Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@semmi je mi lito, ze Ti nevyslo kojeni. Ale jeste to prece neni ztracene, pokud opravdu chces kojit. Teda aspon podle toho, co jsi napsala, jsem pochopila, ze bys chtela. Nechci, aby to vyznelo, ze Te tlacim do kojeni, to vubec ne, mam za to, ze kazda mama si muze rozhodnout sama, zda bude nebo nebude kojit. Kojeni neni prochazka ruzovou zahradou, jak to prezentuje laktacni liga. Nicmene, pokud chces kojit, tak koj. Pokud mas ploche bradavky, zkus kloboucky a pokud duvodem je zanet, tak ten neni duvod, abys prestala. Ja osobne mela u starsiho hned nekolik zanetu, ktere jsem si nakonec rozchodila sama (bolest, zatvrdliny, horecky) bez atb, az na ten prvni, horecky, bolest, nakonec navsteva chiry, udelali punkci (pichli jehlu to zatvrdliny a vytahli hnis), coz nestacilo, tak si i rizli a vycistili to poradne. Navic atb., ze kterych mi bylo pekne blbe a slo to ze me ze vsech stran. Kazdy den jsem musela na prevazy, bolelo to fakt dost, ale i presto jsem kojeni nevzdala. Byla to pro me lekce a pak, jak jsem mela zanet, delala jsem vse pro to, abych neskoncila jak na chire, tak na atb. Pokud kojeni das jeste sanci, doporucuji probiotika feminella hereditum (nebo tak nejak) a homeo belladona. Pokud chces, pokracuj, stoji to za to.
@bemo GRATULUJI! Preji vse nej Tobe i miminku a hlavne zdravicko a stesticko! Doufam, ze maleho budes mit brzy u sebe a vse bude v poradku. Je mi lito, ze porod byl tak hrozne narocny a s komplikacemi 😔
@zetta01 pokud chces i nadale kojit, neprehanej s UM. Problem je ten, ze prsa se nalijou, mimi ma dost mleka, nebi spis az moc a pak se ustsli laktace a mleka je mene a diky tomu mimi by chtelo vice, coz se zase dotvori. Spis casteji prikladej a prsa se zase nalijou. Um je cesta k tomu, ze bude mene a mene mm, tak pozor na to. Kojeni je casto o nervy, ne ze ne. Pauza 3h je u um, u mm je kijeni 1,5haz2h. 3 (a vic) jen kdyz mimi spi
@malecek : u syna jsme mazali jen občas ale sudocream nám seděl, super byla i Rybilka (ta ale taky v zimě tuhne a v horku teče) - Bepanthen jsem na zadeček nepoužívala vůbec
@bemo krasny 😍
@krisatko my od 21h do 1:30 chvili spanek a bum nanovo. No jo... vzdyt byl uplnek
@malecek sudokrem pouzivam, kdyz se dupka oprudi, bepanthen jen jako prevenci. Sudokrem je zinkova masticka = hojici, bepanthen je mastna masticka ktera odpuzuje vlhkost. Na sudokrem nedam dopustit, prcni pomoc u starsiho syna u ekzemu a na zadek u nej uz jen sudokrem po bepanthenu se mi prudi, prcek je prozatim jen na bepanthenu
@priefi no já právě kojit chci, UM jsem vůbec nechtěla, ale malý si ode mě vzal strašně málo, nebo spíš jen polovic toho co by měl mít, tak nám dr. nasadil tu UM, ale s tím, že by se to mléko mohlo zase rozjed a mohla bych kojit jen tím MM, z toho UM vůbec nadšená nejsem spíš naopak, ale malého jsem měla u prsou dlouho, už i pak a prostě pak strašně po kojení vyváděl a bylo na něm vidět, že je opravdu hladový :-/ tak snad se to spraví. Od včera, jak jsem měla prsa, už taková splasklejší, tak je mám zase nateklá a tvrdá, tak uvidíme. Chtěla bych jen kojit bez UM
@laola děkuji, zkusím to. S pitím problém nemám, to jsem zvyklá pít dost s jídlem je to pravda teď trochu horší z toho, jak jsem byla zvyklá jíst 5x denně jsem ráda, když stihnu 3 jídla a to obvykle rychlovky, které můžu jíst, když lícu kolem malého. Jídlo si kolikrát ohřívám i na 3x během 2 hod. než se k němu vůbec dostanu :-/ budu na tom muset zapracovat. Je i fakt, že nemám velice čas ani odpočívat, buď lícu kolem malého a když usne, tak doháním resty doma
Ahoj holky..... My jsme přes týden doma.... V porodnici kojení dobrý ale došli jsme dom a přijde mi že se moc netvoří že mám pořád tolik co na začátku a to jsem kojila každé 3 hodiny v noci min. Přes den je zlatíčko a řev máme vždy večer cca 2 hodiny a taky nevíme proč. Od včera dáváme espumisan. Jinak máte taky bolavé a prasklé bradavky? Mažu od potodky... Ale nic moc... Mam i gelové chladící polštářky... Taky nic moc... Bolí to jako blázen.... Jedno prso jsem musela začít odstrikavat....
@priefi chci se zeptat. O kojení koukám toho víš dost. První sem kojila dlouho, ale bylo to opravdu ze začátku dost vybojovane. Hodně noci jsem tehdy probrecela, ale vydržela. Každopádně zatím u nás ten problém není, prsa si asi ještě pamatují 😂 Rozestupy u UM vím, ale můžu kojit častěji než po těch dvou hodinách. Mě právě přijde, že jak teď kojím častěji, někdy i co hodinu, tak má mumínek problém s bříškem. Dneska v noci skoro nespala, jen se kroutila. Občas nějaký ten prd byl, ale nic moc. Každopádně prso by měla nejradši pořád v papule 😂
@laola no ani mě nenapadlo, jak mě bude ta váha štvát, že šla tak dolů, mám strach, že na úkor toho mlíka. Já jsem si přála, abych měla po porodu, alespoň tak 65kg a budu spokojená, ale tohle jsem nečekala no. Jinak s tou meltou to teda koukám, vím že ji doporučují na kojení, ale nevěděla jsem, že vydá až za 1 jídlo. Já mám meltu sypanou a pak normálně v pytlíku, jak čaj, ale myslela jsem, že je to něco jako káva
@laola jj zkusila, ale stalo to za to 😊 navic me kojeni neskutecne vysosavalo a moje vaha sla rapidne dolu az na moje minimum. Byla jsem kost a kuze. A jako bonus mel Maty od 4m zoubky a nebal se je pouzit a docela casto a s oblibou 😅 jednoduse a snadne, kojeni neni prochazka ruzovou zahradou.
@zetta01 pijes kojici caje? Pokud ano, jake? Kdyztak kopr podporuje taky tvorbu mleka. UM tvorbu mm nepodpori, prave naopak, zmensi ji. S MM se to ma tak, ze je podle poptavky, ale nabidka se dela zpetne. Prichazeji i spurty, to dite pak potrebuje vic mleka (nebo jine slozeni mleka) a trva to 2 az 3 dny, nez prsa zareaguji, mimi pak rve jam tur a jen by sedelo na prsou. Pak se prsa naliji, mimi si vezme co chce a je ho chvili prebytek, nez se to uregukuje. Nejvice mleka se tvori pri nocnim castem kojeni. Pokud ho mas malo, koj v noci, pripadne odsavej v noci. Odsavat je nejlepsi po kojeni. Dulezite je, abys hodne pila, potrebujes hodne tekutin do sebe dostat, protoze jich hodne ztratis diky kojeni.
@tynka75 zkontroluj, zda mas dobrou techniku kojeni, poraneni je obvykle, kdyz je chyba v prikladani miminka, to chytne jen vrsek bradavky, porani ji a mliko do sebe tsky moc nedostane
@laola já taky 😂 z toho si nic nedělej 😉 sice si hodně pamatuju od první dcerky, ale je to přeci jenom pět let. Dle potřeby určitě, jenže některé mimca tu potřebu mají menší a pak je průšvih s kojením. Já v noci nebudim, ale kdyby mi spala třeba pět hodin v kuse, tak budu. Aby se dělalo mliko.
Zdravím vás maminky a budoucí maminky... Zatím jsem Vás jen četla.. Z našeho ledňátka je prosincátko.. Malého jsem po porodu neměla u sebe, ale je plně kojený.. Chtěla bych tedy poradit, co zabralo u mě..
Brala jsem homeopatika Riccinus communis 5ch (1den 5 kuliček při každém kojeni/odsávání, 2den 5 kuliček 5x denně, od 3dne do zlepšení 5 kuliček 3x denně, a při poklesu mléka zase 3x denně 5 kuliček), 2x denně gravimilk (nahrazuje plně jídlo, nestíhala jsem pořádně jíst, když jsem jezdila denně za malým, je plný vitamínů a minerálů - za mě určitě dobrá čokoládová příchuť), dále 3x denně Caro s mlékem, 3x denně bio kojící čaj od weledy, a co jsem našla na konikovi za radu tak piju 1l kojícího granulovaného čaje od Hipp (zvýšená dávka 20 lžiček/1 litr, jinak dále klasicky podle návodu a při poklesu zase navýšit).. Co 3 hodiny jsem odsávala ve dne i v noci a malému jsem denně odsala kolem 600ml mléka, jinak hodně pít 3-4litry denně, počítají se i vývary a husté polévky... Ted už malý pije sám, sem tam něco odsaju, ale většinou už to není potřeba.. Tak snad to někomu pomůže, a ať se všem daří 🙂
Jj melta je super pila jsem i u prvního.
Já už si pravidla kojení od Honzy nepamatuju, ale teď se snažím víc kojit přes den aby v noci tolik nepotřeboval a když mám v noci moc nalite prsa tak odstrikam. To radili i v porodnici
@laola mě by museli jedině propustit a to mě nepustí, ještě nesmí ani vstát z postele a ani se na to necítím. Dnes mi řekl primář že pokud to bude dobré, tak by mě pustili ve čtvrtek a to by nám nejspíš propustili i Šimonka. Dýchá sám, je úplně v pohodě, ani není už na JiPce. Já si tady odsavam aby se mi udělalo mlíčko.
Manžel za ním dnes byl a už jim tam řve na celé kolo, takže je v pořádku.

@krisatko
@fly80
no určitě včera něco bylo, byl to vysilující masakr, ale naštěstí postel zabrala. ted spí jak dudek v postýlce.