icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

tsasenka
autor
7. led 2019

@bemo Tak to je super, že budeš mít manžela "po ruce". Já jsem se včera ptala, co mám dělat, když to na mě přijde a on je hodinu od domova a to ještě cca 20 km jezdí do práce firemníma autobusovýma linkama. Prý se nemám bát, že buď si půjčí auto, nebo ho někdo k jeho autu doveze. Tak nevím, jako nejlepší varianta se mi jeví, že by to na mě přišlo večer, aby byl doma a švagrová ještě nešla spát, abych mohla přijít hlídat 😀
A po porodu to pak budu s dětmi sama, až mu skončí otcovská. Ale nějak to dáme, starší děti nám pomůžou 🙂 Každopádně mi umí pomoct víc starší dcera, než se chlap rozhoupe 😉

fly80
7. led 2019

@zetta01 já už taky nereaguju na žádné dotazy. A telefon nezvedam, krom tchyně a jedné kamarádky. Ale ta ví, že se mě na to ptát nemá.

fly80
7. led 2019

Jinak holky, dneska je u nás šťastný den. Tak by to už šlo 😂 Můj táta vyhrál ve sportce a mě přišla výhra od Hamé, 18 vín 🍷 To se teď před porodem hodí, že 😁

sarkoc
7. led 2019

A úplně dokonale je to, že stejni lidi, co měsíc před termínem prudi kdy už to bude a že je divné mít první dřív a druhý ne, tak pak když dojde na porod v 39+0 řeší, jestli to není brzo...a ještě když je tak malá, ze jsem ji měla nechat vyrůst...na pěst 😨

halasovci007
7. led 2019

@zetta01 právě , člověk je nervozní, já teda, že necítím tolik ty pohyby jako dřív i z toho, že neví co ho čeká a moc mu nepomůže když ho všichni bombardují jestli u se něco děje atd. Njn ty lidi jsou prostě otravný..A nedají si pokoj a furt se budou ptát až je jednoho krásnýho dne pošlu do háje, někdy už jsem tak protivná na otázky tohoto typu, že o tom i vím, ale nemůžu so pomoct..
@bemo tak že by film nezabral? možná fakt čeká, že chce slavit s bráškou 🙂

halasovci007
7. led 2019

@fly80 vína si dáš později, budou archivní 😀 s taťka vyhrál tak to gratuluji alespoň nějakou vyšší částku?

martinasip
7. led 2019

@halasovci007 problémy s ledvinami držím naparadu i Když už pár rušnú mám strašne tlaky atď.

bemo
7. led 2019

@fly80 no teda, tak dneska by to šlo. Tak pít bude co na oslavu 🙂

@halasovci007 no uvidíme na co čeká. Třeba chce být první v rodině kdo prubne hranici 4 kg 😀
@sarkoc tak na to už fakt není co říct. Nevím od kdy se miminka domlouvají s rodiči na příchodu na svět. Mě se všichni diví a říkají, že není možné abych přenášela i páté dítě. No tak, když jsem přenášela 4 děti, tak s tím už trochu počítám že i to páté spěchat nebude. Škoda že tak zdravě nepřemýšlí i někteří lidé.
@tsasenka já skoro počítám, že i teď vykoukne v noci nebo nad raném. Děti vykoukli 22:22hod, 22:15, 05:12 a 7:24. Bylo by neuvěřitelné pro mě rodit za bílého dne 🙂 a navíc by to bylo horší s hlídáním. Mamka to má z práce daleko.

halasovci007
7. led 2019

@bemo Třeba chce být v něčem první, to je pravda. U vás bych to pochopila, že jsou děti soutěživé, ale u nás je první a taky furt čeká 😀

fly80
7. led 2019

@halasovci007 jak se to vezme. Vyhrál tisícovku, ale má radost jak kdyby to byl milion 😂

tsasenka
autor
7. led 2019

@bemo Kdyby to tak člověk věděl dopředu a mohl si zajistit hlídání, že? No, já uvidím, kdy to na mě přijde. Možná fakt někdy v noci, protože ty bolestivé stahy mívám v noci, ale zatím se to dá zaspat, až mě to vzbudí do plna, tak už to bude asi ono. Ale já si chci pospat, tak radši večer 😀 Rodila jsem první po půlnoci a jak jsem byla unavená, mezi kontrakcema jsem vždy tvrdě usnula. Takže jen ne v noci 😀

tsasenka
autor
7. led 2019

@fly80 To je pěkná výhra, tak ještě třešničku na dort - miminko 😉

halasovci007
7. led 2019

@fly80 i tak je to lepší než nic 🙂 to možná víc prosázel jestli vsází pravidelně.
@bemo na Nova Cinema dávají vratné lahve, hned jsem si na tebe vzpomněla 🙂

zetta01
7. led 2019

@tsasenka přesně tak jako, my jsme řekli, že dáme vědět až se malý narodí. A prý ne at dáme vědět jak pojedeme, tak říkám proč jako? stejně mi nijak nepomůžou, budou se stresovat a stresovat mě. Já jsem před rokem v lednu potratila a když jsem za 3 měs.otěhotněla nechtěla jsem nikomu nic říkat až do 1.screenu. Veděla to jen kámoška,mamka a babička. No a už bylo po screenu, slavil se u nás o vík. svátek tak jsme to chtěli ofiko říct bráchovi a tatkovi, ale v týdnu mě bolelo břicho, tak jsem to napsala mamce a že jedu k dr.nekrvácela jsem ani nic a co myslíš, ona nevydržela počkat ani tu blbou hodinu, abych jí řekla jak jsem dopadla. Mezi tím došel tatka z práce a ona doma seděla bečela a oznámila mu, že jsme byla těhotná, ale potratila jsem a pak už mu ani víc neřekla, že je to dobré. Takže ten se to že bude děda dozvěděl opravdu originálně, tehdá mě strašně naštvala. Proto jí nic nechci říkat, brácha rodili před 2 měs. a věděla jsem to jen já a babička která s něma bydlí, našim oznámili, až se malý narodil. Mě by akorát deptala, je schopná mě vypisovat sms a nebo manželovi, pokud bych rodila dlouho, tak je schopná mě pohřbít a na tohle nemám opravdu nervy

tsasenka
autor
7. led 2019

@zetta01 Tohle mi dělali tcháni u prvního porodu. Bydleli jsme u nich, půjčili nám auto, ale rodila jsem dlouho, tak švagrovka vypisovala, vyvolávala manželovi, ségře (pracuje v porodnici) a všem, že už to dlouho trvá, co se děje. No a co se dozvěděla? Hodinu po porodu, že je teta. Naštěstí jsem to nevěděla, když jsem rodila, ale naštvala mě potom.
A když ona rodila první, tak psala, mám kontrakce ... jsme na porodním sále ... máme holčičku. No, mně by stačila ta poslední sms 😀

zetta01
7. led 2019

@tsasenka no přesně tak jako, ono někteří jsou fakt šílení. Jako já když nic, přenášet nechávají 10 dní, takže mi ´ten 10.den vychází teď na sobotu, takže se ve středu, už asi domluvíme ohledně nástupu a nemám v plánu o tom nikomu nic říkat.

tsasenka
autor
7. led 2019

@zetta01 Mně když hrozil císař, tak jsem to nikomu, kromě manžela a ségry neřekla. Protože to by bylo něco, hrozně by to řešili a ještě by mě nervovali. Nakonec se to spravilo a když to půjde, budu rodit normálně.
Teď bych chtěla, aby to vyšlo tak, že by hlídala švagrová a nevěděla to tchýně, protože ta by to volala švagrovce a tak, že konečně uuuž a všichni by to věděli. Minule hlídal tchán, nikomu ani muk, jen jsme pak volali, že máme Mianku a bylo to bájo. Nikdo to nevěděl a pro všechny to bylo překvápko.

zetta01
7. led 2019

@tsasenka přesně takhle to chci i já a je mi to jedno, ať se na mě někdo zlobí. Jako je to naše věc a nikoho jiného se to netýká, abych někoho musela informovat o každém kroku a co mě budou v nemocnici akorát dělat, ne děkuji, chci si to užít v klidu, pač myslím, že těch nervů budu mít i tak víc než dost. A jak bude malý venku stejně se ani nikdo zlobit nebude a když je to jeho problém 🙂

halasovci007
7. led 2019

@zetta01 přesně, ale moje mamka řekla, že chce vědět až se malá narodí, ta má rozum, že je nervozní a že to nechce vědět dřív, ale ségra a všichni chtějí vědět od začátku..A parta ta to bude vědět ihned pač ta moje známá, co mi přijede k porodu sestřička z novorozeneckého tak ta je z naší nejbližší party 🙂 takže se to hned vytroubí počítám. Manžel taky, že zapíjet se pak bude až o víkendu a oni že ne že chtějí slavit hned ten en 😒😠😖😲

@tsasenka švagrová měla plánovaného císaře ze zdravotních důvodů a že to mělo být hned ráno,teda my jsme jí nepsali a čekali, ale taky mi přišlo divný, že to trvá fakt dlouho, jenže ono se jich tam sešlo nějak hodně a šli na řadu dýl, proto to trvalo dlouho a hned pak nám dali vědět..měla jít ráno a šla asi v 11 už nevím přesně..

halasovci007
7. led 2019

@zetta01 manžel volal kamarádce z auta, takže to bylo na hands free a ona místo ahoj říká už jo? A já ahoj ne já jsem tady a ona já už chtěla začít bouchat šampus..My už nemůžeme ani nikomu volat jen tak, aby se nám to nevrátilo jako bumerang..

bemo
7. led 2019

@tsasenka na mě to posledně přišlo už v půl druhé ráno, odcházeli jsme od sousedů, tak jsem šla spát, že jako posličci, tak jako každý večer. Ani jsem se nevzrušovala. Pak jsem šla ve 4 ráno na záchod a asi 3x na to znova a průjem, tak jsem si říkala, že by se tělo na něco chystalo. Ale bolesti jako takové aby se neřeklo. Tak jsem v půl paté vzbudila manžela že se možná něco děje. Ale pro jistotu jsme už volali mamce která přesedala z autobusu do vlaku, tak naštěstí jsme ji stihli a manžel pro ni jel. Vrátili se a to už jsem tušila že to nebudou jen posličky. Ještě hodinu jsme vydrželi doma a pak jsme přijeli do porodnice po šesté hodině, bolesti po 3 minutách, já na 8 cm a v 7:24 malá venku. Tak tak nějak bych to brala i teď 😀 ikdyz je pravda že to byl první porod po kterém jsem byla fakt unavená, tím že jsem se nevyspala.
@zetta01 teda nedovedu si představit, že bych někomu, kromě toho kdo hlídá měla psát, že začínám rodit a vůbec nějaký průběh. Na to bych ani neměla myšlenky.
Ale tady na MK jsem v nějaké té skupince četla fakt porod online. Maminka rodila doma a během toho psala krátké zprávy. To by se mi nelíbilo.

tsasenka
autor
7. led 2019

@bemo Tak to je mazec, rodila doma a ještě psala, jo? Pro mě je to dost intimní záležitost, proto tam nechci ani přicmrndávače typu mediků, poprvé jsem tam měla jednu, ta se teda dopředu ptala, ale byla tam i při první době porodní a dost mi tam vadila. Při druhém už bc. co potřebovala nasbírat asistence u porodu, aby mohla zakončit studia a ta mi zase tak nevadila, protože asistovala PA a otírala mi obličej

laola
7. led 2019

@halasovci007
@zetta01
@tsasenka
Holky, jsem to vymyslela... natocime z celé akce vlog😂😂 to je teď moderna... hlavně bude prdel:'"tak lidi, právě jsem dostala klystyr"...😂
Joj, aby mi ten humor vydržel😂

halasovci007
7. led 2019

Taky mi to příjde dost intimní a to jsem to ještě nezažila, přece jen má člověk nohy do praku že? Jinak padl i návrh, že by manžel mohl natáčet a posílat na chat všechno on-line, no myslela jsem si, že je to sranda, ale jak to tak poslouchám a čtu, tak už o tom, že to byla sranda pochybuji..Ne to fakt byla legrace - teda doufám..Všechny holky z tohohle okruhu už to zažily a snad to fakt byla jen sranda 😀 😀 😀 😂no to je konec fakt.. 😂😅😅 porod on-line a ještě z domova jo? To by mě zajímalo, zda by psala kdyby se něco dělo a volali rychlou. Není to tak dávno, co tenhle domácí porod miminko nepřežilo ☹ to když už alternativní metody, tak alespoň ten ambulantní porod..

ange_de_la_morte
7. led 2019

Holky tak manžel dneska přišel z práce s tím že 21. a 25. 1. má služby ( 24 hod.) , já mám termín 29.1. takže fakt vtipné .... jako říkala jsem mu že je mi naprosto jedno jak si to udělá ale že když budu volat že jedeme do porodnice tak on prostě přijede domů kdyby měl kvůli tomu budit armádního generála !!

halasovci007
7. led 2019

@ange_de_la_morte no tak to je teda hrůza, že mu to takhle plánují kolem termínu ty směny. To si to nemůže vyměnit nějak? Mě příjde, že ti zaměstnavatelé někdy fakt nepřemýšlí..

ange_de_la_morte
7. led 2019

@halasovci007 : prý to zkoušel vyměnit ale že nikdo moc nemá platné střelby na tenhle měsíc a kdo má tak je zase na nějakém cvičení mimo kasárna, takže jako jsem zvědavá jak to vyřeší

halasovci007
7. led 2019

@ange_de_la_morte to je teda děsný..Tak ať se na to armádní generál přichystá, kdyby náhodou 😀 Ale je to teda přístup, to by jeden fakt střílel ty lidi..

ange_de_la_morte
7. led 2019

@halasovci007 : je to strašně zkostnatělý systém - jako na jednu stranu není problém aby si vzal služební volno když se mnou jede na kontrolu a na stranu druhou mu pak nějaký velitel napíše služby a nechce se zabývat jiným řešením ... no budu jako doufat že ta naše holčička má rozum a pokud ne tak jsem schopná na vrátnici stropit takovou scénu že to ještě neviděli 😀

halasovci007
7. led 2019

@ange_de_la_morte netuší co je čeká chudáci 😂😂😂 no jako je to děs tento přístup..Tak snad to alespoň malá rozum když ho nemají dospělí.. 😅🙄

Strana