Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@fly80 máme i takovou, ta mi přišla lepší, že v tom není úplně svázaný, ale jemu se v tom vůbec nelíbí 😁
@pe_tu_ss_ka tak my koupeme bez pliny. Malá je vodomil 🙂
@krisatko malej to má jako lázně, labuží si, když ho poléváme, ale fakt bez plenky rozhazuje rukama a pak se leká.. Možná kdyby jsme na něj měli kyblík nebo vaničku, ale mě to přišlo, jako další krám k těm věcem, které už má 😁 možná to lekání ustoupí, podle té doktorky z toho centra pro předčasně narozené, mu je teď od původního termínu porodu jen 6 dní podle korigovaného věku a ne skoro 2 měsíce 😊
Jinak co má malý teď od čtvrtka napsané to železo, tak jak neměl problém s vyprázdňováním, tak od včera začalo peklo.. Nepomáhají ani espumisan, probiotika a ani homeopatika na bolení bříška, cvičením a masírováním s touhle kombinací doplňků se silou vůle vykadí lehce asi 2x za celý den a jen prdí teda... A od té doby se z pohodového miminka stal uplakánek, včera mi za celý den zaspal nejdéle na hodinu jen jednou.. 😕 Tak se modlím, aby to nemusel brát dlouho.. Nejradši bych to vysadila už teď..
@krispianka velke gratulace! Preji vse nej Tobe i Julince a at roste do zdravi a krasy a dela Vam jen radost!
Jedeme domu :D:D ja mam prsa jak kojna, Klarinka krasne basti a pribira ukazkove takze pediatr rikal ze tu zbytecne dalsi den byt nemusime kdyz nejsem prvo-maminka 🙂 jsem rada ze jsou porodnice kde neni dulezity tabulkovy udaj 72hod od porodu ale skutecny stav miminka a maminky
@pe_tu_ss_ka to druhé je spíš jako spacák. Tenhle je super na spaní v zimě. U nás by byl ideální. Já mám hodně těch klasických bez rukávů, ale tohle je moc pěkné. Škoda že sem to neviděla dřív. Jinak už mám objednáno. Tady na bazaru ty zavinovačky docela prodávají. Tak snad rychle dorazí. Ještě jednou ti dekuju 🧡
@veselaopicka tak coooo? Já sem napnutá jak kšandy 😉
@laola tak asi nic zlata rybko prijdu si po tydle noci jak zmlacena..jsem porad nevedela jak si lehnout..
@ange_de_la_morte to je super. To sem zvědavá, co bude vyvádět bráška, až budete doma. U nás je to blázinec, ale časem to bude určitě lepší. Užívej si princeznu 😍
@fly80 vůbec nemáš zač 😊 jsou opravdu super, malý se z toho sám nevysouká 😂
@fly80 poboliva me bricho jako pri ms trosicku spinim ..asi zatka a jinak nic.
@veselaopicka jeeej, myslela jsem na tebe, jestli se to rozjede... Ale dneska by to šlo😉 Hezké datum
Jo a ad datum... nakonec jsem malého porodila dle "věštby" švagrové, stejně jak je narozen její nejmladší. Nejdřív to vypadalo, že vydržíme ještě den dva, ale když se to pak rozjelo, porodila bych i na satanovy narozeniny...😂
@veselaopicka a když nic, tak v pondělí?
@krispianka moc gratuluji ke krásné Julince 😍
@laola v pondeli mam naplanovanou poradnu a pry se domluvime na vyvolani ale 6.2 je to 10tyden po terminu dyl to pry nenechaji... 7.2 mam svatek a pritel 10.2 narozky..😍😍
@veselaopicka to bych se nebála, že se to nerozjede. Pokud tě poboliva břicho a ještě odešla zátka, tak do kontroly nevydržíš 😉
Ahoj holky, tak my už jsme taky na hromadě. Taťka dotáhl nějakého bacila z práce, jenže se k němu přiznal až později (že jo bolí v krku neřekl) takže jsme se normálně pusinkovali všichni a já teď smrkam a nemůžu polykat a malá má plnej nos a tím pádem při dýchání chroptí. Snad nás to brzo opustí, ale jedno pozitivum top má. Spala mi už dva dny za sebou v noci s pauzou 7-8 hodin a i přes den spí nejméně 2,5-3 hodiny v kuse. Takze jsem včera měla čas uklidit celý dům, vyprat, vyžehlit atd
@veselaopicka mne zadna zatka neodesla třeba...
@lindikova mame to kazdej uplne jinak. Ja celej den celkem dobry a k veceru a v noci nic moc.
Holky, je vidět, že většina maminek uz má svoje drobecky u sebe a není tolik čas pročítat koníka 😁 já zatím dobrý, čas mám ☺️ teprve dnes mi dají malou na pokoj na celý den. Jinak mi ji nosili na kojeni a když jsem o to požádala. V noci mi ji hlídali, měla jsem pořád nějaká antibiotika, analgetika a prášky na spaní. Dneska se cítím už lépe, sice chodím ještě prohnuta, jak to břicho bolí, ale lepší se to každým dnem ❤️ kdo je ještě cekatelka z ledna??
@krispianka Taky jsem si říkala, že se tu nějak zmrtvilo :D Asi už nám rodí poslední kousky jinak si to nedokážu vysvětlit 🙂
Jinak děvčata, včera manžel zaválel... Já už jsem byla k večeru hin, malá si samozřejmě vynahrazovala ten celodenní spánek a byla vzhůru od půl 6 a ne a ne usnout. Já už jsem v 10 padla za vlast, tak se jí věnoval chlap. Myslela jsem si že mě tak v 11, půl 12 vzbudí zase na kojení. Ale ono ne... O půlnoci jsem se vzbudila u televize - končil kapitán amerika a přesunovali jsme se do ložnice a milostpaní prej už hodinu spala... Bez kojení... tož paráda... :D
Ahoj všem, dlouho jsem se neozyvala, měla jsem velké zdravotní trable, pak se začal komplikovat konec tehotenstvi, no proste všechno spatne. Malá se nakonec narodila 28.1. rodičům na výročí svatby, jméno má jako měla prababicka a teda se zároveň narodila na její narozeniny. Malá je bohužel malá, omotala si kolem nohy pupecnik a zřejmě si tak omezila živiny. No a teď s tím vším bojujem.
@krispianka snad se Ti ta rana rychle zahoji a prestane bolet. CS je prece jen operace a zasah do tela
My teda porad bojujeme se zadni rymou. Ale musim uznat, ze co mame doma odsavacku na baterky, tak krasne vytahne i tu zadni rymu. S manualni jsme teda bojovali, odsala jen malinko a zbytek tam zustaval. Diky tomu, ze hezky vysajeme hleny pred kojenim (bohuzel ne vzdy se podari odsat vse, takze to casto chrochta dal, ale aspon Miky zvladne dychat), hezky u kojeni dycha a uz nemame takove bolibriska. Navic uz mene v noci bantuje, avsak jeho braska nam to minulou noc vynahradil a ja vcera odpo padla a spala zaroven s Mikym (usnuli jsme spolu pri kojeni). Je mi Mikyho lito, ze se s tou rymou tak trapi. Jinak uz krasne pozorujeme cernobile obrazky a otacime za nimi hlavicku. Obcas pase i krasne konicky, ale musi mit naladu, jinak ma hlavu dole. Za posledni 3 dny asi doslo k pokroku u prcka a krasne zacal reagovat a obcas uz i broukne
@priefi černobílé obrázky? to jsou nějaké spešl ? my teda pozorujem hlavně hračky a rodiče... pobrukuje už delší dobu a teď začla vyžadovat i chození po době a ukazování věcí. Třeba včera mě s ukrutným zájmem pozorovala jak míchám těstíčko na kapání do vývaru (tedn jsme si udělaly abychom zabojovaly s nemocí, z domácí slepičky)
@krispianka jaaa 🙄🙄nam se porad nechce..
@veselaopicka tak do pondělí pokud neporodís, tak se budete domlouvat na vyvolání, že?? To už bude co nevidět ale to čekání je dlouhé 🙄
@zavodnice moc gratuluji k holcice a preji Tobe i malicke vse nej! At roste do zdravi a krasy! Neboj, vse se v dobre obrati 😊 drzim pesti!
@krisatko miminka zajimaji kontrasty, proto cernobile obrazky. U starsiho manzel par vytisknul a zalaminoval. Vetsinu jsem ale uz nechtic shodila pri Mikym za manzelskou postel 😕 takze asi bude treba vytisknout znova, protoze se kvuli tomu nebude postel rozebirat a odtahovat. Ale nemame uz k dispozici laminovacku... jinak v obchode s hrackama to je taky, ale nevi, kolik si za to chteji rici 😅 takze mnohem levneji vyjde vlastni tisk. Monicka je moc sikovna a krasne sleduje. A boucha uz rucickama do hracek?

@fly80 https://www.google.com/search?q=swaddleme&oq=sw...
Nevím, kde nám ji moje mamka přesně objednávala, ale tady jsem našla na Googlu, jsou to swaddle mě zavinovačky..
Třeba tady https://www.stesti-zdravi.cz/zavinovacky/summer...