icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

zetta01
23. led 2019

nejhorší člověk neví, každý říká něco jiného a já jsme z toho už tak akorát na nervy ☹ ale připada mi jako totální blbost kojit po 3 hod. 10 min. a čekat že se kojení upraví

priefi
23. led 2019

@fly80 nase dr.tvrdi, ze co 2h, ale ze zkusenosti bych si troufla rici, ze 1,5 by uz mohlo stacit. Ono to je podle uhlu pohledu. Nekdo rika, ze dle vyzadani nekdo zase intervaly. Osobne si myslim, ze bolibrisko je o technice, jidle maminky a predispozicich miminka, coz neovlivnime. U starsiho jsem si taky hoooodne pobrecela, byl to boj. Sestinedeli doslova horor, maly mel problem se prisat, nekdy jsme spolu bojovali i 2h, hlavne v noci, manzel musel pak prevzit synatora a uklidnit a ja uklidnit sama sebe. Pokud matka neni klidna, dite to citi a je nervni taktez. U nas to platilo dokonale, byl to zacarovany bludny kruh, ktery koncil slzami a navic kazde prisati a kojeni, jakoby me ziletkama rezali a slo to az nekam do nohy. No hruza a des. Takze kdyz pises vybojovali, vim o cem pises 😅 ja treba ted kojim a zaroven delam masaz briska, prdiky se prubezne uvolnuji a je lip. Ovsem kdyz to nedelam, rozestupy muzou byt jak kratke tak dlouhe a bolibrisko je. Po kojeni se snazim aby brknul, nekdy brka i na vicekrat. Po kojeni casto udelam 5x obracene c na leve strane briska, coz casto pomuze, aby se brknuti povedko. Takze v tom asi moc neporadim.
@krisatko ja bych ji nechala spinkat, 1x bych delku urco neresila a klidne nechala spat dele jak 3h, po tech 3h se stejne obvykle budi. A pokud nespi, tak bud dle vyzadani nebo do tech 2h (obvykle chteji jist za tu hodku a pul). Myslim, ze nema cenu striktne dodrzovat nejake intervaly. Napr.v lete kdyz je hyc je dobre prikladat casto, at se napije a neni dehydratovane. A kdyz je spurt tak nedelas nic jineho nez ze mas dite na prsu. My ted treba mame 3tydenni spurt
@laola nic se nezmenilo, je to porad stejne, jen je to podle ruznych uhlu pohledu. Nekdo doporucuje intervaly, nekdo dle vyzadani a ja doporucuji vlastni intuici 😊
@malecek a co to je za vodu? Slysim prvne
@bemo a proc ho nedovezou za Tebou, kdyz uz je v poradku?

cerlada
23. led 2019

@sarkoc @zetta01 Ámen, naprosto souhlasím. Vybojovala jsem si kojení s prvním synem. Doslova. Doktorka mě od samého začátku odrazovala, že stejně skončím na UM. A neskončila a to jen díky intuici. Chce to se naladit na dítě. Syn se kojil dlouhých 40 minut, na požádání. Sice baštil asi po oněch 3 hodinách, ale takto dlouho. Všichni tvrdili jak se musí přežírat. A vydržela jsem kojit do 2,5 let. A teď? Teď mám holčičku a kojí se 10 minut a snad co 30-40 minut. Neřeším...Chce jíst, bude jíst. Taky chodím do lednice, když mám hlad a ne po určitých časových intervalech...Čím víc se přikládá, tím víc se tvoří mléko. A co kojící čaje, ty nepomáhají?

zetta01
23. led 2019

@cerlada kojící čaje piju. Já když jsem byla u dr. v PO, tak jsem měla prsa taková splasklá, ale de na to se mi zase nalila a mám je tvrdé, dokonce, když jsem lehla na bok, tak jak jsem prso přilehla, tak mi z něj teklo mléko až k tomu druhému. Zkusím tu poradkyni, pak jako nechápu, jak se mi může kojení upravit když budu kojit co 3 hod. jen 10 min.

zetta01
23. led 2019

a kor když dr. řekne, že za 10 min. vypil jen 30ml a měl by vypít na své dny, tak 60ml. Jak může soudit dle 10 min., už na kurzu říkali, že některé mimča pijí rychle viz. 10 min. a jiné pomalu i 45min. Proto chci tu váhu a sama si pohlídám kolik toho vypije.

krisatko
23. led 2019

@priefi no u nás teď dva dny za sebou zas taky cosi. Jí se ve 2o hod, pak chvilku leží a už zas mrčí takže znovu třeba o půl 10, pak se rozhodne, že chce koukat, do půlnoci cumakuje, jídlo a možná usne. Včera ani po té půlnoci neusla, v půl 2 jedla zas pak ještě ve třít a ušla až ve 4 .. uaaa

fly80
23. led 2019

U nás zase paráda noc 😂 lehla jsem si s ní v půl desáté, v jedenáct kojení a do jedné nemohla zabrat. Pak usnula na dvě hodiny u mě v posteli a ve tři zase vzhůru do čtvrt na sedm. Uuuaaaaa

krisatko
23. led 2019

@zetta01 naše mladá otesanice pije půl hodiny. když ji chci zkusit dobu zkrátit, za chvilku je řev, že bylo málo. Dneska jsem odsávala ještě před kojením - po tom co jsem zavedla to kojení z jednoho prsu se mi to druhé vždycky šíleně naleje a ztvrdne, takže se snažím alespon trošičku odsát, aby mi nevybuchlo do dalšího kojení a za nějakých 5-10 minut jsem odsála 30ml. Takže když to převedu na mladou (vím že to nejde brát uplne stejne odsávačka/miminko) tak by si měla dávat tak 90-100ml za tu dobu co pije.... Nevím jestli to je moc nebo málo, ale jedině pak je spokojená :D

krisatko
23. led 2019

@fly80 vidím že taky výživná noc.... uuuaaa bude asi v této skupince záhy velice častý výraz :D

ange_de_la_morte
23. led 2019

@zetta01 : já bych asi strkala prso častěji a UM viděla až jako úplně poslední možnost, nemyslím že držet 3 hodiny odstup a zvyšovat dávku UM je cesta jak se rozkojit ... já jsem taky měla u syna na začátku půjčenou kojeneckou váhu a vážili jsme protože jsem neměla pocit že by si syn vytáhl kolik potřebuje ... možná bych ještě zvážila laktační poradkyni, přece jen mají s tím více zkušeností a ohledně kojení bych více věřila laktační než pediatrovi

@petrafrenz : mně poslední dny ubíjí že se mi ten den hrozně táhne - pustím si film, vezmu knížku, něco málo udělám ale jinak je to pro mně těžké - jsem aktivní člověk a teď nezvládám skoro nic

ange_de_la_morte
23. led 2019

Holky asi mi odešla hlenová zátka ( nebo její část) - podle toho co jste popisovaly, jen teda bez stopy krve, což nevím jestli musí být ? .... za jak dlouho se u vás začlo něco dít ? u prvního syna o odchodu zátky nevím

fly80
23. led 2019

@ange_de_la_morte může být bez krve. Jinak víc neporadím, protože mě neodešla nikdy. Co sem nacetla, tak po tom co odejde do 14 dnů určitě porodís 😂

ange_de_la_morte
23. led 2019

@fly80 : aha to jsem myslela že tam ta stopa krve musí být, tak fajn že nemusí, joo do 14 dnů fakt asi porodím když jsme dneska 39+1 😀 😀 no asi to bude individuální, hlavně abychom už měli nějaké auto 🙂

lindikova
23. led 2019

@fly80 do 14 dnů🙂))))))

priefi
23. led 2019

@laola drzim pesti

zuzekk
23. led 2019

@ange_de_la_morte nech si zablešit barák a hned máš program jasný.. .😂😣

priefi
23. led 2019

@veselaopicka horcikby mohl pomoci. Otazka je, co je pricinou. Muze to byt i tim, ze malo pije,takze vic pit, krcni pater, tady by zase pomohla jemna masaz krcni patere, pripadne paralen
@lindikova brufen v 11t jeste ne 😉
@krispianka asi mimi na porodnich cestach

semmi
23. led 2019

@priefi dekuji za podporu. Nicmene me to tak semlelo psychicky, ze dnes uz téměř neodsaju ani ň. 😥 Malá dojida co sem mela odstrikane plus Sunar Premium. Takže u nas na prd. Ale pomalu se s tim smiruju...

zetta01
23. led 2019

@ange_de_la_morte děkuji za radu. No já jsem se naštvala a teď nakojila jen z prsou a bez UM a očividně malý vypadal, alespoň po jídle spokojeně, pak sice řval, ale tak to dělal i po UM, že se vztekla. Teď usnul, tak uvidíme. Budu teď kojit jen MM a častěji a uvidím a jak dojde váha, tak si ho budu převažovat, abych věděla kolik vypije a když toho bude málo a nebo se mi to nebude zdát, zkusím tu LP

ange_de_la_morte
23. led 2019

@zuzekk : zablešit ? jako blechama, to snad v zimě nejde ne 🙂

@zetta01 : myslím že jsi to vyřešila jak nejlépe jsi mohla, držím palce

zetta01
23. led 2019

@ange_de_la_morte moc děkuji snad se to upraví a ještě jednou děkuji za radu 🙂

zuzekk
23. led 2019

@ange_de_la_morte bohužel jde. Těm nechám mráz nevadí.

krispianka
23. led 2019

@ange_de_la_morte mě taky odešla asi hlenova zátka cca 14 dní zpátky. Taky to bylo jen průhledné bez stop krve. Jen takový sopel 🙄😊 myslím, že to není jednoznačný začátek porodu 🤔

ange_de_la_morte
23. led 2019

@zuzekk : potvory ... já už kočkám i psovi sundala obojky , no nezávidím teda, odblešování baráku je šílená činnost

@krispianka : takže zase vím prd o tom kdy ta naše princezna hodlá přijít a musím dál čekat co 🙂

priefi
23. led 2019

@zetta01 kojeni po 3h = mene a mene mm vice a vice um. Je cas se rozhodnout, zda chces kojit nebo davat um 😉 jen vsuvka, v um se toci nemale mnozstvi penez i u doktoru

priefi
23. led 2019

@krisatko @fly80 pridavam se do klubu skvelych noci 😅 navic neco na me leze, takze jsem tomu adi neunikla a chytla od Mikyho. Aspon se vytvori protilatky v mm
@ange_de_la_morte po odchodu prvni casti do 14 dnu u obou, po odchodu zatky +krev do par hodin u obou
@semmi ono to stale neni ztracene, jen ten zanet brzdi odsavacku, mimi je vic efektivni. Kdyz jsem mela zanet, odsala nula nula prd, dokud se to nezklidnilo, ale syn jedl normalne, akorat me skubal

veselaopicka
23. led 2019

@priefi ja cetla ze brufen vubec.. max paralen.

priefi
23. led 2019

@veselaopicka nedoporucuje se, ale ve 2.trim to neva

malecek
23. led 2019

@ange_de_la_morte mi odešla hlenová zátka v sobotu a v neděli ráno se Adámek narodil, takže je to u každého jinak 🙂

krisatko
23. led 2019

Holky tak dneska je obětovali ty prachy a koupili biogaiu. Jak dlouho se může podávat?

Strana