icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
25. led 2019

To já holky upřímně uvažuju, jestli vůbec půjdu do druhého. Původně jsem děti nutné mít nemusela, po tom co jsme si všechno přišli, než se nám povedla za naše malá potvůrka jsem šťastná že to jedno vůbec máme a tak trochu se bojím. Bojím se co když zase potratům, nebo když se povede kluk, že bude mít zase takové vývojové vady co domi, bojím se dalšího porodu - teď už bych po tom všem a ještě porod v 34+0 spadala do rizikových a nesměla bych pomalu ani dýchat a momentálně si ani nedovedu představit že tu zombim s miminkem a přes den total ko běhám kolem staršího. V tomhle vás fakt obdivuji, že to dáváte

fly80
25. led 2019

@priefi přítel si pořád myslel, že si dělám srandu že druhé nechci. Nějak to nedokázal pochopit. A ne, selhalo mi zdraví. Byla sem od ledna nemocná a lítala po všech možných doktorech. Několikrát sem skončila na chirurgii na pohotovosti. Nikdo nemohl přijít na to, co mi je. Tak sem začátek těhotenství myslela, že je to bonus k tomu, co mi je. Jako že sem to nedostala a tak.

priefi
25. led 2019

Jak ja miluji frazi ohledne navstevy, ktera nebude, protoze je nekdo nachcipany a odpoved je "ale to je vas bacil, Vy jste ho k nam donesli..."

ange_de_la_morte
26. led 2019

@priefi : fakt už se nedělá UTZ při odchodu z porodnice? to hledím, já myslela že je to docela důležité aby se zkontrolovalo že tam nic nezůstalo ..... a frázi ,,to je váš bacil ,, tu jsem ještě neslyšela - to mně teď po ránu upřímně rozesmálo :D jinak já včera ve školce zjistila že polovina dětí do školky nechodí protože mají střevní chřipku - no super takže doufám že ji Matyášek stihnul mezitím chytit, než mi to někdo laskavě řekl ( zatím ale dobrý)

@krisatko : já ti rozumím, prožili jste si toho hodně ... no asi možná to nechat plavat - třeba bude jen Monička nebo za dva, tři roky přijdeš na to že druhé dítě prostě opravdu chcete

halasovci007
26. led 2019

@fly80 já byla extra ukaz. Všichni řvou sprosté a já rvala na manžela že ho miluju (myšleno že to zvládnu pro nás) 🤣😇 se mi teď s tou kamarádkou smejou 🤣🤣
@tsasenka asi já bolí mě svaly při vstávání z gauče i z postele nebo při kýchnutí.
@priefi no máš epidural, rajský plyn a pak něco třetího co nevím jak se jmenuje a to mi dali do kapacky ve zprávě je analgetika ostatní..
@priefi já se sprchovala tak 4x denně ono manžel byl teď 2dny v práci tak to moc nešlo bála sem se malou nechat samotnou i když máme monitor i chuvicky ptz ublinkava. Od dnes je 10 dnů doma budu chodit do sprchy po každém wc. Jenže jsem ještě vystydla a sprcha to moc nevylepsuje i když topime na 23,5 na chodbě je stejně chladno.
@cerlada já jsem přijela domů kde hlídala ségra a sídila malou dudlikem tak rychle sprcha pak už mala brečela hlady tak fifr nakojit a u přebalování říkám až to dodela, že musím na WC sem cítila jak ze mě vypadl kus. Asi 10cm.ale ta dr to na utz neviděla. Asi ty menší nejsou vidět a říkala, že jsou zhoršené podmínky..

laola
26. led 2019

@ange_de_la_morte s tím utz je to asi jak kde. Mě ho dělali včera.
Teď čekám na vizity, zda nás dnes pustí domů.
Až sem pojedu porodit tu holčičku, tak si beru nadstandart...😂

halasovci007
26. led 2019

Holky není mi úplně dobře. Manžel na mě asi prsknul bolení v krku co kromě čaje můžu? Citron ani zázvor nechci aby se malá neosypala. Piju fenyklovej vařící 2x denně a ovocný čaje. 😫😢 Muzu necim zalecit aniž by to malá měla v mlicku?

fly80
26. led 2019

@halasovci007 já nastydla při první a ptala sem se v lékárně. Prý nemůžu skoro nic 😂 Každopádně ten zázvor nebo citron a med Di dej. To je tak malé množství, že se malé nemůže stát nic. Aby se ti osypala, musela bys sníst celý citron. Jinak citron se nedává se zázvorem. Prý jeden chladí a druhý hřeje. Jen co sem v četla. Jinak jestli tě bolí jen v krku, tak ti stejně nic moc nepomůže. Ještě udělat zábal krku, studenou mokrou plinu, igelit a na to šálu, aby se to zaparovalo. To mi poradila taky v té lékárně a musím říct, že to dělám teď doma každému, když bolí v krku. 😉

halasovci007
26. led 2019

@fly80 nosím i šátek po doma. Jsem z toho úplně spocena. Topíme jak o život na 23,5 aby měla malá teplicko. Piju čaje na litry a je mi líp než včera no. Tak snad sem to podchytila včas.

halasovci007
26. led 2019

@laola nadstandart můžu jen doporučit. Jak hotel a výběr ze 4 jídel oběd i večeře. Jen mě prekvapilo, že nevari dietne a dávají i čerstvé pečivo pro kojící maminky..

fly80
26. led 2019

@halasovci007 to musí být právě ten Prizniczuv zábal. Šátek ti moc nepomůže 😉

petrafrenz
26. led 2019
Uživatel petrafrenz je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od petrafrenz.

@halasovci007 na bolení v krku je skvělý Cannaderm, takové malé sérum na afty. Tenkrát mi to doporučil dodavatel, že se to dá i kloktat. A nebo i dubová kůra by šla na kloktani, ale to jsem zatím zkoušela jen na zuby a dnes vyzkouším na obklady na spodek.

ange_de_la_morte
26. led 2019

@laola : nadstandart ? měla jsi blbou spolubydlící ? když jsem rodila Matýska tak jsem byla pak na pokoji se super holčinou a bylo to fajn - i kluci se během prvního dne sladili a na kojení se budili plus minus stejně

@halasovci007 : na ten krk zkus kloktat spařenou šalvěj ( jen kloktat) nebo slanou vodu, myslím že i Tantum Verde bys mohla - mělo by to působit jen lokálně když se to kloktá, jinak jak píše @fly80 - citron je chladivý, lepší asi jen ten zázvor ... přeju ať jsi brzo fit ... a s dietou v porodnici - taky jsem byla v šoku když 2.den byla na oběd čočka na kyselo 😀

tsasenka
autor
26. led 2019

@priefi Ten spaci luxus mi skoncil. Zacalo zlobit brisko, ale davam kapicky Baby calm, vezmu Mikyho do klubicka, vyprdi se a dobry. Ale uz v noci vstavam na kojeni

krispianka
26. led 2019

Tak dnes se něco začíná dít-teda doufám ☺️ 2 dny do TP a od rána mám na papíře na WC hnědou hlenovitou krev. Občas je to i s kouskama. Myslíte, že je to zátka nebo začátek porodu???

ange_de_la_morte
26. led 2019

@krispianka : super že se něco začíná dít ... myslím že by to mohla být ta zátka ale fakt na to nejsem expert, mi odešla zátka asi během středy a čtvrtka akorát že se pořád nic neděje :/

priefi
26. led 2019

@krisatko zazila sis svoje, nedivim se, ze mas obavy 😉 dulezite je, ze ve vysledku mate zdravou holcicku
@fly80 a prisli na to,co Ti bylo? A pritel byl rad, anebo taky byl z toho spatny?
@ange_de_la_morte to ja tuhle frazi znam od tchanu, treba vcera manzel tam byl, zjistil, ze jeho segra je nemocna a rekl tchanum, ze tam dnes nebude Matyho tahat, aby se nenakazil a nedotahl zase k miminku dalsi bacil. No a tchan hned urazeny, ze ten bacil beztak manzel dotahnul (min.tyden ve stredu tam meli Matyho na hlidani, my museli na kontrolu kycli Mikyho a nechteli jsme Matyho brat nakrapnuteho k jinym miminkum) a ze ma teda s Matym dnes prijit. Pokud faze mezi nakazenim a projevenim se priznaku je vic jak tyden, tus budiz, ale myslim, ze si to pritahla ze skoly. Tak ci tak, prece nebude dite tahat mezi nemocne, ze? a obzvlaste, kdyz je doma mimi. No a reseni dle tchana? Ze manzelova segra bude v dobe, kdy tam budou, sedet zavrena v pokoji, jakoby ty bacily nebyly vsude... no... bez komentare. Jsem fakt stastna, ze manzel ma rozum a syna tam netahal.
Ja byla taky prekvapena, ze me nezkontrolovali utz., navic to zatahovani fakt silene bolelo, prirovnala bych to ke kontrakcim, ale neslo to prodychavat a melo to ruznou delku. A pak doma totalni dlouhotrvajici bolest, ktera nastesti vecer p9malu odchazela
@halasovci007 aha, tak asi tusim, ale to se moc nedoporucuje pichat, teda aspon mam pocit, ze to je ono. To je krasne, ze jsi mu rikala, ze ho milujes! Laska byla hnacim motorem 😊
Ja musela u Matyho chodit na malou pokazde do sprchy, jinak bych to asi nedala
@laola u Matyho byl utz v porodce jeste nutnost a dle nej pak rodicku pousteli, dokonce tehdy jednu maminku po utz jeste nepustili a o 1 den prodlouzili hospitalizaci, tak me prekvapilo,ze ted to uz nedelaji
@halasovci007 ja ted jedu na lichorerisnici a kolem nosu si mazu stavu z listku rymovniku, do nosa strikam vincentku, kterou leju i do zvlhcovace, takze to i dychame a na krk septilen, prip.kloktat sul s vodou. Pripadne na uzliny a chraptenk Priessnitzuv zabal, to je to, co radi @fly80, ja jsem ale na tenhle druh obkladu lenoch
@tsasenka my meli zase luxusni noc, zasekane prdiky trapily jedna basen a jak zabral sabsimplex, tak zacalo bantovani a starsi drzel s mladsim basu, takze jsme s manzelem meli oba sichtu 😅a ja jeste nachcipana, takze nadsenost nejvetsi 😅 fakt za odmenu tohle to... babycalm je neco jako biogaia, ze?

krispianka
26. led 2019

@ange_de_la_morte a taky byla s příměsí staré hnědé krve???

veselaopicka
26. led 2019

@krispianka mne odchazela ve ctvrtek rano a taky furt nic a kdyz jsem jim to rikala tak mi rekli ze odchazi postupne a ze to nic nemusi znamenat

priefi
26. led 2019

@krispianka drzim pesti, muze to byt oboji. Mas i stahy?

krispianka
26. led 2019

@veselaopicka to je mi jasný, nic si nenamlouvam, počkáme 😁

krispianka
26. led 2019

@priefi stahy ani ne, spíš jemnější a občasné MS bolesti. Nic hrozného...

ange_de_la_morte
26. led 2019

@priefi : ještěže manžel má rozum, jinak jedním uchem tam a druhým ven, nemá cenu to vůbec řešit ... na to zatahování dělohy se ,,těším,, s Matýskem to bylo docela nepříjemné prvních pár dní - nejhorší u kojení, jsem nevěděla jak si sednou, držet dítě u prsa a ještě trpět to bolení břicha

@krispianka : nene já ji měla právě úplně bez krve, holky tady psaly že krev být může a nemusí, mi v pondělí na kontrole dělala doktorka Hamiltona, pak mně dva dny slušně bolelo břicho, pak ve středu ta zátka a od té doby klid až na občasné pobolívaní břicha

ange_de_la_morte
26. led 2019

@krispianka : jo a ještě mi vždycky přijde že po teplé sprše/vaně se mi ty bolesti v podbříšku vždycky spustí, akorát že to po půl hodině přejde a nic dalšího

fly80
26. led 2019

@priefi nepřišli, bohužel. Měla sem jít ještě na další vyšetření a od gastro dostala nějaké léky, ale ty se nesmí v těhotenství. Tak nevím. Zatím se cítím ok, tak snad se to nevrátí.

priefi
26. led 2019

@krispianka pravidelne, nebo nepravidelne? Pokud pravidelne, zbystrila bych, jinak dle popisu to prozatim vypada na zatku. Ja mela u Matyho cistou bez krve, krvava byla az tesne pred porodem, ale to jsem se zacala otvirat a u Mikyho ted jsem mela vzdy primes krve, ale jen takove nitecky starsi, takze jsem se nad tim nepozastavovala jako nad porodem, jen jsem si rekla, ze jde zatka a v dobe, kdy mi jely kontrakce odesel zbytek a to byl krvavy hlen

priefi
26. led 2019

@fly80 a jake jsi mela problemy? Nemohly to byt vredy na dvanacterniku?

priefi
26. led 2019

@ange_de_la_morte u Matyho jsem mela ala ms bolesti pri kojeni, nic hrozneho, ale u Mikyho to bylo zazivne, kojila jsem jen v leze, v sede bych to nedala 😅

1nelinka
26. led 2019

@ange_de_la_morte me teda ultrazvuk pri odchodu z porodnice delaly..asi zalezi jak kde..

veselaopicka
26. led 2019

@krispianka taky netrpelive cekam..😅 ale dneska se mi to nehodi pritel prijede az dyl vecer.

Strana