Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi no brali mu jí pro kontrolu, po měsíci od propuštění z nemocnice v centru pro nedonošené děti, že prý jsou většinou plně kojené děti anemické, a malý to měl nějak na hraně.. Navíc to tak mají normálně nedonošené děti, protože rychle rostou.. A k tomu železu měl nějak sníženou imunitu, takže má brát 4 kapky vigantolu (já dávám 5 kapek D od Terezie), a béčko a kyselinu listovou (ty mu musím drtit, protože to v kapkách nedělají, což je dost opruz).. A všechno to má úžasný vedlejší účinky. Železo, béčko i ta kyselina listová mají jako hlavní vedlejší účinky zácpu, podrážděnost a já nevím jaké ještě lahůdky.. Železo už malému měnili v Motole, protože během 1 dne užívání byl z klidného mimča uzlíček nervů, měl neutěšitelný hysterák.. Navíc po té operaci nesmí mít malej zácpu, nebo nafouklé bříško.. Takže by jsme bez rourky nemohli existovat, do té doby nebyla vůbec potřeba...
@priefi kdyz ja kojim a k tomu nutrilon.
@veselaopicka taky kojime a dokrmujeme a nekadí třeba 2dny. Když prdi a cura tak to nevadí.
@veselaopicka nám malá nekakala 6dni (plně kojime). Mezitím jsem už volala pediatrovi a prý plně kojene děti nemusí kakat až 14 dní..
@veselaopicka - Klárka to právě kolem pusy nemá spíš na nosíku a trochu na čele
Krásné ráno 🌄 holky. Dneska Rozárka spala od jedenácti do šesti. Jako, bylo by to super, kdyby dvakrát za noc neřval monitor dechu 🙄 Vždycky sem vylitla a ona chrnela. Tak nevím čím to bylo. Já jí dala spát na bok, protože na zádech se mi několikrát vzbudila. Ale mám pocit, že když houkal, tak už byla na zádech. Chjo.
@fly80 nám řval monitor občas, dokud spal malý v péřové peřince (později jen na ní) a špatně ho to snímalo... Co jsem mu ji vzala a spí jen na podložce od babymoove, tak zatím (ťuk, ťuk) ani jednou monitor nepipnul..
@veselaopicka s um zkusenosti nemam 😉 takze v tom neporadim. Ale tak dulezite je, ze se vykaka
Ahoj holky,
my dnes spali asi jen se dvěma kojenima, načež princatko hned usnul 😁 Tak uvidíme, co bude přes den. Včera jsem ho měla skoro furt na rukách, mazla... přímoúměrně tomu to tu vypadá 😁😁😁
Jdu vás dočíst
@tsasenka tohle má jen na tvářích. Prý je to novorozenecke akné. Vypadá to přesně jako beďar.
@priefi má to jen na tvářích. Vypadá to úplně stejne jako akné u dospělého.
@laola no nejspíš jí někdo z dětí musel strkat prsty do pusinky, protože tenkrát ještě byla opravdu jen kojená a tu salmonelu měli i další tři děti a k tomu ještě nějakou jinou bakterii. Nikomu jinému nic nebylo, jen ta půlroční měla průjmy a právě zelenou stolici a hlenovitou. I my jsme s manželem museli na výtěr a my jsme nic neměli. Tenkrát byly v prodeji v tescu nějaká vajíčka, která právě měli v sobě salmonelu a byla o tom i kauza v TV. A tady u nás se to potvrdilo, že i v nějaké restauraci se nakazil několik lidí. Já jsem tehdy dělala k obědu rýžový nákyp a navrch jsem udělala sníh a ten se dá zapéct jen na chviličku. Tak to bylo jediné co mě tenkrát napadlo, z čeho by to mohlo být. Nebo málo omyté ovoce. Ale na nic jiného jsme nepřišli ani s doktorkou. Prý je léčba na dlouho, několikmměsíců dokud se ta salmonela z těla nedostane. Děti měli dietu, ale léky se na to neužívají. Pak jsem někde četla, že pomáhá skořice a jako tip na zničení těch bakterií prý pít jablečný džus s velkou lžící skořice. Chuťově nic moc, ale spala jsem to do dětí obden, asi týden v kuse a za měsíc byly bakterie pryč. Doktorka byla v šoku, že se to léčí většinou dlouho.
@halasovci007 Mám v plánu rajčata, hadovky, cuketu, lilek, salát a papriky budu mít od taťky
@priefi No, s tou ochranou je to asi těžké. Já už 4. dítě nechci, hormonální antikoncepci taky ne. Tělíska bez hormonu nefungují, takže zbývá jen kondom. Mezi otěhotněním fungoval, jen jsme museli najít to, co vyhovovalo. Já naštěstí poznám, když mám ovulaci, takže v tu dobu pro jistotu raději nic není
@zuzekk aha tak to pak jo. Prdi uz o sto sest.
krispianka
Dnes ve 12:38
Ahoj holky, poridila jsem místo Vigantolu kapky od Terezie. Mám je začít kapat až od 1.mesice? Původně mi dr napsala recept na Vigantol a ten se bere od 2.tydne.A za další, mám se přiznat dr, že nebereme Vigantol??
@krispianka s malým jsme byly doma až od 1 měsíce a po necelém týdnu jsme to změnila... Dávala jsem tolik, co měl předepsáno vigantolu.. Jen co mu to zvedli na 4 kapky vigantolu (2000 jednotek), tak déčka od Terezie dávám 5 kapek (taky 2000 jednotek)... Já se normálně přiznala, prostě malému neseděl... Ale záleží na tobě.. Doktorka s tím nic přece neudělá, hlavní je, že nějaké déčko dáváš, takže si myslím, že není důvod to hlásit... 🙂
@krisatko ty obrázky jsou super, taky jsme malému tiskla a pak malý dostal i knížku od kamarádky... Krásně všechno sleduje, ale nesmí být nasránek, jinak mi na to hází bobek 😂
@pe_tu_ss_ka
@krisatko od kdy cca se o obrázky zajímají?= kdy má smysl je vytáhnout?
@zuzekk malý měl 2 měsíce 8.2., je to tak 10 dní, co sleduje obrázka do hrače, které má zavěšené tak nechtěně kopal/bouchal... A dneska se je už snažil chytat 🙂
Holky, dneska jsem umyla okna a oprala zaclony. Jsem mrtva, ale spokojena 🙂 Jako tehu jsem to nedelala, uz to bylo fakt potreba 🙂
@priefi nojoo dneska kadime fest.

@pe_tu_ss_ka drzim pesti, at odbery dopadnou dobre. A proc vlastne brali odbery? Kvuli tomu, ze maly byl predcasne narozeny?
@veselaopicka jj, cely den nic a pak naloz. U plne kojenych to muze byt i nekolik dni bez kakani 😉