Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Holky nevím jestli je to všude ale u nás v Tescu ve výprodeji, kojenecké věci od 50 Kč.
Já jsem koupila letní komplet za 59kc a letní overal za 74kc. 😊
@malecek aha, to vubec neznam. A cim budes cistit? Zinenkou? Dej pak vedet, jak jsi spokojena
@zetta01 tak to je super! Drzim pesti 😊 ja mam ted taky vydujdana prsa, tak snad se brzo zase naliji
@veselaopicka drzim pesti!
@bemo to je mi hrozne lito 😔 snad teda se dneska uz vsichni uvidite. A co se vlastne odehralo u porodu, ze se to tak zkomplikovalo? (Klidne sz, at se holky, co je to teprve ceka, nestrasi)
@janinak85 @laola @niki8193 gratulace! A preji Vam vse nej! At se deti maji cile k svetu a delaji Vam jen radost!
@laola tak jak jste se vlastne dohodli na jmenu? Vim, ze jste taky se nemohli dohodnout 😊 a jaky porod?
@niki8193 na zacatku je kojeni co hodinu naprosto normalni. Mimi si tvori mleko a ma hlad a tak si chce vysosat co hodku tu trochu, co se vytvorila a za 2 dny budou prsa jako balony. Pokud ovsem se da um, mimi nepoptava a mm se netvori, takze poptavka klesa a nabidka mm pak odpovida klesajici poptavce
Ženský... já snad půjdu do unorovek🙂 po kontrole, klidek pianko. Kontrola za týden. Pak se uvidi, co dal. Nu coz, máme čas na přirozený rozjeti, což bych pořad nejradši.
@lindikova já jsem na tom stejně, TP za 4 dní a zatím se nic nechystá 😀 jen čípek je od 37 tt téměř zaniklý 0,5cm,ale jinak zavřeno ☺️ v pátek jdu zas na ko a jsem popravdě zvědavá, co mi po vyšetření řekne. Jak jsem po cs, tak prý mě nechají max 5 dní po TP, ale vyvolat nesmí....
@malecek : jojo taky jsem si všimla jak jsme se stavovali v Tescu o víkendu , akorát jsem neměla moc času tak jsem akorát pobrala nějaké body a overaly 🙂
@lindikova @krispianka : holky u nás taky nic, TP mám v úterý, moc to zatím nevidím :/
@ange_de_la_morte tak to vypadá, že mi taky začala odcházet zátka. Sice jsem měla podezření dřív, ale svadela jsem to na lněné semínko. Teď jsem semínko neměla a už je to i nažloutlé. Tak snad brzy.
Jinak holky, na prdelku musím doporučit medvídka. Mám ho tedy teprve od včera, ale to je naprosto luxusní záležitost. Na mumínka nepoužívám vlhčené ubrousky. Tak mám vedle prebalovaku jen mističku s vodou a v ní drobatko toho medvídka. Malá měla už prdku trochu červenou. Tak sem od včera začala používat a je to fakt zázrak. Má prdelku jak "dětskou prdelku" 😂 Úplně jemnouckou a bez ničeho. To sem fakt nečekala. Hodně se mi loupe, jak má suchou kůži, tak sem jí včera omyla vodou s tím medvídkem a taky super. Já úplně čumím 😂
@fly80 taky se chystám používat, teda chci si udělat svého Medvídka (olejů mám doma dost). Mám koupené látkové ubrousky a Perlan. Četla jsem na to jen pozitivní reakce.
Holky jak to máte s koupáním? Jak často koupete? My teď v zimě co druhý den a v létě pak budeme denně asi.
A máte jiné oblečení na noc a jiné na den??
@fly80 : já toho Medvídka prvně viděla u švagrové a už ho mám doma nachystaného na přebalováku s ředící lahvičkou 😀 ušila jsem si látkové ubrousky a koupila i kousek perlanu, vlhčené ubrousky budou jen pojistka na cesty když nezbude jinak 🙂
@malecek : syna jsem jako miminko koupala jednou za 2 dny, každý den jen prcku pod kohoutkem, převlíkala jsem na noc do overalů a přes den do body + dupaček - asi je to zbytečné ale syn neblinkal ani se nám nestávaly nehody s plínou takže bych ho jinak nepřevlíkala snad vůbec 😀
@fly80 medvídek je skvělý, také ho používáme s perlanem a nebo látkovými ubrousky od bamboolika, nejvíc tedy když jsme venku, doma většinou strkám prdku pod kohoutek..
@malecek my koupeme ob den, jinak malého otírám mokrým látkovým ubrouskem a když měl suchou papulu, tak jsem použila taky medvídka nebo trochu oleje od weledy..
Malého převlékáme na noc do overálků a přes den mám nejradši polodupačky a zavinovací body, nebo občas oblékneme do dupaček nebo punčocháčků..
@ange_de_la_morte tak to ten náš je super střelec 😀 dokáže počůrat všemi směry sebe a okolí a ne jen počůrat.. Už jsem měla tu čest uklízet celý pokoj, protože přestřelil plenku a doslova posral celý pokoj 😀
@pe_tu_ss_ka haha. Chudáku 🙂 to naše mladá pravidelně čůrá po umytí prvky a zadečku pod kohoutkem. Položíme na ručník a bum je to tam.
@krisatko jj, jsou to experti.. Nejlepší je, když už mažu prdku, a on mi náplní ruku s takovým blaženým pohledem 😃 nebo pravidelně na každé kontrole u všech doktorů ukáže, jak moc dobře mu to bříško opravili, a všechno pokadí nebo počůrá 😀
@lindikova me taky poslali domuu. Otevreno na jeden prst ale v po jdu uz na monitor do nemocnice. tak jsem si myslela uz... lezela sem na sesti nedeli. Sileny ze vsech stran breceli miminka nebo hekali zensky. Za vecer 5 porodu. Meli fofr
@pe_tu_ss_ka jojo doktoriaji projímavý efekt. Minule jsme u doktorky vypotřeboval i 4 pliny
@malecek já koupala ob den, ale mumin se mi začala hrozně loupat. Tak teď jen jednou za dva dny vezmu žíňku a celou jí omeju vodou s tím medvídkem. Příští týden vytáhnu už kyblík a uvidíme. A na noc zatím neprevlekam. Tech menších velikosti nemám tolik a kupovat už nechci. Malá neblinka a každý večer jí dávám nové oblečení.
Holky, dneska kontrola u doktorky. Malou zažila a ona měla stejně jak před týdnem. Tak říkám, že to není možný. Že vidím že je větší a do některých oblečků se už nevejde mtak sestra vyměnila baterky ve váze a ejhle. Náš otesanek má o skoro půl kila víc 😂 Asi to bude malá drobněna 😂
@veselaopicka někdo radil sluchátka s sebou. Tak je fajn, ze nás zatím do ničeho nenutí... ať si ještě začne sám! Doma ti bude lip, ze jo... já chodím do porodky od 36tt.
@priefi s odstupem času, kdy jsem se sem nedostala sepíšu svůj zážitek z porodu. To co odteklo byla opravdu plodová voda. ve zprávě mám zaznamenáno už to, že jsem 16.1, 1:30 volala první odtok vody (bylo to přesně 1:17). Bylo mi řečeno, že mám vzít čistou vložku a uvidíme. Kolem půl 4 jsem šla na WC a opět odtok vody, tentokrát mnohem víc, volám hned manžela čas hovoru 4:17 a jdu do sprchy s mírnými bolestmi.4:28 volá kamarádka, zdravotnní sestřička se kterou jsme domluveni, že bude u porodu..5:03 příjezd do porodnice. Čas příjmu 5:10 hod. Následovala hospitalizace s tím, že se počká max. 24hodin a pak následuje vyvolání porodu. Přes den jsem ležela na lůžku a střídala to se sprchou. 12:05 točí další monitor. Jelikož byl volný nadstandart a ráno odcházela spolubydlící, byla jsem sama. Během dne sem pociťovala mírné bolesti. 12:57 Nabrali mi krev, kolem 4 mi dali první kapačku s fyziologickým roztokem kvůli infekci a dali mi oběd i večeři jak v restauraci. Dál moje poznámky končí. Takže z toho, co si pamatuji. Točili mi další monitor, byla jsem asi 45minut ve sprše i přes vysoký tlak se sprchovala co nejvíc vařící vodou. Večer mi na pokoj přišla nová spolubydlící, která očividně už rodila (pak jsme se bavily, že jí hodinu předtím praskla voda a přišla a rovnou na sál, kde jsme se vystřídaly kolem 22hod). Poslední monitor a kontrola otevřená na 2 a kousek. Volám manžela a Janu. Mezitím klystýr a jdeme na to. Povzbuzují mě, že to stihneme do půlnoci. Střídám sprchu a lůžko. Kolem 1 hodiny mi je řečeno, že jsem otevřená na 5 prstů a porod nepostupuje jak by měl. Mezitím mi kapou oxytocin, antibiotika na infekci a měněj kapačku za kapačkou. Bolesti sílí, ale neotvírám se. Už nevím co se sebou a prosím o císaře, takže dostanu na dvě hodiny něco na bolest a mezi kontrakcemi usínám. Časový rozmezí mám v mlze. Vnímám jen Janu, která mi dělá kouče a povzbuzuje mě ke správnému dýchání a manžela, který mi pomáhá střídavě z lůžka do sprchy, dává mi pití a otírá čelo (kdo proboha psal, že potřebuji teplý ponožky k porodu?). Drží mě za ruku a povzbuzuje mě, ale vidím mu na očích, že už to taky nedává. PA je úžasná, ale moc jí nevnímám, tlumočí manžel a Jana. Už nemůžu prodýchávat kontrakce a malé klesají ozvy, dostávám kyslík, kapačku za kapačkou a jdeme na to. Jsem k smrti unavená a mám pocit, že to nezvládnu. Kontrakce jsou strašně daleko od sebe. Jana mi říká, že už jen chviličku, že vidí hlavičku ať si sáhnu a opravdu už bude konec a budu mít malou u sebe. Snažím se z posledních zbytků sil, ale hlavička se vrací, jelikož prostě kontrakce jsou daleko od sebe. To se opakuje ještě jednou a na potřetí se malá v 4:35 konečně narodila. Koukám na všechno v mlze, malé Jana čistí pusinku, byla napitá zbytku plodové vody, manžel mi říkal, že byla fialová a hned růžověla. Následuje její ošetření a moje šití, ptám se kolik mám stehů a dr. mi diplomaticky říká, že jako každá jináprvorodička.To jsem chtěla, abych měla jistotu, že je v pořádku, bylo to náročné i pro ní. Hned mi jí přiloží k prsu a malá začne sát. V tu chvíli spustím brek, že jsem to dokázala a jsme spolu všichni na sále asi dvě hodiny. Když nastává únava a slabost, hlásím to a dají mi malou vedle mě a spinkáme spolu. Poté následuje sprcha a nakázali mi, že na pokoj musím na vozíčku. Snídani jsem stihla a dovolili mi pod kontrolou další sprchu, ani jsem nespala a malou mi přivezli ani nevím kolik bylo. Je nádherná a já jsem si splnila sen. Jsem máma..Zpětně jsem si přečetla ve zprávě, že porod byl vyhodnocen jako rizikový a manžel říkal, že tam chodila na poradu i doktorka, radit se, jestli neudělat císaře, jelikož malé klesaly ozvy pod normu. Ale zvládly jsme to spolu. A ted mi tady spinká princezna naše.
@halasovci007 no tvl. Tak hlavně že jste obě v pořádku a už si sebe navzájem užíváte.

@niki8193 moc gratuluji 😍