Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@ange_de_la_morte tak jak si přežila oslavu? Snad ti dneska maličká bude spát víc 😉
Jinak holky, taky máme zahradu. Jednu malou za barákem na zeleninu a pak velkou kousek od baráku. Tam máme ovocné stromy a cukety s dynema. Přítel je zahradník, tak se moc starat nemusím. Já taky nejradši sklízim 😂
Holky jak spite? Bojujeme se spanim. Predtim se najedla a spala jeste nez jsem ji dala do postylky. Ted? Polozim a rev.. u me usne... jen polozim a zas rev. Mam pocit ze me z toho zacina hrabat. Pres den jak kdy.. rano se budim s hruzou co zase bude vecer kdyz ja padam na hubu. Doma bordel jak v tanku pac ji mam porad na rukach.ja fakt nevim a to jsem chtela delat z domova nejakou praci kuli penezum. Timhle zpusobem mam smolika.
@veselaopicka a to dělám tak, že jí nakrmim a nechám jí ležet kde je. Jestli tedy kojiš v leže. Počkám tak dvacet minut a to vím, že je tuhá. Pak se dá krásně přemístit a nevzbudi se.
@priefi jj, šaty jsou normálně dort s krémem a tu jako látku jsem dělala z fondánu.
@fly80 to musí být fajn když máš doma zahradníka, u nás na to nejsme s manželem ani jeden, on navíc nebývá od jara do podzimu skoro doma, tak by na to ani čas neměl.
@veselaopicka u nás se spí v noci celkem dobře. Usne většinou u kojení a za 20 minut poznám zda je to spaní na noc nebo taková ta 20timinutovka. Ale režim moc nemáme, na noc usne mezi 20:00 až 23:00. Ale v noci se kojime 2x max 3x. Přes den má dvě větší spaní a obě v kočárku, jedno kolem 11:00 hod kdy jdu do školky a druhé okolo 17:00. A pak takové ty kratší. Jako když už usne, tak spí celkem hezky, ale někdy je celý den v náručí, nebo u prsa a sám být vůbec nechce. Jen koukat mu taky nestačí.
@fly80 a to jí nedávás odrihnout? Mě se vzbudí právě když ji beru na rihnurmti, ale i tak mi blinka kolikrát.. 😖😫
@veselaopicka u nás spinkáni jak kdy. Nejlip spí v kočárku po vyrazime odpo mezi 1 a 2 podle toho jak nakojim a vypravíme se a vracíme se kolem trictvrtr na 4 až půl 5(pokud nemá hlad vydrží ty tři hodky a to se snažím někde drandit abych měla splněny limit min 10tisic kroku a malá byla na vzduchu) . Když jsem potřebovala uklidit dala jsem ji do kočárku alespoň na terasu na vzdousku spí nejlíp.. Nejlepší bude až bude teplo na jaře to bude paráda, teď furt odbiham abych kontrolovala jestli není studená a nevysvlikla si rukavice. Taky se vám ty děti sami svlikaji?myvecne rukavice dole s doma i teplacky s tapkama si svlikne nebo dám klasický teplacky s ponožkama tak zase ponosky svlikne no prostě hrůza a když se jí to nedaří a má nohu mimo nohavici tak brek paličak nás 🙊 😖
@fly80 : hmm a to taky nestál pár korun no nic, budu muset ten co píšete objednat, bolení bříška je u nás šílené téma
@krisatko @pe_tu_ss_ka : u nás zatím stále velikost 50 😀 ale je vidět jak roste , když jsme přijeli z porodnice tak plavala i v té 50-tce, teď už začnu vytahovat 56
@fly80 : oslava byla super, díky bohu za tchýni co upekla dort a sladké a švagrovou co mi pomohla s ,,obsluhou,, kolem ... no nicméně než jsem to večer poklidila a uspala přetaženého Matýska tak bylo půl 12 a od 1 jedeme zase kolečko 1,5 hodiny spaní, hodina uspávání a dokola, přišemž někdy kolem 4 se k nám nastěhoval Matýsek do postele aby nám prý nebylo smutno 🙂 🙂
@veselaopicka : spaní u nás katastrofa, usne víceméně jen u prsa, odložení je riziková záležitost, protože jestli zjistí že není na rukách tak hysterák , přes den se posledí 3 dny krmí víceméně pořád - není hodina aniž by nebyla u prsa, v noci teď po usnutí vydrží tak 1.5 hodiny, v noci ale už uspávám tak, že ležím napůl v její postýlce a když usne u prsa tak se odkulím ( máme postýlku přiraženou k naší a bez bočnice), akorát s tím jejím blitím je to těžké protože když si po kojení neodříhne tak ji to často tak tlačí že ji musím zvednout nebo se rovnou poblije a převlíkám - při obojím se dokonale probere ... často se nám stává že uspávání trvá dýl než následná doba spánku
@veselaopicka u nás je nejlepší noční spaní (ťuk ťuk, ať to nezakřiknu)... To se budí po 3 hodinách, když mrčí v postýlce.. Tak ho beru, on se většinou napucne asi za 7 minut, to mi odpadne od prsa a pak ho tedy pokládám do postýlky, zapnu srdce na šumícím zajíci a on spí... Je teda pravda, že ho nechávám zabaleného v plence (v trojúhelníku, a jen ruce, nohy má volné), tak ho nevzbudí šermování rukama... Občas teda musím že své postele dělat na dálku šumícího zajíce já, ale to hned zabere a spí.. Přes den je to už trochu lepší, ale jak má svůj den, tak třeba celé dopoledne nespí a je přetažený a protivný a jinde jez na ruce nevydrží.. Ale každý den už má v 7:30 po kojení vyspáno a v postýlce vydrží ležet nejvíc 10 minut, než si skočím aspoň na záchod a do koupelny..
@ange_de_la_morte no malý začínal s oblečky 42 a 46, to je neuvěřitelný, když to teď vedle něj položím 😂😂
A nezkoušela jsi už rourku? Malému to hodně pomáhá, když vidím, že se snaží a vyleze maximálně jen prd..
@halasovci007 já už to někde psala. Rozka jí krásně a rychle, Takže už podle toho jak saje poznám, že už bude brzy končit. Tak jí odpojím, dám krknout a zase připojím 😂 Ona si pak už jen párkrát cucne a usne. Tak jí pak nechám ležet a presouvam až vytuhne pořádně.
@pe_tu_ss_ka : někdy to pomůže, ale nědy mi přijde že to úplně k ničemu a posere se třeba až za další hodinu tlačení
@ange_de_la_morte u malého zabírá prvně cvičit nohama, pak promasírovat bříško pupikem, pak rourka, a při tom jednou nebo dvakrát promasírovat bříško... A zaručeně se vždy vykadí, až někdy posere všechno kolem (a když neposere, tak aspoň pokropí) 😂
@fly80 to je dobrej styl. To asi zkusím večer
@pe_tu_ss_ka : zkusím tento postup ... a máš nějaký olejíček nebo něco na tu masáž bříška ?
@ange_de_la_morte mám tuhle mast. Snad vám to pomůže, držím palce, ať je brzy dobře ☺️
@pe_tu_ss_ka : zkusím zítra koupit v lékárně, děkuji za tip
@ange_de_la_morte není zač 😊
@fly80 to je super, že náš takového šikovného přítele. Já se taky nevmněšuju do činností, které jdou jiným lépe 🙂
To je dobrý tip, s tím odříhnutím těsně před koncem kojení, to taky vyzkouším.
@pe_tu_ss_ka
@ange_de_la_morte já taky používala pupika, ale na některé dítě nám to zabralo a na jiné zase vůbec. Ale všeobecně si myslím že ta masáž bříška je určitě dobrá.
@ange_de_la_morte tak to já už musela vzít 60 , sice není akorát, ale 56 táhne...
@ange_de_la_morte teď jsme absolvovali vztekani, rudej řev a tlačeni na prázdno. Tak jsem ho vzala, posadila v klubicku nad cinskej nocnicek, pomasirovala lehce bříško a kromě curani se i krásně vykakal a vyprděl (koukám, že krásný kakani bude téma mého slovníku pro příští měsíce) 😁😁😁
Rourku jsme použili jednou u prvního a strašně řval a stejně to bylo "ku hovnu". Takže jsme pak začali praktikovat BKM a od té doby bylo po problémech.
@veselaopicka u nás taky masakr. Vždycky se v 5 ráno vzbudí, nají se, usne a za pár minut řev. Prso nechce, začne tlačit a vztekat se. Prdiky. I když se vyprdi, tak je neklidna, většinou se i poblinka. Takže dnes už šla do šátku, uhojdala jsem ji a za půl hodiny zase prdiky. Takže když konečně usne, tak ji to třeba po hodině vzbudí. Takže pořád hojdam, krmím, pak blinka a do toho se kroutí. Díky bohu za šátek, tam teda usne vždycky, ale odložit moc nejde. Hlavně mi to nestojí za ten řev. Ještě, že mám tak super muže, a co může, pomůže.
@petrafrenz : jak tak čtu tak to máme doma podobně :/
Holky chodíte s prckama pravidelně ven s kočárkem? Chodíte samy nebo s někým?e to samotnou moc nebaví popravdě.
S tím odrihnutim já v noci dávám jen semtam jak vidím že ho to tlačí, jinak se po kojení odpojí a usne. Pokud ho to tlačí tak neusne a sám si "řekne" o odbrknuti, spíme spolu.
@malecek pravidelně moc ne.. Sama chodím jen, když jdeme k dětské... Jinak spíš popojíždíme po Praze k dalším doktorům.. O víkendu pak chodíme s partnerem, nebo když přijedou rodiče... Ale samotnou mě to taky moc nebaví.. Přemýšlím, že zkusím přes MK najít nějakou maminu z Prahy 4, abych měla s kým chodit ven... Moje kamarádky s miminky jsou za Prahou všemi směry..

@verunkadar obklad z cerneho caje by mel pomoci
@tsasenka a mas nejaky tip, ktery je fajn? My jsme jich par vyzkouseli mezi Matym a Mikym, ale teda zadna slava. Kdyz jsme dali volny prubeh druhatku, bylo to fajn 😅 ale s tretatkem chci chvili pockat
@krispianka myslim, ze na tom noc neni a normalne bych to dr.rekla 😉
@krisatko ty jsou krasne! Odkud jsi stahovala obrazky?
@zuzekk mi na ne Miky reagoval od 2 tydnu 😉 ale kolem 2m se zajimaji uz mnohem vic