icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

zuzekk
16. led 2019

@bemo pouštím ho do 5hodin cesty 😉

bemo
16. led 2019

@zuzekk a jak máš daleko do porodu? Já už přenáším, tak teď nikam nechce jet ani on. Jinak cestoval do poslední chvíle a nebýval na noc ani doma. Oba jsme počítali s tím že budu opět přenášet, tak nebylo potřeba aby se držel blízko. A měli jsme pravdu, jako u všech dětí 😀

zuzekk
16. led 2019

@bemo až 3.2., takže mám oproti tobě čas...to jo! 😉 ale teď je takový trochu nervózní, že co kdyby, takže se asi bude držet poblíž. A jestli budeme čekat dýl, bude muset zase vyrazit... včera se vrátil z tour slovensko-rakousko, tak tam aspoň 2 týdny nemusí. Navazovat na nic nemůžeme, rodici praxi nemám 😁 v porodnici řekli, že to může být kdykoli. Překvapivě. 😁

bemo
16. led 2019

@zuzekk no, nejhorší je, že člověk s něčím počítá a miminko si prostě dělá co chce. A mami, tati, zařiďte se podle toho. Nejvíc se bojím, že se vrátíme z porodnice a manžel bude muset prostě do práce a to bude znamenat, že na to budu hned sama i v noci. Po posledním porodu jsem byla hodně ráda, že s námi byl ten týden doma a já se mohla dát nějak do kupy. Vyzvedávání dětí se vyhnout nemůžu, takže to bude kolotoč hned ze startu a hlavně ty noci. Ale už se na to naše miminečko hrozně těším.

priefi
16. led 2019

@tsasenka krasny 😊 my pouzivame stejny dudlik 😎

fly80
16. led 2019

Ahojte holky. Pořád vyhlizim nové miminka 😂 Jinak, dneska mě Roza tak posrala, že bych tomu ani nevěřila, že to jde 😂 prebaluju, zvednu ji zadeček že vyndám plinu a najednou taková střela, že sem byla ohozena od hlavy až po nohy, jako fakt 😂😂😂 Takhle sme se s přítelem už dlouho nenasmali. A jinak, dneska sme konečně byli pro RL. Paní dlouho hledala, jestli můžeme dát jméno co chceme. Já už byla nervni, protože to máme daleko a Rozka papá po dvou hodinách. A v autě kojit se mi fakt nechtělo. Nakonec pohoda, akorát sme to stihli domu.

zuzekk
16. led 2019

@bemo a zkousis nějaké babske vyhaneci rady, nebo to nechávaš úplně na dětech?

myskaq
16. led 2019

@priefi jee to je hezke. Ano jsme v poradku.mala se narodila 8.1 ve 4:53 hod rano. Jen nebyl moc casik tak se omlouvam za pozdni reakci

laola
16. led 2019

@myskaq gratulace😍😍, jak to zvladate?

krispianka
16. led 2019

@bemo držím palce, ať už to uteče a budeš mít miminecko v náručí ☺️ jak je na tom asi @halasovci, vůbec se neozyva.... Myslím, že už jste vy dvě, od kterých čekáme každým dnem zprávičku 😍

Kdo je pak další na řadě holky? Já 28.1.

krispianka
16. led 2019

@myskaq taky moc gratuluji🤗 už jste urcite doma, jak to zvládas s holcickama?? Koukala jsem, že máme stejne staré prvorozene dcerky 😊

veselaopicka
16. led 2019

@krispianka ja 26.1

bemo
16. led 2019

@zuzekk já už po těch našich zkušenostech na nějaké vyhánění moc nevěřím. Jsem přesvědčená že leda něčím "vyvolám" porod který by tak či tak přišel. Ale spíš je to jen náhoda. Všechny děti jsme se snažili vyhánět, svařák, horká vana a sex, procházka, více aktivity a stejně se všichni přenášeli. Doktor mi říkal, že to je většinou dané. Navíc mám absolutně nepravidelný cyklus, takže výpočet termínu může být taky dost vedle. I když teda toho 13.1. jsem měla i utz termín.
@krispianka no, jsem zvědavá jak daleko to dotáhneme 😀 abyste nás nepředběhli.
@myskaq gratuluji, taky jsem na tebe myslela. Hlavně hodně zdraví vám oběma.

sudylichozrout
17. led 2019

@bemo mne teda hardcore tura Ceskym stredohorim porod vyvolat pomohla 🙂 Druhy den se dcerka narodila 🙂)

ange_de_la_morte
17. led 2019

@krispianka : já mám termín 29.1. ale syna jsem přenášela ... mám strach že budu rodit z téhle skupiny poslední 😀 dost možná budeme mít únorové mimčo ale nejspíš bych zůstala stejně tady v téhle diskuzi

lindikova
17. led 2019

@krispianka 28. první termín🙂

ange_de_la_morte
17. led 2019

Dobré ráno holky - tak až na bolavé kyčle je mi dneska mimořádně dobře - naplánovala jsem si spoustu úkolů co jsem odkládala tak třeba to tu naši princeznu alespoň trošku rozhýbe - pořád mám břicho nahoře a už 3 týdny stejný nález dole

ange_de_la_morte
17. led 2019

@krisatko : už běháš kolem koní ? zvládáš to ?

veselaopicka
17. led 2019

@ange_de_la_morte a ja doufala ze dalsi ko uz nepojedu a jedu na 8h ..ani koncert Smolika vcera nepomohl. Predstava ze bych mela ke konim jit q driv me desi. Jsi dobra. Ja sem rada kolikart ze se odkulim na gauc ale jsou dny kdy funguju normalne

ange_de_la_morte
17. led 2019

@veselaopicka : no já mám lepší a horší dny ale kolem zvířat dělám jen to nejdnutnější - ráno nakrmím a vypustím do výběhu, ale první těhotenství jsem ještě 2 dny před porodem házela hnůj a nosila v kýblech vodu ( neměli jsme ještě napáječky)- to si teď faakt neumím představit 😀 😀

tsasenka
autor
17. led 2019

@priefi Dudlik prima vec, uz mam rozkousane bradavky, mam zavislaka na prsu 😉

tsasenka
autor
17. led 2019

@myskaq gratuluji k holcicce :-*

tsasenka
autor
17. led 2019

@bemo Treba to jeste prijde samo pred vyvolavanim. Budu na Tebe myslet a drzim palecky 🙂

bemo
17. led 2019

@tsasenka díky, no já zatím termín na vyvolání ještě nemám. Zítra jdu na kontrolu do porodnice a tam se máme domluvit. A vzhledem k tomu že moje mamka příští týden hlídat nemůže, tak nevím co vymyslíme. Už je to přenášení prostě nepraktické.

malecek
17. led 2019

@myskaq moc gratuluji
@tsasenka no je to krasavec 😍

krisatko
17. led 2019

@ange_de_la_morte hážu a krmim, to jde. A když je chlap doma tak jsem byla zatím jednou lonzovat ale ráda bych už pravidelně abych pak v únoru nesedala na odstatyho koně.

ange_de_la_morte
17. led 2019

@krisatko : no já se teda musím přiznat že po prvním porodu jsem měla problém jezdit tak 4-5 měsíců - prostě mně to dole hrozně bolelo ... jsem zvědavá jak to bude teď ... o stojícím koni mi ani nemluv - tu moji seniorku teď nikdo nejezdí a už je vidět že schodila na svalech, lonžování je u nás velký boj ( je na jedno oko slepá a při lonžování s tím dost bojujem) , takže až se dostanu zpátky do sedla to bude spousta práce

krisatko
17. led 2019

@ange_de_la_morte No mě ho jezdila naštěstí kamarádka až do konce října aktivně, pak ještě v listopadu sem tam vyjížďka, takže nestojí celou dobu. Ty jo, no tak já teda doma už jezdím každý den 10 minut na rotopedu, dřepuju, cvičím takové ty posilovací a ještě mám v plánu chodit běhat, ať naberu nějakou kondičku než na něj sednu 😀 Jenom na to běhaní hold potřebuju hlídání že jo... Takže to asi klapne vždycky jen o víkendu.

krisatko
17. led 2019

@ange_de_la_morte a nezkoušela jsi třeba konzultovat to lonžování s někým? Mě třeba uplně se vším ať to byl jakýkoliv problém pomohla Zuzka Prokopová. Ona nemá předsudky a věnuje se i koním, kteří jezdí na udidle nebo závodně, prostě řeší problémy koní. Třeba když jsem měla svýho prvního koně, mladýho, tak jsem si ho rozmazlila tak že si ze mě už pak dělal jenom pr... a třeba při snaze o lonžování se na mě postavil na zadní a hrabal. Nebo když jsem chtěla jít od koní, postavil se hodil kozla, já slítla a on hurá dom... Se vším mi pomohla a dokonce, když přijela, tak ho hned na první dobrou i vyslala na kruh aniž by si z ní dělal dobrej den.

ange_de_la_morte
17. led 2019

@krisatko : u nás je asi největší problém že aktuálně nemám kruhovku - řešíme pořád pozemek s bývalou majitelkou - naše pastviny totiž máme lehce z kopce takže na lonžvání to není, na lonž si ji můžu vzít na rovnou louku hned za naší ohradou ale ta nám nepatří a majitelka nám sice umožňuje louku používat a sekat ale byť jen elektrický ohradník už je pro ni problém. prostě na hlavu , škoda mluvit ... na krukovce funguje hezky, mimo kruhovku jen na jednu stranu ( zdravým okem ke mně dobrý - zdravým okem ven se po půl kolečku zastaví a otočí se ke mně) - řešila jsem to s kamarádkou trenérkou, doporučila mi vždycky jít k ní a vrátit ji zpátky na kruh nebo ji lonžovat s jezdcem, když jsme lonžovali denně zlepšilo se to ( uběhla třeba už i kolečko bez zastavení) ... teď mi přijde že je to ještě vtipnější protože poslední půlrok mám pocit že už i hůře slyší - stojí venku pase se, já na ni volám, ona nic a jdu k ní a ona pak z ničeho nic vystřelí jak blesk, pak ji dojde že jsem to já a přiběhne ke mně ( má 22 roků) ... nevím mám pocit že s věkem je i větší stresař - začli jsme mít i problém s vozíkem ( dříve šla do vozíku sama na ukázání, stála a čekala dokud ji někdo nedal pokyn vycouvat - nyní sice vejde dovnitř ale jakmile se rozjede auto tak se začne třepat, potit a lehat), jediné kdy funguje pořád opravdu spolehlivě jsou historické bitvy - tam se na ni manžel může spolehnout a jde i tam, kde jiní koně nechcou

Strana