icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

fly80
22. led 2019

@laola tak to budu moc držet palce

laola
22. led 2019

@fly80 děkuju moc, jsi hodná😍

veselaopicka
22. led 2019

@malecek kamosla pouzivala bepanten a po 14 ti dnech zacla sudocream a uz nechce nic jineho... rikala mi. Shanela jsem info.

veselaopicka
22. led 2019

Holky nevite jestli nejak pomoct od boleni hlavy v 11 tydnu?? Segra na to trpi denodenne az ji je na zvraceni. Pomohl by horcik?

lindikova
22. led 2019

@laola taky na tebe budu myslet! ❤️Zasloužila matka, to bude eins zwei🙂 Pokud se u nás nezadari, tak já nástup nejspíš v pondělí. Dozvím se v poradně ve čtvrtek.

lindikova
22. led 2019

@veselaopicka jasan, horcik určitě. Nejakej lepší, ne to lactacii, to se prd vstřebá, brala jsem si na to citrat z lékárny pro tehule a nebo magnosolv. Já jsem si první trm uzila s migrénou. Muže si dat i paralen a v 11tt snad i ibalgin, já ve 2tm měla povoleny jeden tydne myslím. Lepší než ta strašná bolest. Jo a ohromne mi pomohla dia dieta, úplně bez cukru. Pres dva měsíce jsem neměla migrénu.

veselaopicka
22. led 2019

@lindikova ha ja to mam stejne.. ve ctvrtek jdu o pul 10 na gyndu a pokud nic tak nejspis hned po nedeli ...

krispianka
22. led 2019

Holky jsem už 39+1, už minulý týden mě jakoby řeže u čípku, je to taková ostrá bodava bolest dole. Nevíte co by to mohlo být? Dr mi dnes na to nedokázal odpověď, prý netuší co by to mohlo být. Tlak na spodek???? Je to protivný 😣

krispianka
22. led 2019

@lindikova
@veselaopicka
Holky máte stejný termín, po dnešní kontrole nic nevím, jako bych nikde nebyla. Jen monitor ctg, moc, váha a břicho pohmatem. Vaginálne prý až příště, což je v pátek. Jaké máte důvody pro nástup do porodnice-vyvolání??

fly80
22. led 2019

@krispianka tlak na spodek by mohlo být miminko, jak sestupuje a nalehá na porodní cesty.

krispianka
22. led 2019

@laola držím pěsti ✊

krispianka
22. led 2019

@fly80 taky si myslím, napadá mě, že se to už možná otvírá, připravuje apod 🤔 no kéž by 😊 dekuji

laola
22. led 2019

@lindikova
@krispianka děkuju holky 😍

bemo
22. led 2019

@laola neboj, bude to dobré. Vždycky když člověk něco nezná, tak se víc bojí. Budu na tebe myslet.

veselaopicka
22. led 2019

@krispianka tak to ja jeste nevim ale v sobotu mam termin a ta nase co vim od holek mi nabidne hemiltona a rovnou si mam v patek zavolat do porodnice kdyz nic. V kazdym pripade me teda kazdou kontrolu dela uz monitor tlak klasika... a lezu na kozu.. teda ted uz se tam spis drapu😁😁😁 pritel musel pracovne do prahy ted.takze dneska rodit nemuzu bude zpet tak v 1 rano...pak uz pry muzu😁

laola
22. led 2019

@bemo děkuju😍

veselaopicka
22. led 2019

@krispianka mam to taky a strili mi to do nohy a trisel a vcera i do krizaku.. me prijde jak kdyby to bylo tlaceni hlavy na nejaky nerv pac jak lezim sedim tak dobry a kdyz chodim tak taham nohu za sebou.

lindikova
22. led 2019

@veselaopicka ty asi ne Motol, co? Ze bychom si rovnou zamluvily pokoj🙂))

lindikova
22. led 2019

@krispianka já mám tehu cukrovku a malej je větší.

veselaopicka
22. led 2019

@lindikova ooo to bych rada ale Motol mam asi 190 km.... ja jdu do usti nad orlici.

petrafrenz
22. led 2019
Uživatel petrafrenz je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od petrafrenz.

Ja uz jsem úplně psychicky na dně. Každý den mě bolí něco jiného, skoro 14 dní nemůžu jist, páč se mi prořezávaji moudraky. Jsem 40+3 - s tím jsem vůbec nepočítala, myslela jsem si, že to bude dřív. A do toho zítra přijedou na 5 dní děti. Tak snad už to brzy bude 🤔

ange_de_la_morte
23. led 2019

@krisatko : já jsem syna nebudila - když usnul tak mi někdy po kojení spal i 4 hodiny , v noci od šesti týdnů pak spal třeba od 23 do 5 nebo 6 ráno , takže prso dostal jak se vzbudil, jen pokud spí miminko fakt dlouho je dobré mezitím odsávat nebo vzbudit a dát prso - já jsem to u syna podcenila a pak jsme trošku bojovali s mlíkem než mi došlo že musím v noci 2x vstát a odsávat

@zetta01 : meltu pij - ta je na produkci mlíka a kojící čaje, mi to hodně pomohlo a přikládej a přikládej a po kojení klidně můžeš ještě chvíli stimulovat odsávačkou, nebo si lehněte s mimíském do postele a celý den se jen mazlete - on ten kontakt kůže na kůží stimuluje tvoje hormony k vyšší produkci, jinak nedokrmuj přes láhev, ale to asi víš ... držím palečky, myslím že se můžeš normálně rozkojit a zbavíte se i UM

@pe_tu_ss_ka : člověk aby myslel jen na ,,rozvrh ,, jídlo - kojení - čaj apod. že ? a teď se vám už daří dobře ?

@bemo : je fajn že se Šimonkovi daří dobře, myslela jsem na Vás, určitě to uteče jako voda, ty se dáš dohromady a brzy budete společně doma, odpočívej dokud to jde, doma už to budeš mít s odpočinkem náročnější ... jinak kamarádka před 5 lety porodila syna akutním CS protože malý na tom byl špatně a hned jí ho převezli do jiné nemocnice - ještě ten den jak ji pustili z JIPu na nomál večer podepsala reverz aby mohla jet za malým, nicméně stejně jí nepřijali na oddělení a bydlela v hotelu kousek od nemocnice - ale to už je fakt extrém

@veselaopicka : hořčík ať ségra zkusí, a pak možná nějaké cvičení na záda - mně bolívala hlava hlavně od páteře ... jinak si může vzít paralen

@krispianka : taky jsem 39+1 a taky pociťují jakoby píchání dole - někdy i tlak na konečník ... myslím že je to tím že je malá už docela dole a prostě tam tlačí kde může - včera večer sebou hodně mlela a to jsem nevěděla jestli stát, sedět, ležet nebo co - bylo to hrozně nepříjemné, ale v pondělí na kontrole mi k tomu doktorka taky nic moc neřekla - asi je to v normě

@petrafrenz : vydrž, už se to krátí 🙂🙂 to už dáme .... já včera brečela manželovi na rameni že už to nezvládnu - že nemůžu spát, nemůžu nic dělat, nic mně nebaví a co by mně bavilo na to teď nemám fyzicky a že to čekání je strašné ... dneska už je mi trošku líp ale nálady i fyzický stav se u mně mění několikrát za den ( možná několikrát do hodiny)

@laola: myslím na tebe 🙂

ange_de_la_morte
23. led 2019

Holky tak chcete slyšet něco vtipného ? No možná to až tak moc k smíchu není - v neděli manžel odvezl své auto kamarádovi do servisu ( budou se tam měnit rozvody, nějaká karosářská, brzdy atd. - prostě celkově auto nějak do formy), takže od neděle jezdí mojim autem a včera ho kolega z práce na parkovišti startoval na kabely protože odešel startér .... takže dneska to vezou do servisu ale servisák na to bude mít čas při troše štěstí v pátek, v horším případě v pondělí .... čiže my jsme bez auta a to vlastníme dvě ... takže kočičko moje každý den tě přemlouvám ať už ˇjdeš ven z bříška, ale teď tě teda prosím ještě pár dní vydrž jinak to bude logistický oříšek

tsasenka
autor
23. led 2019

@bemo Moc gratuluji k Simonkovi :-*Preji vam brzke uzdraveni, at jste oba v poradku. Moc me mrzi, ze jsi mela tezky porod, ted uz to bude jen lepsi 😉

pe_tu_ss_ka
23. led 2019

@ange_de_la_morte To teda ano, a ještě myslet na to, že se asi 30 minut před homeopatik a 30 minut po nich nesmí jíst a pít.. Malému už je teď dobře, ti malý jsou velcí bojovníci.. Sice se narodil o 7 týdnů dřív a musel po 12 hodinách od porodu na operaci, ale teď by to nikdo nepoznal.. Krásně prospívá ❤ Držím palce, ať se miminku chce za vámi brzy a ať máte alespoň jedno auto pojízdné 🙂

zetta01
23. led 2019

Holky mám dotaz. Dr. řekl máleho krmit co 3 hod. vždy 10min. a pak dát 30ml UM, měla ale přijde, že ty 3 hod. je na něj mezi kojením je na něj dlouho a má hlad dříve, musím dodržet ty 3 hod.? Kdybych jen kojila neřeším, ale nevím, jak je to s tím UM? Eventuelně kdybych ho u prsa i nechala dýl, jak těch 10min.?

zetta01
23. led 2019

omlouvám se za hloupý dotaz, ale mám strach, abych mu tím pak nějak neublížila

sarkoc
23. led 2019

@zetta01 Abych byla upřímná, skoro si myslím (a nejen tedy já, i spousta LP), že právě to kojení po třech hodinách vede k tomu, že pak mají ženy málo MM a je nutné dokrmovat...pokud chceš kojit, třeba i jenom kojit bez UM, tak bych kojila na požádání...každé miminko i maminka jsou jiné. Jak někdo může říct, že tři hodiny pauza a pak 10 minut pít je vhodné pro všechny? Já kojila Elišku a teď i Štěpánku prostě podle toho, jak si "řekla/říká", tj. někdy po půl hodině, někdy po dvou hodinách a tak dlouho než se sama odtrhne, většinou do dvaceti minut. Tři hodiny neměla zatím pauzu ani jednou, v noci kojím max po hodině a půl (pro udržení laktace je noční kojení zásadní, ale ona se tak i budí tedy)...Oni sami poznají, kdy mají dost a MM jim rozhodně nezadělá na tloušťku...chce to si ujasnit, nakolik je pro Tebe kojení prioritou..🙂

petrafrenz
23. led 2019
Uživatel petrafrenz je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od petrafrenz.

@ange_de_la_morte je fakt, že můj stav se též mění každou chvilku, ale ty horší části začínají převažovat. No jsem ráda, že v tom nejsem sama. Nechtěla bych malé způsobit nějaké trauma, ale to celé moje těhotenství je šílené.
@zetta01 zkusila bych ještě nějakou laktační poradkyni, myslím si, že 3 hodiny je moc, lékaře bych brala jako doporučení, ale vždy existuje i jiná cesta, dej hlavně na svůj pocit 😊

zetta01
23. led 2019

@sarkoc No to si nemusím ujasňovat, pač kojení je pro mě na 1.místě a docela mě dostalo, když mi dr. řekl, že musím dávat UM, že to malému nestačí ale ty 3 hod. mi přijdou moc dlouho. Říkal že se to může spravit. UM dávám od PO, malý byl u prsa i 45min. dávala jsem pak už i z obou, ale furt křičel hlady. Už jsem si obj. koj. váhu a sama si ho budu vážit

Strana