icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

halasovci007
11. únor 2019

@ange_de_la_morte já piju čaj pro kojící matky tam je i fenykl a fenyklovy občas. A spí ním dodnes 25den po porodu.. Vložky kupujive celkem bohužel. Ale já jsem měla prasklý ten steh tak nevím jestli to s tím nesouvisi že to trvá déle..

tsasenka
autor
11. únor 2019

Ahoj holky, tak po delsi dobe jdu na vas mrknout 🙂 Doma jsme to nejak sladili dohromady, kdyz je venku hezky, tak chodime kocarkovat. Uz se tesim na jaro, jak se bude dat chodit ven denne. Jinak po 6nedeli jsou u nas jarni prazdniny, tak jedi s detma k nasim. Uz se moc tesim, nasi se potesi s Mikym, bydli daleko a jeste ho nevideli a ja se dostanu mezi lidi.
A ted vas jdu docist 🙂

zetta01
11. únor 2019

@halasovci007 já kojím co 2 hod. a koupu vždy tak, abych okoupala a hned jdu kojit. Takže kojím zhruba ty 2 - 2,5hod. před koupáním

ange_de_la_morte
11. únor 2019

@halasovci007 : fakt to neřeším, ale já obecně jím celkem zdravě a mám dobrý metabolismus - navíc to beru že kojím tak raději jím, než bych měla málo mlíka ... většinou kojím tak hodinu před koupáním, Klárka někdy ublinkává někdy ne, ale u ní je to tak pořád takže to neřeším protože jinak bychom nekoupali nikdy, když má hlad ta se vzteká takže to na koupel taky není

@zuzekk : jj, Bepanthen ale ten krém z Aventu mi přijde lepší, ještě je prý dobrý Purelan od Medely ale ten jsem nezkoušela

halasovci007
11. únor 2019

@ange_de_la_morte no právě hladová to je vztekání a řev a nejedená zase ublinkává..Tak musíme to nějak vychytat. Taky bych chtěla už udělat nějaký režim, ale ono to moc nejde když nekojíme pravidelně, ale podle potřeb malé. Někdy kojíme co hodinu a pak zase třeba po čtyřech hodinách.. No tak nevím kdy se to ustálí.

ange_de_la_morte
11. únor 2019

@halasovci007 : myslím že na nějaký režim je ještě čas ... dneska jsem koupala v 18:15, předevčírem skoro v 8 večer, snažím se to vychytat podle nálady malé, protože jinak se při koupání řve

halasovci007
11. únor 2019

@ange_de_la_morte no mě malá právě usnula po kojení a stále spí asi ji budu muset vzbudit. Protože jsem kojili před 18 při zvedání k odkrknutí blinkala až na zem. Za chvíli řev a chtěla znovu jíst. Tak já nevím jestli jí vzbudit, ale jinak ji asi nevykoupu chjo.

ange_de_la_morte
11. únor 2019

@halasovci007 : asi bych se na to vykašalala a nekoupala dneska pokud teda není zeblutá komplet

halasovci007
11. únor 2019

@ange_de_la_morte není vše šlo mě na záda a na zem :-/

veselaopicka
11. únor 2019

@ange_de_la_morte my sme byly dneska u dr a od vcera pekne pribrala ale kojim vylozene az odedneska. V noci sem se zbudila a prsa jak sutr ..ale asi to nema silu pac musim vetsinou jeste dokrmit. Mistama uplny boule prej je to normos takze uspim a jdu poradne odstrikat at to trosku povoli k tomu si asi pustim rovnou nejakej film😄

laola
11. únor 2019

@ange_de_la_morte já myslím, že můžeš krvácet/spinit cele sestinedeli. Já už mam 3 tydny po porodu, vložek padlo tak 10 balíků a zdaleka ještě nekončím. Šití mi splasklo tak 4 dny zpátky, řekla bych, že hodně díky dubové kůře. Před týdnem bylo jen spineni, teď už zas i s krví... ale měla jsem to tak i u prvních dvou...

laola
11. únor 2019

A jak jste se tu bavily o tom chování miminek. Taky nejsem typ na "nechat vyřvat" ačkoliv jsem si říkala, že nebudu lítat hned jak malý bekne... ale zase proč mu nepomoct, když ho něco trápí, on to sám udělat nemůže. A musím říct, že je celkem v pohodě, "nezneuziva" toho😂 A já už jsem taky asi klidnější, už zhruba vím, co si s ním počít😁
Dnes jsme měli křest ohněm, já musela ráno na krev na hematologii, tak jsem v osm nakojila, na devět jsme tam jeli, muž brazdil s malým v kočárku okolí. O pul desáté mi vzali krev a prý za hodinu výsledky a k dr... no tak la hovno, vylezla jsem ve 12:00😱 Ale Mireček to zvládl i s tatínkem (ten chudák i přes chorobu statečně mrznul a hlídal)

halasovci007
11. únor 2019

@laola tak to je taťka statečnej že i přes nemoc vozil v ty zimě. My dneska obdobně jen jsme měli lítání a vyřizování. Já lítala manžel s malou jezdil autem a čekal na mě. Nechce se mi totiž šestinedělí ji někam tahat když je ještě chřipkové epidemie. Taky statečně hlídal. I když mě to trvalo cca hodinku na etapy.. Spis se děsím že jdu za 14 dní k zubaři. Tam člověk je sice objednaný ale čeká i dvě hodiny a to bude vozit kočár mamka pac manžel bude v práci.. Chjo sem na to zvědavá. Já bych ani nešla, ale nechci aby mě vyskrtli ptz sehnat zubaře dneska není sranda a u nás se musí po půl roce.. Chjo

Jinak taky nenechává vybrečet malou. Trhá mi to srdce když pláče. Teď se mi stalo že jsem uspala po jídle a šla se osprchovat a ona plakala (v chuvicce) to jste měly holky vidět ten fofr jak jsem ani sprchac pořádně nesmyla 😲🙄 a to vypadalo že bude spinkat. Teď taky čekám až fakt usne plíve mi tu dudlík a hned řev tak je ze mě podavač dudliku

malecek
11. únor 2019

@priefi jj je to v pohodě, není to úplný sed, ale asi jak v autosedačce.
@lindikova taky pocházím z Bohumína 😂

malecek
11. únor 2019

Holky taky se řadím mezi nosiče 🙈🙈
Mám pocit že Adam je furt u mě.
Už nechce být ani v hnízdě ani v kolébce.
Vyrvat ho nenechávám, spustil by takový hysterák až by se zajikal.
Ve středu jdu k doktorce tak se musím poptat, ale nevím jak to máte vy, ale já mám furt pocit že jen kojim a kojim a on má furt hlad. Dneska jsem kojila od šesti večer do snad desíti s přestávkami 🙈🙈
Kojite taky k večeru někdo tak?

malecek
11. únor 2019

Jak si s prckama hrajete? 😉
Deka ho zatím moc nebere.
Jediné kde vydrží je houpačka.

halasovci007
12. únor 2019

@malecek malé se deka líbí. mozna si to namlouvat, ale přijde mi, že na to už kouká na ty zvířátka (zebra je černobílá a na druhé straně lvicek má červenou hřívu). Jinak pouštím písničky dětské z YouTube a zpívám ji. Taky ráda leží v mém polosedu u mě nebo u manžela na břiše a "povídáme si", vypravíme ji.. Sem tam k tomu vezme plysacka.. Moc se jí líbí hraci pejsek toho používám u přebalování aby se zabavila na toho se taky otáčí a největší kámoš je medvídek hrací co mu svítí hvězdička na bříšku ten náš uspava akorát má jedinoucadu hraje kratce_musim vychytat kdy skončí a pouštět znovu 🤣🤣 a zítra am přijde ten my humny s bílým šumem (ten teď taky pouštíme z YouTube). Malá dostala nějaký korunky tak jsem ji jo objednala a ten šum ji fakt zklidní. A spím u něj i já je to příjemný zvuk. Houpačku máme respektive to sedátko, ale nezkoušel jsme zatím. Nemame to vibrační, ale obyčejné starší odkamaradky, tak nevím jesj by se jí libilo. Přemýšlím, že už zkusím pustit kolotoč nad postýlku, ale to se bojím, ptz to by lezana zádech a ona hodně blinka takže aby nehrozilo dušení..

malecek
12. únor 2019

@halasovci007 kolotoč pouštím v kolíbce ten je fajn, nahoře v postýlce zatím nemáme, chtěla bych od Fisher Price ty motylky.
Na my humny jsem se taky dívala, pošleš odkaz na ty zvuky bílé? Zkusila bych je.

malecek
12. únor 2019

@halasovci007 houpačku máme taky obyč starší, není vibrační jen houpe.

fly80
12. únor 2019

@malecek jo, já kojím stejně. Každý večer začneme v sedm, osm a dvě hodiny minimálně jede. Mě to moc nevadí, pustím si televizi a mám klid. Včera tedy od půl osmé do půl jedenácté 😁 a pak se ještě vztekala v postýlce. V jedenáct chrnela a vstavala před půl hodinou. Ona když se takhle nají večer, tak chrní docela dlouho

halasovci007
12. únor 2019

@malecek

https://www.youtube.com/watch?v=nqVMXnjKPys

snad se to na mobilu zkopírovalo správně. A máte na ty houpačce i hračky? My právě ne budu muset nějaký koupit a navesit aby se na tom mohla zabavit. Sice jsem to nezkoušela, ale předpokládám, že by to byla nuda 😊😝

krisatko
12. únor 2019

@malecek jojo taky. Večer po koupání je z skoro nonstop až dokud neusne (22-23) a o to horší jsou pak prsa když se ráno vzbudí ..... Au au

ange_de_la_morte
12. únor 2019

@veselaopicka : myslím že slabé mlíko je kravina, alespoň to většinou říkají laktační poradkyně, super že kojíte

@laola : takže jsem asi v normě, se synem si pamatuju že jsem měla tak 3 balíky vložek víc ne, já si oplachuju spodek Rosalginem - je to pro mně vždycky ohromná úleva a dubovou kůru jsi měla jako oplach nebo mast ?

@laola @halasovci007 : my dneska chtě nechtě s malou musíme jezdit sami - tatínka máme na cvičení, ráno jsme vezli staršího do školky, pak ho vyzvednem a vezem na trénink pak z tréninku, musím k doktorce na převážení, pak do práce odevzdat papír na daně ( prý jim to poštou nestačí tak nevím) a budem muset i do obchodu protože mi bohůžel nemá kdo nakoupit, no snad to zmáknem

priefi
12. únor 2019

@journals tak ja to mam podobne s tim rozdilem, ze 4h teda neznam, a asi neznam ani 3h 😅 max 2,5h a to jen vyjimecne, kdyz je vzhuru, tak hracky jen chvili, dudlik kdyz ma naladu, cumla kdyz nema plive a breci. U starsiho jsem akorat nenosila pozdeji, zada mi to nedovolila a uz stejny problem pocituji i u Mikyho. Az bude starsi, bude se zajimat vic o hracky, bude to lepsi, neboj, nedelas to spatne. Spis pozdeji, az ho ty hracky budou zajimat, tak si ho nevsimat porad a treba jen pozorovat, tak se krasne vyhraje a zvykne si, ze Ty nejsi porat v akci, ale jsi pobliz.
@bemo a me tady berou za exota, ze nechci nikomu davat kocarek, max pujcim na vozeni, ale jsem u toho. Matyho jsem dala mamce na vozeni, kdyz jsme u ni bydleli a mi zacal zanet prsa, mela.jsem horecky a bylo mi hrozne zle. No ale kdyz byl syn pryc, mela jsem nervy na dranc, tak uz jsem do toho nesla. Bylo mi tehdy vyhubovano, ze moje babicka me vozila a ze by si nikdy nedovolila ji rict ne. A zacalo to tim, ze jsem se chtela jit dopo projit sama se synem, nemela jsem nic proti, kdyby sla nakonec taky, ale ona si usmyslela, ze pujde s nim sama. No tak mela smulu a nakonec nesel nikdo, protoze me tak vytocila, ze to snad ani nebylo mozne.
@bemo 😂😂😂 me boli kalhoty 😂😂😂 Maty tuto noc se taky stridal s braskou, manzelnsel do prace kantare (syn vyslovene chce ke vsemu jeho a ne me, ja jsem mu dobra, kdyz neni doma)
@journals vem to tak, ze mate ted 4.trimestr a mimi potrebuje byt u Tebe

Ja vas asi nedoctu, budu pokracovat zase pozdeji ve cteni 😅

malecek
12. únor 2019

@halasovci007 no ty zvuky jsou super. Hned ráno kdy už moc spinkat nechce jsem pustila a spali jsme oba (já snad i dříve 😂) moc děkuji

journals
12. únor 2019

@priefi Jo, 4. trimestr je dost přesný 😅

malecek
12. únor 2019

@halasovci007 máme takové úplně obyč za 300 z bazaru, ale funkci plní 😊

halasovci007
12. únor 2019

@ange_de_la_morte to je teda letecky den. Ale určo to zvládnete. Nám se malá osypala na čele , ale prý to jsou potnicky z čepice říkala babička tak nevím jestli neletet k pediatrovi. Počkám a uvidím. Potnicky zmizí sami ne?
@malecek 😂😂🤣🤣 tak nejsem sama koho to uspava. To je super, není zač ráda jsem poradila. My a tom frcime furt ve dne a já i malá v noci 😉 lehátko je moc hezké a s hračkami 😍 my jsme ho dostali od kamarádky po klukach, ale hračky musím dokoupit až se dostanu do města na dyl než na chviličku 😝 snad až polevi ta epidemie a po šestinedělí.

laola
12. únor 2019

@halasovci007 jj, bílý šum je zázrak 😁 Aplikovala jsem u prostředního a pecka😉 o medvidkovi jsem uvažovala, ale těch peněz😱

laola
12. únor 2019

@malecek super lehátko, my máme od Jane, včera jsem ho vytáhla, no a mohla jsem aspon vyndat a nandat myčku 😁 Jen jsem ted zjistila nedostatek hraček, mám pocit, že jsem většinu po klukach rozdala, tak ještě proberu krabice a jinak musím něco objednat

Strana