Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@veselaopicka je krásná princeznička 😍
@zetta01 jak se zo proboha dostalo do ponozek.😄 nam to vcera vylitlo po zadech az na krk a vlasy 😄 no bylo to na sprchu
@veselaopicka ta je nádherná😍😍😍💞
@veselaopicka a jaké má řasy 😊 Malému povyrostly až teď, pár dnů zpátky...
@halasovci007 jevaa. Úplně jako ta naše. Taky se krásně usmívá, ale. zatím jsem foto nestihla. Jsou to princezny 😍💖
@veselaopicka on toho v té plence měl tolik, že mu to vyletělo kolem nožiček a steklo po nožičkách, až do těch ponožek :-/
K těm plným plenkám.. Malému musím občas pomoct rourkou, sám to ještě tak naložené neměl.. Zato mě už doslova posral od prsou až po ponožky a několikrát i pokoj 😂
@halasovci007 S tim taky bojujeme, ale pomohl nam dost Biopron kapicky a davam obcas pit odvar z kminu
Tak jsem sesmolila porod...
Porod Mirečka 🙂
23. 1. 2019 v 7:00 (39tt+6) jsem měla nastoupit do porodnice na vyvolání porodu. Ještě noc předtím jsem si říkala, že si třeba malý dá říct a rozhodne se přijít na svět "bez pomoci"... Bohužel se tak nestalo a osudný den pět minut před sedmou mě můj drahý vysadil před porodnicí. Domluvili jsme se, že ho budu informovat, až budu vědět víc, aby tam zbytečně nečekal, když se ještě nebude nic dít...
Prošla jsem registrací, kde zkontrolovali všechny údaje a následně jsem šla do čekárny počkat, až mě zavolají na ultrazvuk a do ambulance.
Na ultrazvuku se paní doktorka snažila miminko změřit, což se jí moc nedařilo, nebylo pořádně vidět bříško, takže nakonec padla hodnota váhového odhadu 3880g. To mě docela vyděsilo, už moje gynekoložka mě strašila malým obříkem, takže jsem se lehce obávala, co bude 😁
Následovala chvilka čekání na prohlídku v ambulanci a verdikt, co se bude dít dál. Viděla jsem z ambulance vycházet s úsměvem na tváři budoucí maminku, kterou poslali rovnou na porodní sál, a tak trochu jsem jí záviděla.
V ordinaci při prohlídce mi paní Dr. oznámila to, co jsem slyšet nechtěla... že od minulého týdne neproběhl žádný posun: prostupná pro prst😱 Chvilku se ve mně hrabala (mám podezření, že mi udělala hamiltona, ale neřekla půl slova), bylo to dost nepříjemné, kdybych mohla, lezu po stropě. Každopádně tam pak zazněla hláška o "dvou prstech", což mě trošku potěšilo. Ale hned na to jsem dostala studenou sprchu ve formě verdiktu Dr., že prý to podle nálezu vidí tak, že porodim až tak za dva dny...😱 Smířená s tím, že si užiju o dva dny víc v porodnici jsem se přesunula do patra, kde jsem nafasovala erární košili, sepsali jsme příjem a poté mě ubytovali na pokoj pro těhotné, kde už byla nějaká jiná těhotná paní. Po chvilce mě zavolali na vyšetřovnu, kde mi paní primářka zavedla první vyvolávací tabletu a hned vzápětí další, protože ta první se pry cestou nějak rozpustila či co... a poslali mě lehnout si na pokoj, kde mám vydržet aspoň půl hodiny. Zalehla jsem, vzala si mobil a napsala muži, že teda dneska asi nic a čekala. Bylo lehce po osmé hodině. Asi za dvacet minut mě začalo bolet břicho a záda takovou horší menstruační bolestí, tak jsem se snažila to rozchodit. Porodní asistentka potom přišla zjistit, jak se daří miminku, takže mě přišpendlila do postele ke KTG, což už bylo při kontrakcích horší, funěla jsem už docela nahlas. Do toho jsem slyšela křik té těhule, kterou jsem viděla vysmátou dole na ambulanci. Moc mi to nepřidalo... Naštěstí křik rodičky za chvilku vystřídal pláč miminka, což mi zase polechtalo hormony a i nějaké slzy dojetí byly 😊 A samozřejmě myšlenka na to, jaké má někdo štěstí, když porodí ani ne hodinu po příchodu do porodnice...
Což nebyl můj případ. Já totiž neměla porodit už nikdy... 😁 Když jsem se vyhrabala na kozu na vyšetření, "jakpak nám to postupuje?", tak jsem se dozvěděla, že nám to nepostupuje vůbec (doprdeleprácekurwafix). Kontrakce byly celkem časté a silné jako prase... Když mi Dr. řekla, že za dvě hodiny zkusíme ještě jednu tabletu a pokud nic, tak pokračování zítra, napadlo mě něco o velmi nejapném vtipkování na účet postarší, unavené a notně nasrané skoro třetimatky😂
Tak jsem se tedy přemístila zpět na pokoj, kde se zaplaťpámbů začala balit moje "spolubydlící", kterou ještě propustili domů. Měla holka štěstí, bo to co se tam odehrávalo by asi před porodem slyšet nechtěla... Nastaly totiž asi tři hodiny sajgonu, kdy jsem funěla, mručela, snad ne úplně řvala... Nevěděla jsem jestli mám chodit, ležet, klečet, dřepět, sedět na záchodě nebo ve sprše na balónu, nic mi úlevu nepřinášelo. Byla jsem děsně v křeči, takže jsem se snažila přesvědčit hlavu, že bolesti jsou přínosem, a že bez nich to prostě nepude... Do toho jsem nevěděla, jestli už mám alarmovat muže, protože při vyšetření zase nulový posun...
V 11 hodin mi starší pan doktor zavedl třetí a pro dnešek poslední tabletu opět s připomenutím, že když dnes nic, tak pokračování zítra... Načež jsem mu řekla, že to teda fakt další den nemůžu dát😁 A stal se zázrak. Pronesl něco o tom, že třeba kolem 14. hodiny prožiju "menší peklíčko" (řekla jsem mu, že to už prožívám asi dvě hodiny) a v 15:00 už by mohl být malý venku. Toto mi stačilo k tomu, abych se na to tak upnula, že při dalším vyšetření zhruba za hodinu už PA konstatovala, že se konečně něco děje, že mi dá klystýr a pak, že můžu zavolat manžela, ať dorazí. Co se dělo po klystýru už mám nějak v mlze... Záchod, sprcha, záchod, sprcha, dřep, záchod, záchod, bože kolik toho ve mně ještě je?😱 Bolesti jak kráva, počítání oken na budově naproti, smska muži: "dojeď", druhá za par minut: "HNED!" Do toho šílená "potřeba" tlačit, což mě donutilo zazvonit na PA. Ta doběhla za moment. Ani nevím jak jsem jí řekla, že už prostě fakt musím😂 Chudera musela vyexpedovat skupinku mediků nebo možná nastávajících rodičů z porodního sálu, aby mě měla kam umístit.
Jakmile jsem dolezla na porodní sál, začala PA chystat lůžko na vyšetření a že když bude vše jak má být, praskne mi vodu. To už ovšem nebylo potřeba, protože poté, co jsem zaujala úlevovou polohu na otočné lékařské stoličce, 2x se zatočila, tak mi voda praskla sama.
Vyhrabala jsem se na lůžko, sestřička do mě mrkla, načež ještě u dvou kontrakcí zakázala tlačit a radila mi s dýcháním. Druhá pronesla něco o tom, že to manžel asi nestihne, na což jsem odpověděla, že to vůbec nevadí, hlavně, ať už je ten náš malý venku 😂
A pak už nastala ta nejlepší fáze, kdy už jsem mohla tlačit. První dvě nebo tři kontrakce (momentalně je nazývám cvičnými😂) se mi nedařilo malého dostat ven. Ale pak jsem asi chtěla zamachrovat, protože konečně dorazil muž, takže na dvě zatlačení byl Mireček venku💞
PS: Manžel dorazil oproti plánu (což jsem z smsky zjistila až po porodu) cca o 20 minut později, nestihl se ani převléct, jen si vyzul boty, takže těch 20 minut zdržení, kdy se stavoval doma pro papuče bylo vlastně zbytečných😂😂😂 A hlavně teda měl štěstí, že jsem mu aspoň při porodu nenadávala😂😂😁😁
Omlouvám se za podrobnosti, ale chci si pamatovat co možná nejvíc😍
Jo a dnes jsem naivně vyrazila do Lidlu, že koupím malému bodycka. A co myslíte? Prdlajs tam měli...
@ange_de_la_morte ty jo, já včera prozvracela půl dne v migrene. Asi fakt něčí ve vzduchu. Vzala jsem si teda paralen, to neslo.
@niki8193 jj jsou nadherne..Strasne rostou tak si to musime uzivat..Me je az do breku kdyz vyrazuji ty nejmensi oblecky a uz fakt chapu,jak vsichni tvrdili,ze ubihajici cas poznam az budu mit dite.Je to pravda..
@daskaaa1 biopron berem taky..a nic 😣🤔
Holky... jak tady ctu ty vase porodstory o nepostupujicim porodu, vzpokenu si na muj prvni porod a mam zase strach 😂😂😂 manzel porad mluvi o 3., u Mikyho jsem mela neskutecne stesti, ze to slo tak krasne a rychle. Pokud opravdu pujdeme do 3., doufam v porod jako u Mikyho, protoze neco jako u Matyho bych uz asi nedala. Jen by me zajimalo, zda psychika opravdu zvladne udelat tak moc, anebo je to jen kousek skladacky...
@pe_tu_ss_ka Mne se dneska zdalo ze se mi trosku krouti a sije nohama tak jsem dala balonix med na prdy ale behem jednoho kojeni se dvakrat pokadila. Tak si tak rikam kdyz tak kadi a prdi tak by to.mohlo byt dobre.
@veselaopicka děkuju, mrknu na to 🙂 už máme vyzkoušený espumisan, probiotika a homeopatika na bolení bříška... To na něho zabíralo, než mu nasadili železo.. Ze zoufalství jsem mu už zkusila i fenyklový čaj asi 10ml za celý den po lžičkách, taky účinek na dva dny a teď už zase nic.. Dneska to má úplně hustý, že ucpává i rourku.. Takže ráda zkusím cokoli, co by mohlo zafungovat 🙂
@pe_tu_ss_ka zkus ma to dobre ohlasi ale je to na netu na objednani ja to v lekarne nesehnala.
@veselaopicka koukala jsem, že to je na internetu, nebo možná benu lékárna, by to mohla mít.. Jestli to taky nemají na objednávku.. Dnes tam zkusím zavolat, abych tam partnera nemalá zbytečně ☺️
Holky je mouny ze jsem dostala MS jeste pred skoncenim sestinedeli?
Tak my asi procházíme růstovým spurtem. Včera malá nevrlá, co hodinu na prsu, hodinu přísátá, a když nestříkalo, tak mi ho málem ukousla 😂i noci se budila. No snad to brzo skončí. Prsa bolí 🙄😃
@lindikova no přesně tak jako, já jsem nad porodem nijak nepřemýšlela, nechtěla jsem ani od ostatních nic slyšet, říkala jsem si, že se na to stejně nedá připravit, že stát se může cokoliv a zbytečně se stresovat, ale tohle jsem opravdu nečekala no, hrozný zážitek po porodu jsem byla rozhodlá, že už další dítě opravdu nechci, teď se na to naštěstí dívám, už trochu jinak. Ale že někdo má tak hrozný porod a někdo takový pohodový. Budoucí švagrová třeba přenášela 2 dny, ráno vstala a že jí stekla po noze kapička vody,, tak se nasnídala a že jedou, neměla bolesti nic, tam si ji nechali do oběda na pozorování, po 13hod jí začaly lehké bolesti a v 16hod.byl malý na světě. Jinak tvůj porod sem nečetla, muselo m to utéct. Kdy jsi vkládala? Dohledám si to a ráda přečtu 🙂
@laola týjo no tak to byl taky jeden pěkný porod ☹ úplně při čtení jsem z toho měla husiny a úplně se vcítila do tvé situace jak ses musela cítit, hlavně že si to malý rozmyslel a netrpěla jsi do druhého dne. Tím strašili i mě se slovy, že se nemám bát, že v noci by mě nenechali trpět a dali něco od bolesti. Ale hlavní je, že vše dobře dopadlo a zvládly jsme to všechny. Ale jak to letí, nedávno jsme čekaly kdo bude první a reď už to máme všechny za sebou a své poklady u sebe 🙂
@priefi já verim, ze dokáže. Já jsem samu sebe proste neokecala, můj strach z nemocnic a k tomu přesně ten scénář, co jsem nechtela. Samotný peklicko trvalo jen 5 hodin a padly i věty, ze už nemůžu a ze to nedám. Druhé chceme určitě, ale na hlave budu muset zamakat. Ty mas tu druhou krásnou zkušenost, mas o co se opřít, v co věřit. Moje mamka má za sebou 3 vyvolavany porody, já mám obavy, ze po druhy to nebude o moc lepší. Jen si určitě vyberu přívětivější prostředí než byl Motol.

@krisatko tak to taky nestrada 🤣😉