Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@tsasenka : ty si dáváš teda :D
@krispianka @fly80 : holky v čem je ten D od Terezie lepší? My máme od Jamieson
@ange_de_la_morte nemá nějakou složku jako má vigantol, po které mají děti koliky..
@tsasenka já teda zahradničím jen kvůli domácí zelenině a taky že máme obrovskou zahradu a musíme ji využít, takže sekání mám na 2 hodiny s dítětem v ruce 😀. Děti si taky něco zasejou a zasadí a hlavně opravdu to jíme celé léto a dělám presnidavky, leča, kečupy a marmelády. Jdeme na zahradu, posvačíme to co si utrhnem, to máme rádi. Já dávám na zahradu jahody, cukety, okurky, kedlubny, papriky, rajčata, mochyně, mrkve, dýně, a hlavně můj nejoblíbenějších špenát, ten fakt můžu ve velkém. Pak máme ještě 3 jabloně, hrušky, třešně, meruňka ořechy. Jako máme co jíst 😀
@laola no, ono jí tenkrát nic nebylo, jen fakt ten průjem. Naštěstí
@ange_de_la_morte jj, přesně tak. Vitamín D musí mít nějaký nosný olej, aby ho tělo dokázalo zpracovat. A ve avigantolu je takový, který kojenci špatně snáší a často je pak bolí bříško. Od Terezie má ten olej jiný a dobře ho děti snáší.
K zahradničení - my máme mimo sad i velkou zahradu, záhonů hromadu a pěstujeme kde co, ale osobně to pro mně není úplně koníček - jen otázka priorit - chci zdravou zeleninu bez chemie pro nás a děti, to kolem toho je pro mně tak trošku nutné zlo - baví mně zasívat a pak sklízet, nic mezi tím 😀
@bemo : dort je nádherný 🙂 u nás dneska bude konečně pořádná oslava synových 6.narozenin - v lednu se to odbylo, no já šla spát taky po půlnoci, akorát u nás teda nespalo v noci od půl 2 takže jsem úplně K.O. - v půl páte jsem usla v křesle s malou na břiše, ale jinak bída
@pe_tu_ss_ka @fly80 : tak to já musím nastudovat do je v tom od Jamieson - ale píšou že je to přírodní tak jsem myslela že to bude dobré
@zetta01 taky žasnu jak to letí.. Malej je uzasnej 😘
@ange_de_la_morte tomu Jamieson prý změnili složení a ten olej je tam stejný, jako u Vigantolu 🙄
@ange_de_la_morte od Terezie obsahují olivový olej, který je lépe stravitelný 😉 takže by miminko nemělo trpět tolik s briskem
@fly80 to jsem nikdy nevěděla že ten vitamín D dělá miminkum zle. Je pravda že od té doby co ho užíváme, tak jde vidět že Šimonka pořád něco bolí.
@ange_de_la_morte já taky nemám zahradu jako koníček. Přesně jak píšeš ty, prostě chci domácí, ničím neničenou zeleninu a když na to máme místo, tak toho prostě člověk musí využít. Taky mě to baví zaset a zasadit a pak sklízet, plevel trhat mě hodně nebaví, bez toho to ovšem nejde. Navíc naši nikdy zahrádku doma neměli, přitom místo na zahradě bylo, takže ani to nemám po kom zdědit.
@zetta01 jo, letí to strašně rychle a ty miminka nám doslova rostou před očima. Moje mamka nás navštěvuje tak jednou do týdne a vždycky se nestačí divit jak se Šimonek mění a jak už všechno sleduje, jak komunikuje a jak se směje a ne už jen ze spaní, ale jako vědomně. Je to fakt krásný.
@krispianka taky nemám ráda oslovení Julča a všem v rodině to říkám, tak jí tak nikdo ani neoslovuje. Julinku jsem si vybrala já, hrozně se mi to jméno líbí. My jí říkáme už všelijak "Juji, Julísku, Jululínku, Jujo - když zlobí 😀 ale nejčastěji je to prostě Julinka
Jinak díky všem za pochvalu dortu. Tohle je zase muj koníček.
@ange_de_la_morte jak píše
@fly80, právě taky změnili složení..
Ahoj holky, tak takto jsme u nás vyřešili absenci nosítka (než si nějaké pořídím, pořád se nemůžu rozhodnout - manduca nebo neco jineho, ergo rostoucí nebo malé a až pak větší..... nevím prostě..) ... Malá na nás vidí, nechá mě i uvařit oběd a není řev dokud není pokaděná plína nebo hlad. Uvidíme, jak dlouho to vydrží :D
@krisatko jee ta už je veliká 🙂 jaké už máte míry? Já pořád koukám na toho našeho kluka a strašně rychle vytahuje a nabírá 😊
@pe_tu_ss_ka v pondělí jdemm na kontrolu tak uvidíme ale už jsem vyřadila půlku oblečení a budu asi muset koupit něco
@krisatko taky mám vyřazenou spoustu věcí.. Už nosí 56 a něco z 62 (stejně je zajímavý, jak blbě to šijou). Teď ve středu měl 4320g a 55cm.. S jeho apetitem bude mít na tříměsíční kontrole za 13 dní přes 5kg 😁

@krispianka taky dávám D od Terezie a doktorce sem to řekla. Je jedno jaký dáváš. Od jednoho měsíce je to kvůli klinickým testům. Dělat je na novorozence je neskutečně drahé, tak je hodně farma firem nedělá. Ale nebála bych se dávat dřív.