Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Ohledně dudliku, oba kluci je nafasovali asi po týdnu, v porodce jsem na to taky nemela koule... a na funkci to nemělo vliv 😀😀
Holky co uz mate prcky u sebe.Mam dotaz.Vcera vecer ze me cosi vyslo myslela jsrm dle naruzovele barvy,ze to byl dalsi kus hlenove zatky.Ted mi ale prijde,ze kdyz jdu na wc ze neco kapne jeste nez zacnu vykonavat potrebu (pardon nevim jak to jinak napsat) neni toho moc a kdyz se utru ma to pruhlednou barvu.Nechci plasit,ale bojim se,aby neunikala plodova voda.Mate nekdo zkusenosti?Na posteli jsem nic nenasla a je to fakt kapicka vzdycky.Jenze ta zatka by nemela byt tekuta,vodnata ne?Od vecera se to stalo jeste 2x vzdy kdyz jsen sla na malou..Nebo uz mi mozna strasi ve vezi..I kdyz vcera me trochu pobolivalo bricho ale jen na prave strane..Mozna se neco chysta.Dnes 5dni po tp.Mala kope,takze pohyby citim..
@halasovci007 ahoj nespava kolegyne🙂 plodova voda pry neteče narazove, ale když už teče, tak pořad. Je pry cítit do sladká a je narůžovělá. Tak mi bylo řečeno, z vlastní zkušenosti nevím...
@halasovci007 jj, to vypadá opravdu na hlenovou zatku. Plodovka může postupně unikat, když by praskla, fakt to poznáš 😀 Pokud chceš mít jistotu (kvůli pripadnym atb nebo i kvůli tlaku), zajed si do porodky, ať na tebe mrknou, případně otestujou vložku na plodovou vodu. Já tam před druhým porodem blbla asi 2x (viz popis porodu v mých článcích) 😀😂
Držím pěsti😍😘
Ještě teda popis zátky (los nechutos-sorry slabší povahy)-soploidni útvar jakoby s nahnedlym spinenim-alespoň u mě...
Jo a s "pocitem unikajici plodovky" jsem fungovala asi 24 hodin.
U prvního dítěte voda prostě praskla a nebylo pochyb...
K dudlíkům obecně - syn měl dudlík asi do 2 let s tím že ho odevzdával když si hrál a od roku ho měl jen na usínání - sám ho pak vyplivl jak zaspal, úplně zrušení nebyl problém - jednoho dne mu mamčin manžel řekl že je to škaredé a že jestli ho hodí do popelnice - on šel a hodil ho tam ( já se modlila aby jsem pak v noci nehledala dudlíka bůhvíkde) - ale kupodivu když se pak na něj večer ptal řekla jsem že ho přece zahodil a s tím se spokojil, ale v té době už večer usínal víceméně krásně i bez dudlíku, bez chování, bez nás .... jen teda to kojení jsme měli od cca 2 měsíců problémovější ( důvodů bylo víc ale je možné že jezdím z nich byl i dudel - edokážu to posoudit jak by to bylo bez dudlíku) .... u druhého to vidím takhle - pokud to nebude nutné nebudu dudlík dávat hned od začátku ( ale jeden záložní mám koupený ) - i skrz ustálení laktace raději budu přikládat co půl hodiny k prsu ( u prvního jsem ustálení laktace podcenila - Matýsek spal od 6-ti týdnů v noci od 23 do 6 a já ho v noci nebudila a nechtělo se mi odsávat pokud mně vyloženě nebolely prsa - jenže laktace ještě nebyla ustálená a pak šlo množství mlíka rapidně dolů - znovu navodit produkci už byly pak nervy a stejně byl Matýsek od 4M částečně na dokrmu ) ... v době ustálené laktace a bezproblémového kojení miminku dudel klidně strčím a je mi to jedno
@fly80 : já se na začátku rozkojila krásně - v porodnici hned druhý den nalitá prsa a malý pil jak drak - chodily se na něj dívat sestřičky ... ale tkj po 2 měsících jsme začli mít problém s přisáváním, měla jsem domů pozvanou laktační a ta mi právě říkala že to mohl způsobit i dudlík ( dali jsme ho hned po příjezdu z porodnice)
@halasovci007 já měla plodovou čirou, ale když mi doma začla odcházet, bylo to takovém zapraskání a pak už to po kapičkách teklo furt.
@lindikova
@laola
@krisatko tak jsem jeste trochu usnula.Ja myslim,ze to bude ta plodovka.Tohle je cire a tekute a rano se to stalo znovu.Psala jsem ty znamy sestricce.Doporucila sprchu a pak sledovat a dam tu vlozku.K memu prekvapeni jsem je vybalila a ono to nema ten lepici pasek 😂😇 najedla jsem se a cekam.Manzel spi po nocni po12ctce tak kdyztak mam budit.Rekla jsrm mu at spi,ze se mozna neco chysta (nemohla jsem mu rict vsechno to by nespal).Mimo to jsem od vcera byla 4x na velke coz je pri mym problemech se zacpou zazrak.Asi se telo chysta..
@krisatko me prave netece furt jen kdyz jsem sedla na zachod a ted teda i par kapek kdyz jsem vstala z lehu..mo jsem zvedava aby me neposlali domu.Nic jinyho mi neni.Praskani jsem neslysela..Myslim,ze to neruplo najednou ale ze tam bude miniaturni trhlinka a tim to utika na netu to bylo taky popsany ale ja fakt nevim mno 🤔
@lindikova nespava kolegyne to je hezky 😂😂 jsme furt vzhuru trenujeme na kojeni..i kdyz ja pak vetsinou usnu 😎
Ahoj holky, pridavam se k maminkam 🙂 Ve 4:40 Mikulasek 3670 g, 51 cm. Komplikace pri porodu, ale vyborna PA, ktera to zvladla a ted si to jen uzivam 🙂
@halasovci007 ja jsem taky plasila na Štědrý den. Byli jsme na bruslich a na procházce. Když jsme dorazili domů, břicho bylo dole a po záchodě ze mě vytekl 3 x proud vody. Tak druhý den jsme jeli do porodky a tam na mě koukali, jak na blázna, protože plodovka to nebyla. Teklo mi to tam po nohách, hrůza. Od té doby ze mě teče nějaká voda, dočetla jsem se, že je to normální. A pak věřme doktorům. 😞 Plodovka to není. Teď to bylo taky naruzovele, ale myslím si, že je to jen výtok. Na kontrolách v pohodě.
Já jsem se teď vrátila z poslední kontroly u svého dr a dole se jak jinak nic neděje. Tak v pátek nástup do porodnice. Buď si mě jen zkontrolují a nebo si mě tam už nechají. Tak snad tam do té doby přijedeme sami 😀
@tsasenka je dalsi miminko.Velka gratulace!Tobe i malemu hlavne zdravicko a at vam Mikulasek dela jen samou radost..krasna vaha nakonec vid..Uzivejte si to..
@petrafrenz tak ja mam zitra kontrolu tak jim to tam reknu urcite jestli nepojedem driv..taky doktorum v nemocnici neverim uz jen z duvodu ze kazdy tvrdi neco jineho.Bohuzel v tomhle pripade musim spolehat na to,ze natrefim na dobreho dr.
Holky moc dekujme a zaroven gratuluji též k novym prirustkum. OD VECERA jsme se krasne rozkojily, tak snad to vydrzi a dnes jdeme po 48.hodinach domu 💖
@halasovci007 s temi sestrami v porodce je to indivindi. Maty byl docela uplakane mimi a mel fakt zvucny hlas, takze se mi stalo, ze mi 2x sestricky samy nabidly, zda nechci dudlik. Ja ale tehdy odmitla, protoze bychom se asi nikdy nenaucili kojit. Nez on se chytnul toho prsa, tak rval jak tur a ne a ne ho chytnout, aby mohl pit, kolikrat me i rafl.
@veselaopicka pokud davaji darkovy box, co dava vetsina porodek, tak tam dudlik je a box nedela porodka, ale jina organizace
@priefi asi opravdu zalezi na pristupu mno.Hlavne,ze to jste se rozkojili nakonec 😉
To nám to tady pěkně jede 😂 holky, ještě tak 14 dnů a už se tu budeme bavit jen o kojení, prdikach, spaní a ostatních krasach rodičovství 🧡
Jo, dneska sme byli na kontrole u pediatricky. Mno, ona jako není zlá, ale přeci jenom už má něco za sebou. Já už jí ani neposlouchám, v podstatě si léčím dcerku sama. Naštěstí nikdy nebyla vážněji nemocná. Ale dneska to bylo srandovní. Tak jinak všechno v pořádku, ale pak začala dávat rady.
Takže : prát jen v Lovele - jí říkám, to fakt ne, není to moc kvalitní. Koukala jak PUK. Další rada, u které sem koukala jak puk zase já byla, abych používala jen Pampers a to všechny produkty. Říkám jí že vlhčené ubrousky nepoužívám a když už, tak určitě ne Pampers a plenky taky ne. Jako kde to boha jeho vzala 😂 a když sem jí řekla, že mumínka jen umyvam, tak prej to ne, voda vysušuje 😂 pak začala, že mám na zadek a bradavky preventivně používat Gencialku a to už mi ruply nervy. Normálně sem jí řekla že nebudu a ta věc mi nesmí domu. Tak byla vyděšená, co jako budu používat na opruzeniny a moučnivku. A když začala s homeopatikama, tak to byl uplnej konec. Nakonec říká, dělejte si to podle sebe. No, to mohla říct hned a nemuseli sme tam mít půl hodinovou debatu o ničem 😂 Tak dneska byla opravdu sranda.
PS: zkuste být někde na čas s novorozencem a pětiletým dítětem 😂 a to sem vstávala v šest.
Děcka, dnes jsem poprvé dostala trochu děsík z toho, že tu Kindervajco zůstanu sama😬😀
@laola no rekla bych,ze vetsina stalych prispivatelek uz maji miminka u sebe..my kdyz nic tak v patek na vyvolani.Ale co je prima,ze se pisou dal i dotazy a rady kdyz uz mimca jsou na svete.Ze to proste nekonci porodem..

@semmi moc gratuluju😍😍😍 nádherná holčička 😘