl chvíli pryč, tak neví zda-li se něco nezměnilo. A včera u našich stojím tak 15 min. v kuchyni u našich a z ničeho nic mamka natáhne prst a říká a co malý zlobí a chtěla mi šahat na břicho, tak to už jsem ale nevydržela uskočila a řekla jí, že ne že nic nedělá a že nechci aby mi na břicho šahala, že mi to vadí kor když mi ted tvrdne, nevadí mi to jen od manžela. A pak sedíme u nich v obyváku a ona asi po půl hodině a ty jako furt nic, nic se nechystá, jako tohle pro mě bylo tak na jednu ťafku. A opravdu nejoriginálnější otázky, když potkáme známé v obchodě a oni se zeptají, tak co jak to vypadá, furt nic? Já už jsem jen zůstala nechápavě hledět a pak dodala, tak schválně co myslíš? Já už sama na sobě cítím, že jsem protivná a fakt se mi chce jediné a to bečet ☹ Omlouvám se, ale musela jsem to ze sebe dostat, úplně je to dneska všechno jakési divné a hlavně asi teda já ☹ Udělala jsem chlebíčky, obložený talíř a tak se nacpu a usnu a uvidíme zase zítra, to čekání mě fakt ničí ☹ a to už jsem tak strašně nechtěla do poradny ve ST do nemocnice ☹ to bude vstup do Nového roku teda
@halasovci007 a ja zrovna vyrovnavam potravinovku jidlem😄😄 pak se sbalim a jedeme ke znamym na vecerni obzerstvi ..mame tam spat ale me se moc nechce protoze chlapi si daji a budou chrapat do aleluja zitra a ja sem v sedm vzhuru a misto abych neco doma delala este tak budu cucez.
Dekuji holky 😊
@tsasenka az 2.1., protoze nejdrive propousti 72h po porodu, ale vecer uz nepropousti, takze mame smulu a az rano. Jedna sestra sice nadminila, ze mozna by nas pustili driv, ze se hodne rodi, ale jina mi rekla, ze urcite az 2.1.a tehle sestricce duveruji. Navic i v tabulce mame do 2.1., tak hlavne, aby bylo vse v poradku, s ohledem na to, neni kam spechat.
@veselaopicka pokud to prezenes, vyvolas si tim porod. Kamaradka taky byla tak akcni a prioravovala bydleni a synator si rekl, ze pujde teda driv. Takze pokud uz ted citis, ze neco je jinak, zacni vic odpocivat
Devcata, vy, co uz mate 2 deti +, jak dlouho se cca zavinuje po 2.porodu deloha? Me uz z toho zacina sibat, jak to boli, obzvlast pri kojeni. U 1.to tak bolestive nebylo. Navic celkove ocistky jsou tak nejak slabe. U Matyho jsem hrozne silne krvacela 2 tydny, pak slabeji dalsi 2 a na konci sestinedeli jeste spinila, ale ted to je slabe uz ted, ale bolest o to vetsi. A to jsem si myslela, ze nepocitajic poporodni poraneni a jeho hojeni, to porodem konci 😅 a prdlajz
@zetta01 chapu te..Me zase mrzelo,ze jsem si myslela jak si to volno uziju s manzelem a misto toho jsem tady mela od ctvrtka jeho tri mladsi sourozence.Nevadi mi,mam je rada,ale proste to tak nejak narusili muj koncept,ze budeme jen vegetit a i kdyz jsou samostatny muselo se varit a myckovat a nemuzu si chodit naha po baraku vecer kdyz si namazu cely telo.Kdyz se sprchovali musim cekat na wc. Proste nic mi nedelali a ja uz byla protivna taky..Ale snazila jsem se radeji zalist do loznice a cist si hodku nez me treba pak presla zlost.No zustal jen jeho bracha dneska a jsem trochu vic v nalade ptz se fakt snazi (oni treba jsou vychovany tak ze nemaji davat veci do mycky ale do drezu,ptz kdyz to naskladali kdyz byli maly tak se nadobi otlouklo atd.Ja z toho vzdycky kvetu a to jsou drobnosti,ktery se nastradaji a ja sem pak nastvana i kdyz vim ze to nemysli zle a nemuzou za to ze jsou tak vychovani).Ale dneska jsem rekla,ze nic nedelam tak fakt manzel vsechno obstaral (vareno bylo ze vcera) a skace kolem me.Mala mi dava dneska zabrat radi cely den..Taky sem si umyla vlasy a lezim a on kolem me skace.Vsechno mi nosi,porad se pta jestli chci neco donest asi vycitil ze jsem fakt dneska vycerpana..Pustili jsme si filmiky a relaxujeme.Myslim,ze to zalomim a na pulnoc me vzbudi 😂😂😇😅
@zetta01 To bude dobré, neboj 😉 Taky mě někdy zachvátí panika, co když už to začne, že to nedám. S ostatníma se schválně nestýkám, protože takovéto řeči mají všichni a je mi to dost nepříjemné. Navíc nemám ještě ani termín a už se tak blbě ptají. Miminko má svoji hlavu a přijde, jak si uzná za vhodné a Ty to určitě zvládneš. Ničeho se neboj, zvládnout to musíme každá a když tak v porodnici se postarají 🙂
Ono to může přijít znenadání. Před druhým porodem jsem se vzbudila, cítila jsem se naprosto skvěle, ale jakmile jsem vylezla z postele a udělala pár kroků, hned to začalo (sice jsem si myslela, že ještě ne, ale za 3 hodiny už jsme jeli).

Holky, tak u nás padla celá rodina, fakt super. 16 dní před porodem. Doufám, že než se malý narodí bude to za náma. Rýma, teplota, k tomu trochu kašle. No, já mám prostě smůlu ☹