icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
15. led 2019

@semmi krasna 😊 gratulace 😊 koukam, ze dalsi fajn rychly porod 😊 Preji Vam hodne zdravicka a stesticka a at mala roste do zdravi a krasy 😊 tak to budou mit holcicky fajn, narozeninky cca ve stejnou dobu
@semmi az tak? Podepisovat papir o skoodlivosti dudliku na kojeni? Wow
@fly80 starsi syn odmital dudlik, obcas se nechal ukecat, zarvat si umel, ne ze ne, doma jsem mela pocit, ze zesikim, ale jak jsme sli na kontroly, tak nejzlatejsi dite. Pak, jak mu jednou rozpichali rucicky kvuli odberu krve a bez kapky krve, se to zm3niko a uz u sestry rve jak tur. U zubare bez sance. Rev, jakoby ho zabijeli jen co vejde do ordinacky a zubar jen kouka do pusy, kdyz Maty rve a beha po smeru jeho hlavicky, ktera se toci od zubare. Jinak Maty i kdyz dulik nechtel, prst si nastesti necunlal, ja nebyla zivy dudlik, ale meli jsme jezdici postylku, co my se najezdili, az mi manzel huboval, co jsem ho to naucila (poprve to ale zkusil manzel 😅)
@zuzekk nas mladej?

lindikova
15. led 2019

@laola já mám 1. termín 28. 1. a druhý 30., takže klid🙂

lindikova
15. led 2019

@priefi prosímtě, už 2x jsem zkoušela nahrát fotky z té knížky a vůbec mi to nejde:( stejně je tam toho je malinkato a asi nic, co bys už nevěděla.

priefi
15. led 2019

@halasovci007 ja mela plodovku naruzovelou. Videla jsem ji pri porodu. Zatlacila jsem a tam 5 takpek na zemi. Hlavicka byla ala spunt. Pokud mas podezreni, vem si porodnickou vlozku (nesmi to byt intimka ani klasicka vlozka) a az to odchytis, jed do porodky nebo na gyndu a oni to testnou.

laola
15. led 2019

@sarkoc úplně neockujici nejsme, ale určitě budu chtít očkování zase aspoň posunout.

laola
15. led 2019

@sarkoc to bude dobry, strkej malou hodně na světlo a ona se ta žlutá potvora

laola
15. led 2019

...zlepší

laola
15. led 2019

@lindikova diky za uklidnění 😊

veselaopicka
15. led 2019

@priefi davaji nejake vzorky jenom... ale co holky rikali tak nedavaji dudliky a ani to nedoporucujou..ale kazda si ho bere.

halasovci007
15. led 2019

@priefi vlozku jsem dopo zkousela a chytila par kapek a ted uz zas nic tak asi to nebude plodovka.Mala radi a kope a zitra ko tak urcite jim to tam reknu..

tsasenka
autor
15. led 2019

Holky, dekuji za prani 🙂 Porod jen v rychlosti, vynecham podrobnosti, i manzel drsnak brecel, jak to probihalo.Rodila jsem 6 hodin, kontrakce hned 2-3 minuty. Otevirala jsem se dobre, ale maly nesestupoval ani pres ruzne polohy. Musely mi dat kapacku, hrozil akutni cs a maly se narodil s pupecnikovou snurou kolem krku. Klobouk dolu pred PA, ktera to vsechno zachranila, pry ju ten porod desil. Rekla mi to az bylo vsechno jiste, ze je OK. Jeste jsem se omlouvala, za ten krik, protoze jsem si fakt sahla na dno a v duchu prosila, at me uspi a riznou.
Ostatnim maminkam preji rychly a pohodovy porod, at mate brzy broucky u sebe 🙂

priefi
15. led 2019

@tsasenka uzasne! Gratulace! Budes psat prubeh porodu? Preji Tobe i miminku, at jste zdravi a stastni a at se Miky ma cile k svetu a roste do zdravi a krasy 😊 uz tu konecne mame 2 Mikulasky 😍

halasovci007
15. led 2019

@tsasenka tak hlavne,ze jste v poradku..Hodne zdravicka vam obema 🍀🍀🍀 bud rada,ze uz mas broucka u sebe a uzivejte si prvni spolecne chvile..😘

priefi
15. led 2019

@fly80 co je gencialka? Jinak reklama je reklama

priefi
15. led 2019

@sarkoc od kamaradky syn mel taky zloutenku az doma a dr.radila jen at ho ma u okna a sluni 😉
@sarkoc pul hodiny? To je oka, kdyz je doma manzel, tak syn snida i 2 h, kdyz jsem sama, ji celkem.hezky. ted manzel chytl Matuv bacil a ma 38+, tak si vzal dovcu a Maty zase maturuje z jidla 😥

priefi
15. led 2019

@lindikova to nevadi, ale dekuji za snahu 😊 dnes jsem nasla letak co mi dala mudra v ordinaci, co mame koupit a na tom letaku vtipne maji postup, jak osetrit zanicene ocicko, v pribalove informaci to vubec neuvadi. Tak zkusime ten jejich postup a uvidime 😊 bude to sranda a boj zaroven

tsasenka
autor
15. led 2019

@priefi Jinak Miky ma taky jedno ocicko horsi a hned mu ho osetrili a dali ocu flash, tak proc ho nepouzivat.

sarkoc
15. led 2019

@priefi no, ale pak s tím oblékáním a se vším jsem jí budila v sedm, když doma nebylo mimčo a stíhaly jsme hoodně těžko...a to když jsem jí šla budit, tak já už byla nasnídaná, oblečená a měla připravený její batůžek a oblečení (chodí do té lesní školky, tak je toho každodenního balení dost, nosí si i vlastní svačiny atd)...takže by člověk řekl jen obléct a najíst a učesat a jde se...a hodina a čtvrt jen tak tak...hlavně ona je dost spavé dítě, ted spí zhruba od osmi do sedmi a ráno mi brečí, že je unavená, když už jí teda probudím...představa, že jí budím třeba o hodinu dřív nic moc no, ale nějak to bude muset jít 🙂

krispianka
15. led 2019

Moc gratuluji všem maminkám, co už mají své drobecky u sebe a tak trošku závidím, že máte to nejhorší za sebou. Já mám termín 28.1. a s dr. jsem se domluvila, že to zkusím po cs přirozeně. Tak teď se modlím, abych se rozrodila co nejdřív (dnes jsem 38+1) pac mě nemůžou nechat přenášet ani porod vyvolat. Takže pokud do termínu sama neporodím, sekce mě nemine.... Tak se snažíme vyvolávat 😀

zuzekk
15. led 2019

@priefi de facto bratr (adoptovaný)

fly80
15. led 2019

@zuzekk já to tak beru. Docela jsem se vzdělala 😂
@laola asi tak s tou gencialkou 😂 jenže ona ta trumpeta to rádi všem a ty holky to dělají. Je fakt jeblá. S očkováním s ní bojuju taky, ale já sem hrozná tlama, takže u mě má vždycky smůlu a bude mít i teď. Já jako proti očkování nic nemám, ale mám problém s tím, kdy se to má dělat. Že sem odmítla tak brzy u první, tak nás honila po všech možných doktorech. Nakonec u nás první očkování proběhlo skoro v roce a to Pediacelem.

fly80
15. led 2019

@sarkoc no, s tou školou to taky u nás bude paráda. Zatím vozí přítel, ale jak to budu dělat já, to netuším. Jako tahat malou ve vajíčku od auta a zase do auta bude masakr 😂

fly80
15. led 2019

@priefi gencialka se kdysi (někde ještě i dnes) dávala na opruzeniny a moucnivku. V porodnici s ní psali čísla nebo jména na nohy maminek a deti. Je to taková šílená fialová tekutina. Někde tomu říkají fialka.

bemo
15. led 2019

@tsasenka tak hlavně že jste oba dva v pořádku. Já jsem vždycky taky otevřená rychle, ale všechny děti mám hodně nahoře, tak čekám že ten průběh bude teď dost podobný. A kdy ti to začalo? To se hezky čte, že i manžel drsňák brečel 🙂 To je dobře, že tě PA nestrašila během porodu, určitě to jedině pomohlo.
@fly80 no, až bude miminko, tak to bude zase něco to chystání. Hlavně do toho zakomponovat to kojení. Já do školky vstávala vždy v 6 ráno abychom tam v osm byli (cesta asi 15 minut) a to jsem měla o dvě děti méně. No, sama jsem na to zvědavá.

lindikova
15. led 2019

Tak, kdo bude další? 🙂 Hlavu mám obarvenou! @veselaopicka

halasovci007
15. led 2019

@lindikova dobre jste to udelali.Ja bych potrebovala obarvit jak sul..ale dostanu se asi az za dlouho.Chjo 🤔

priefi
15. led 2019

@tsasenka snad Vam pomuze. Dr.nepustil asi pc, nebo nevim
@sarkoc popravde ja jsem rada, ze mam Matu doma a nemusim s nim po ranu absolvovat kolotoc 😉
@krispianka drzim pesti 😉
@fly80 jo... uz vim... ale to se prece ňema davat, ma to spatne ucinky na neco, ne? Tohle je stara skola

priefi
15. led 2019

@myskaq ahojky, porad na Tebe myslim, jste s miminkem v poradku? 7.1.jsi psala z porodky, ze Ti praskla voda a od te doby zadna zpravicka

ange_de_la_morte
15. led 2019

Holky dneska si připadám jak na začátku těhotenství - ať sním co s ním je mi blivno , taky to tak někdo máte ?

krisatko
15. led 2019

Ahoj holky, tak jsme dnes po kontrole. Malá už má 2900g, minulý pondělí měla 2610g 😁 jinak už máme konečně povolené běžné procházky, což mě vede k dotazu - na jak dlouho chodíte a kdy během dne?
Včerejší noc stála za to.od 8 večer do 3 ráno jsme v podstatě jen s malýma pauzama byli vzhůru. Hlad, blití, plná plina, uspávání a za chvilku zas vzhůru.

Strana