Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@laola no je to fakt hrozné tohle jsem ještě neviděla u miminka 🙂 sotva si ho dám na rameno, už slyším funění u ucha kuknu na něj a on pusenu dokořán a už se mi přisává na škraň a postupuje dál. Včera jsem mu dala pusu na škraň a on jak přísavka se mi přisál na ret začal mi ho sát a úplně mrskal jazýčkem, jak na francouzáka 😀 manžel si z toho dělal samozřejmě hned srandu, že je vidět, že je malý celý po něm, že jak vidí babu, tak na nic nečeká a jde rovnou na věc. Si nás natáčel, tak jsem mu říkala, že se opravdu těším, až to třeba Kryštůfkovi v 18.ti ukážu 😀
Holky co kojíte, jak často a dlouho kojíte? Já jsem slyšela od hodně lidí, že se má správně kojit jen 15 min. A byl u nás pediatr se sestrou a ta mi to taky řekla, že kojit z 1 prsu 8 min. dát pauzu nechat mimčo odříhnout a dokojit zbývajících 7 min. Že je v prsu přední a zadní prso, předek na žízeň zadek na najezení, takže 1 kojení 1 prs, že když se prsa střídají, tak že pak se v podstatě jen napije a ten zadek už k němu nedojde, že dokrmovat druhým, až když už vidím, že to malému nestačí. No a že mimčo dýl, jak 15 min. nepije, že pak už si s tím prsem jen hraje a akorát, pak bolí bradavky a je fakt, že poznám kdy pije a kdy si hraje, začne mi tu bradavku úplně převalovat, až to fakt bolí. No a že doba mezi kojením by měla být min. 1,5hod, až max.3 hod.
@zetta01 : super že už jste se hezky zžili ... možná mi to uniklo ale proč ti dělali ten zátěžový test ? ... jinak tím kojením - kojila jsem dle potřeb syna a budu to dělat stejně - jak intervaly tak časový úsek , syn byl většinou ale napitý během 10 minut, některé miminka ale pijí déle ... ze začátku kojení je určitě dobré střídat obě prsa aby se laktace pořádně rozjela, někdo dokojuje z druhého prsa i u mnohem starších dětí ... jinak přední a zadní mlíko není úplně pravda - složení se mění , jen teda to tučnější mléko neteče úplně na první lok protože kapénky tuku se musí z mléčných žlaz uvolnit
@halasovci007 : gratuluji 🙂 .. já po prvním porodu taky říkala že druhé už nikdy a nikdy - naštěstí ta příroda to umí dobře zařídit a člověk to z odstupem času trošku vytěsní, strach mám zase až teď když se to reálně blíží a to tak že v posteli když usínám nemůžu myslet na nic jiného než že to byl porod strašný a že to prostě znova nemůžu zvládnout 😀
Holky já už padám na hubu - tak strašně moc bych chtěla spát a ono to nejde - večer jsem usla až po půlnoci a o půl 5 už jsem zase spát nemohla, v 4:45 vstával manžel do práce takže jsem vstala taky ... no už mám uvařený oběd, vypranou pračku, setřeno a v pekárně mi kyne těsto na vánočku ( mám na ni chuť) .... upeču tu vánočku a pak asi odpadnu, jen dneska syn jde ze školky po obědě takže ve 12 ho mám doma ... už se těším až se zase normálně vyspím 🙂
@halasovci007 Moc gratuluji :-* :-* myslela jsem na Tebe 🙂 Hlavne, ze jste obe v poradku
@halasovci007 moc ti gratuluju k princezně 🧡 Myslela sem na tebe, hlavně že jste obě v pořádku. To víš, první porody jsou někdy nic moc, ale zrovna na mém příkladu si vem, jak oproti prvnímu může být druhý super a dá se i užít 😉 tak si to povíme za pár let 😉 Držte se holky a ať tě maličká nezlobí
@ange_de_la_morte ty jo, ty si akční. Já bych si taky dala něco dobrého, sladkého, pečeného. Asi budu muset něco taky ukuchtit. Já s malou nemůžu moc do kuchyně, protože děda je nemocnej a bojím se, aby to nechytla. On je sice v obýváku, ale i tak. Takže něco rychlého. Já už si říkám jak se těším že se vyspím už pět let 😂😂😂
@fly80 : já mám novou troubu a tak mně to furt láká něco péct 😀 😀 ... na bacily pozor, taky bych se asi držela spíše zpátky, ale zas dobře jíst teď potřebuješ ať je mlíčko 🙂 ... já jsem optimista - Matyášek spal víceméně krásně a fakt jsem se s ním docela vyspala, věřím že Klárka bude stejná ( asi jsem naivní že 😀)
@ange_de_la_morte jj, taky jsem ráda, neříkám někdy je to těžké, ale zvykáme si a jakž takž to jde 🙂 jinak já jsem 9 dní přenášela, takže než bych šla na vyvolání, tak dělali ten zátěžový test, aby viděli, jak bude reagovat děloha a hlavně mimčo. Tady se to v nemocnici dělá. U mě už se začalo něco dít den před test, takže mě už to jen dopomohlo, na test jsem reagovala během pár minut, takže to pak po 10 min. ukončili. Ale teď na něm byla známá a bez reakce, porod jí vyvolávají, už je 3 den v nemocnici a 1.tableta na vyvolání a nic 2. tableta už trochu bolesti, takže čeká co se bude dít
@fly80 přesně tak se to snažím dělat i já, dle dr. A je to tak zbytečně se naloká vzduchu a pak je to akorát trápení pro všechny. Já když se mi ho po kojení hned podaří uspat, tak ty 2-2,5 hod. vydrží. A večer spí v kuse i 4-5 hod. to říkal dr. že 1x za den je tolerance větší pauzy, takže ho mám v noci nechat spát když spí a nebudit ho, leda by to bylo fakt dlouho teda, že i já musím trochu odpočívat.
@krisatko podle me to je blbost, to je to same, jakoby 2tydny prenasene deti po porodu mely zvladat to same jako mesicni mimi, co se narodilo 2 tydny pred terminem, coz je logicky blbost. Urcite predcasne narozene mimi potrebude trochu vice casu, ale ne do tp. Takze za me motoricky vyvoj odpovida veku.
@krisatko jinak Miky zvlada pres den i 2,5h byt vzuhuru a pokukovat, treba se i napapa a kouka dal. Vcera byl aktivni 1,5h dopoledne, pak 2h odpoledne a vecer dalsi hodku a neco a pokusy o uspani trvaly pak pekne dlouho, tak podrimaval a koukal s nami v obyvaku a starsi spal v loznici. No nejraci je aktivni v dobe sveho porodu, takze v dobe, kdy byly silne kontrakce se budi a v 19:03 je zarucene aktivni. A noc? Des a hruza, pres den spi jako zabity a nejde ho probudit a pak v noci bantuje a ma slabe spani. Dnes byl aktivni nebo podrimoval od 1:30 do skoro 5, takze ja jsem odpadavala pri kojeni a on me budil, bud brisko, nebo jidlo, anebo prebaleni. Takze dalsi neprospana noc. Ale kdyz vcera usnul kolem 22h, valila jsem spat, protoze jsem vedela, ze dalsi budicek = x hodin bez spanku. Aspon, ze byl tak hodny a spal trochu delsi dobu, jinak by mi v hlave pak neustale hucelo "u lavice dite stalo, z plna hrdla kricelo.... a na zaver ho*no polednice, nevyspana matka to byla s nervama v kybku " Kolem pul 4 probudil brasku a spustil retezovku, Maty si sel pro tatinka do obyvaku, ktery tam spal kvuli kasli, aby nas nebudil, tak musel jit do loznice se synem, kteremu se uz nechtelo spat, do jeho postylky a v 5 vstaval do prace.
@ange_de_la_morte naivní nejsi. Moje první spala nádherně od narození a naštěstí jí to zůstalo. U mumínka to vypadá, že je stejná 😉 Takže mít dvě hodné děti 😂 není nereálné. U nás to vypadá, že bude maličká opravdu stejná. I úplně stejně vypadá, jen má hodně hnědých vlasů. To první měla málo a blond. Jinak to vypadá, že sem s odstupem 5ti let porodila dvojčata 😂😂😂
@halasovci007 gratulace! At jste zdravi Ty i mimi 😊 hodne stesticka a at se ma mimi cile k svetu a at roste do krasy a zdravi. Jake jste dali jmeno? Myslela jsem na Tebe, ze uz to je nejak dlouho a ze Te asi princezna trapi. Ale vysledek stoji za to, vid? Budes pak psat prubeh porodu? A byla to plodovka to, co teklo, anebo hlenova zatka?
@ange_de_la_morte prej sem docela i poslouchala pri porodu ale me prijde ze sem i odmlouvala.Nikdy vic.Adoptujem cernouska v Africe 😂😋 ale treba za tyden zmenim nazor..😂
@krisatko my chteli vic deti hned, ale prvni rok, co jsem si prozivala s Matym, mela jsem pocit, ze u toho jedinacka zustaneme. Pak se to utrepapo a najednou manzel zacal mluvit porad o druhem. Kdyz na me po pul roku vyrukoval, ze chce druhe, tak jsem brecela, ze to nedam, ze nezvladam ani to jedno a v tehu bych ho nezvladla uz vubec a se 2 bych zesilela uplne, ale po tom roce uz jsem kyvla. Ted se klepu strachy, aby Miky nemel alergie, ekzemy, mastocitozu atd., bojim se co prinesou zoubky, ockovani atd., ale jsem rada, ze mame 2. Behem porodu jsem si rikala, jako vazne, jeste todle absolvovat po 3.? Jsem snad sebevrah 😅 ale hned po porodu, kdy to sice bolelo jak nevim co (co si budeme povidat), jsem si rekla, jo do 3.klidne jdu, tohle byl porod za odmenu. Ted po x neprospanych nocich uz manzelovi rikam, nestacili by 2? 😅 ale jak pomine to krusne obdobi, zase to budu videt jinak 😅 bude se mi styskat po tom nuchi nuchi miminku, je to sice nejnarocnejsi, ale i nejkrasnejsi obdobi
@zetta01 je mi lito, ze to bylo az tak narocne 😔 a maly sel tedy nakonec cs, anebo jak mu pomahali? Je super, ze jste spokojeni a ze se hezky szivate. Je to to nejkrasnejsi obdobi, na ktere budes pak vzpominat se slzama v ocich, jak to bylo nadherne a jak jste si k sobe nasli cestu a vytvorili pouto. O to tezsi pak bude, az ditko vyleti z hnizda. Videla jsem to na moji mamce, jak plakala pri svatbe a pak, kdyz jsme se stehovali pryc. Rikala i jak si me prinesla domu a ze ted roztahuji kridla a vylitam z hnizda
@krisatko vidim, ze v tom nespani nejsem sama (pomalu docitam, Miky ma pulnoc a Maty je fascinovan prackou a ponozkama, co se perou 😂)
@lindikova Neboj, neuteče 🙂 když zvládl těhotenství, které je pro chlapa dost imaginární a neumí si kolikrát představit, co za tím je, tak po porodu bude váš vztah ještě lepší, až uvidí ten malý roztomilý uzlíček. Manžel nikdy nebyl takový ten "citový" typ, pracuje v IT, má hodně věcí jinak, city moc najevo nedává, těhotenství prožíval, ale asi tak na 10% když to porovnám teď. Ale týden se tu rozplývá v kuse, malého oslovuje zdrobnělinama největšího kalibru, pořád ho kontroluje, sleduje, mazlí, chodí se dívat, jestli mi jde kojit... jsem z obou kluků úplně hotová, když je vidím spolu 🙂 (Pozor - zatím ještě nepřebaluje! 😂)
@priefi @laola @bemo Děkuju, možná to zní strašně strojeně, ale ono to tak fakt je a já mu to říkám pořád 🙂
@halasovci007 Moc gratuluju k holčičce! Uvidíš, že ti všechnu tu bolest a trápení okamžitě vynahradí. Ten pohled na zdravé miminko stojí za to všechno! Rodila jsem 3 dny, takže vím, co píšu. A po týdnu od porodu musím říct, že bych to všechno klidně prožila znovu, když je za to taková odměna ❤️
@zetta01 Přijde mi, že každý říká něco jiného 😃 ale mně/nám teď nejvíc vyhovuje dát jen jedno prso - většinou u toho usne a já vím, že je najezený. Trvá to tak 15-20 min. V porodnici jsem ani vlastně neřešila, jestli jedno, nebo střídat, tam jsem byla ráda, že ho nějak chytnu a on se přisaje, ale teď dávám většinou jedno s tím, že to vycucá úplně, další kojení dám to druhé. Když nestačí, tak mu samozřejmě vybalím i druhé. Včera u nás byla doktorka a říkala, že je důležité, aby si vzal to prso celé, zadní i přední mlíko. U nás to funguje a hlavně - prsa nebolí a netvrdnou.
Jinak já to tedy vyhrála, malý je zlatý, kojí se klidně i po 3, 4 hodinách a je spokojený, přibírá 🙂
@zetta01 ohledne kojeni souhlas s prednim a zadnim mlekem a vse, co o tom pises, co se tyce doby kojeni, nepausalizavala bych, nektera mimi piji rychle a nektere pomaleji 😉 a doba mezi kojenim? No... nechavam to na mimcu, ale asi to bude v rozmezi 1,5h az 3h, jak pises
@fly80 myslim, ze nas je tady vic, co jsme mely 1.porod des a hruza a druhy za odmenu 😊
@halasovci007 jupí, další holčička, tak moc a moc gratuluji a přeji mnoho zdravíčka a ať se ty nepěkné vzpomíky na porod vymažou a zůstanou jen ty krásné.
Já dnes byla na kontrole v porodnici, tam blázinec jak něco, hrozně moc maminek na vyvolání a k tomu dvě už rodící. No, ještě že jsem jsem tam nemusela dnes zůstat. Na monitoru prý krásné bolesti a i pravidelné, ty jsem já ovšem vůbec necítila 😀 a poprvé za svých pět těhotenství, jsem otevřená na prst. To jsem fakt nikdy nebyla. Takže dnes zase procházka. Akorát manžel odjel do Kroměříže, tak uvidím, jestli zákon schválnosti funguje 😀 Jinak v pondělí nástup na zátěžový test a když nic tak v úterý vyvolání. Tak snad to nebude potřeba a ten náš drobeček " který má odhad 4 kg vyleze sám 🙂
Já si holky nedovedu představit ty Vaše porody miminek nad 3,5kg. Mě stačila ta naše 2 kilová princezna, já bych to asi nezvládla... Klobouk dolů děvčata!!!
@halasovci007 jak už to tu některé vicemamky psaly, po prvním porodu Nikdy více 😀😀 Měla jsem to podobně s těma mizejicima kontrakcema, stravila jsem tam podle tveho porodu ale jen zlomek času (17 hodin). Ale i tak... na konci mi davali kyslík, a maly šel ven málem nějakým instrumentem... Takže jsem se taky zařekla že dalsi prostě neeee.
No a za tri roky, porod snů. Od příjezdu do porodnice byl venku za 3 hodiny. Tak kéž by to teď bylo podobné... Uklidňuje me @bemo, že se to dá zvládnout i 5x 😀😀

@krisatko vydrž, třeba ti bude spát víc přes den. A ty to honem využij a spu, kdy to půjde.