Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Holky z jiného soudku, máte tip na obchod nebo online shop na oblečení vhodné na kojení? Já koukala do skříně a zjistila, že asi úplně nemám co na sebe 😁
@krisatko ja jsem teda ještě v celku, ale taky to budu muset řešit. A nejen kojenecké, páč těch 25 kilo nahoře nikam nenarvu 😂 pochybuji, že bych to všechno nechala v porodce.
Ja mam kojící satovku od Black Mountain, ta je boží, nosím i teď v tehu. A kojící oblečení má Jozanek, možná by šel sehnat i v nějaké prodejně. A co Bonprix? Máte někdo zkušenost?
@ange_de_la_morte ano ano, mě každý říkal, že když vidí mého muže, tak nemůžu mít malé miminko, ale nevěřila jsem tomu. Já jsem 9 dní přenášela, ale vypadala jsem díky malému bříšku, tak na 7 měsíc. Když se malý narodil, tak manžel obcházel sousedy se slivovicí, tak všichni byli v šoku, že jsem porodila, že mysleli, až tak za 2-3měsíce a já když vidím malého, tak nechápu, jak se mi tam vlezl
@lindikova
Tak coooooo???? Jsem napnuta jak ksandy. Ja furt nic🙄🙄🙄
@veselaopicka niiic, to vidím, ze v noci budu zase cumet do zdi a počítat poslicky.
@krisatko : eshop neporadím - já vyloženě kojící oblečení nepořizovala, kupuju v normálních obchodech - mám ráda trička s knoflíčky ve výstřihu, jen si člověk musí ověřit že jdou fakt rozepínat 🙂 - nejvíce triček mám z HM a CA
@zetta01 : ono bříško někdy mate - když jsem šla rodit syna tak jsem měla ze všech jednoznačně nejmenší bříško a stejně měl malý 3,7kg
@ange_de_la_morte
@laola no asi už to dnes úplně běžné není. My jsme si kdysi plánovali 2 děti, ale během let jsme se dostali někam jinam a našli se v tom rodinném životě se spoustou dětí 😀 Ale mám pár známých co mají i 4 děti a když se někde sejdeme, tak to jsme fakt školka 😀
Jinak dnes dvě procházky, sice max 4 hodiny chůze, ale stejně to nevypadá že by to k něčemu bylo. Na jednu stranu už mě to štve, na druhou stranu máme doma ještě relativní klid a měla bych si užít spánek.
@lindikova sakrys uz jsem myslela ze neco... ja je mela pred tydnem a od te doby jednou.. jinak vubec.. nic no tak dneska si dam vanu a zitra jedeme do Brna do ikeii a sconta takze budu hodne chodit tak treba potom neco....
@lindikova kdyz jdes na malou a nejdes hned tak ti to taky vyvola poslicky.... jsem vycetla teda. Ja chodim tak 2krat za noc. Mas uz aspon brich dole?
@veselaopicka taky jsem to četla. Ale poruc si v noci. Já mám spis dolní břicho celou dobu, ale asi jo, kleslo... co ty?
@veselaopicka @lindikova : taky když se v noci chce a nejdu hned tak mně pak bolí břicho, ale vždycky to teda hned zaspím (pokud to teda není v 5 ráno - to už vzdávám rovnou spaní)
@bemo : mi přijde krásné mít tolik dětí, myslím že takových rodin by bylo i víc, ale co si budem povídat - děti nejsou levná záležitost a mít jich rovnou pět už fakt asi něco stojí, já doufám že se nám podaří alespoň ty 3 , oba s manželem jsme ze třech sourozenců a je to paráda ( hlavně to doceňuji teď v dospělosti)
@lindikova no me prislo ze jo ale kazda mi rika ze bude jeste mnohem niz... tak to ho budu mit snad u kolen nedavno sem se zrovna fotila tak mrkni..ale podle me dole uz je. Nevim.
@veselaopicka : z té fotky to není úplně vidět, ale myslím že mám břicho ta nějak podobně a na kontrole dr. říkal že je malá ještě vysoko, když v listopadu rodila nevlastní ségra, tak ji spadlo břicho ale úplně - prostě mezi prsy a břichem měla propadlinu
@ange_de_la_morte aha tak vetsi misto tam mam ale zadnej extrem... tak to asi nespadlo jeste.
@veselaopicka : já to taky neumím vyhodnotit protože u syna mi břicho nešlo dolů vůbec - malý sestoupil až během porod když mu vypustili bazének
@halasovci007 zkus ji lechtat pod uchem, bradou, to vždy zabíralo proti spánku u kojení 😊
Tety konikovky nestiham vas docist,tak odpovidam jen tam kde jsem oznacena.Kdybych nekomu neodpovedela moc se omlouvam.Dnes 15 lidi navstevy od 12 do 19 takze cas neni zatim.Mezitim se staram o malou a kojime-hura!!Uz mam mlicko..Jen klasika bradavky boli jako blazen..Moc vsem dekujeme a nase "mala" vas take zdravi 😉
@laola to nekdy nepomaha.lehtam i na nohach a na zebrech.Trosku s ni hybu ale ona proste spi a prso si nevezme.Jde o to,ze pak ji jen z jednoho a ma casteji i hlad.A jak hlta tak blinka..
@krisatko tezko rici, co ji trapi. Plac ma vic druhu u miminka a dokonce i ruzne druhy jinak zni, ale chce to cas, nez poznas, ktery je ktery. Hladovy zacina pomalinku a zesiluje v total randal, ale mimi upozornuje na hlad pomalinku, potichounku, ale jak to zignorujes, spusti kraval uaas uaa, dalsi druh place je brisko, to je ostre narikani bez predchoziho upozorneni, takove bolestivo revokvileni. Pak je plac ala mam plnou plinu a citim nekomfort, zmena plinky a osetreni zadecku pomuze. Dalsi chci zmenit prostredi, uz se tady nudim a staci dat mimi jinam, obvykle place a odvraci hlavicku. Dalsi plac je jsem unavena chci spinkat, obvykle predchazi 3 zivnuti v urcitem casovem useku. Pokud 3.zyvnuti nevychytas a nezacnes uspavat, mimi zacne byt pretazene a snahy o uspani jsou pak zase marne a dostavame se do bludneho kruhu, kdy mimi je vic a vic utahane a ne a ne usnout a rev zesiluje.Pozor na prepapani, kazdy plac znamena neco jineho, pokud mimi vzdy dostane prso na kazdy plac, prestane rozlisovat plac, protoze proc by nam neco rikalo, kdyz efekt je ten samy, cpe se mu neco do pusy za vsech okolnosti. Place, protoze s nami komunikuje a to je jediny zpusob, jak nam rici, co chce. Pak je kapitola sama o sobe spurt, to mimi rve 2 dny v kuse a i kdyby ses na hlavu stavela, tak nic nepomaha, ma hlad a mliko neni, musi se vytvorit poptavkou, pak 3.den je spokojene mimi a prsa jako sutry a odsavacka ma zase pre 😉 snad aspon trochu Ti tohle pomuze. Mi tohle jako prvorodicce kdysi pomohlo hodne
@zetta01 nevim, ten rozklad se mi nezda, to by matka uz musela mit pokrocilou infekci, telo by se rozkladu muselo nejak branit. Ale popravde toto info mi nejak uniklo a tim padem vubec nevim, jake byly okolnosti. Ono to ale normalni neni, bud ten rozklad nebo vvv. Jinak neboj, dalsi porod bude za odmenu 😊
@veselaopicka krásný bříško! ❤️ Tak to mám asi podobne nízko!
@halasovci007 je nádherná😍😍😍 ty jo, tolik návštěv, by mě kleplo... 😀
Ahoj holky, prosím, co si o tom myslíte? Celou noc jsem se budila s tvrdým a bolavým břichem, na malou jsem musela asi 5x (do teď jsem chodila za celou noc 1x),ráno bolest v podbřišku a chvilkama to přecházelo v picháni. Zkusila jsem to stopovat, zda to nebudou kontrakce a poprvé to bylo po 21 minutách, samotná bolest trvala cca 30 vteřin a další přišla po 24 minutách a trvala taky tak. Když jsem vstala a šla na wc, odešla mi hlenová zátka. Od té doby jsem byla ještě asi 2x a pokaždé màm na papíře po utření trochu tohonahnědlého hlenu. Břicho mě momentálně pobolívá jako při průjmu, občas se objeví i to pichání v podbřišku. Termín máme teď v pondělí, jsem prvorodička, takže vůbec netuším, zda jsou to poslíčci, nebo kontrakce, nebo jestli mě to břicho bolí kvůli odchodu té zátky... omlouvám se, že to tady tak blbě a podrobně popisuju.

@fly80 prd... Nevys.... 😂😂 To je dobrý.... Ale chápu. Já s týden nemohla normálně sednout.