icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

laola
18. led 2019

@bemo což takhle zítra?😉 (nepsalas, zeže některé z děti má narozeniny?) Nám by to vycházelo 10 let a měsíc od narození Vitka😀 Docela bych do toho šla, sex na večer mám slíbený, procházku taky dnes zopakujem, tak třeba...😱😂
To máš super s bezbolestnyma bolestma 😉😀👍 Já jsem hrozná sracka, mě boli i 20 na KTG 😂

zetta01
18. led 2019

@priefi No císařem právě, že ne. Udělali nástřih snad až k té druhé díře (omlouvám se, že to tak píši) ale fakt mě po porodu ani tak nebolel rozkrok, jak zadek :-/ no ale ven ho tahali Vexem, já jsem vůbec nevěděla co se děje. Když řekli, že nepostupuje, tak mě napadlo ježiš kleště, ale nakonec začal vybalovat něco malého a tím ho tahal, teda na poprvé se to nepovedlo, to jsem cítila jen rupnutí, jak kdyby něco urval a on i PA byli celý postříkaní od krve. Strašně mě to vyděsilo a napadlo mě, že mu urvali hlavu ( to mám z toho, jak to bylo nedávno někde u porodu v té cizině). Nakonec ho pak vytáhli, ale vůbec jsem nevěděla a strašně se o něj bála a kor když ho pak kvůli špatnému dýchání odnesli, ale manžel se měl za půl hod. jít podívat a říkal, že vše dobré a i z novorozeneckého když za mnou došla na pokoj, říkala,že je dobré, že to dýchání mívat ty větší miminka problémové a kor když se tam zasekl, úplně bylo slyšet, jak mu padají ozvy. Pro mě bylo ale dobré, že jsem nevěděla co se děje, pač jsem nestresovala, jen jsem měla strach, ale byla v klidu. A pak mi sestřička vysvětlila, že ten Vex je něco jako pumpa , abych to lépe pochopila, říkala něco jako zvon do WC. Naštěstí je v pořádku, hlavička taky jen tam má malý hematom vzadu, takovou bouličku, ale ta byla co den menší a menší a teď po týdnu už je úplně malinký. No úplně mě oblívá pot, když si vzpomenu co se přesně v tuto dobu před týdnem dělo a na mě chystalo, dnes do 23:00 určo ani neusnu 🙂

lindikova
18. led 2019

@krisatko tak vybrat si jaksi nemůžeme, že (říká prvorodička s odhadem 3,7) 🙂)))

lindikova
18. led 2019

@zetta01 cywe, to je něco. Ale šťastný konec a tak to má být!!! A vypadá na malého sympaťáka, jak Kryštůfka popisuješ ❤ Mám možná blbej (už když to po sobě čtu, přijde mi blbej, ale nedá mi to) dotaz, ale jakou máš ty sama postavu na čtyřkilové miminko? Víš, jakože jestli si drobeček nebo kus ženský. Tak nějak se mentálně připravuju, na ty čtyři kila taky. Jsem ale velká, skoro 180 a statná (he, Droběna). Doktoři pořád, že bych ke svý figuře malé mimi ani čekat nemohla... tak mě to jen zajímá.

fly80
18. led 2019

@zetta01 tedy, to nebyl porod snů 🙄 ale hlavně že už to máš za sebou. Na to nejhorší člověk zapomene a zůstane jen to pěkné. Úplně mě mrazí, co si musela zažít. Zase na druhou stranu je člověk rád, že medicína je tam kde je. Moje prdka má taky bouli na hlavě a to jí nikdo ani netahal. Nevím kde jí vzala. Jinak mě tedy prd... bolí ještě teď, ale hned po porodu sem myslela, že už se nikdy nevys.... 😂 Ale už je to skoro dobrý.

laola
18. led 2019

@zetta01 to je síla... nejhorší ta nevědomost. Je důležité, že jste oba v pořádku😍😍 Nastrih je na houby (kdovi zda ses jim ještě i přesto nenatrhla... )můžu doporučit do geraniove mýdlo na porodní poranění. Já si k tomu nastrihu a natrzeni ještě vytlačila nejake hemeroidy, tak jsem si taky dlouho slušně nesedla... ale to mydlo byli fajn.

laola
18. led 2019

@fly80 velmi přesný popis 😂😂 Co taky čekat, když ti "u prdele vybuchne granát" 😂

lindikova
18. led 2019

@laola neeee, přesně slovo granát mi včera říkala mudr v poradně, když jsem jí málem slezla z křesla, protože zkoušela prst na čípek, žejo. Prej, co budu dělat s granátem. Danke schon, fakt🙂))

laola
18. led 2019

@lindikova i kdyby 100 granátů, ten výsledek fakt stojí za to 💞😍😍 To se ti při bolestí zubů nestane 😉

laola
18. led 2019

@lindikova jo a (aspoň mně to tak připadalo) při porodu mi "to co do mě lezlo nebo lezlo ven" připadalo to nejmíň bolestivé😂

ange_de_la_morte
18. led 2019

@zetta01 : tyjo mi stačil u prvního nástřih na 5 stehů a 3 týdny to bolelo jak prase ... už jsi vpohodě, v rámci možností ?

@laola : to mýdlo vypadá zajímavě, voní hezky ?

fly80
18. led 2019

@laola mě to spíš bolelo tentokrát kvůli těm kontrakcím co jsem měla. Ale ten popis s granatem je dokonalej 😂

laola
18. led 2019

@ange_de_la_morte Voní krásně a je to vůně, kterou mám spojenou s porody 😍 funguje i na stažení dělohy, ale hlavně super uleva po šití...

Mimochodem kdyz jsme u tech vůní: Já se tak těším, až si zase ponuchnam to vonavoucky miminko 💞😍😍

ange_de_la_morte
18. led 2019

@laola : tak já to asi prubnu 🙂 ... joo ta vůně miminka a když ho máš u prsa - to je taková vlna štěstí že jindy to nezažiješ 🙂 až s dítětem člověk pochopí co je to opravdu šíleně někoho milovat 😀

laola
18. led 2019

@ange_de_la_morte tady je inovovane od Nobilisu:
https://eshop.nobilis.cz/telo/sprchove-gely-a-p...
Ale je o moc dražší než to co mám ja. Jdu mrknout od koho je

ange_de_la_morte
18. led 2019

@laola : Nobilis má příjemnou dětskou kosmetiku, čas od času od nich něco kupuju pro syna

laola
18. led 2019

@ange_de_la_morte http://www.prirodnimydla.cz/glycerinove-mydlo-o...
Tohle mám já. Je stejné jako to původní od nobilisu (nevím proc ho přestali dělat).

fly80
18. led 2019

@ange_de_la_morte
@laola holky, já se toho miminka nemůžu vynačuchat 😍 Pořád jí tu ocuchavam, až si připadám divně. Mě ani ty její hovinka nesmrdí 😂

ange_de_la_morte
18. led 2019

@fly80 : co umí hormony že ? 🙂🙂

priefi
18. led 2019

@krisatko my to meli podobne, ale vy jsze to meli horsi no. U nas mrnous kolem pul 5 zabral, v 6 zase rev, Maty vzhuru a pak jsme jeste vsichni tri po chvili asi na pul hodky si zdrimli, Maty prituleny ke mne, Miky na brisku na mem brise. No a ja spis vytuhla, puvodne jsem Mikyho chtela dat zpet do postylky, tak zase s hruzou kontrola po probuzeni Mikyho, zda je ok.
@bemo co si vic prat nez kontrakce, ktere necitis? 😅 ale aby ses nerozrodila a ani o tom nevedela a rovnou tlacila, to by uz asi byl domaci porod 😉 drzim pesti, at mimi prijde driv, at nemusite na testy
@laola ja prvni porod 30h bolestivych neucinnych kontrakci, ktere byly videt i na monitoru, ale ja proste byla tvrda 😥 na zaver kyslik, oxitocin a manualni otvirani branky a ted? Od prvni kontrakce mimi u sebe do 4,5h v porodce jen chvili a jen tak tak jsem dosla na box a rodila hned

Takze prvorodicky, za me pokud mozno uvolnit se a nebyt tvrde a v kreci pri kontrakcich a dychat do bricha (lehce pise, tezce kona, ale dat do toho vse, at nejste tzv.tvrde)

krisatko
18. led 2019

@priefi no a my pokračujeme i teď... vubec nevím co by jí mohlo být... poprvé od porodu vyloženě pláče, jakože fakt moc brečí a nepomáhá asi už ani to nakojení. za chvíli se zase kroutí ... teď jsme byli na procházce, to v kočáře relativně ok, vypadala že už usíná a jak jsme přijeli domů, tźase fňukando. Asi už je tak moc nevyspaná, že neusne.... Sáhla jsem po dudlíku, snad zabere.

priefi
18. led 2019

@zetta01 zazila sis svoje 😔 to rupnuti, o kterem pises, bylo nejspis sestoupeni hlavicky, tim jak byl velky, tak to roztazeni hlavickou asi zpusobilo krvaceni. Jaky mel obvod hlavicky? Kleste, vex a nalehani na bricho, toho jsem se taky vzdycky bala. A to, co jsi psala, ze bylo v cizine, bylo pred par lety dokonce i v jedne blizke porodce tady a taky jsem z toho vzdy mela strach. Tehdy to schytal mlady doktor, novacek, ale pry to nebyla jeho chyba, pry dite melo nejakou vvv kosti.

@lindikova Maty mel v den porodu odhad 3,6 a skutecne mel 3,260, Miky v den porodu odhad 3,2 a skutecne mel 2,750 😉

zetta01
18. led 2019

@fly80 no to teda rozhodně nebyl, já jsem z toho porodu byla strašně rozčarovaná a opravdu jsem byla přesvědčená, že už děti nikdy nechci, docela mě překvapilo, že týden po porodu a tak hrozném zážitku, že už se na to dívám jinak. Rodila jsem sice jen 15hod. jsou tu takové co rodily i několik dní, ale ty bolesti byly nesnesitelné a to já nejsem žádný cíťa ☹ ale tak hlavně že už je to za mnou a já i malý jsme v pořádku.
@laola přesně tak jako ta nevědomost, ale v mém případě jsem asi ráda, že jsem nevěděla. Už je to lepší i ten nástřih. Jako za mě nebyl ani tak hrozný samotný porod, až na ty komplikace, jako ty kontrakce, to jsem fakt myslela, že umřu Ale tak hlavně že jsme v pořádku.
@ange_de_la_morte no byl to mazec, ale jo už je to mnohem lepší všechno a to i po psych.stránce
@priefi no já jsem se o tom pak bavila se sestřičkou a ona mi říkala, že je to hloupost, že není možné takhle urvat hlavičku, že v té cizině si myslí, že ten plod prostě už musel být mrtvý a ve fázy rozkladu, ale víš co jak člověk neví, napadají tě pak různé myšlenky.

Jinak teda já jsem měla u porodu dr. a hodně jsem ji tam potkávala a bylo vidět, že je mladá a že ji má někdo na starosti no a já jsem byla její první porod, naštěstí tam byl zkušený lékař jako dozor a on se pak všeho chopil, ale taky to pro ni byl zážitek na první porod teda.

zetta01
18. led 2019

@lindikova Tady máš foto, když jsem byla 39+6tt. Jinak teda já mám 169cm a když jsem otěhotněla jsem měla 61kg. Rodil jsem šla se 71kg a 8kg jsem rovnou nechala v porodnici a dneska týden po porodu přesně a mám svou váhu 61kg. Bavila jsem se o tom se sestrou a ta říkala, že je to hodně o genech. Já jsem měla porod. váhu 2950g ale jsem z dvojčat kdy brácha měl 3005g takže na dvojčata jsme měli hodně, takže kdybych byla sama asi bych byla taky větší a manžel má skoro 2metry takže taky žádný drobeček nebyl.

bemo
18. led 2019

@laola no syn má zítra narozeniny, tak sám říkal že by to byl parádní dárek - brácha 😀 já měla ještě u dr v úterý 50 na TKG tak to jsem trošku ucítila. Já jsem i u posledního porodu byla v šoku, když jsem byla vyzvána že jako mám už tlačit a nějak jsem neměla pocit že už jsou to ty nejhorší bolesti. Tak pokud to tak bude i teď, bude to fajn.
@zetta01 teda to zní děsivě, chudáku, to byl tvůj první porod?

Dnes jsem se pobavila, když jsem přišla na to porodní a jedna ta PA tam psala moje údaje a byla vcelku daleko, tak jsme na sebe volali. A ona se mě ptá kolikátý že to je porod, tak na ni volám že pátý. Ona "cože"? Teď vykoukla za plentou jiná PA a říká "kolikátý"? A ještě třetí PA říká, jo holky, slyšeli jsme dobře, pátý porod.. Tak jsem si tam připadala jako přírodní úkaz 😀

zetta01
18. led 2019

@bemo ano to byl můj první porod a tak jsem si ho teda rozhodně nepředstavovala. Do toho aby toho nebylo málo, že budu mít tak hroznou anémie, že jsem jsem se nemohla ani na nohy postavit, jak se mi hrozně točila hlava a nakonec dostala 2 transfuze ještě :-/ Jako další dítě chci, ale vím, že z porodu budu mít šílenou hrůzu

lindikova
18. led 2019

@zetta01 vidíš, o genech... u nás v rodině všechny miminka do 3,5 kg, snad je brácha prý 3,7 a manžel měl 3,2. Tak uvidíme. Děkuju za zprávu! Nechci se tím nějak moc zaobírat, jak holky píšou, jsou to jen odhady...

krisatko
18. led 2019

@laola tak spala až od 3 do 5, jinak cumakovani a pláč.

krisatko
18. led 2019

@priefi to máte taky veselo co se spánku týče. Tož snad bude brzy lépe

ange_de_la_morte
18. led 2019

@bemo : já myslím že už dneska tak trošku přírodní úkaz jsi pokud nejsi snědé pleti a čekáš 5.dítě 😀 ... vždycky jsem chtěla velkou rodinu, proto jsem první dítě rodila v 22 letech, ale mé tělo to vidí jinak takže na druhé jsme čekali 6 let, takže pokud to bude takhle dál tak nevim nevim 😀

@zetta01 : tak tvůj chlap je docela vysoký, ale jak říkáš asi to budou i geny, na druhou stranu věřím že druhý porod už bude určitě lepší - vyžrala jsis to teď

@lindikova : já jsem ráda že mi teď nikdo odhady nedělá, udělali v 36tt s tím že 2700g a to jim stačilo, radši to nechci vědět, ještě když se u syna tak moc sekli ( odhad 2600g a narodil se 3700g)

Strana