Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi Mě břicho nebolelo ani po jednom porodu, ale já jsem se snažila cvičit, aby se to co nejdřív zavinovalo. Spíš mě bolely bradavky při kojení a šíleně. Ale ostatní maminky se při kojení kroutily bolestí, jak se ta děloha zavinovala. Ono to asi trochu ještě potrvá, přece jen máš pár dní po porodu. Zkus se zeptat ráno při vizitě. Ale řekla bych, že do týdne to nejhorší bude za Tebou 😉
Jinak vám holky přeji šťastný nový rok, co nejméně bolestivé porody a zdravá miminka 🙂 Mám mladší dcerku nemocnou, tak už jsem za Vámi dneska nepřijdu.
@laura1256 37. týden
V lednovkach je dalsi holcicka na svete..😍😘
@priefi já měla velmi bolestivé zavinování právě po druhém porodu. V porodnici říkali že se tomu říká druhé porodní bolesti a já s tím teda fakt souhlasím, prý s každým dalším porodem je to zavinování bolestivější, ale mě to nejvíc bolelo právě po tom druhém. Pak už nikdy tolik ne.
@zetta01 to jsme na tom podobně. I mě teď všechny otázky hrozně vytáčí. Dnes jsem byla na všechny protivná, tak jsem se musela sama uklidnit abych tady nekazila náladu.
Ale takové to šahání na břicho mi fakt je příjemné jen od manžela a dětí, jinak mi to hodně vadí.
Já si myslím že prostě ta náladovost k tomu konci holt patří a pokud tomu někdo "pomáhá" takovými hloupymi otázkami, tak to už se člověk neudrží.
Holky strašně moc Vám děkuji, snad se cítím malinko líp, ale prostě štve mě to, jsem tak protivná, že jsem na sebe tak naštvaná, že bych si sama nejraději naliskala. Snad zítra bude, alespoň o trochu líp 🙂
Hlasim dalsi prirustek v lednovkach asi chlapecek.Neni tam psano pohlavi..Teda jedeme pecky tak kdo je na rade? 😁😀😉
@zetta01 to prejde uplne neboj.Ja taky radsi cucim do mobilu nez bych koukala na film ktery ted pustili chlapi a nic mi nerika..
@halasovci007 já bych chtěla být na řadě 😀 jinak to máme nastejno, nachystané filmy, já to prospím na na půlnoc mě můj vzbudí 🙂
@zetta01 mame na to narok si schrupnout 😁😉 tak uvidime jestli se neco nekde chysta 😉
Tak jsem vás holky konečně dočetla 🙂 Vždycky jsem sem nakoukla, říkala si že to dočtu a přispěji taky svou kapkou do mlýna, ale jste strašný akčňáci, stránky rychle nabíhají 🙂 Jinak koukám že se tu dnes řeší špatná nálada - tak to jsem hned klidnější. Jen ráno, jak bylo sluníčko, jsem měla náladu fajnovou, byli jsme se s přítelem projít s pejskama, ale od oběda mi jde nálada rapidně dolů. A jako na potvoru má zrovna přítel takovou "radostnou", tancuje tady, předvádí se, zpívá, mluví nahlas... A mě to dnes přivádí opravdu k šílenství. Za normálních okolností bych se mu smála, ale dneska mám fakt náladu pod psa.
Jinak všem novopečeným maminkách tady ve skupině strašně moc gratuluji a taky trochu závidím pohodové porody, kéž by jsme to tak měly všechny ❤
@zetta01 pockej na sestinedelni blues, to teprve bude toco 😅 ja byla uplne ujeta. Pripadala jsem si naprosto ok, ale vsichni okolo mi prisli naladovi a divni 😅 breceni ohledne me neschopnosti na dennim poradku, pripadala jsem si jako nejhorsi matka roku, nebo spis stoleti. Nervy mi tekly proudem. Plac mimca jsem nedavala vubec a brecela jsem kolikrat s nim. Kojeni bylo utrpeni, mela jsem precitlivele bradavky), takze kdyz to vypadalo, ze chce zase na prso, byla jsem bleda a polykala slzy. Proste matka roku no... ale ja byla normalni... prirovnala bych to asi ke hlasce vsichni jsou blazni, jenom ja jsem letadlo 😂😂😂 doufam, ze nebude repete.
@malecek lezim na brise co chvili a jsem uz z toho na vetvi... jakoby dalsi kontrakce, ale paradoxne u kontrakci to dychani mi nejakym zousobem ulevovalo, ted si muzu funet jak chci a prdlajz 😂 ale vis na co jsem prisla, ze obcas pri tom pomaha? masaz podbriska, ne vzdy, ale obcas mi to pomuze zmirnit tu bolest. Pred chvili jsem se ptala sestry, za jak dlouho to prestane bolet, jestli po tydnu, dvou a ona, ze dele, ze tak to sestinedeli. No ja myslela, ze me mrdne. Doufam, ze PA, co Ti rekla 3 dny, ma pravdu, jinak mi zacne sibat 😅
@zetta01 mně dnes opět došla na messenger zprava: tak co, jsi celá?... jako dobrý od kolegyně, která jinak vůbec nenapíše... kašlu na to, říkám ze mam ještě měsíc čas.
Ale úplně ti rozumím, ten pocit, že už to chce mit člověk za sebou... a okolí je otravne... a neboj, člověk už je zoufalý, ze se furt nic neděje a když to nejmíň čekás, je to tu 😉
Holky co uz mate zkusenosti.Lezela jsem na boku docela dlouho i kdyz s podeprenym brichem a bricho se mi souplo doprostred (normalne manzel jak jsem se zvedla zacal vysilovat co to je.A ja teda taky..Ja mela videt obrys hlavicky nahore kousek pod prsama.Normalne jakoby jsem ji nahmatala..Takze jsme blbe otoceny ted uz to vim na 100% ) a zalezl mi pupik.Je to normalni?Ja uz nevim jak lezet fakt.Na zadech nemuzu dodechnout,na brise to nejde tj jasny a na boku se bricho formuje fakt do strasnych tvaru..
@halasovci007 jsi si jistá tou hlavičkou, mne tam takhle cpe prdelku. Muzu ji poslední dny skoro chytit do ruky;)
@halasovci007 me sw taky ta boule takhle delala a myslela swm si ze to je hlavicka a nikdy nebyla podle ultrazvuk stale koncem panevnim
@lindikova no ja jsem si myslela ze to kulaty je hlavicka tak teda nevim at tak ci tak je blbe otocena 😣🤔
@halasovci007 ses si jista, ze to byla hlavicka? Nam zadecek delal taky takove boule. Jednou to bylo fakt zajimave. Pak ho zase schoval. Jsem si jista, ze to byl zadecek, protoze hlava byla zaborena u porodnich cest a rochnil tam s ni tak, ze jsem myslela, ze vyskoci sam
@bemo tak snad to bude brzy lepsi, mi prijde, ze to spis boli vic nez min.
@zzuzzana1 holky ja uz ji hci mit u sebe strasne se bojim oby nemela omotanou pupecni snuru kolek krku kdyz takhle radi a toci se jak blazen.
@halasovci007 prosimte, neblazni 😉 mě tohle dělá každý den, otáčí se sem a tam a ta boule, to bývá většinou zadeček. Hlavně jak si lehnu do vany, tak ho vystrci a je to boule jak blázen. Já si při první taky myslela, že je to hlava 😉 a šňůru si určitě nezamota, to není tak jednoduché a i kdyby, většinou se stejně nic nestane. Mě před nějakou dobou říkal doktor na ultrazvuku, že hodně děti tu šňůru má různě omotanou a oni to maminkám neříkají, protože to nic neznamená. Akorát by prý mamči plasily zbytečně 😉 takze klídek 💙
@halasovci007 co se tyce pupecni snury kolem krku, ma ji hodne miminek a lekari to ani rodicce nereknou, aby ji nevyplasili (lze nekdy videt na utz). Pokud je neco spatne, klesaji ozvy a oni zasahuji. Pokud jsou ozvy v norme, miminko klasicky odrodi, ale obvykle hned prestrihnou pupecnik, aniz by ho nechali dotepat. Pry to je bezne a neni to pry az takove riziko, jak to vetsina rodicek vnima.
@bemo nebo na miminku 😂

@veselaopicka jo tak to znam.Takhle to chodi i u nas.Chlapi popijou a chrapou a zeny oka nezamhouri.Obcas (zalezi u koho jsme nebo kdo je u nas) spi u me kamoska a chlapi spolu.At si pak chrapou jak chteji 😂😂jsem rada fakt,ze letos jsme doma u filmu.Bouchneme na pulnoc sampus (ja si symbolicky prituknu a mam krteckovy bublinky) a bude fakt klidny vecer jen se svarou..