icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

bemo
1. led 2019

@zetta01 no mě to přišlo jako takový sex z nouze. Smáli jsme se u toho jak Komicky vypadáme, teda hlavně já a šlo nám jen o ten konec, i když jsem tady už psala, že to množství toho prostaglandinu ve spermatu, které by tomu porodu mělo pomoct, je tak malé že to jako porod fakt nevyvolá. To množství prostaglandinu co se dává v porodnici na vyvolání je mnohem větší. Jak píšeš ty, prostě si pak člověk myslí jak si k tomu nepomohl, ale ono by to miminko vylezlo stejně. A jak říká můj dr, všechny jednou porodily 🙂
@priefi dost možná bych to nestihla, než bych si tam dala zbytek věcí, tak bych to viděla tak na místo narození na D1 😀

petrafrenz
1. led 2019
Uživatel petrafrenz je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od petrafrenz.

@priefi ja právě mám skoliozu a ta se léčí posílením zádových a brisnich svalů 😁 ale spíš to vidím na psychiku, jak si nejsem jistá, začnu se hrbit. Když dělám něco a věřím si, tak jsem hned, narovnanejsi. Ale ta velká prsa mi v tom taky moc nepomáhají 😁
@sarinka_nevesta jojo já vím 🙂. Právě mám nosítko a šátek od narození. Ale to nositko moc nedoporučují je tuhé na podsazeni, takže až tak od dvou měsíců.

veselaopicka
1. led 2019

@sarkoc ja to mam opacne... pritel by rad a me se nechce od zacatku😃 naposled v srpnu a to jsem se potom kroutila jak had jak me bolel spodek pal nam dr rekla ze to nedopocuruje a on je trpelivej nastesti..takze jsme rikali ze pristi tyden😄😄😍 tak uvidime. Asi se u toho taky nasmejeme

zouzel01
1. led 2019

@zuzekk takže vy když se u vás nezaregistrujete do 14+0, tak máte v té porodnici prostě smůlu? To je docela blbé, ne? Hlavně nikdo a nic na to vůbec neupozorňuje, aspoň u nás ne. Já kdybych nepročítala včera na netu různé články o porodu, tak o tom ani nevím.
@fly80 zítra tam radši zavolám. Ale taky si říkám, že snad tam není takový přístup, že pošlou rodící ženu pryč, protože se nezaregistrovala.

journals
1. led 2019

@zouzel01 Registrace je celkem dost nesmyslná, ale ve velkých městech to tak fakt chodí. Vzít tě už pak opravdu nemusí, protože nebudou mít jednoduše místo. Nicméně ani registrace ti nezaručí, že budeš 100% rodit ve vybrané porodinici. Můžou mít prostě plno a pak tě stejně chtě nechtě pošlou pryč. Načasovat to jaksi nejde. Jako když bude hlavička už skoro koukat venku, tak asi ne, ale když bude šance na dojezd do jiné porodnice, tak rozhodně. A není to až tak výjimečné. Další věc je, že si třeba můžeš udělat registraci a pak zjistíš, že tvoje vybraná porodnice třeba maluje a porody pár dní nedělá (aktuální situace v mé porodnici).

halasovci007
1. led 2019

@priefi no uvidim co ve ctvrtek..😨😵
@zetta01 jako myslis ten cas dojezdovy nez dojede z prace za tebou?No u nas je to tak 8minut takze to mame v pohode..Taky te boli bok co to dneska je za spatnou konstalaci hvezd?Jo a zitra ma pry byt uplnek. Tak jsrm zvedava..My jsme stravili odpoledbe u tchanovcu,ze tchyne ma dneska ty narozky..A privezli jsme nejmladsi svagrovou,ze dokresli konecne toho krtecka tak jsem zvedava. Jsme doma asi hodinu a zatim si hraje jen s mobilem. Uz vidim,ze to bude jak minule pujde spat pozde,bude vstavat pozde a nestihne to (ona je u nas rada tak si to jaksi prodluzuje) a svagr jel taky s nami.Pry tady bude jeste i zitra a nevim do kdy.Tak trucuji v loznici ptz jsem rikala manzelovi,ze bych chtela byt taky nekdy jen s nim a on to beumi pochopit prej proc mi vadi ze tu ma sourozence (porad nekoho) tvrdi jak budou delat venku a stehovat kuchyn,ale zatim jen pari mobily a pocitace a dneska uz jsem vybouchla at teda alespon uklidi,ze jsem asi jedina komu vadi bordel..A manzel teda misto aby delal jak chtel tak se stara o jidlo pro vsechny a nema cas ani na naplanovanou praci a ani na me(to byly jeho plany pracovat o volnu).Takze jsem nastvana a evrla a uz jsme se stihli pohadat kvuli uklidu..Jako ze se vstavalo pozde ok,ze se bude teda uklizet a vytre se jdyz tady byli psi vcera atd. Ale az prijedeme z oslavy.Rikam ja nejam nejedu dokud to nebude hotovy.Uz vidim jak tam stravime odpoledne cely(vzdy nas premliuvaji ze mame cas at jeste zustaneme)doma udelame pozdni jidlo,pak budou odpocivat po jidle (u nich se proste po jidle musi lezet) a uklid se neudela.Takze ohen na strese.Jeste jsem si dovolila rict,ze chci zitra ke svym rodicum.Videt je kdyby si me nechali nahodou v porodnici ve ctvrtek a to uz jsrm schytala peknou hadku..A ze prej jsem protivna..bodejt by ne kdyz mame furt plnej barak lidi ktery delaji bordel,hluk a zamestnavaji manzela napr. hrama karet apod?Musi jim varit (ha jsrm rekla,ze nic nedelam,ze bylo fomluveno ze o me bude o svatcich pecovat) no nic omlouvam se,ale musela jsrm se vypovidat.Pry zitra budou delat drevo.To jsrm fakt zvedava..Samozrejme jaem to obrecela.Tesila jsem se jak budeme vegetit a ono uz jen to,ze musim cekat na zachod nebo si vsichni na gauc proste nelehneme a jsme jak sardinky me vytaci.Doufam,ze tady nebude nikdo az prijedu z porodnice nebo se sbalim a utecu k nasim.Uz jsem nad tim dneska premyslela (jenze jim nechci pridelavat starosti a pravdu jim rict taky nechci. Jdu k vam,protoze se doma necitim jako doma ale jako na ubytovne v pruchodaku) jak jsem si to malovala krasny tak jsem zklamana a uz vidim jak toho budu litovat ze jsem moc meka a neumim udelat poradnej humbuk a ozvat se z plnych plic!

halasovci007
1. led 2019

@fly80 ja mam tehu cukrovku,ale prisili mi ji pry omylem..o tom,ze byvh nemohla prenaset mi nikdo nic nerekl 😨😵j
@tsasenka at jste brzo zdravi..Ted furt neco radi,ptz bacily navymrzli vzdyt je jak na jare..
@krisatko 😂😂😂😂 asi stejne jak dlouho trva stoleta valka 😂😂

daskaaa1
1. led 2019

@halasovci007 Opravdu prenaset nemuzete ja ji mam taky a porodit muzete maximalne do 38+6

halasovci007
1. led 2019

@daskaaa1 aha tak dnes jsem 39+1 super..i kdyz mam tri terminy a beru ten co bral muj gynekolog..Ale jsrm jen na diete to se taky pocita?

daskaaa1
1. led 2019

@halasovci007 a chodila jste do diabetologicke poradny? Ja jsem na inzulinu..

halasovci007
1. led 2019

@daskaaa1 ano chodila,ale nikdo mi nerekl do kdy se muze nebo nemuze rodit.Lekarske zpravy mam prisite v tehotenske prukazce..

daskaaa1
1. led 2019

@halasovci007 Tak se zeptejte jak pujdete na KTG..me budou porod vyvolavat

fly80
1. led 2019

@halasovci007 mě řekla doktorka, že musím porodit do termínu co mám. Tak se neděs 😉Ono se to jinak prý bere, když musíš brát inzulín. Já mám taky jen dietu. Termín mám 6.1 a do toho prý musím.

fly80
1. led 2019

@halasovci007 jak co mi vysvětlovali, tak když máš cukrovku, tak tam hrozí, že bude mimčo veliké a má pak dítě riziko, že tu cukrovku bude mít. Pak nějaké rychlejší stárnutí placenty, která by pak nemusela fungovat jak má a nakonec prosaky miminka. To je jako že vlivem toho cukru jakoby otýká. Proto se když máš cukrovku, chodí pokaždé i na ultrazvuk, kde tohle všechno kontrolují. Já ke konci chodila každých 14 dnů

lindikova
1. led 2019

@daskaaa1 to je nesmysl. Kompenzovány gestacni diabetes na dietě se nevyvolává 38+6.

lindikova
1. led 2019

@halasovci007 neboj, však malá je spis menší, pokud si dobre pamatuji. Dlouhodobý cukr i denní profily taky ok, ne?

daskaaa1
1. led 2019

@fly80 Ja si myslim, ze pokud je cukrovka kompenzovana a tehotenstvi se ukonci drive, tak toho moc nehrozi. Uprimne ja jsem o tom neco cetla a akorat me to dost vystresovalo..😞

fly80
1. led 2019

@lindikova ale ona je na inzulínu. Tam bych tomu i věřila. Sestrenka byla taky nějak dřív a měla inzulín.

zetta01
1. led 2019

@halasovci007 no přesně tak jsem to myslela ten dojezd. On má práci taky tak 10 min., jenže jelikož jezdí jako řidič může být odjetý a než by se stihl vrátit, tak by to byl problém. Zrovna dneska jsem mu říkala, že aspoň doufám, že pokud bych měla rodit, až př. týden, tak doufám, že mě to chytne odpoledne a nebo v noci, když bude ještě doma, než půjde do práce. Jinak to je mi všechno opravdu strašně líto a vůbec ti to nezávidím :-/ tohle bych já nesnesla, my jsme to doma měli také dřív zavedené jak se najedlo, tak se prostě muselo jít odpočívat, na to jsem nebyla z domu zvyklá, ale tak vždy jsem musela, pač mě můj na ten gauč odtáhl, jenže pak je člověk rozlenošený a ten nepořádek, takže á uklízím kuchyň průběžně během vaření a než jdeme jíst, už to mám vše v podstatě uklizené a i nádobí umyté a zbytek se pak naháže do myčky. Já můžu říct, že u nás přes svátky byli jen teď v SO naši, jelikož jsem měla svátek, brácha byl odjetý u rodičů od jeho a tak včera, jak jsme jeli k babičce oni s ní bydlí, tak mě tam rovnou popřáli, takže jsem byla i ráda. Manžel u nás ani nikoho nechtěl letos, že si nepřeje, abych lítala kolem někoho a něco vychystávala a kor máme v rodině takové návštěvy, kdy neví kdy je vhodné odejít, kolikrát se stalo, že návštěva dojela v 15 hod. a bylo 21 hod. a ještě seděli a to mezi tím stihli pomalu 10x říct, už by jsme měli jet je moc hodin a vesele se sedí dál. My jsme dřív říkali a kam spěcháte atd... teď mlčíme a nic neříkáme, jak řekl Špaček je to neslušné, někomu říkat, když řekne, že už půjde , aby nechodil a nechat ho jít, ale nefunguje to. Proto manžel rozhodl, že letos budeme mít Vánoce v klidu a navíc jsme byli stejně oba nemocní. Ono nejhorší je, když ti někdo řekne a kor manžel, že jsi protivná, to mě když řekl tak jsme se tak ypohádali a já jsem se do něj pustila, jak si myslí, že mi asi je, vše mě bolí, v noci nespím, brzo vstávám neležím celý den, ale snažím se fungovat a pak jsem odešla a tak hnedka pak došel a omlouval se. Jako on je fakt zlatý, líce kolem mě, nic nemusím, vše udělá a prostě chápu ho ale, že se snaží a já mu kolikrát svou náladou moc nepřidám a prostě se neudrží. Snad od Vás všichni brzo odjedou a budete mít klid a urovná se to. Ono my to máme sice těžké, ale ti chlapy, taky kolikrát neví a my jim moc nepomůžeme :-/

lindikova
1. led 2019

@fly80 ale kolegyne to píše @halasovci007 taky jen na dietě. Na inzulinu nevím. Fakt jsou na tyhle dotazy nej stránky Fcb Tehotenska cukrovka, adminky zodpoví cokoli.

tsasenka
autor
1. led 2019

@halasovci007 No, to máš taky hezké. Tak se drž, oni si to asi neuvědomují, že chceš mít před porodem prostě klid.
U nás je v neděli ještě oběd pro manželovu rodinu, protože má 4. ledna narozky. No, z toho mám fakt radost. Tchýně se švagrovkou se mi chtěly nastěhovat do kuchyně, tak jsem jim řekla, že děkuji, ale pomoct nepotřebuji. Kuře hodím do trouby, udělám rýžu, zítra s děckama upeču sušenky, hodím to na plech pomocí lisu a tím končím. Po o hodím nádobí do myčky, nabídnu ty sušenky a nějaké to kafe atd. to už si udělá manžel sám. Popravdě se těším, jak budou odcházet. Já je tu opravdu nechcu, ale jak to manželovi říct? Matku, babku a ségru nezvi, jsou protivné a nemají mě rády a dávají mi to najevo, když můžou a není u toho manžel.
Tak snad to přežiju a pak budu mít klid na porod.

daskaaa1
1. led 2019

@lindikova Vsak ja nejsem na diete psala jsem ze mam GDM na inzulinu. proto mi budou porod vyvolavat jeste driv nez v terminu..proto jsem pani psala at se zepta jak pujde na KTG

lindikova
1. led 2019

@daskaaa1 psala jsi: opravdu přenášet nemůžete... zbytečně bych nestrasila;)

daskaaa1
1. led 2019

@lindikova ano, ale pani nepsala jestli je na diete nebo na inzulinu..meli by ji hlavne informovat v diabetologicke poradne proto se tam chodi..

fly80
1. led 2019

@daskaaa1 psala že má taky dietu právě. Ale to nevadí 😉 já mám taky právě jen dietu, tak vím, že při ní stačí do termínu. Kdy tedy máš termín na to vyvolávání? Přemýšlím, kdy budu muset nastoupit do nemocnice

daskaaa1
1. led 2019

@fly80 No uz 4.1. do 19.12. mi tvrdili ze budu rodit cisarem a 20.12. ze spontalne..mam problemy se zadama..uz ted mam z toho hruzu..jinak nastupuju ten den a hned na porodni sal coz driv taky nebylo u dcerky jsem nastupovala den predem..

halasovci007
1. led 2019

@daskaaa1 KTG jsou ty ozvy?
@fly80 ja mam tak trochu problem i s terminem.(nemuzu mit nic normalniho fakt 😅) kazdy dr. bere jiny termin..7.1.bral muj gynekolog dle posledni ms,12.1. bral dr. v porodnici dle utz velikosti miminka a 10.1.brala dr. naposledy v nemocnici dle prvniho screeningu tak a ted ktery fakt plati netusim 😨😨ale ja se ve ctvrtek na to zeptam no co holt se musim ozvat..no tak me UTZ treba naposledy vubec nedelali (a to jsrm hlasila ze mi otekaji prsty kde nemam ani cit-parada takze by fakt neco zanedbali uz ted?)
@lindikova no me rekla diabetolozka,ze mi to prisili nepravem tu cukrovku.Limity nalacno 5.1 a 5.2 jenze me bylo proste strasne zle nalacno az jsrm omdlivala a byt uplne takhle vyhladovela pry ty hodnoty zveda..Ja se najedla vecer treba v 9 a stejne malinko vyssi limity a ja polomrtva hlady..profily celkem fajne kdyz jsem dodrzovala dietu. Ale stejne jsem hresila a krev byla v poradku..pry ukazkova..

daskaaa1
1. led 2019

@halasovci007 Ano KTG jsou ozvy.

halasovci007
1. led 2019

@zetta01 taky uklizim behem vareni normalne.Jen jsrm proste asi cekala,ze budeme s manzelem sami vegetit a par dni mi nevadi kdyby tu byli.Ale od 27 tu furt nekdo je a ja jsem chtela manzela proste pro sebe.Mazat a masirovat brisko,masirovat nohy,uzit si posledni chvile s briskem..A misto toho vari ve velkem pro vsechny a stara se nejen o me resp me a maliu v brisku,ale o dalsi 2 az 3 lidi tim padem se vari den co den,nabdava a vyndava mycka den co den.Na gauci se nevyvalime ale mackame.Koupelna kde je wc je vecne obsazena.Vsude hrnicky,sklenicky uklizi jen manzel (ja to teda normalbe taky delam ale ted jsem tak znechucena ze na to kaslu) a on se divi ze jsem uz dneska bouchla..a me bevadi,ze se po judle jde odpocinout ted se snazim v tehu taky pul hodky po obidku sedet nebo lezet..Jenze oni jdou spat ve 4 rano,vstavaji a snidaji na obed pak koukaji na tv (dnes se jelo ke tchyni teda) ovedva se odpo a pak odpocinek a nic se neudela ptz se rozsedi a davaji film a hrajou se hry na pc nebo mobilu..Ponocuji a pres den se vlaci..A manzel sam chtel makat venku s tim prisel,ze mu svagr (jako jeho bratr) pomuze na zahrade.Byli tam jednou asi na dve hodiny?Manzel toho udela min nez sam pac beha a dela praci na kterou ja ted zvysoka kaslu abych varila pro reginent a litala a delala jim poskoka..u nas je nejhorsi,ze jich je proste sedm deti a stridaji se u nas kazdy k nam chce pac maji volnost a pohodu..Tak se tady ti mladsi (4skolou povinni) stridaji..Treba svagr tady byl cele prazdniny. A v zari snad kazdy vikend.A oni mi nic nedelaji jen jsem chtela ted proste s manzelem prozit krasne chvile a jsrm akorat nastvana a zalezla v loznici..Oni teda rozhodne nevi kdy odejit.Pritom mi jakoby nic nedelaji.Jen mi narusili asi ty predstavy pohody poslednich dni..manzel se taky snazi.Akorat je rozdil starat se jen o me a sebe nebo o dalsi dva, tri lidi navic (kteri nejsou vedeni ani davat nadobi do mycky).Ja vim ze jsem protivna ale mam proste narusenou bublinu soukromi v poslednich chvilich pred porodem..

fly80
1. led 2019

@daskaaa1 tak koukám, to už je za chvilku 😉 budu držet palce. Jinak v Plzni co vím, tak je hospitalizace a většinou až druhý den ráno se začíná. Nechám tomu průběh.
@halasovci007 nevím jestli zanedbali, ale všude se to bude dělat jinak 😉 Tak bych fakt neplasila. Kolik si měla každý den hodnoty cukru ráno na lačno?

Strana