Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi dekujem moc!
@ange_de_la_morte já myslím, že u mě to bylo i tím, že byla malá hodně nízko, tak jak píšeš i ty. Prostě už nemusela při porodu tak sestupovat, protože to právě trvá. A otevřená jsem byla ten den na dva prsty. Hele, to u tebe vypadá taky nadějně. Moc ti to přeju a držím palce. Pokud už si takhle otevřená, tak myslím že Hamilton zabere a brzy tu budeme mít další princeznu 😍
@ange_de_la_morte to jsem zvědavá, jak ten Hamilton zabere. Fakt to nebolelo? Z toho mám docela hrůzu 😟😀😱 Super, že ses dobře vyspala😉 ja dnes chrapala jak medvěd i v noci i pres den.... dole pohoda, nic se neděje... semtam tvrdé břicho, ale jinak ok. Tak nevím co to mělo být v tu sobotu....
@ange_de_la_morte juj, tak se drz!
@fly80 @laola @lindikova : holky nic během odpoledne úplně odezněly jakékoliv bolesti břicha ... v podvečer jsem ještě vytřela celý barák a vydrbala koupelnu v naději že to pomůže ale fakt nic, malá se hýbe normálně ale břicho mi netvrdne, třeba se něco bude dít v noci ale moc to nevidím 🙂 ...a @laola fakt mně to nebolelo - kdyby se mně doktorka neptala jestli s tím souhlasím tak o tom ani nevím
Ahoj holky, tak jak se vam daří? Nestiham už nějak docitat. 😕 Jinak ja prave prodelavam sileny zánět prsou. Vcera 41 horecky. Mam antibiotika a bohužel, stejně jako první dcerka jsme skoncily na UM. Totálně jsem se z toho vcera sesypala. Tentokrat jsem verila, ze to kojeni bude dobry. Bohuzel. Vzdy se v porodnici rozkojim a doma pak zacne peklo. Ani jedna se mi nechtěla na prso chytat. V porodnici mi akorát pacili prso s tím, že mam male ploché bradavky a že to prostě musím malé do pusiny "narvat" Takze tak u nas. Doufam, ze vy ostatni jste na tom dobre a že už se vsechny dockate svych pokladů 💖👑
@semmi jejda, to mě mrzí ☹ Se divím, že ti už v porodnici nevnutili kloboucky... (u prvního jsme používali a jen díky tomu jsme to zvladli), u druhého už to bylo v pohodě, bradavky se nějak "upravily" a šlo to v pohodě.
Ty se hlavně dej do pořádku, ať je zánět brzo fuč. A nic si nevycitej, někdy to kojeni prostě nejde...
@krispianka Porod se rozjel sice sám, ale bylo mi řečeno, že v případě přenášenî třeba do 42.tt by stejně vyvolávali. Tady se na oxytocin po porodu nehraje. Já bych to ale nedovolila, protože riziko ruptury dělohy je několikanásobně vyšší. A celkově...
Ahoj holky, tak je ze mě pětinásobná maminka. Dnes v 17:50 se nám narodil Šimonek, 3840 g a 50 cm. Porod byl dost hrozný a dlouhý a zanechal následky jak na malém tak na mě. Protože byl Šimonek hypotonický tak mi ho převezli do Brna na dětskou Jipku, tady ve Vyškově ji nemají. A já jsem příšerně zašitá, nemůžu ani chodit.
@semmi : jejda s horečkama, zánětem a ještě se tarat o mimčo ... no přeju ať je brzo lépe a tím kojením si to tak neber ( vím - lépe se to píše než dělá) ale způsob výživy dítěte není všechno, hlavně aby jste byli spokojení
@bemo : gratuluji k miminku 🙂 , doufám že se brzy dáte dohromady a budete všichni doma, mrzí mně že ti Šimonka převezli jinam, to asi člověku moc nepřidá a ještě když mu je samotnému po fyzické stránce mizerně, určitě bude ale brzy líp a těšíme se na další zprávy
@bemo moc moc gratuluji k Šimonkovi ❤️ konečně ses také dočkala. Ať jsi brzy fit a maličký bude co nevidět u Tebe!!! 🤗
Jinak Vás tedy zdravím holky, poprvé co Vás nestíhám dočítat a ani nedočtu :-/ u nás jak se to zdálo ze začátku fajn, tak od víkendu hrůza. Malý celé dny prořval, ale úplně hystericky. Po kojené a to jsem kojila docela dlouho, u prsa už usínal, ale sotva usnul se probral a opět neskutečný řev a furt pusinkou hledal prso a šíleně se u toho vtekal. Včera jsem to, už nevydržela a volala k dr, a šla na kontrolní kojení a malý prý odpije jen půlku toho co by měl, tak mám kojit 10min. a pak dát 30ml UM a hlavně budit co 3 hod. na jídlo. Za týden kontrola a uvidíme prý se to kojení může ještě upravit. Ale mě spíš překvapilo hodně, že mi šla váha dolů. Otěhotněla jsem s 61kg a k porodu šla s 71kg, po návratu z porodnice jsem měla 63kg a přesně týden po porodu 61kg no a k dnešnímu dni 58,8kg, tak jsem si tak říkala, jestli to nemůže souviset s tím mlékem? Ale je fakt, že v SO jsem se ptala budoucí švagrové, že jak jsem měla nalitá prsa, tak že už nemám, měla jsem je před kojením fakt, už tvrdá a ona, že je to normální, no a od včerejšího večera mi zase začali tvrdnout a i v noci mě to budilo a těšila jsem se na kojení.
@martinasip @bemo @halasovci007 všem moc gratuluji ke krásným miminkům. 😍😍😍
Moc teď nestíhám, ale včera jsme měli odpolední bojovku. Ve čtyři jsme přišli z vycházky, nakojila jsem a doufala že zase usne, chtěla jsem zdřímnout taky, protože ta vycházka mi dala zabrat jak nejsem zvyklá chodit a mladý pán mě jen že neusnul ale furt mi visel na prsu až do skoro devíti do večera kdy nachvilku zaspal cca 40 minut a k večeru jsem masírovala břicho. V devět jsem to vzdala a že jdu spát. Položila jsem malého k sobě do postele , trochu si cucl a spal až do dvou. Tak nevím co to byly za manévry 🙈🙈🙈
Holky, taky se přidám k těm, co jim mimca včera nespali. U nás tedy od dvanácti do skoro pěti do rána, spala po půl hodinách. Bylo vidět, že jí něco trápí. Prdiky, nebo nevím. Občas prdla, ale pořád se propinala a kopla nohama. Už sem tedy byla zoufalá 😂 Dala jsem jí espumisan a ráno znovu, tak uvidíme jestli zabere. Každopádně mi v noci 2x spustil monitor dechu. Málem sem měla infarkt. To mi věřte
Jééé, to je nádherné miminko, gratuluji. At se daří.
Holky máte srovnání mezi bepanthenem a sudocremem?
já jsem do ted používala bepanthen, ale včera mi venku ztuhnul a mi se nechtělo jít nahoru pro druhý tak jsem z krabice z porodnice vytáhla sudocrem a mám pocit že je lepší, že ta dupka je taková "víc v suchu" než po bepanthenu kdy mám pocit že je furt mokrá a má na dupce pupínky, ty mám pocit že od včera i mizí.

Tak jsem se krásně vyspala - dlouho se mi tak dobře nespalo a bolesti nikde takže asi zas nic
@priefi : jak se ti to podaří - na začátku jsem jsem kapala na vatovou tyčinku a vytřela nosík, pak jsem to už kapala rovnou z prsa do nosu, ale chtělo to trošku cviku abych se trefila a nepřidusila si dítě mlíkem v nose 🙂