icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
8. led 2019

@halasovci007 ja ho koupila u Matyho a nepresel pres boky po porodu 😅 ted manzel ze to proste na to bricho dame (jak jsem mela ty silne bolesti) a boky zase daly stopku. Ale briskonse uz postupne zatahuje samo a u starsiho bylo zatahnute uz v porodce

nikstr
8. led 2019

Ahoj maminky,chodim sem od zacatku,ale zatim jsem do diskuze neprispivala.Snad se nebudete proto zlobit,kdyz vas i presto poprosim o nazor.Ceka me druhy porod,prvni byl spontani pred 3roky,samotny porod dcerky byl uzasny a rychly pak ovsem nastaly komplikace s porodem placenty,krvaceni a velka ztrata krve.Nasledovala revize dutiny,transfuze a probuzeni po narkoze na Jipce.No a moje dilema ted...mala je KP a podle doktora by se predchozi problemy nemely opakovat a neni proti prirozenemu porodu.Ja mam ale strach a asi bych radeji cisare...Co si o tom myslite,rodily byste KP prirozene nebo radeji zvolily cisare?

priefi
8. led 2019

@zzuzzana1 velke gratulace! At jste obe obe zdrave a cele rodince preji stesticko a mala at roste do krasy a zdravi. A Vy jste meli nejake komplikace, ze byl nutny CS 20 dni pred TP?

priefi
8. led 2019

@nikstr ahoj, vitame Te 😊 KP to je docela dilema. S tim asi neporadim, sama nevim, co bych vybrala. Akorat bych se mozna zeptala takto, placentu jsi rodila klasicky prirozene, a e o Ti pichli oxitocin? PA na kurzu prave rikala, ze v te 3.dobe je lepsi pichnout oxitocin, ze placenta vyleze driv a je mensi pravdepodobnost, ze dojde k tomu, co jsi mela u 1.porodu.

nikstr
8. led 2019

@priefi priznam se,ze uz si moc nepamatuju ale myslim,ze mi nic nepichali...ta placenta byla prirostla a proto nesla,PA ji chtela pomoct a trosku zatahla...pak zaclo to krvaceni.Vetsi obavy mam ted z toho KP 😕

fly80
8. led 2019

@zzuzzana1 moc moc gratuluju 💜 💙 🧡

fly80
8. led 2019

@nikstr KP bych přirozeně nikdy nerodila. Ale je to jen můj názor 😉 byla sem na konzultaci s primářem jedné porodnice a tam KP pouze sekcí. Dle studií co mi říkal je v 5% takových porodů nějaká velká komplikace. Zdá se to málo, ale mě by těch 5% za to nestálo

zzuzzana1
8. led 2019

@priefi vysoky tlak , maximalni davka leku a tlak porad nahoru a do toho konec panevni proto cisar

laola
8. led 2019

@zzuzzana1 gratuluji k Natalce😍

veselaopicka
8. led 2019

@fly80 ja taky nejsem vdana a stacila mi jen prukazka a obcanky....😎

veselaopicka
8. led 2019

@fly80 taky bych nerodila KP .. dle dr nevedi z jakeho duvodu je KP tak proc neco riskovat.

veselaopicka
8. led 2019

@tsasenka aha tak to jo.. ja myslela ze jde treba o 1 -2 lidi a nee pomalu celou tridu

fly80
8. led 2019

@veselaopicka díky, uvidíme. Ale stejně toho mého pro ten RL pošlu. Aby ho měl, kdyby něco 😉

zuzekk
8. led 2019

Holky, dotaz pls - PŘÍPRAVA BRADAVEK: radila lekarnice, že už mám mazat bepanthenem (kt.jsem tam kupovala). PA radila dřít drsným ručníkem, ať nejsou choulostivy. To mi přijde logičtější, ale zase se mi do toho nechce. Praktikujete něco vy? Vycetly/vyslechly jste nějaké rady směřující k některé z variant? Jak jste to měly u předchozích porodů &kojení?

bemo
8. led 2019

@zuzekk já teda nepraktikovala nikdy nic z toho, ale s tím ručníkem to má smysl. Mě vždycky to kojení strašně moc bolelo, ze začátku. Právě než si ty prsa zvykly. Teď doufám že to nebude pro ně takový šok, protože jsem do září ještě kojila.

halasovci007
9. led 2019

@zzuzzana1 gratuluji a preji hlavne zdravicko male i mamince..

krisatko
9. led 2019

@zzuzzana1 gratuluji, další slečna do party 🙂

krisatko
9. led 2019

@zuzekk nijak jsem nechystala. Až v porodnici páč jsem neměla malou u sebe jsem ručně snažila vydlabit mlezivo všelijak možně, ale bradavky jsem fakt nijak nechystala

tsasenka
autor
9. led 2019

@zzuzzana1 Gratuluji k Natálce 😍❤

tsasenka
autor
9. led 2019

@zuzekk Mně bradavky docela ze začátku bolí, ale neplánuji s nimi nic dělat. Prý to může i vyvolat porod. Někoho to nebolí vůbec, možná záleží, jak moc miminko "kouše". Dneska jsem 39+0, zítra jdu do porodnice na kontrolu, tak uvidím, jak to vypadá.

laola
9. led 2019

Ahoj holky,
hlásím se "celá" 😂

@zuzekk ad bradavky: nic zatim neresim, max jsem sloupla suchou kůži, mazat budu bradavkovym kremem z DMka, ten se mi osvědčil

tsasenka
autor
9. led 2019

@laola Počkej, teď je nás tu docela hodně v termínu, přesně před či po. To se rozjede 😀

bemo
9. led 2019

@tsasenka sama jsem zvědavá kdy přijde ta lavina a kdo ji spustí. Já mám termín za 4 dny, ale já ten spouštěč určitě nebudu 😀
Teď mě už několik dní popadá taková touha mít vše nachystané a v rámci možností uklizené. To u mě není zvykem, bordel mi až tak nevadí 🙂 tak manžel říká, no jo, ty hnízdíš, co. Tak třeba to už brzy přijde. Tak jsem ho "uklidnila" že u dětí jsem hnízdila měsíc před porodem 😀 tak to ho moc nepovzbudilo. Nevím kdo z nás dvou je víc natěšený. Ale včera mi dcera říká, mami už poroď, mě se několikrát denně ptají jestli už máme miminko.

tsasenka
autor
9. led 2019

@bemo Jako, že větší úklid, že by se to mohlo blížit? Hm, tak já dneska peru, už jsem umyla ve 3 místnostech zem, ještě se chystám žehlit, uklidit prádlo a vyprat jednu pračku 😀 A pak asi lehnu a nebudu nic dělat 😀
No, jsem zvědavá, co mi řeknou zítra v porodnici, jestli se to chystá nebo ne. Termín mám za týden a lidi se taky furt ptají, píšou na FB, ale já nereaguji. Tak se zase ptají dcery, manžela, jestli jsem už v porodnici😖😖

semmi
9. led 2019

@tsasenka klasika. Chlap dneska vedl malou do skolky a ucitelky, jestli už sem v porodnici. Kdyz pro ni jdu, tak zase že co tu ještě delam atd. Nejlepší jsou nevyžádané rady od kamaradek. Jakože jestli vim, ze když neporodim do 10.dni od.termínu, že půjdu na vyvolání apod. Tak sem ted rano utrela jednu známou, ze nerodim poprvé a že to absolutně nechávám na malé, protože ona ví nejlíp, kdy má přijít na svět. ;) a byl klid. Lidi jsou fakt.hloupí. Člověk to pochopí ještě od těch, co deti nemají, ale když se ptají milionkrat maminy, co si tím prošly, tak prostě nechapes... 🙈🔨

sarkoc
9. led 2019

@tsasenka
@bemo Mozna na tom s tím úklidem něco bude...já ten minulý čtvrtek, přestože už jsem měla docela silná poslicky, vydrhla záchod a koupelnu vc.obkladu, uklidila holkam i nám skříně, umyla všechny dveře a prostě takové ty prace, co nedělám v rámci běžného úklidu. Večer už jsem se docela svijela po těch šesti minutách a zacla jsem zehlit 😂 a manžel, co si to jako dokazuju, ať frcim spát...říkám, ze nic, ale ze mi v hlavě celý den zní, až jim tam nenechám nepořádek, ze uz to přece může přijít...tak vytirat uz mě nenechal, to udělal sám, nicméně v 11 jsem padla do postele a v jednu jsme poprvé frceli do porodky s tím krvácením a stahama po 2.5 min ☺

priefi
9. led 2019

@nikstr ja byt na Tvem miste, hodne si o tom proctu. Porod kp se radi mezi ty riskantnejsi, ale z druhe strany prirozeny je prirozeny. Obvyklejsi je, kdyz je porod kp, ze se voli cisar. Co jsem si ale tak vsimla na kurzu podle toho, co rikaly tehulky, tak u prvorodicek obvykle automaticky cisar, u druhorodicek, ktere uz rodily vaginalne doporucuji uz prirozeny. U Tebe by to ale byl prvni vaginalni, takze asi by Ti opet doporucili cisare. Jestli vag.nebo cs, zamerila bych se asi na vahovy odhad, male mimi je lehci kp, tezsi mimi kp muze byt uz komplikovanejsi. Pak mas jeste jednu alt.a to otoceni miminka, ale to je dost kontroverzni a muze se delat jen do urcite doby, resp.do urcite vahy. Molem TP uz to moc delat nechteji.

priefi
9. led 2019

@zzuzzana1 tak to je dobre, ze to podchytili. A tlak jsi mela vysoky i pred tim, anebo az behem tehu?

zzuzzana1
9. led 2019

@priefi jenom behem těhotenství asi od 25 tydne ale porad sel nahoru

halasovci007
9. led 2019

@laola taky celá, no já si od tý doby jak jsme to tu řešily začala počítat lidi kolik se jich zeptá, tak k této chvíli (třetí den) se zeptalo 31lidí 😀

Zítra TP a zároveň KO v porodnici tak jsem zvědavá.. Třeba se malá rozhodne malá že ukončí tyhle spekulace 🙂 i když teda nic necitím, že by se mělo něco chystat..
@sarkoc tak to je fajn vědět, taky dneska makám o 106..A nebude to u všech tím, že se sklidily vánoční dekorace a chystá se tak nějako jakože jaro? Já včera zírala, že mají všude jarní kytičky a dekorace i když je leden..Přijde mi to celkem brzo a zatím jsem odolala, ale zítra jedu na KO a možná už neodolám koupit alespoň jednu jarní kytičku 😇 jaro je sice daleko, ale venku to jak na jaře vypadá a jaro je čas lásky a množení, tak třeba to malou nakopne 😀
@nikstr ahoj, vítej..Když byla naše malá otočená KP gynekolog mě poslal na kontroly do porodnice a řekl, ať se připravím na císaře, dal mi papír ať se rozhodnu jakou chci mít po porodu antikoncepci, že nemůžu minimálně rok otěhotnět a já už se chystala, že nás císař nejspíš nemine. V nemocnici mi jiný dr řekl, že při poloze KP není nutný císař. Jsem teda prvorodička..Takže ani doktroři v tom nemají jasno..Záleží na koho natrefíš. Jinak nám se malá prozatím otočila hlavou dolů zase..

Strana