Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Holky, zase takovy “stek” - lih na pupicek - vyuziju ho i jinak, nebo muzu predat tehotne kamaradce dal?
@lindikova : při kojení semůe i ibalgin, ale já doma žádný neměl - akorát Paralen - ten je na houby a pak Nimesil a ten se zase nesmí
@priefi @lindikova: holky já myslím že psychika u porodu je alfa omega celé věci ... jsem přesvědčená že ,,pohoda,, u druhého porodu vedla k tomu že to bylo rychlé a vlastně i docela krásné ( jak jen může porod být), taky chceme třetí a upínám se výhradně na vzpomínky z druhého porodu, protože porod jako ten první bych znovu taky asi nedala
@journals : zatím jsem pro líh jiné využití než na pupík nenašla
@ange_de_la_morte já bych si ibac dala, jenže si pícham na srazlivost fraxiparin a s tím se to nesmí:(
@lindikova : a to si pícháš od porodu, nebo trvale ?
@ange_de_la_morte na sestinedeli, vyšly mi blbě testy (ze jsem dlouho nerodila, nabrali na císaře pro sichr) a teď znova. A máme rodinnou zátěž, sestinedeli pry zahustuje krev. Tak snad už mi to nezůstane. Ledinenskou mutaci ani nic jinyho nemám.
@lindikova @priefi
@ange_de_la_morte
Jj, psychika fakt umí hodně. U druhého jsem se s malým domluvila, jak to spolu zvládneme atd. a že prostě po prvním 16ti hodinovém porodu to prostě musí být lepší, že si to zasloužím 😂 a fakt... za chvilku (3 hodiny) nebylo co řešit😁 Kdežto tentokrát jsem se fakt bála... věk, váha, injekce na redeni krve... abych malého nějak nesprajcla a tak... do toho se chlap vlastně neúčastnil a ještě to "blbé" datum, takže fakt jsem byla zatlá, že teda jako rodit fakt ne... No ale pak jsem se snazila to v té hlavě nějak přehodit a asi to pomohlo... Jo a zapomněla jsem včera k tomu porodu napsat, že se maly narodil za 6 a půl hodiny od vstupu do porodnice, takže to celkem šlo😂 A pan doktor se naštěstí jeste o hodinu a pul seknul😂
@ange_de_la_morte mne treba rekli ze pupik nemam mazat nicim.. to je zajimavy jak kazdy rika neco jineho
My lih používáme v práci na čištění skel do brýlí
@veselaopicka : fakt ? mi říkali tím lihem, i u prvního syna ( v jiné porodnici)
@ange_de_la_morte kamoska mi dala lih prave na pupik co jo zbyl a ja ho ani nepotrebovala ale je pravda ze nam pupik odstrihli 2. den v porodnici a mame ho krasne zahojeny. Tedka bojujem s jidlem. Mam pocit ze jime snad v kuse. Pres den ji nakojim po 3 hodinach ale treba ted vecer jedla co hodinu a nakonec sem ji musela dat nutrilon. Vytuhne na me a jak ji prenesu je okamzite vzhuru a nic. Ale jak vytuhne tvrde tak ty 3 - 4h v noci spi.
@pe_tu_ss_ka
Ja to objednala z netu mela sem to tu za 2 dny
Zdalo se mi ze se krouti tak sem ji dala a prdi o sto sest a kaka z vesela..tak snad to bude dobre.
@veselaopicka mi rekli, ze lih ne, ze pali kuzi a doporuciki nejakou desinfekci a parada, ani ne za 3 dny byl pryc
@veselaopicka : s tím spaním je to podobné - jen ta naše princezna se během dne kojí víceméně pořád co hodinu - má jednu etapu spánku cca 2-3 hodiny kolem oběda a teď 2 dny po sobě vytuhla v kočáru na 2 hodiny, jinak ji mám v náručí nebo v šátku protože nevydrží sama ani chvilku v košíku nebo lehátku i když jsem vedle ní a povídám si s ní ... v noci po kojení je problém ji odložit aby se neprobudila - je to třeba na 10.pokus protože jak se při odkládání probudí a zjistí že není na rukách tak je hned řev, když už se mi ji podaří odložit tak v noci ty 2- 3 hodiny většinou spí, ale přechází tomu třeba hodina a půl uspávání - teď ji mám na rukách od 3.58 a pořád bez šance, už na mně kouká s očima jak sova, když už to vypadalo že dobrý tak se kompletně poblila a převlíkáním se samozdřejmě probudila, no a čekám že tak nejpozději v 6 bude vzhůru ten starší
@ange_de_la_morte sůvím už dvě hodiny - kojení, pauzicka, sunar, přebalit a ocumujeme...vrtime se...a prostě nespíme.
@zuzekk
@ange_de_la_morte jejda holky já jsem tak ráda že tohle noční cumakovani už (ťuk ťuk) máme za sebou. Nejpozději usíná kolem půl 11, někdy se probudí ještě na nasup po půlnoci a pak spí třeba do 6, když se nevzbudí tak vstáváme před pátou s taťkou do práce. Zato přes den máme veselo. Co hodinu ji, sama vydrží max 10 minut, v kočárku na procházce nespí. Usíná až o půl 4 a spí do 5-6. Tuhle dobu já využívám k ježdění na koni (i když by se tomu zvířeti teď dalo říkat spíš drak nebo klokan, jaro vítej 😀 )
@zuzekk : aspoň v tom nejsme sami ... Klárka usla v půl 7, v 6:50 vstával starší a v 7:00 už zase řvala i Klárka, taťku máme dneska celý den v práci, jestli mně večer najde živou tak to bude zázrak, protože ani odpolední spaní nepřipadá v úvahu ( starší už nespí a sám nevydrží), pak se mi někdo diví že večer chodím spát v půl 8 s dětmi 😀 a to máme přiští týden jarní prázdniny takže budu mít staršího doma
@krisatko : taky se těším až tohle noční čumákování přejde, jako já miluju své děti, ale spánek mám taky ráda 🙂 🙂 mi Klárka zaspí aspoň v tom kočáru přes den, takže kolem koní funguju v té době kdy spí v kočáru, pokud ale zrovna nevyžaduje plnou péči ten starší ( jako včera)
@bemo denně na tebe myslím a obivduju tě že zvládáš 5 dětí, já mám kolikrát stavy že mám pocit že nezvládám dvě - dneska ráno když břečela Klárka už víc jak 2 hodiny jsem brečela s ní že už nemůžu a že chci spát, vždycky si říkám - musím to zvládnout když to zvládáš ty 😀
@lindikova ježiš, tak to je teda síla ten tvůj porod, je to až k neuvěření co m ženské dokážeme vydržet. Já si je vybavuji, jak jsem byla totálně vyčerpaná, bez jakékoliv síly a při představě, že tu sílu budu teprve potřebovat. Na pokraji sil jsem opakovala, že už nemůžu a že to prostě nezvládnu chtělo se mi bečet, ale ani slzy mě netekly :-/ přála jsem si jediné, ať už je konec a nikdy nezapomenu, když PA řekla, že jdeme na porodní sál, srdce se mi málem rozskočilo radostí, jí říkám co, už jako rodit? a ona ano, nebo ještě nechcete a já jsem mezi kontrakcí vyjekla, že chci,chci, chci. Ale za tu hrůzu to všechno opravdu stálo 🙂

@zetta01 já jsem to smazala, ve zkratce: praskla mi voda a porodila jsem až za 41 hodin. Susili si me v totálně předány porodnici, posledních 5 hodin peklo, dvě tablety, hned kontrakce po minutě, záhy po půl, ani epidural nešel skoro píchnout, PA me držela silou v klubicku, oxytocin, mackani břicha, hádka mezi doktorkou a manželem... ale což. Ale horsi bylo, ze cely pobyt nebyla kapacita na rooming in, pak měl zase žloutenku, nebyli jsme celou dobu spolu... Malej je ale naše krasne nunu🙂