Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@zouzel01 hm, to asi může být. Nám teď na kurzu říkali, že jet do porodnice, když máš kontrakce po 5-10 minutách a sílí. Nbeo když odteče plodovka, do 2 hodin. I ty průjmový bolesti některý holky popisují... Taky záleží, zda máš pozitivního streptokoka a jak daleko do porodky... já teda ještě nerodila, ale tyhle scénáře mám připravený🙂 My máme porodku pod nosem a streptokoka mám negativního. Tak fakt plánuju vyjet až při úplně pravidelných kontrakcích.
@lindikova streptokoka jsem měla pozitivního. Moje doktorka měla na něj ale podezření ještě před výsledky, tak mi dala nějakě vaginální tablety. Kapačku u porodu prý ale i tak dostanu. Do porodnice to máme právě tak 35-40 minut... takže pořád netuším, kdy vyrazit. Nechci něco zabedbat, ale taky se mi nechce v porodnici strašit x hodin dopředu, které bych mohla trávit ještě doma.
@krisatko bonprix, tehotne.cz, lidl
@petrafrenz jj, bonprix jsem vybrakovala po porodu szarsiho syna 😉 mensi velikosti doporucuji o cislo mensi, nez normalne pouzivas
@laola jak jsem nikoho nechtela tak mame veselo mno 😂
@zouzel01 s ohledem na zatku a hnedy hlen bych rekla, ze se oteviras. Pokud to jsou kontrakce, intervaly mezi nimi se budou kratit. Pokud poslicci, tak vymizi. Zkus teplou sprchu nebo koupel cca na 20 min, to by melo zahnat posly a lehnout si do klubicka na levy bok. Pokud bude zesilovat a zkracovat, je to porod, pokud vymizi, byly to poslicci. Kazdopadne uvolni se, zhluboka dychej a az prijde kontrakce, zkus se uvolnit, zacni oblicejovou oblasti, dej jazyk za horni zuby a postupne uvolnuj cele telo, velky pomaly nadech smerujici do bricha a pomaly vydech. Uklidni sve telo. Pokud budes v kreci, krev misto do delohy pujde jinam a budes se trapit s neucinnyma kontrakcema.
@krisatko jak pres kopirak, ores den spi, v noci jede jako fretka. Ja se s Matym taky pres den nemuzu spat, potrebuji fungovat. Navic potrebuju spat v noci, pres den mi to taky moc nejde i kdybych mela prostor.
@zouzel01 s porodnici bych u kontrakci co 20 min pockala, nez se aspon trochu zkrati interval
@laola no... osobne bych rekla, ze vnimani kontrakci je hooodne subjektivni 😅 nekdo je vnima jen jako neprijemny tah a nekdo, jako by ho chtely roztrhat na cucky @lindikova
@halasovci007 krasna! 15 lidi? 😥 potes koste, bych je hnala, ja dala embargo
@lindikova jj, to jsem si zpivala ve sprse pri kontrakci a pak to prechazelo do knuceni 😂 a pri tech silnych mega otvirajicich kontr.mi v hlave rvalo, mimi jde ke mne. A jeste jedna rada, pri kontrakci je dobre si predstavovat milovani s milovanou osobou, uvolnuje to vic oxitocinu a rychleji se otviras 😊
Ahoj holky, tak u nás po celodenních kontrakcích zase krásná a klidná noc. A moje kamarádka, která měla termín jako já, dnes ráno porodila. A náš první syn má dnes osmé narozeniny. Achjo, já už chci takyyyyy.
Jinak se dnes ozvala švagrová, že by přijeli na oslavu, na kterou jsem ovšem letos nikoho neozvala vzhledem k situaci, i rodiče kteří bydlí za kopcem jsem požádali aby to nechali až porodím. Že synovi jsme to vysvětlili a nějak to vzal, že holt nebude oslava. A švagrová to nechápe a ani můj manžel. Co na to říct, že
@zouzel01 co já bych za to dala 😁 dnes mám tp a nic se neděje, takovej krasnej den 😂 každopádně pozitivní myšlení je u porodu nejdůležitější, takže přeji dobrou náladu a užij si to 😊
@petrafrenz já bych byla za normálních okolností taky ráda. Ale už jsem ze všech lidí kolem takový magor, že nechci rodit v den, který mi někdo předpoví :D asi to zní divně, že? Jenže tady všichni udávají termíny, předhání se kdo to odhadne dobře atd. Pořád všichni jen "už rodíš?", "už jste v porodnici?", pak mi volá švagrová a řekne "mamka mi řekla ať ti zavolám a zjistím, jestli už rodíš"... a tady to je asi 100x za den. Už mě to točí. Jasně jsme všem řekli, že nikomu nedáme vědět dřív, než se malá narodí. Žádný respekt od nikoho, nic... no a dnešek patří právě mezi ty "vyvolené dny" :D
@zouzel01 to je prirozene, prichazi nova neznama role a tu lasku si jeste ani z daleka neumis predstavit, ale ta prijde az casem a postupne, u dalsiho to budes uz videt a vnimat vse jinak. Je to proste pro Tebe hodne stresujici si predstavit tu zmenu. Hlavne se soustred na to dychani. Pokud to budou ted jen posly, trenuj toto dychani i bez stahu, aby ti to pak prisko prirozene a navic bude to pro Tebe relax, nejlepe pred spanim, aspon se Ti bude lepe usynat.
@bemo co na to rict? Asi jedine "bez komentare" 😥
@zouzel01 vsichni jsou jak na trni i Ti, co se cely rok nezajimaji... no... co na to rici? Lidi jsou proste lidi 😂
@zouzel01 tak to tě chápu. Mně jsou lidi docela jedno, ať se ptají. Oni se teda naštěstí neptaji moc mě, ale mého muže 😂 Dnes jsme byli nakoupit, samozřejmě jsme potkali někoho, kdo se zeptal. Ale já už nikam nejdu, asi mám alergii na lidi 😂 Ja uz jen nechci žádné prohlídky, věřím malé, že ví kdy se narodit, ale ti doktoři mě vyčerpávaji a teď ještě dvakrát týdně. Včera jsem ji teda trochu domlouvala, že už může, ale nepomohlo to.
@petrafrenz alergie na lidi, přesně! :D Tím trpím... :D pak doma od manžela poslouchám, jaký jsem magor, jak mám být ráda, že se lidé zajímají...
Doktoři mě taky unavují... ale jak píšeš, ty mrňátka ví, kdy na svět přijít. Kdy máš dalš kontrolu? Myslíš, že už budou nějak plánovat vyvolání? Já jdu v úterý, to by bylo den po termínu, tak doufám, že malé nechají ještě nějaký prostor a nebudou hned řešit termín vyvolání... pokud to teda nestihne do toho úterka.
@zouzel01 ja mam kontrolu v pondělí. Vyvolání řešit nebudou, pokud je vše v pořádku, což zatím u nás je. Dokonce mi říkala, že další kontrolu uděláme pak v pátek, když neporodim. Normální tehu trvá až do 42. týdne, takže jsem v klidu. Ale pokud ti odchází zátka, tak uz to do pár dnů bude 😊 Ja jsem nasadila bylinkovou naparku a jógu, abych se protáhla, hned je mi po tom lépe a relaxace a dýchání jde samo.
Teď jdem zkusit procházku a cukrárnu, tak snad tam nikdo nebude 😂
Takový hezký datum dneska! Jdu teda péct štrúdl se se skořicí. Jinak v pondělí bude prý úplněk a rovnou zatmění měsíce, to bude asi Motol natřískanej....

@priefi mě hlavně stve ze pak přes den spí normálně. A já přes den spát neumím